mirza_15 wrote: ↑28/01/2022 07:55 Sve što ja vidim na snimku je da su policajci nepropisno parkirali službeni automobil, zagradili druge koji su uredno platili parking, vjerovatno nisu platili parking i kada im je ukazano na to fizički maltretirali čovjeka koji radi na tom parkingu. Ovo mi je suludo opravdavati bez obzira ko je taj što šamara. Ako ovi što opravdavaju ovaj postupak smatraju da policija može da radi šta hoće i da šamara svakoga ko im se, pri tome dok rade šta hoće, nađe negdje pored puta zagovaraju strahovladu. Na mjestu ovog uposlenika na parkingu, koji svakako radi na minusu za neku crkavicu, je mogao biti i neko vaš. Ne može majstore ovo nikako. Ovo je neprihvatljivo. Sutra će šamarati na šalteru općine ili nekog javnog preduzeća, uposlenika u banci, u trgovini, konobara u kafiću i svi će oni biti kriminalci jer je Zoka tako rekao, odnosno zato što su radili svoj posao i rekli mu da nešto što je on htio ne može ili da nije u redu. Zoka prvo laže jer kaže da je čovjek "nasrtao" na policajca, a na snimku se fino vidi da čovjek ne pruža nikakav otpor. Čak se i ne brani dok ga Zoka šamara. Klasično iživljavanje. Zbog jedne laži ja ne vjerujem Zoki ni da je čovjek rekao što on kaže da je rekao, a i to ne bi bilo opravdanje za onakvo ponašanje. Čovjek jeste vidno iznerviran jer su gospoda sebi dala za pravo da pola sata blokiraju ljude dok su oni na pauzi. Umjesto da se poklopi ušima jer očigledno nije u pravu, Zoka šamara čovjeka jer on u ovom gradu može šta god hoće zbog ratnih zasluga. A ako može on onda ima još barem 50.000 takvih u gradu.
To je to, sve receno. Ali ja bih jos dodao da su ljudi jednostavno glupi i ne mogu to da skontaju.