Novi Izborni zakon BiH
-
Milenkov buraz
#7701 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dakle sve u svemu ništa od novog izbornog? Iskreno nakon sve i drago mi je. Ja sam bio za opciju dogovora međutim ako jedna strane ne želi popustiti makar zrno onda je bolje ovako, nema dogovora pa ako treba i radikalizacija bolje nego do sudnjeg dana se natezati sa budalama. I ovo je dobro za nešto.
Last edited by Milenkov buraz on 30/01/2022 17:54, edited 1 time in total.
- Gandalf
#7702 Re: Novi Izborni zakon BiH
Biće 3.ali mandata za ozloglašenog Komšu 
-
zlajaBHF
#7703 Re: Novi Izborni zakon BiH
SDA ce da nas izda kmeee
Bakir ce nas prodati kmeee
Na kraju tvrde da nas nije Bakir prodao, jer eto nije mogao od Fahre i Konakovica
Da je SDA pristala na uslove HDZ-a, NiP i Fahro bi pratili SDA.
Bravo za Bakira i insistiranju na reformi Doma Naroda!!!
Bakir ce nas prodati kmeee
Na kraju tvrde da nas nije Bakir prodao, jer eto nije mogao od Fahre i Konakovica
Da je SDA pristala na uslove HDZ-a, NiP i Fahro bi pratili SDA.
Bravo za Bakira i insistiranju na reformi Doma Naroda!!!
-
dimitrov
#7704 Re: Novi Izborni zakon BiH
SDA naši spasioci
- p206
#7705 Re: Novi Izborni zakon BiH
ma bezveze, ovo je samo predstava za onu kuravu iz EU i nesposobnog Palmera kao da oni nešto radeDonieBrasco wrote: ↑30/01/2022 17:43Najgore tek slijedi, sta ce oni između sebe da dogovore i trguju.Plan je da domaći lideri nastave razgovore u narednim danima bez prisustva evropskih i američkih medijatora.
Ukrajina je sad bitna, mi smo zadnja rupa na svirali
- don vito
#7706 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
As expected, the Bosniak (SDA) side made sure that no agreement would be reached in the talks at Neum. What shocked SDA was Venice Commission concluding that Croat proposals remove all elements of discrimination in Bosnia Constitution and endorsed amending the BiH Constitution to include reference to "Croat representative" in BiH Presidency. The Venice Commission's findings give significant wind in the sails of Croat position in BiH, and future steps that Croats take to defend those positions. Stay tuned.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#7707 Re: Novi Izborni zakon BiH
Evo kazu da je Venecijanska komisija prihvatila HDZ-ov prijedlog
https://twitter.com/MiseticLaw?ref_src= ... r%5Eauthor
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#7708 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa Palmer je potvrdio danas da je se i o domu naroda razgovaralo.don vito wrote: ↑30/01/2022 18:02 Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
As expected, the Bosniak (SDA) side made sure that no agreement would be reached in the talks at Neum. What shocked SDA was Venice Commission concluding that Croat proposals remove all elements of discrimination in Bosnia Constitution and endorsed amending the BiH Constitution to include reference to "Croat representative" in BiH Presidency. The Venice Commission's findings give significant wind in the sails of Croat position in BiH, and future steps that Croats take to defend those positions. Stay tuned.
- fosna2014
#7709 Re: Novi Izborni zakon BiH
Šta je VK?sehohari wrote: ↑30/01/2022 18:04 Evo kazu da je Venecijanska komisija prihvatila HDZ-ov prijedlog
-
DonieBrasco
#7710 Re: Novi Izborni zakon BiH

Evo trenutne slike sa tajne lokacije HNS privatne organizaje Covica i HDZ, odrzava se vanredni zasjedanje i planiraju novi koraci.
Tu su.
Dogovaraju se provedve B, C, D, dodati su i F, G planovi.
Last edited by DonieBrasco on 30/01/2022 18:10, edited 1 time in total.
- bingov buraz
- animus
#7712 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kako sam vec rekao Covic ide na klupu da malo odmori a Dodik preuzina dalju borbu. Od sutra opet Krkanov cirkus. Ide red vrijedjanja pa red ukidanja institucija.
Eto vam balije kad necete da usvojite Coviceve zahtjeve i njegovu crvenu crtu.
Eto vam balije kad necete da usvojite Coviceve zahtjeve i njegovu crvenu crtu.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#7713 Re: Novi Izborni zakon BiH
Comedy central na steroidimadon vito wrote: ↑30/01/2022 18:02 Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
Presuda US u slucaju Ljubica je implementirana. Od svih pet presuda Evropskog suda (Zornic-Sejdic-Finci-Pudaric-Pilav), nijedna se ne odnosi na Hrvate i njihovu tkz. "ugrozbu". Ovo je bio novi organizirani koordinirani pokusaj Veliko Srpski-Hvratski ideologa da podjele BiH, nije uspjelo i zdra´o do daljneg.
P.s to vjeruju da je venecijanska komisija rekla da HDZ IZ uspunjava sve norme demokratije dok je ta ista komisija za prosli HDZ prijedlog rekla da je za tariguz, revidirani HDZov IZ poslan svim ambasadama gdje su vecina odbacili kao korak nazad u poredzenju sa proslim HDZ prijedlogu, onda Venecijanska komisija kaze za taj regresivni neandertalski HDZ prijedlog da popunjava norme civilizirane, idiotizam level pro, koji samo prolazi na forumu herceg-srpske
Last edited by Str0nz on 30/01/2022 18:34, edited 1 time in total.
