Razumijem, zelis preci na digitalnu ali da se ne vezes novim ugovorom. Ne znam, predlazem ti da posaljes PP Telemach-u da provjere sta se moze uradit.
Telemach BH
Moderator: Benq
- Benq
#9476 Re: Telemach BiH
-
Hakiz
#9477 Re: Telemach BiH
- Benq
-
megaribi1
#9479 Re: Telemach BiH
Znači, ove godine ukidanje kanala je sa 1. januara prebačeno na 1. februar. I to je Nova godina, samo kineska. 
- Tesla Edison
#9480 Re: Telemach BiH
Održavanje od 21.50 je preskupo. To mora ići dole, ne više od 10 KM. Nema nikakve osnove za toliku cijenu.
-
Ajdinn4
#9481 Re: Telemach BiH
Kad ukinu analogiju nema nekog osnova za naplaćivanje tog održavanja.
Da su pametni pa da ponude samo internet pakete bez tog održavanja, tu bi razvalili jer realno imaju najbolji internet, to im treba biti adut. Klasična televizija svakako odlazi u prošlost lagano kod mlađe populacije
Da su pametni pa da ponude samo internet pakete bez tog održavanja, tu bi razvalili jer realno imaju najbolji internet, to im treba biti adut. Klasična televizija svakako odlazi u prošlost lagano kod mlađe populacije
-
Hakiz
#9482 Re: Telemach BiH
Ajdinn4 wrote: ↑01/02/2022 17:39 Kad ukinu analogiju nema nekog osnova za naplaćivanje tog održavanja.
-
sencobih
#9483 Re: Telemach BiH
Ne može, ja sam se vezao dvije godine i uzeo ci modul, nakon dvije godine su naravno digli račun na 24.5KM. zvali su u međuvremenu i nudili da mi otključavaju neki prošireni paket ,a da produžim ugovor za jos dvije godine. Odbio sam to. Nisu nudili jos dvije godine besplatan modul, mada i da jesu ne bih nakon one zezancije sa arenama, pa onda gubljenjem španaca i engleza ne bih svakako ni produžio. U principu nisam nešto zadovoljan ni modulom, možda je i do tv-a , tv mi uopće nije loš, sony 4k , ali pravo sporo prebacuje kanale,preko modula, iritantno. Razumijem potrebu za unapređenjem usluga čime pravdaju izbacivanje još 10 kanala iz analogne, ali to se moglo nekako kompenzirati nekim smanjenjem cijene toga tzv.održavanja. Uglavnom nakon dugo,dugo godina jos od vremena eloba i bh cabelneta razlaz je pred vratima.
- diablobih
#9484 Re: Telemach BiH
nema modul nista s tim, vec tv. Modul ti samo dekodira kanale, a ostalo ti je do tva.sencobih wrote: ↑01/02/2022 20:56Ne može, ja sam se vezao dvije godine i uzeo ci modul, nakon dvije godine su naravno digli račun na 24.5KM. zvali su u međuvremenu i nudili da mi otključavaju neki prošireni paket ,a da produžim ugovor za jos dvije godine. Odbio sam to. Nisu nudili jos dvije godine besplatan modul, mada i da jesu ne bih nakon one zezancije sa arenama, pa onda gubljenjem španaca i engleza ne bih svakako ni produžio. U principu nisam nešto zadovoljan ni modulom, možda je i do tv-a , tv mi uopće nije loš, sony 4k , ali pravo sporo prebacuje kanale,preko modula, iritantno. Razumijem potrebu za unapređenjem usluga čime pravdaju izbacivanje još 10 kanala iz analogne, ali to se moglo nekako kompenzirati nekim smanjenjem cijene toga tzv.održavanja. Uglavnom nakon dugo,dugo godina jos od vremena eloba i bh cabelneta razlaz je pred vratima.
-
sencobih
#9485 Re: Telemach BiH
Moguće, samo ne kontam kako one otključane prebaci brzo, a ove zaključane sporo, zato sam pomislio da je modul sporogorećidiablobih wrote: ↑01/02/2022 21:02nema modul nista s tim, vec tv. Modul ti samo dekodira kanale, a ostalo ti je do tva.sencobih wrote: ↑01/02/2022 20:56
Ne može, ja sam se vezao dvije godine i uzeo ci modul, nakon dvije godine su naravno digli račun na 24.5KM. zvali su u međuvremenu i nudili da mi otključavaju neki prošireni paket ,a da produžim ugovor za jos dvije godine. Odbio sam to. Nisu nudili jos dvije godine besplatan modul, mada i da jesu ne bih nakon one zezancije sa arenama, pa onda gubljenjem španaca i engleza ne bih svakako ni produžio. U principu nisam nešto zadovoljan ni modulom, možda je i do tv-a , tv mi uopće nije loš, sony 4k , ali pravo sporo prebacuje kanale,preko modula, iritantno. Razumijem potrebu za unapređenjem usluga čime pravdaju izbacivanje još 10 kanala iz analogne, ali to se moglo nekako kompenzirati nekim smanjenjem cijene toga tzv.održavanja. Uglavnom nakon dugo,dugo godina jos od vremena eloba i bh cabelneta razlaz je pred vratima.
