Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Milenkov buraz

#7701 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Dakle sve u svemu ništa od novog izbornog? Iskreno nakon sve i drago mi je. Ja sam bio za opciju dogovora međutim ako jedna strane ne želi popustiti makar zrno onda je bolje ovako, nema dogovora pa ako treba i radikalizacija bolje nego do sudnjeg dana se natezati sa budalama. I ovo je dobro za nešto.
Last edited by Milenkov buraz on 30/01/2022 17:54, edited 1 time in total.
Gandalf

#7702 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

Biće 3.ali mandata za ozloglašenog Komšu :gunjastajl:
zlajaBHF

#7703 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zlajaBHF »

SDA ce da nas izda kmeee
Bakir ce nas prodati kmeee

Na kraju tvrde da nas nije Bakir prodao, jer eto nije mogao od Fahre i Konakovica :lol:

Da je SDA pristala na uslove HDZ-a, NiP i Fahro bi pratili SDA.

Bravo za Bakira i insistiranju na reformi Doma Naroda!!!
dimitrov

#7704 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dimitrov »

zlajaBHF wrote: 30/01/2022 17:56 SDA ce da nas izda kmeee

Na kraju tvrde da nas nije Bakir prodao, jer eto nije mogao od Fahre i Konakovica :lol:

SDA naši spasioci :bih:
:run:
p206

#7705 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by p206 »

DonieBrasco wrote: 30/01/2022 17:43
Plan je da domaći lideri nastave razgovore u narednim danima bez prisustva evropskih i američkih medijatora.
Najgore tek slijedi, sta ce oni između sebe da dogovore i trguju.
ma bezveze, ovo je samo predstava za onu kuravu iz EU i nesposobnog Palmera kao da oni nešto rade
Ukrajina je sad bitna, mi smo zadnja rupa na svirali
don vito

#7706 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by don vito »

Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
As expected, the Bosniak (SDA) side made sure that no agreement would be reached in the talks at Neum. What shocked SDA was Venice Commission concluding that Croat proposals remove all elements of discrimination in Bosnia Constitution and endorsed amending the BiH Constitution to include reference to "Croat representative" in BiH Presidency. The Venice Commission's findings give significant wind in the sails of Croat position in BiH, and future steps that Croats take to defend those positions. Stay tuned.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7707 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Evo kazu da je Venecijanska komisija prihvatila HDZ-ov prijedlog
https://twitter.com/MiseticLaw?ref_src= ... r%5Eauthor
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7708 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

don vito wrote: 30/01/2022 18:02 Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
As expected, the Bosniak (SDA) side made sure that no agreement would be reached in the talks at Neum. What shocked SDA was Venice Commission concluding that Croat proposals remove all elements of discrimination in Bosnia Constitution and endorsed amending the BiH Constitution to include reference to "Croat representative" in BiH Presidency. The Venice Commission's findings give significant wind in the sails of Croat position in BiH, and future steps that Croats take to defend those positions. Stay tuned.
Pa Palmer je potvrdio danas da je se i o domu naroda razgovaralo.
fosna2014

#7709 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

sehohari wrote: 30/01/2022 18:04 Evo kazu da je Venecijanska komisija prihvatila HDZ-ov prijedlog
Šta je VK? :lol:
DonieBrasco

#7710 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Image

Evo trenutne slike sa tajne lokacije HNS privatne organizaje Covica i HDZ, odrzava se vanredni zasjedanje i planiraju novi koraci.
vee-jay wrote: 30/01/2022 17:49 Nego, sta bi sa HDZ ekipom na forumu?
Svi u centrali, ostao im samo jedan bojovnik, niko mu nista nije javio :lol: :-)

Sada slijedi plan B, C, D, .... :D
Tu su.

Dogovaraju se provedve B, C, D, dodati su i F, G planovi.
Last edited by DonieBrasco on 30/01/2022 18:10, edited 1 time in total.
bingov buraz

#7711 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by bingov buraz »

kokakolas wrote: 30/01/2022 16:07
Image
animus

#7712 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by animus »

Kako sam vec rekao Covic ide na klupu da malo odmori a Dodik preuzina dalju borbu. Od sutra opet Krkanov cirkus. Ide red vrijedjanja pa red ukidanja institucija.
Eto vam balije kad necete da usvojite Coviceve zahtjeve i njegovu crvenu crtu.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#7713 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

don vito wrote: 30/01/2022 18:02 Ne znam čemu radost probošnjačke strane. Ovo su bili pregovori o Izbornom zakonu, odnosno ispunjavanju presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava. Nikakvo smanjivanje ovlasti Doma naroda nikad nije spominjano ni u jednoj presudi, samo maglovito u nekakvim mišljenjima Venecijanske komisije- A kad smo kod Venecijanske komisije, evo šta kaže ugledni advokat Luka Mišetić, dobro upućen u pregovore.
Comedy central na steroidima :lol: Ako vam je lakse vjerovati u ove bajke sto ovaj anonimus pise kako su HDZ ispunile norme Venecijanske komisije neka tako bude, i ja sam dugo vjerovao da je moon-landing fejk i da reptili u ljudskoj kozi hodaju medzu nama, u tom kontekstu spadaju ove nebuloze.

Presuda US u slucaju Ljubica je implementirana. Od svih pet presuda Evropskog suda (Zornic-Sejdic-Finci-Pudaric-Pilav), nijedna se ne odnosi na Hrvate i njihovu tkz. "ugrozbu". Ovo je bio novi organizirani koordinirani pokusaj Veliko Srpski-Hvratski ideologa da podjele BiH, nije uspjelo i zdra´o do daljneg.