- stakasa
#7714 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja da sam Hrvat, zacrvenio bih se nakon ove izjave uglednog advokata. Provaljuje se covjek, ima li ikog svog da mu kaze...don vito wrote: ↑30/01/2022 18:02 Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
-
zippoo87
#7715 Re: Novi Izborni zakon BiH
A ko kaze da je ista zavrseno?
Vremena imaju do aprila da jos vise uruse drzavu ...i SDA i HDZ.
- bingov buraz
#7716 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jesu li za dijasporu bolji sendviči od ovih za domaću sirotinju?
-
last mohicans
#7717 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zanimljivo kako se legitimni prvo javlja partneru u razbijanju institucija, ne bi li dogovorili daljnje korake ka istom cilju.
- House
#7718 Re: Novi Izborni zakon BiH
počelo spinovanjesehohari wrote: ↑30/01/2022 18:04 Evo kazu da je Venecijanska komisija prihvatila HDZ-ov prijedlog
- don vito
#7720 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dobro, eto klixov forumaš rekao čovjeku da se provaljuje, a drugi mu kaže da je anonimus...
Inače, čovjek ima svoju temu na wikipediji, oslobodio Antu Gotovinu i smatra se jednim od "100 najutjecajnih Hrvata"
https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Misetic
al, eto možda dokoni klixovi forumaši znaju više,
vidjećemo uskoro i ima li pokrića za njihovu euforiju o propasti pregovora što mi liči na radost studenta kad mu odgode ispit za koji se nije pripremio... a zna da se neće pripremiti ni naredni put
Last edited by don vito on 30/01/2022 18:40, edited 1 time in total.
- Styling
#7721 Re: Novi Izborni zakon BiH
Koliko sam ja procitala, jedan od davnih zakljucaka VK je da se dom naroda FBih ukine, sto bi bio put za gradjansku BIH. Ovu nebulozu da su prihvatili prijedlog HDZ mogu objesiti macku o rep.Str0nz wrote: ↑30/01/2022 18:24Comedy central na steroidimadon vito wrote: ↑30/01/2022 18:02 Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
Ako vam je lakse vjerovati u ove bajke sto ovaj anonimus pise kako su HDZ ispunile norme Venecijanske komisije neka tako bude, i ja sam dugo vjerovao da je moon-landing fejk i da reptili u ljudskoj kozi hodaju medzu nama, u tom kontekstu spadaju ove nebuloze.
Presuda US u slucaju Ljubica je implementirana. Od svih pet presuda Evropskog suda (Zornic-Sejdic-Finci-Pudaric-Pilav), nijedna se ne odnosi na Hrvate i njihovu tkz. "ugrozbu". Ovo je bio novi organizirani koordinirani pokusaj Veliko Srpski-Hvratski ideologa da podjele BiH, nije uspjelo i zdra´o do daljneg.
P.s to vjeruju da je venecijanska komisija rekla da HDZ IZ uspunjava sve norme demokratije dok je ta ista komisija za prosli HDZ prijedlog rekla da je za tariguz, revidirani HDZov IZ poslan svim ambasadama gdje su vecina odbacili kao korak nazad u poredzenju sa proslim HDZ prijedlogu, onda Venecijanska komisija kaze za taj regresivni neandertalski HDZ prijedlog da popunjava norme civilizirane, idiotizam level pro, koji samo prolazi na forumu herceg-srpske![]()
- Gandalf
#7722 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije on ugledni advokat već odvjetnik
Koji onako odokativno i nije baš neki sjajan primjer odvjetnikovanja
Koji onako odokativno i nije baš neki sjajan primjer odvjetnikovanja
- House
#7723 Re: Novi Izborni zakon BiH
don vito wrote: ↑30/01/2022 18:38Dobro, eto klixov forumaš rekao čovjeku da se provaljuje, a drugi mu kaže da je anonimus...![]()
Inače, čovjek ima svoju temu na wikipediji, oslobodio Antu Gotovinu i smatra se jednim od "100 najutjecajnih Hrvata"
https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Misetic
al, eto možda dokoni klixovi forumaši znaju više,
vidjećemo uskoro i ima li pokrića za njihovu euforiju o propasti pregovora što mi liči na radost studenta kad mu odgode ispit za koji se nije pripremio... a zna da se neće pripremiti ni naredni put
- Styling
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#7725 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tacno ovo, vec 2005 je to bio jedan od njihovi prijedloga za rijesavanje problema FBiH.Styling wrote: ↑30/01/2022 18:39Koliko sam ja procitala, jedan od davnih zakljucaka VK je da se dom naroda FBih ukine, sto bi bio put za gradjansku BIH. Ovu nebulozu da su prihvatili prijedlog HDZ mogu objesiti macku o rep.Str0nz wrote: ↑30/01/2022 18:24
Comedy central na steroidimaAko vam je lakse vjerovati u ove bajke sto ovaj anonimus pise kako su HDZ ispunile norme Venecijanske komisije neka tako bude, i ja sam dugo vjerovao da je moon-landing fejk i da reptili u ljudskoj kozi hodaju medzu nama, u tom kontekstu spadaju ove nebuloze.
P.s to vjeruju da je venecijanska komisija rekla da HDZ IZ uspunjava sve norme demokratije dok je ta ista komisija za prosli HDZ prijedlog rekla da je za tariguz, revidirani HDZov IZ poslan svim ambasadama gdje su vecina odbacili kao korak nazad u poredzenju sa proslim HDZ prijedlogu, onda Venecijanska komisija kaze za taj regresivni neandertalski HDZ prijedlog da popunjava norme civilizirane, idiotizam level pro, koji samo prolazi na forumu herceg-srpske![]()