-
megaribi1
#9486 Re: Telemach BiH
Sudeći prema Telemach Slovenija, gdje je analogna televizija dugo bila na 16 kanala, ali se počela ukidati prošle godine mislim da će se u BiH 2023 smanjiti na 16 kanala, a 2026 ukinuti analogni kanali. Do tada će plazma televizori iz dnevne sobe već biti za prelazak u spavaću, a katodni iz spavaće u kontejner.Hakiz wrote: ↑01/02/2022 14:47Mi koji koristimo analognu imaamo istu pretplatu, koja poskupljuje kao i digitalna, a svake godine ostajemo bez barem 10 kanala.error codes wrote: ↑01/02/2022 14:40
te druge su oni davno naguzili izbacivanjem bruku kanala a pretplata ista![]()
- preselio na ahiret
#9487 Re: Telemach BiH
Haha pa kako nema nista vidis da mu treba duze vremena da mu otkljuca zakljucane kanale,nema tv nista sa tim vec modul.diablobih wrote: ↑01/02/2022 21:02nema modul nista s tim, vec tv. Modul ti samo dekodira kanale, a ostalo ti je do tva.sencobih wrote: ↑01/02/2022 20:56
- preselio na ahiret
#9488 Re: Telemach BiH
Do modula,treba duze vremena da nadje odgovarajuci kljuc.
-
SuperSy
#9489 Re: Telemach BiH
Cisti Bezobrazluk!
Naplaćivati 34 kanala sa 21 km.
Naplaćivati 34 kanala sa 21 km.
-
megaribi1
#9490 Re: Telemach BiH
34 analogna. Ali ako imate noviji TV može se direktno hvatati oko 70 digitalnih kanala bez CI modula ili STB. Jedino je problem ako nekim T spliterom razdvojite signal na dva televizora, onda je digitalna slika katastrofalna.
- crnivrag
#9491 Re: Telemach BiH
Kao što je više puta i pisano, analogna TV je besplatna usluga, a plaća se održavanje mreže i servisa (za internet, digitalnu TV, vanjske mreže, telefonije i ostalih naprednih servisa).
U Srbiji su ugasili analogiju, ali se održavanje i dalje naplaćuje, a kod nas se naplaćuje i u paketima, te EON Premium paket će ti na računu biti 60 KM mjesečno i 21.5 KM za održavanje KKS sistema, te se dobija cijena od 81.50 KM koliko je navedeno i na stranici.
-
AnonymousBIH
#9492 Re: Telemach BiH
Telemach propada, fkt još ne vjerujem da konkurencija ne da ih je stigla, nego prestigla. Korisnik sam oko 8 godina, nekada lider, danas autsajder. Niti nekih novosti, niti poboljšanja, niti ulažu u infrastrukturu ... čim konkurencija dođe do mene sa optikom, a blizu su (plac do mene se pravi zgrada koja će imati optiku) dobiće mahanje od mene.
-
kakaljin
#9493 Re: Telemach BiH
NEka stave paket 75 KM plus odrzavanje 6,5 KM i opet izadje na isto, a ovo je realnija cijena za odrzavanjecrnivrag wrote: ↑01/02/2022 22:08Kao što je više puta i pisano, analogna TV je besplatna usluga, a plaća se održavanje mreže i servisa (za internet, digitalnu TV, vanjske mreže, telefonije i ostalih naprednih servisa).
U Srbiji su ugasili analogiju, ali se održavanje i dalje naplaćuje, a kod nas se naplaćuje i u paketima, te EON Premium paket će ti na računu biti 60 KM mjesečno i 21.5 KM za održavanje KKS sistema, te se dobija cijena od 81.50 KM koliko je navedeno i na stranici.
-
SuperSy
#9494 Re: Telemach BiH
Evo zašto neću da pređem na digitalnu. Tjeraju te da placas i tzv održavanje sistema i digitalnu tv. Imam dva TV-a Tako da račun te izađe 50 km i plus internet 16 km sto je 66 km naspram sadašnjim 38 km sto placam.
- crnivrag
#9495 Re: Telemach BiH
Imaš EON Light Duo paket 47.50 KM + 3.5 KM za dodatni modul ti je 51 KM, a imaš 190 kanala od kojih je 60 HD i 2 4K kanala, imaš EON Smart besplatno, pa ako ti je drugi TV Smart, ne treba ti ovaj dodatni modul, imaš EON na još do 5 uređaja, imaš UniFi i UniFi Travel za internet van kuće u zemlji, regionu i svijetu, videoteku sa dosta sadržaja (preko 3500 naslova) i internet sa brzinom od 100/6 Mbps.
