Novi Izborni zakon BiH
- Gandalf
#7526 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kirbaša nije gazio samo ko nije pit'o 
- kokakolas
#7527 Re: Novi Izborni zakon BiH
Na pomolu napredak u Neumu, približeni stavovi za reduciranje Doma naroda FBiH
Bake je izgleda ipak iznenadio u zadnji vakat. Nista drugo nisam ni ocekivao.
Bake je izgleda ipak iznenadio u zadnji vakat. Nista drugo nisam ni ocekivao.
-
Art Vandelay
-
90minut
#7529 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bakir ovdje može izgubiti jedino ako imaju nešto što mu može naškoditi tipa seks s maloljetnicom sve ostalo ni u ludilu jer ovo što je sad je Tuđman licno potpisao.
Dakle nešto moraš dati nisu mi jasni ljudi koji pišu da ce se naguziti ovo je lagano i za njega i to da ima podršku stranaca isto.
-
archi_a
#7530 Re: Novi Izborni zakon BiH
Biće gusto, biće 0:2

Samo zbog naslova, pola foruma umivaju i vraćaju u život!
Samo zbog naslova, pola foruma umivaju i vraćaju u život!
Last edited by archi_a on 30/01/2022 10:26, edited 1 time in total.
-
90minut
#7531 Re: Novi Izborni zakon BiH
Šta god se da bez rata dobro je jer nismo ni ovo trebali imati da su Tuđmanovi ljudi pametniji bili.Art Vandelay wrote: ↑30/01/2022 10:23Redukcija doma naroda, ali kao vni ostaje budžet i prostorni plan...![]()
-
Bossona
#7532 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pamet u glavu i podsjetnik ovima u Neumu na poruku vizionara i velikana koji je ovim svojim govorom spriječio podjelu RBIH koju je Alija planirao na Bošnjačkom saboru 1993 godine i upozorio na posljedice pristanka na antiustavno ukidanje i podjelu građanskog ustava RBIH u Daytonu koji se pokušava cementirati upravo preko Izbornog zakona. Daytonom niko u Bosni nije zadovoljan i on će se morati mijenjati jer je neodrživ i nepravedan osim za one koji su na vlasti tri decenije.
-
archi_a
#7533 Re: Novi Izborni zakon BiH
Alija Izetbegović je Dayton potpisao pod velikim presingom i prijetnjama. Potpisao je i da se zaustavi rat i stradanja, nije računao sa tim da će nenormalni ostati zakucani na tome i tražiti još nenormalnije stvari u 21. vijeku!
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#7534 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zna archi jer je prisustvovao prijetnjama i presingu, svojim ocima gledao kako aliji ko u kumu prijete.
Edit, kum je ipak bio u sarajevu, to je o skaki rijec, pardon archi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7535 Re: Novi Izborni zakon BiH
Dodo odmah kaze ne mogu pregovori a ionako nas necete primiti
A ovi nasi federalni znaju nema dogovora a kofol pregovaraju
-
archi_a
#7536 Re: Novi Izborni zakon BiH
Imaš hiljade stranica memoara, svjedočenja svih ili većine aktera, od pregovarača, kreatora samog sporazuma, do predsjednika država koje su bile supotpisnice. I tu se čuju nenormalne informacije, možeš misliti šta je još bilo mimo toga a o čemu niko nije ispričao, valjda je jasno. Čitaj, istražuj sve će ti se samo reći. 
Last edited by archi_a on 30/01/2022 10:39, edited 1 time in total.
-
90minut
#7537 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-pomo ... /220130020Black swan wrote: ↑30/01/2022 10:37Dodo odmah kaze ne mogu pregovori a ionako nas necete primiti
A ovi nasi federalni znaju nema dogovora a kofol pregovaraju
- Roccohljup
#7538 Re: Novi Izborni zakon BiH
Znaci ostaju pare....sto HDZ najvise i zanimaArt Vandelay wrote: ↑30/01/2022 10:23Redukcija doma naroda, ali kao vni ostaje budžet i prostorni plan...![]()
-
Lex77
#7539 Re: Novi Izborni zakon BiH
Art Vandelay wrote: ↑30/01/2022 10:23Redukcija doma naroda, ali kao vni ostaje budžet i prostorni plan...![]()
Onda ništa nije reducirano.
- kokakolas
#7540 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ideja o normalnoj BiH ce biti reducirana. Nista drugo.Lex77 wrote: ↑30/01/2022 10:54Art Vandelay wrote: ↑30/01/2022 10:23
Redukcija doma naroda, ali kao vni ostaje budžet i prostorni plan...![]()
Onda ništa nije reducirano.
