Pih.
Hvala, vraze
Moderator: Benq
Hvalacrnivrag wrote: ↑02/02/2022 20:15Sve piše detaljno: https://telemach.ba/hbo-max-nova-premiu ... d-8-marta/
Dio teksta koji se odnosi na to:
HBO Max će biti sastavni dio HBO Premium paketa kojem cijena ostaje nepromijenjena. HBO Max platfomi možete da pristupite istim podacima za logovanje kao za HBO GO. U okviru HBO Premium paketa, pored HBO Max, dostupno je i tri HBO kanala, dva Cinemax kanala, kao i HBO OD.
HBO Premium je sastavni dio EON Premium, EON Premium Duo i EON Premium TV paketa, a ostali Telemach korisnici mogu da ga aktiviraju putem MojTelemach portala, pozivom Kontakt centra na 1360 ili u prodajnom mjestu po cijeni od 12 KM mjesečno.
Koji je ovo modul?Tesla Edison wrote: ↑02/02/2022 20:18Taj modul ima opciju vraćanja unazad, videoteke, međutim to nije omogućio Telemach, tako da ti je taj fičer neupotrebljiv trenutno.shalla wrote: ↑02/02/2022 19:21
Da li svaka TV podržava taj novi modul?
Imam SONY XD8005 (model iz 2018) i imam CI modul u koji ide ova kartica koju sam dobio od Telemacha, gabarita recimo kao deblja bankovna kartica?
Da li u moj tv može taj novi modul, puno bi mi značilo da imam na samom TV-u opciju vraćanja programa, da ne moram paliti EON aplikaciju?
Hvala
Da li će nekad omogućiti? Teško. Sve bacaju na IPTV i EON, koji je po kvaliteti kilometrima iza DVB-a.

Standardni s karticom, novi cardless moduli nemaju karticu već je čip direktno ugrađen u sam modul, dok ovaj standardni modul koristi karticu koja na sebi ima čip i izgleda identično ko prve SIM kartice odnosno one kartice za telefonske govornice.
I kakva je razlika osim direktno ugradjenog cipa u modul, jeli bolji ima li te dodatne opcije i tako to
Da lokacija je bitna,a također i Windows Server jer je za jednu stariju igru i posto ovo ne treba meni licno nego za prijatelja koji odbija nauciti par komandi linuxa zato sam u potrazi za Win Serverom
Taj standardni ima više mogućnosti da se kartica ošteti, jer je odvojena od modula.
Nadam se da ce u skorije vrijeme telemach uvesti i te modulecrnivrag wrote: ↑02/02/2022 22:40Taj standardni ima više mogućnosti da se kartica ošteti, jer je odvojena od modula.
Ti novi cardless moduli, kao što reče Tesla, su nove verzije koje omogućuju i dodatne servise kao što je Video Klub i TV Unazad, međutim Telemach trenutno ne nudi te opcije putem modula.
Pa ima ih već. Samo nisu omogućili sve opcije. Ja imam takavkakaljin wrote: ↑02/02/2022 22:43Nadam se da ce u skorije vrijeme telemach uvesti i te modulecrnivrag wrote: ↑02/02/2022 22:40
Taj standardni ima više mogućnosti da se kartica ošteti, jer je odvojena od modula.
Ti novi cardless moduli, kao što reče Tesla, su nove verzije koje omogućuju i dodatne servise kao što je Video Klub i TV Unazad, međutim Telemach trenutno ne nudi te opcije putem modula.
Pa što će mi onda novi modul?Tesla Edison wrote: ↑02/02/2022 20:18Taj modul ima opciju vraćanja unazad, videoteke, međutim to nije omogućio Telemach, tako da ti je taj fičer neupotrebljiv trenutno.shalla wrote: ↑02/02/2022 19:21
Da li svaka TV podržava taj novi modul?
Imam SONY XD8005 (model iz 2018) i imam CI modul u koji ide ova kartica koju sam dobio od Telemacha, gabarita recimo kao deblja bankovna kartica?
Da li u moj tv može taj novi modul, puno bi mi značilo da imam na samom TV-u opciju vraćanja programa, da ne moram paliti EON aplikaciju?
Hvala
Da li će nekad omogućiti? Teško. Sve bacaju na IPTV i EON, koji je po kvaliteti kilometrima iza DVB-a.
Ma kolega @sencobih ima problema sa brzinom prebacivanja kanala, pa sam mu sugerisao promjenu modula, i od tad ide ta priča.shalla wrote: ↑03/02/2022 09:05Pa što će mi onda novi modul?Tesla Edison wrote: ↑02/02/2022 20:18
Taj modul ima opciju vraćanja unazad, videoteke, međutim to nije omogućio Telemach, tako da ti je taj fičer neupotrebljiv trenutno.
Haha sorry nisam upratio da li se to mora promijeniti ili?
Ahaaaaaa... Pa iskreno, i meni sporo prebacuje ali eto, navikao sam seTesla Edison wrote: ↑03/02/2022 09:08Ma kolega @sencobih ima problema sa brzinom prebacivanja kanala, pa sam mu sugerisao promjenu modula, i od tad ide ta priča.
Uglavnom, taj novi modul je napredniji nego bilo koji receiver. Ima sve opcije CUTV-a, i uz android TV, nema dalje. Samo TM mreža još ne podržava CUTV preko tih modula, tako da je taj fičer trenutno beskoristan.
Jeli komplikovano uvodjenje tog CUTV kod telemacha?Tesla Edison wrote: ↑03/02/2022 09:08Ma kolega @sencobih ima problema sa brzinom prebacivanja kanala, pa sam mu sugerisao promjenu modula, i od tad ide ta priča.
Uglavnom, taj novi modul je napredniji nego bilo koji receiver. Ima sve opcije CUTV-a, i uz android TV, nema dalje. Samo TM mreža još ne podržava CUTV preko tih modula, tako da je taj fičer trenutno beskoristan.
Ne vjerujem da će Telemach uvoditi te dodatne mogućnosti putem CAM modula, jer iste iziskuju korištenje digitalnih frekvencija, ovako imaju EON platformu koja radi online i ima skoro neograničene resurse.
Mogu postojeće iskoristiti, one koje koriste za PDS 2 i 3, te samim tim, u potpunosti izbaciti receivere. Davati module, a za eon ima aplikacija za TV i to je sve što treba. Receiveri i boxovi su samo nepotrebna skalamerija koja zauzima prostor i pravi nepotreban nered sa kablovima, a svakako je slika kvalitetnija kada TV sam demodulira signal koji primi, a ne tamo neki random receiver.crnivrag wrote: ↑03/02/2022 09:58Ne vjerujem da će Telemach uvoditi te dodatne mogućnosti putem CAM modula, jer iste iziskuju korištenje digitalnih frekvencija, ovako imaju EON platformu koja radi online i ima skoro neograničene resurse.
U slučaju da se VOD i CUTV uvedu putem modula, morale bi se koristiti digitalne frekvencije putem kojih bi se isporučivale te usluge, a to opet dovodi to smanjenja korištenja tih frekvencija za potrebe interneta i digitalne.