-
photo&video
#9496 Re: Telemach BiH
Kakvi ba HD kanali, bitrate moze mozda ako se gledaju na onim starim CRT TV. Smece od kvalitete slike. Jednostavno vise nisu konkurenti nikome. Ja cekam istek ugovora i 3 prikljucka lete iz moje porodice. Od ljeta necu moci niti jednu utakmicu pogledati. Na niske grane su pali, ali to je tako kad se uzoholi pa godinama druge ucjenjuju. Sad se sve o glavu obija.crnivrag wrote: ↑01/02/2022 23:00Imaš EON Light Duo paket 47.50 KM + 3.5 KM za dodatni modul ti je 51 KM, a imaš 190 kanala od kojih je 60 HD i 2 4K kanala, imaš EON Smart besplatno, pa ako ti je drugi TV Smart, ne treba ti ovaj dodatni modul, imaš EON na još do 5 uređaja, imaš UniFi i UniFi Travel za internet van kuće u zemlji, regionu i svijetu, videoteku sa dosta sadržaja (preko 3500 naslova) i internet sa brzinom od 100/6 Mbps.
-
Hakiz
#9497 Re: Telemach BiH
Ali, opet isto, ponavljanje.crnivrag wrote: ↑01/02/2022 23:00Imaš EON Light Duo paket 47.50 KM + 3.5 KM za dodatni modul ti je 51 KM, a imaš 190 kanala od kojih je 60 HD i 2 4K kanala, imaš EON Smart besplatno, pa ako ti je drugi TV Smart, ne treba ti ovaj dodatni modul, imaš EON na još do 5 uređaja, imaš UniFi i UniFi Travel za internet van kuće u zemlji, regionu i svijetu, videoteku sa dosta sadržaja (preko 3500 naslova) i internet sa brzinom od 100/6 Mbps.
Nije stvar u broju kanala. Moja draga ima EON premium i gleda 10-ak kanala. Uzela je zbog interneta, ne zbog broja kanala.
Meni nije do arena, sportklubova, HBO i većine programa koje raja gleda, zato mi digitala ne treba, analogija je bila sasvim OK. Ne treba mi ni 80 kanala na anlognoj, ionako sam ih gledao desetak maksimalno.
Zbog toga činjenica da treba za digitalu dati 10 KM više nego za analognu ali dobiti 150 kanala ljudima kao što sam ja, a čini se i SuperSy, nije argument koji će nas ubijediti. Koliko god objektivno "drže vodu".
Nismo svi isti.
A to da Telemach ima pravo po isteku ugovora smanjiti broj kanala za istu cijenu možda formalno jeste tačno. Ima pravo i proizvođač čokolade smanjiti gramažu i procenat kakaa u čokoladi X i zadržati istu cijenu. Samo, malo ko bi pravdao tog proizvođača čokolade i govorio "Pa, imaju oni i čokoladu Y sa više grama i više kakaa za 20% veću cijenu od X, kupuj tu". Već bi ih napali i zvali raju na bojkot. Jedno je šta imaju pravo, drugo je šta o takvima i njihovoj etici misliti. Pa odlučiti na osnovu i tog mišljenja.
- SindzaBG
#9498 Re: Telemach BiH
Mislim da nisi u pravu. 2022 godina ce pokazatiAnonymousBIH wrote: ↑01/02/2022 22:36 Telemach propada, fkt još ne vjerujem da konkurencija ne da ih je stigla, nego prestigla. Korisnik sam oko 8 godina, nekada lider, danas autsajder. Niti nekih novosti, niti poboljšanja, niti ulažu u infrastrukturu ... čim konkurencija dođe do mene sa optikom, a blizu su (plac do mene se pravi zgrada koja će imati optiku) dobiće mahanje od mene.
Poz
- Tesla Edison
#9499 Re: Telemach BiH
Slab procesor u TV-u. Kad TV primi kodiran signal, tuner od CI preuzme ključ, i tu se završava sva komunikacija sa modulom. Poslije procesor dekodira taj signal pomoću ključa i dok procesor to sve odradi, treba malo vremena.
Otključani kanali se brže otvaraju jer su dekodirani, i čim TV dobije signal, on ga demodulira i izbaci sliku. Nema komunikacije sa CI, nema dekodiranja, procesor je slobodan u tom segmentu,....
-
sencobih
#9500 Re: Telemach BiH
vjerujem da je tako kako kažeš.mada mi je nejasno jer kažem, tv uopće nije loš ali nije ni bitnoTesla Edison wrote: ↑02/02/2022 07:02Slab procesor u TV-u. Kad TV primi kodiran signal, tuner od CI preuzme ključ, i tu se završava sva komunikacija sa modulom. Poslije procesor dekodira taj signal pomoću ključa i dok procesor to sve odradi, treba malo vremena.
Otključani kanali se brže otvaraju jer su dekodirani, i čim TV dobije signal, on ga demodulira i izbaci sliku. Nema komunikacije sa CI, nema dekodiranja, procesor je slobodan u tom segmentu,....