Novi Izborni zakon BiH
- tataćusak
#7751 Re: Novi Izborni zakon BiH
Evo na dnevniku rtvhb neke ustaše pozivaju na samoorganizaciju i teritorijalnu reorganizaciju ako se ne usvoji izborni zakon
- mO k3
- tataćusak
#7753 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ako ovo što sam sad gledao nije pozivanje na rušenje države i ako tužilaštvo ne reaguje na ovo onda ja ne znam. Inače izbjegavam gledati ovu vrstu medija ali ovo što sam čuo za dvije minute nije slično ničemu do sad. Pa stvari koje doDick izjavljuje nisu ni blizu ovoga.
Ako izborni zakon ide na ruku ovim ljudima onda je ovo cirkus.
-
DonieBrasco
#7754 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bice svega u narednim danima, a u petak Covic drzi govor u NSRS tako da i to mnogo govori.
- escobar__
#7755 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad ništa nije urađeno na konstantno narušavanje UPP iz tzv. rs neće ništa uraditi ni po pitanju Hrvata i eventualne "hrvatske samouprave" tamo.tataćusak wrote: ↑30/01/2022 20:52Ako ovo što sam sad gledao nije pozivanje na rušenje države i ako tužilaštvo ne reaguje na ovo onda ja ne znam. Inače izbjegavam gledati ovu vrstu medija ali ovo što sam čuo za dvije minute nije slično ničemu do sad. Pa stvari koje doDick izjavljuje nisu ni blizu ovoga.
-
DonieBrasco
#7756 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ista meta i isto rastojanje - Covic i Dodki zele podjeliti BiH hrvatima i srbima, Zagreb i Beograd, Rusija i mnoge snage u europi su iza te ideje, ali im problem pravi najmnogobrojniji narod BiH - bosnjaci.
-
hipija
#7757 Re: Novi Izborni zakon BiH
Je li govorimo o televiziji za koju se izdvajaju sredstva iz budžeta i za šta je svoju saglasnost dala i SDA?
-
mishic
#7758 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dugo europeizatori trube o europeizaciji Bošnjaka ali se čini da ih mnogi ne razumiju. Da bi ta europeizacija bila istinska i duboka Bošnjake se prvo ponovo mora odvesti u srednji vijek pa tek odatle polahko, korak po korak, dovesti do savremenog doba. Dozrelost društva za demokratiju je preduvjet dosizanja istinskih demokratskih plodova pa su europeizatori odlučili da iz solidarnosti sa Bošnjacima i sami još jednom prođu kroz sve te faze e kako bi konačno kada za kojih stotinjak godina bude vrijeme za demokratiju i na ovim prostorima oni kao mentori svijetla obraza mogli uvesti Bošnjake u nju.
To je ono sa sapunom i parfemom jer Milanović je očito već poodavno otišao tamo u ta vremena da napravi prostora za klijentelu koju namjerava europeizirati pa ga malo ponijelo, saživio se i uživio u taj ambijent, te nama koje još nije uveo tamo zvući pomalo rogobatnim njegovo dobronamjerno oglašavanje iz vremena i prilika u koje se on udobno smjestio i u potpunosti se srodio sa njima. Očekuje da mu se pridružimo pa da nas poduči i povede.
Mora se priznati da bi bilo pomalo rogobatno da nas vode i instruiraju nedorasli instruktori pa je trud Milanovića, Čovića i inih europeizatora urodio plodom jer pokazuju visok stepen saživljenosti sa ambijentom iz koga tek treba krenuti ka europeizaciji i demokratizaciji. A dug je to, težak i složen put, pa je jako bitno imati dorasle instruktore koji su na polaznoj poziciji po svemu dostojni toga ambijenta.
Vežite se, polijećemo, saopštiti će nam instruktori kada bude vrijeme za to, jer Europa i XXI vijek su daleko ispred nas.
To je ono sa sapunom i parfemom jer Milanović je očito već poodavno otišao tamo u ta vremena da napravi prostora za klijentelu koju namjerava europeizirati pa ga malo ponijelo, saživio se i uživio u taj ambijent, te nama koje još nije uveo tamo zvući pomalo rogobatnim njegovo dobronamjerno oglašavanje iz vremena i prilika u koje se on udobno smjestio i u potpunosti se srodio sa njima. Očekuje da mu se pridružimo pa da nas poduči i povede.
Mora se priznati da bi bilo pomalo rogobatno da nas vode i instruiraju nedorasli instruktori pa je trud Milanovića, Čovića i inih europeizatora urodio plodom jer pokazuju visok stepen saživljenosti sa ambijentom iz koga tek treba krenuti ka europeizaciji i demokratizaciji. A dug je to, težak i složen put, pa je jako bitno imati dorasle instruktore koji su na polaznoj poziciji po svemu dostojni toga ambijenta.
Vežite se, polijećemo, saopštiti će nam instruktori kada bude vrijeme za to, jer Europa i XXI vijek su daleko ispred nas.
