znaci po toj analogiji ja kad odem u bihac poslom sa sluzbenim autom trebala bi ga vratiti u sarajevo u firmu pa otici na pauzu pola sata? kakav udarac u mozakemko1234 wrote: ↑28/01/2022 09:56Sluzbeno auto kao sto sam naziv kaze treba da se koristi u sluzbene svrhe. Pauza nije sluzbena svrha. Ne znam dje ti radis pa mozes sluzbenim autom na pauzu.vjeshalica wrote: ↑28/01/2022 08:42
Zar nije pauza /dorucak u okviru radnog vremena.Po toj analogiji svi koji rade nesto i pri tome koriste auto za tu pauzu,to je privstna svrha.Pauza nije privatna svrha bas i kao dorucak koji je zakonom definisan.Bas mozes lupat.
Da je djecu vozio u skolu autom to bi bila privatna svrha.
Dorucak/pauza nazovi kako hoces nije privatna svrha.
To sluzbeno auto je kupljeno, odrzavano i nasuto od mojih i tvojih para. Samim tim ga Zoka ne bi trebao ovako koristiti. Drzavna firma se finansira od para naroda. Da je Fup Zokina firma, nek radi sta hoce. Ali nije.
pauza je u radnom vremenu odredjena i itekako jeste dio sluzbe jer njega neko moze zovnuti i da mora pazu da prekine ako jenpr hitan slucaj slzbeno auto je on zaduzio u okviru svojih zadataka radnih