Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vatrogasac wrote: ↑30/01/2022 14:24
I sa zastavom BH na reveru: "Moj optimizam je potrošen u ovih 6 mjeseci. S ovim ljudima nema više smisla raditi", istakao je Čović.
Ovaj hoTje sa značkama da dobije izbore
Ako neko ima udarnik značku ORB nek' mu pišalje možda bude u prEdsedništvu DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
vatrogasac wrote: ↑30/01/2022 14:24
I sa zastavom BH na reveru: "Moj optimizam je potrošen u ovih 6 mjeseci. S ovim ljudima nema više smisla raditi", istakao je Čović.
Reče Čović koji je od velikog komuniste postao veliki nacionalista i uz to veliki je Rusofil kao i Milanović zbog čega će veliku cijenu platiti sama Hrvatska jer rade upravo protiv Amerike koja ih je izbavila iz ruku srboslavije i omogućila im da postanu nezavisna država.
Svako ko misli da hdz i covica zanima IZ i polozaj hrvata kojim se kao IZ po njihovoj zelji osigurava ravnopravnost hrvata je totalna neznalica...
Covica interesuje teritorijalna podjela federacije,cime se osigurava neizbjezna podjela BIH...dokle postoje dva entiteta a tri konstutivna naroda,manji entitet je u opasnosti da bude ukinut,i zato dodik gura treci entitet,ne radi hrvata,nego radi srpskog interesa,a to je opstanka rs,i kasnije stvaranjem i hrvatskog entiteta,taj rs bi i definitivno izasao iz BIH...
Sta je plan dodik/covic politike?
Plan je da vise ne profunkcionisu institucije BIH,da se sprijeci bilo kakav dogovor na nivou BIH cime se dokaze da nema dodirnih tacaka medju narodima cilj je blokiranje izbora na drzavnom nivou gdje bi srbi i hrvati na teritorijama koje oni vecinski kontrolisu organizovalu sopstvene izbore..
Jednostavno cilj je pokazati da institucije BIH nisu potrebne i da i bez njih srpski i hrvatski narod moze funkcionisat ,a da institucije BIH samo su smetnja i neprijatelj navedenih naroda...ovi pregovori oko IZ su samo farsa i jos jedan adut preko kojeg se dokazuje da je medjuetnicki dogovor nemoguc..
Covic sada skida pozornost i pritisak sa dodika,i u narednih 5-6 mjeseci ulogu dodika preuzima covic i velikohrvati u hrvatskoj....normalna BIH je za srbe i hrvate u BIH= njihov bioloski nestanak i zato ce nastaviti sa rusenjem BIH jer smatraju da im je normalna BIH glavni neprijatelj,tako da bez obzira ko je na probih strani on je njihov krvni neprijatelj...the end.
Last edited by zavrzlama on 30/01/2022 15:16, edited 1 time in total.
zippoo87 wrote: ↑30/01/2022 13:34
Mozes li pojasniti ovu svoju tezu "bosnjaci zele cijelu BiH" kroz prizmu izbornog zakona?
Kako to bosnjaci zele ako svi normalni gradjani zele normalnu drzavu a zastita narodnih interesa ide kroz jasno definisane mehanizme?
Tebi je ok da se kao hrvat ne mozes kandidovati ako zivis u Banjaluci?
A nije ti ok da se mozes kandidovati ma gdje zivio u BiH?
Nista mi nisi jasan
Ni vi meni
Kako hrvati zele cijelu fbih?
Izbjegavas odgovor,znaci da petljas.
Hrvati upravljaju FBiH politicki,kroz kljucne institucije i to je od rata naovamo.Sada HDZ hoce da se instalira u Ustav.
Sve su ovo cinjenice a ti meni slobodno odgovori na ove gore nebuloze koje pises.
Luka Mišetić objavio na twiteru da je "hrvatska strana" odnijela nekakvu veliku pobjedu, ali Izetbegović ne želi da se zna za to. Ništa nas ne smije iznenaditi.
Lex77 wrote: ↑30/01/2022 15:40
Luka Mišetić objavio na twiteru da je "hrvatska strana" odnijela nekakvu veliku pobjedu, ali Izetbegović ne želi da se zna za to. Ništa nas ne smije iznenaditi.
Kakva li bi to bas mogla biti "velika pobjeda" iz ovakve situacije,zivo me zanima?
Ali hajde da vjerujemo Luki EUropejcu
Dijagnosticirali smo problem i popisali gdje se slažemo i gdje se ne slažemo. Blizu smo ali i daleko, nismo postigli go. Na stolu je bio elektorski sistem ali u ovom trenutku mi nismo mogli da ga prihvatmio, ali tu je veliki potencijal u budućim pregovorima”, rekao je Radončić.
Ja se stalno bojim da će te budale potpisati sve Dragančetu.
Da se najede, napije, a pri povratku na janjetinu, ha ja
Kakav god da je razlog, politički vikend u Neumu mora se tretirati kao neformalna politička rasprava, bez obaveza ne primjenu ijedne rečenice, ili bilo čega. Parlament je mjesto na kojem se raspravlja, ne kafane, moteli i hoteli
DonieBrasco wrote: ↑30/01/2022 15:46
Ne bi me izenadilo da su sve dogovorili a javnosti pricaju drugo.
Sad kada odu stranci a ovi nastave da razgovore, trgovat ce se svim i svacim.
I ovo me plaši:
Izetbegović: Pregovore ćemo u Sarajevu nastaviti sami, pitanje Doma naroda skoro riješeno.
Šta je riješeno? To da je dao mogućnost blokiranja budžeta HDZ-u?