P.s to vjeruju da je venecijanska komisija rekla da HDZ IZ uspunjava sve norme demokratije dok je ta ista komisija za prosli HDZ prijedlog rekla da je za tariguz, revidirani HDZov IZ poslan svim ambasadama gdje su vecina odbacili kao korak nazad u poredzenju sa proslim HDZ prijedlogu, onda Venecijanska komisija kaze za taj regresivni neandertalski HDZ prijedlog da popunjava norme civilizirane, idiotizam level pro, koji samo prolazi na forumu herceg-srpske :thumbup:
Last edited by Str0nz on 30/01/2022 18:34, edited 1 time in total.
stakasa

#7714 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by stakasa »

Ja da sam Hrvat, zacrvenio bih se nakon ove izjave uglednog advokata. Provaljuje se covjek, ima li ikog svog da mu kaze...
zippoo87

#7715 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

A ko kaze da je ista zavrseno?
Vremena imaju do aprila da jos vise uruse drzavu ...i SDA i HDZ.
bingov buraz

#7716 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by bingov buraz »

Jesu li za dijasporu bolji sendviči od ovih za domaću sirotinju?
last mohicans

#7717 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by last mohicans »

Zanimljivo kako se legitimni prvo javlja partneru u razbijanju institucija, ne bi li dogovorili daljnje korake ka istom cilju.
House

#7718 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

sehohari wrote: 30/01/2022 18:04 Evo kazu da je Venecijanska komisija prihvatila HDZ-ov prijedlog
počelo spinovanje :lol:
House

#7719 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

major victory :lol:
don vito

#7720 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by don vito »

stakasa wrote: 30/01/2022 18:27 Ja da sam Hrvat, zacrvenio bih se nakon ove izjave uglednog advokata. Provaljuje se covjek, ima li ikog svog da mu kaze...
Dobro, eto klixov forumaš rekao čovjeku da se provaljuje, a drugi mu kaže da je anonimus... :D

Inače, čovjek ima svoju temu na wikipediji, oslobodio Antu Gotovinu i smatra se jednim od "100 najutjecajnih Hrvata"

https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Misetic

al, eto možda dokoni klixovi forumaši znaju više,

vidjećemo uskoro i ima li pokrića za njihovu euforiju o propasti pregovora što mi liči na radost studenta kad mu odgode ispit za koji se nije pripremio... a zna da se neće pripremiti ni naredni put
Last edited by don vito on 30/01/2022 18:40, edited 1 time in total.
Styling

#7721 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Styling »

Str0nz wrote: 30/01/2022 18:24

Comedy central na steroidima :lol: Ako vam je lakse vjerovati u ove bajke sto ovaj anonimus pise kako su HDZ ispunile norme Venecijanske komisije neka tako bude, i ja sam dugo vjerovao da je moon-landing fejk i da reptili u ljudskoj kozi hodaju medzu nama, u tom kontekstu spadaju ove nebuloze.

Presuda US u slucaju Ljubica je implementirana. Od svih pet presuda Evropskog suda (Zornic-Sejdic-Finci-Pudaric-Pilav), nijedna se ne odnosi na Hrvate i njihovu tkz. "ugrozbu". Ovo je bio novi organizirani koordinirani pokusaj Veliko Srpski-Hvratski ideologa da podjele BiH, nije uspjelo i zdra´o do daljneg.

P.s to vjeruju da je venecijanska komisija rekla da HDZ IZ uspunjava sve norme demokratije dok je ta ista komisija za prosli HDZ prijedlog rekla da je za tariguz, revidirani HDZov IZ poslan svim ambasadama gdje su vecina odbacili kao korak nazad u poredzenju sa proslim HDZ prijedlogu, onda Venecijanska komisija kaze za taj regresivni neandertalski HDZ prijedlog da popunjava norme civilizirane, idiotizam level pro, koji samo prolazi na forumu herceg-srpske :thumbup:
Koliko sam ja procitala, jedan od davnih zakljucaka VK je da se dom naroda FBih ukine, sto bi bio put za gradjansku BIH. Ovu nebulozu da su prihvatili prijedlog HDZ mogu objesiti macku o rep.
Gandalf

#7722 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

Nije on ugledni advokat već odvjetnik :lol:

Koji onako odokativno i nije baš neki sjajan primjer odvjetnikovanja
House

#7723 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

don vito wrote: 30/01/2022 18:38
stakasa wrote: 30/01/2022 18:27 Ja da sam Hrvat, zacrvenio bih se nakon ove izjave uglednog advokata. Provaljuje se covjek, ima li ikog svog da mu kaze...
Dobro, eto klixov forumaš rekao čovjeku da se provaljuje, a drugi mu kaže da je anonimus... :D

Inače, čovjek ima svoju temu na wikipediji, oslobodio Antu Gotovinu i smatra se jednim od "100 najutjecajnih Hrvata"

https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Misetic

al, eto možda dokoni klixovi forumaši znaju više,

vidjećemo uskoro i ima li pokrića za njihovu euforiju o propasti pregovora što mi liči na radost studenta kad mu odgode ispit za koji se nije pripremio... a zna da se neće pripremiti ni naredni put
:lol: :lol:
Styling

#7724 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Styling »

House wrote: 30/01/2022 18:36

major victory :lol:
Kakav major ictoru, onaj izasao kao popisan. Kaze nema ise zivaca za razgovore s “ovim ljudima”. :run:
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#7725 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

Styling wrote: 30/01/2022 18:39
Str0nz wrote: 30/01/2022 18:24

Koliko sam ja procitala, jedan od davnih zakljucaka VK je da se dom naroda FBih ukine, sto bi bio put za gradjansku BIH. Ovu nebulozu da su prihvatili prijedlog HDZ mogu objesiti macku o rep.
Tacno ovo, vec 2005 je to bio jedan od njihovi prijedloga za rijesavanje problema FBiH.
Post Reply