- apsidejzi
#7759 Re: Novi Izborni zakon BiH
S tim da je jedan dio politickih bosnjaka isto tako za podjelu al ne smiju priznati svojim biracima jer znaju da ovi nisu glasali za to.DonieBrasco wrote: ↑30/01/2022 20:56 Ista meta i isto rastojanje - Covic i Dodki zele podjeliti BiH hrvatima i srbima, Zagreb i Beograd, Rusija i mnoge snage u europi su iza te ideje, ali im problem pravi najmnogobrojniji narod BiH - bosnjaci.
- mO k3
-
DonieBrasco
#7762 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vrijeme je isteklo a onda najavljuje sastanke na kojima opet treba da mu se ispune zelje ili nema izbora i nema BiH.
- tataćusak
#7763 Re: Novi Izborni zakon BiH
Oni su i prošli put nahebali kad su probali nešto slično.escobar__ wrote: ↑30/01/2022 20:56Kad ništa nije urađeno na konstantno narušavanje UPP iz tzv. rs neće ništa uraditi ni po pitanju Hrvata i eventualne "hrvatske samouprave" tamo.tataćusak wrote: ↑30/01/2022 20:52
Ako ovo što sam sad gledao nije pozivanje na rušenje države i ako tužilaštvo ne reaguje na ovo onda ja ne znam. Inače izbjegavam gledati ovu vrstu medija ali ovo što sam čuo za dvije minute nije slično ničemu do sad. Pa stvari koje doDick izjavljuje nisu ni blizu ovoga.
Zašto probosanski mediji, naša javnost i svi mi individualno dajemo neki legitimitet, evo izgovoriću to, hrvatskom narodnom saboru?
Pa po meni je ovo samo koalicija par stranaka okupljenih oko hdza. Zašto se ovo u javnosti naziva sabor. Još samo na papiru da ih priznamo i to je to. Kakav crni sabor ovo probošnjačkim političarima treba izbiti iz usta
- duh_sa_sjekirom
#7764 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ako ova marva poziva na nekakvu samoorganizaciju i pobunu, treba odgovoriti pozivom na bojkot njihovih proizvoda. Da samo jedan dan niko od bošnja ne kupi ni jedan njihov proizvod, vidio bi frke...
- bh.tornjak
#7765 Re: Novi Izborni zakon BiH
poslije velike i sjajne pobjede plaho je kaharli.
-
mishic
#7766 Re: Novi Izborni zakon BiH
Daleko ozbiljniji problem od samog protivljenja Bošnjaka leži u tome da je u Europi i čitavom demokratskom svijetu daleko više onih snaga koje su protiv tih retrogradnih ideja. Gaziti osnovne principe demokratskih uzusa bilo gdje u svijetu i pristajati na uspostavu davno prevaziđenih i retrogradnih ideologija i ideja za demokratski svijet ravno je suicidu. Otpor opasnom nacionalizmu koji klizi ka nacizmu je preduvjet opstanka i ostanka demokratije te je to prema tome, borba za opće dobro i prosperitet, a ne neki lokalni hir ili izraz solidarnosti sa nekom grupom.DonieBrasco wrote: ↑30/01/2022 20:56 Ista meta i isto rastojanje - Covic i Dodki zele podjeliti BiH hrvatima i srbima, Zagreb i Beograd, Rusija i mnoge snage u europi su iza te ideje, ali im problem pravi najmnogobrojniji narod BiH - bosnjaci.
Problem je dakle globalni. Sudar dva koncepta, nacionalističkog i demokratskog. Polarizacija i opredjeljenje na koju će ko stranu uključuje brojne interese i zbog toga je to tako zaoštreno pitanje.
- bh.tornjak
#7767 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sjecam se jedne godine kad je javno bilo pozvano na bojkot....sutradan gotovo cijela vlada hrvatske dosla na noge u Sa da izglade stvar...duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/01/2022 21:11 Ako ova marva poziva na nekakvu samoorganizaciju i pobunu, treba odgovoriti pozivom na bojkot njihovih proizvoda. Da samo jedan dan niko od bošnja ne kupi ni jedan njihov proizvod, vidio bi frke...
- vee-jay
- mO k3
#7769 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ključaj temu motaj kablove ..
- Grean
#7770 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jedno su zagovornici treceg u pravu, ovo je puno opasnije za mir u odnosu na ono sta se desava u manjem entitetu.
Mrtvi hladni prizivaju uvezivanje kantona sa hrvatskom vecinom gdje bi HNS cinio vladu.
Mrtvi hladni prizivaju uvezivanje kantona sa hrvatskom vecinom gdje bi HNS cinio vladu.
- vee-jay
- Haris.ba
- SaraFina
#7773 Re: Novi Izborni zakon BiH
A koje bi kantone uvezali? Onaj jedan i po gdje su većina? Možda napraviti skup hr općina?
- tataćusak
#7774 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa zato su i napravili hns ali zašto ga mi priznajemo, to je drugo pitanje
-
DonieBrasco
#7775 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad krece u prenos nadleznosti mozda ce uporedo sa srbima, pitam za druga ?