-
Maliodmene
#7541 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kakvi debili pas im mater yebo
- Droog
#7542 Re: Novi Izborni zakon BiH
archi_a wrote: ↑30/01/2022 10:38 Imaš hiljade stranica memoara, svjedočenja svih ili većine aktera, od pregovarača, kreatora samog sporazuma, do predsjednika država koje su bile supotpisnice. I tu se čuju nenormalne informacije, možeš misliti šta je još bilo mimo toga a o čemu niko nije ispričao, valjda je jasno. Čitaj, istražuj sve će ti se samo reći.![]()
Postavio je @Bossona na nekoj temi Holbrukove zabilješke.
Imaš tu sve. Od toga da je morao svoje asistente slati da sa Silajdzicem pričaju I da ga u šetnju vode jer je lik bio mentalno prop'o na pregovorima do toga da ga je iznenadilo koliko Izetbegović malo vodi računa o ljudima.
Interesantno je da su bili dogovorili i drugačiju raspodjelu entiteta, 55:45 tako nesto. Pa je neki levat zaboravio te nacrte na stolu, ovi vidjeli i moralo se reducirati na 51:49.
Ima svega, samo treba pročitati.
PS: Holbruk je Izetbegovića zvao "Izzy"
- Styling
#7543 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja bi Draganu dala plutajucu izbornu jedinicu koja bi se odnosila samo na izbor za Predsjednistvo, a sve ostalo da ostane isto. Meni je veci problem Domovi naroda, nego predsjednistvo. Kada se govori o drzavi i napretku, vece ovlast8 imaju Domovi naroda, koji svaki zakon mogu zaustaviti, nego Predsjednistvo.90minut wrote: ↑30/01/2022 10:24Bakir ovdje može izgubiti jedino ako imaju nešto što mu može naškoditi tipa seks s maloljetnicom sve ostalo ni u ludilu jer ovo što je sad je Tuđman licno potpisao.
Dakle nešto moraš dati nisu mi jasni ljudi koji pišu da ce se naguziti ovo je lagano i za njega i to da ima podršku stranaca isto.
-
90minut
#7544 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kakvo ba predsjednistvo kar'na obicna ne vrijedi nicemu Dom naroda bez da znam šta tacno podrazumjeva je vrijednijeStyling wrote: ↑30/01/2022 11:10Ja bi Draganu dala plutajucu izbornu jedinicu koja bi se odnosila samo na izbor za Predsjednistvo, a sve ostalo da ostane isto. Meni je veci problem Domovi naroda, nego predsjednistvo. Kada se govori o drzavi i napretku, vece ovlast8 imaju Domovi naroda, koji svaki zakon mogu zaustaviti, nego Predsjednistvo.90minut wrote: ↑30/01/2022 10:24
Bakir ovdje može izgubiti jedino ako imaju nešto što mu može naškoditi tipa seks s maloljetnicom sve ostalo ni u ludilu jer ovo što je sad je Tuđman licno potpisao.
-
haga
#7545 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovdje HDZ igra prljavo, konstantno se pozivaju kako su hrvati ugrozeni tj neravnopravni a ustvari hrvati su u najboljem mogucem polozaju..kao prvo ima ih najmanje a imaju veca prava nego svi ostali zajedno, kao drugo njihova zaposlenost je 100% ( u Brckom svaki hrvat koji zeli da radi u javnoj upravi, radit ce..cak se u Brcko i uvoze hrvati radi zaposlenosti ), a kao trece i najbitnije 99% hrvata ima i hrvatsku putovnicu sto ih odmah svrstava u red povlaštenog naroda..i na kraju oni kao plasiraju pricu o legitimnom predstavljanju..moze li i jedan hrvat reci cime je to on ugrozen? I kakva bi bila razlika s tim legitimnim predstavljanjem u odnosu na sad?
PS: ne znam zasto niko od nasih ne predlozi da se u izborni zakon ne uvrsti stavka, da ukoliko hrvat glasa na drzavnim izborima u Hrvatskoj, da automatski gubi pravo glasa na drzavnim izborima u BiH..lokalni izbori su nesto drugo, to nek ostane kako je i do sada bilo..
PS: ne znam zasto niko od nasih ne predlozi da se u izborni zakon ne uvrsti stavka, da ukoliko hrvat glasa na drzavnim izborima u Hrvatskoj, da automatski gubi pravo glasa na drzavnim izborima u BiH..lokalni izbori su nesto drugo, to nek ostane kako je i do sada bilo..
-
DonieBrasco
#7546 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vođeni historijom Bakir dobija muda a daje bubrege, da izvinete na rijecniku.
Neka svoj obraz sacuva barem ovaj put za red dobra drzave i naroda, stavi na stranu sve licno, odyebi ovog ustasu i dokazanog neprijatelja BiH.
Neka svoj obraz sacuva barem ovaj put za red dobra drzave i naroda, stavi na stranu sve licno, odyebi ovog ustasu i dokazanog neprijatelja BiH.
Last edited by DonieBrasco on 30/01/2022 11:15, edited 1 time in total.
