don vito wrote: ↑02/02/2022 00:16
Chmoljo wrote: ↑01/02/2022 23:52
Sto im se ne dopada, izignorisu i idu dalje. Nije cudo da vole imbecilnog Milanovica.
Kad se nema znanja ili želje da se pravilno protumači šta je rečeno. Nije rekao Srbima da čuvaju RS zato što je oduševljen zločinima 1992-1995, nego da brane autonomiju RS od unitarističke politike koja će i njima,, mimo volje naroda nametati političke predstavnike
ako se mora tumačiti, možda nije dobro rečeno.
dakle, potrebno je braniti autonomiju RS-a, koja je nastala genocidom, od strašne unitarističke politike koja će rezultirati čime? genocidom? protjerivanjem? ičim gorim od načina na koji je nastala RS?
znači, nama Čović poručuje u stvari: čuvajte ono što ste stekli genocidom, da vam neko ne izglasa nekog poludebila iz Goražda, da vas predstavlja u parlamentu uz ostale pravovjerne Srbe.
jesam li na pravom tragu? ili ono, jebo genocid, gori je komšićizam.
ili je možda Čović rekao indirektno: svaka čast na "zaokruživanju" teritorija, sada vas nema ko zajebavati.
pokušavam stvarno, ali nekako ne vidim tu nit koja bi me dovela do neke dobranamjernosti.
(i ja bih volio da u Predsjedništvu sjedi Šarović umjesto Dodika, ali ako u RS-u glasaju za Dodika to je njihov izbor).
ok, i željko i džaferović su naš u FBiH. ha ja. jel Čovketu zabranjeno kandidiranje? nije? ne vidim u čemu je onda problem.
U.nastavku iste rečenice je pozvao da se osigura zastupljenost i druga dva konstitutivna naroda.
samo je zaboravio da se zastupljenost osigurava tijelima, koja su mahom pobacana u masovne grobnice, pa ta zastupljenost malo kaska.
I upozorio ih je na ulogu MZ koja je, recimo, Barryjevim amandmanima stvorila uslove za nelegitimno predstavljanje Hrvata u Domu naroda FBiH, što već 20 godina opterećuje Federaciju.
Federaciju 25 godina opterećuje separatizam od kojeg se nikada nije odustalo, i zaokruživanje teritorije po uzoru na Čovićev mokri san: Republiku Srpsku. bez tog separatizma, mnogo bi toga bilo lakše, ali avaj... šta siješ, to žanješ.