Ne zivim u Sarajevu vec dugo godina pa nisam bas u toku. Dosta se toga promijenilo i vidim da se otvorilo zanimljivih mjesta, ali je tesko samo sa neta procitati "vibe". Ono sto je od poznanika ostalo mi je besmisleno pitati, ionako mi se cini da nismo voljeli ni slicna mjesta ni ljude
Vidim da ima vec dosta tema za najbolji restoran, kolace, mjesto za izaci itd ali tu mogu do zore kopati jer ne vole svi iste stvari, pa cu pokusati da objasnim sta mi konkretno treba.
- Za rucak - restoran koji je vise domaca kuhinja, barem da ima nesto od nasih tradicionalnih jela, ako ima ljetnu/staklenu bastu tim bolje, i da nije pusto u toku dana. Npr proslo ljeto sam otisla kod bibana, bukvalno prazno, radio jedan umoran covjek, a nekada je znalo je biti divno u kasno popodne pred zalazak sunca.
- Za veceru - restorane gdje se moze naci dobro meso ili riba, izabrati ok vino... Pod meso ne mislim na platu sa 2 kile raskomadane plecke (sto mi je ukusno ali ne bih za navece), nego malo svedenije porcije. Ako moze da je neka polu-clubbing atmosfera, ili ziva muzika (niposto bazeni-style
I gdje se moze izaci poslije da nije pusto u kasne sate, lounge atmosfera, moze i deep house.
Za kulturno rekreativne aktivnosti mislim da cu se snaci, na tom polju sam ok, mada ako imate neki orginalan prijedlog samo dajte.
E da, za ugostiteljske objekte bi bilo pozeljno da ne preovladava ekipa sto se fura na podzemlje, opasan zivot i slicno