- Styling
#7547 Re: Novi Izborni zakon BiH
Naravno. Ali su dozvolili Draganu da od Predsjednistva napravi pitanje svih pitanja, dok u konacnici Domovi naroda o svemu odlucuju.90minut wrote: ↑30/01/2022 11:12Kakvo ba predsjednistvo kar'na obicna ne vrijedi nicemu Dom naroda bez da znam šta tacno podrazumjeva je vrijednijeStyling wrote: ↑30/01/2022 11:10
Ja bi Draganu dala plutajucu izbornu jedinicu koja bi se odnosila samo na izbor za Predsjednistvo, a sve ostalo da ostane isto. Meni je veci problem Domovi naroda, nego predsjednistvo. Kada se govori o drzavi i napretku, vece ovlast8 imaju Domovi naroda, koji svaki zakon mogu zaustaviti, nego Predsjednistvo.
Meni su fascinantni Hrvati i clanovi HNS-a koji su kao vojska stali iza Dragana i pustili ga da im oduzme pravo glasa i ispunjava svoje zelje. Cudno i zalosno. Nemaju ljudi glasa svog ni u cemu.
-
DonieBrasco
#7548 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovdje ce se na silu nesto potpisati jer ce stranci da zaprijete, na zalost tako ce da bude.
Porazno je da se osnovno nije uradilo a to su tehnicka pitanja, kao i ukidanje etnickog/konstituivnog jer drzave su građanske a ne privatne i podjeljene narodima.
Porazno je da se osnovno nije uradilo a to su tehnicka pitanja, kao i ukidanje etnickog/konstituivnog jer drzave su građanske a ne privatne i podjeljene narodima.
- dembele
#7549 Re: Novi Izborni zakon BiH
Droog wrote: ↑30/01/2022 11:09archi_a wrote: ↑30/01/2022 10:38 Imaš hiljade stranica memoara, svjedočenja svih ili većine aktera, od pregovarača, kreatora samog sporazuma, do predsjednika država koje su bile supotpisnice. I tu se čuju nenormalne informacije, možeš misliti šta je još bilo mimo toga a o čemu niko nije ispričao, valjda je jasno. Čitaj, istražuj sve će ti se samo reći.![]()
Postavio je @Bossona na nekoj temi Holbrukove zabilješke.
Imaš tu sve. Od toga da je morao svoje asistente slati da sa Silajdzicem pričaju I da ga u šetnju vode jer je lik bio mentalno prop'o na pregovorima do toga da ga je iznenadilo koliko Izetbegović malo vodi računa o ljudima.
Interesantno je da su bili dogovorili i drugačiju raspodjelu entiteta, 55:45 tako nesto. Pa je neki levat zaboravio te nacrte na stolu, ovi vidjeli i moralo se reducirati na 51:49.
Ima svega, samo treba pročitati.
PS: Holbruk je Izetbegovića zvao "Izzy"
Opisao je to u Holbruk u svojoj knjizi "Završiti rat". Tačno je da je Federacija dobila veći procenat nego što je to sada slučaj i o tome su Ameri obavijestili Izetbegovića i bila je samo formalnost da se tako i potpiše.
Međutim peh se sastojao u tome da je Sloba navratio u sobu kod Alije i vidio nacrte sa jasno naznačenim procentima koje svaka strana dobija.
Onda je Sloba digao frku i povikao da hoće da ga prevare i da se nisu tako dogovorili i da će ga ovi sa Pala razapeti, pa se pristupilo sadašnjoj podjeli. Uglavnom od Federacije su oduzeli Mrkonjić Grad i još neke dijelove da bi se došlo do sadašnjeg procenta.
-
90minut
#7550 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa i jesu ugroženi bošnjaci im biraju ko ce ih predstavljati sve ostalo je šuplja samo eto mi sretni da Tuđmanovi ljudi nisu znali šta potpisuju pa imamo as u rukavu i ne moramo se pedlja povuci vec sam siguran da se inzistira od stranaca samo da hrvati nešto daju jer se i mi odricemo isto.haga wrote: ↑30/01/2022 11:14 Ovdje HDZ igra prljavo, konstantno se pozivaju kako su hrvati ugrozeni tj neravnopravni a ustvari hrvati su u najboljem mogucem polozaju..kao prvo ima ih najmanje a imaju veca prava nego svi ostali zajedno, kao drugo njihova zaposlenost je 100% ( u Brckom svaki hrvat koji zeli da radi u javnoj upravi, radit ce..cak se u Brcko i uvoze hrvati radi zaposlenosti ), a kao trece i najbitnije 99% hrvata ima i hrvatsku putovnicu sto ih odmah svrstava u red povlaštenog naroda..i na kraju oni kao plasiraju pricu o legitimnom predstavljanju..moze li i jedan hrvat reci cime je to on ugrozen? I kakva bi bila razlika s tim legitimnim predstavljanjem u odnosu na sad?