Agonija - ne bih se ni ja bolje izrazio.
Možemo pričati bajke o pravnoj državi i civilizovanom društvu, ali poenta je da nismo to birali i stvarali, birali smo i stvarali ovo što imamo.
Agonija - ne bih se ni ja bolje izrazio.
Jeste tako ali u zatucanim nedemokratskim vukojebinama.
Ok, ok, kako god ti kažeš...vrbas1979 wrote: ↑27/01/2022 02:28Jeste tako ali u zatucanim nedemokratskim vukojebinama.
Ovo na snimku NIKAKO NIJE napad na službeno lice. Nije bilo čak ni otpora, ni pasivnog otpora, nasrtaja, tjelesnih prijetnji, ničeg.
Ni u kom slučaju nije smjelo doći do nasilja. Ovo nema opravdanja.
Policajac mora da bude primjer i uzor, a nipošto raditi krivična djela i prekoračiti ovlasti.
Za ovakve stvari bi u normalnoj državi automatski dobio otkaz.
NASILJE NEMA OPRAVDANJE!
Ne vrijedjam te. Ostavljanje automobila na trotoaru je cin klosara, sto je za svakog samaranja. Ako mislis suprotno, pljas samar. Naucit ces se pameti.S4mpion wrote: ↑27/01/2022 02:25Nema potrebe za vrijeđanjem.striker_sarajevo wrote: ↑27/01/2022 02:12 Sampinjone, za pocetak plati parking. Da ne bi bio isamaran ko klosar, sto i jesi.
Sa uvreda na prijetnje?striker_sarajevo wrote: ↑27/01/2022 02:30Ne vrijedjam te. Ostavljanje automobila na trotoaru je cin klosara, sto je za svakog samaranja. Ako mislis suprotno, pljas samar. Naucit ces se pameti.
Ne vidim gdje vidis prijetnje, dok ja vidim materijala za klevetu. Razmisli dva puta prije nego sta lanes.
Nije ni tebi ovaj virtuelni degenek bio bez razloga. Toleriso si i tolerisat ces moje obracanje onako kako dolici osobi koja ostavlja auto na trotoaru, a glumila bi neku pravdu. Dobio si edukaciju brzu no sto si zamisljo. Slobodan si da odstupis, sljedeci put u pamet. Necu bit raspolozen dva puta.
kako se drugacije radi sa nevinim likovima koji rmbace za marku? mozda u gepek pa metak u potiljak nedje?mali_balon wrote: ↑27/01/2022 04:06 treba ga otjerat jer je glup pa samara lika na sred carsije u sred bijela dana, pokrivenoj sa milion kamera....glup.....to se drugacije radi ali eto.....
pirpa wrote: ↑27/01/2022 01:19 Ispisao sam se davnih dana sa ovog foruma i komentarisanja ali ovaj slučaj me vrati da napišem zadnji komentar.
Čitam i ne vjerujem koliko bagre podržava šamaranje momka koji ni jednim svojim postupkom nije zaslužio šamar.
Vi službenici MUP,a licemjeri koji se kupujte za kafu kod Muče i za desetku ćevapa u Zmaju ste našli da morališete![]()
Vi ste jedni obični klošari i saradnici kriminalaca sa kojima volite da se slikate i ispijate kafe ste našli na sirotinji da zavodite red. Pa jel' vas stid bagro
Što ne hapsiti krupne dilere koji imaju arsenale oružja po stanovima, nećete Jel vas kupuju za Ljubičiću da im prevozite drogu službenim vozilima ili što interventna u svom reonu tokom dežurstva za 200eura javlja automafijašima da im je čist teren dok otuđuju auta, koliko vas ima federalnom MUP-u koji za Ljubičiću po narudžbi vrše provjere i iznose dokumenta o istragama. A ovde ste našli da pravda te Zoku što je djete išamarao. Odakle vam pare za skupa auta i vikendice, da niste poštenjacine dobili na kladionici
Haj sad vozdra licemjeri i onako je ovaj forum prestao da bude što je nekad bio i postao samo leglo uhljuba i gnjida zaduženih za praćenje društvenih mreža
Blitz1 wrote: ↑27/01/2022 06:21pirpa wrote: ↑27/01/2022 01:19 Ispisao sam se davnih dana sa ovog foruma i komentarisanja ali ovaj slučaj me vrati da napišem zadnji komentar.
Čitam i ne vjerujem koliko bagre podržava šamaranje momka koji ni jednim svojim postupkom nije zaslužio šamar.
Vi službenici MUP,a licemjeri koji se kupujte za kafu kod Muče i za desetku ćevapa u Zmaju ste našli da morališete![]()
Vi ste jedni obični klošari i saradnici kriminalaca sa kojima volite da se slikate i ispijate kafe ste našli na sirotinji da zavodite red. Pa jel' vas stid bagro
Što ne hapsiti krupne dilere koji imaju arsenale oružja po stanovima, nećete Jel vas kupuju za Ljubičiću da im prevozite drogu službenim vozilima ili što interventna u svom reonu tokom dežurstva za 200eura javlja automafijašima da im je čist teren dok otuđuju auta, koliko vas ima federalnom MUP-u koji za Ljubičiću po narudžbi vrše provjere i iznose dokumenta o istragama. A ovde ste našli da pravda te Zoku što je djete išamarao. Odakle vam pare za skupa auta i vikendice, da niste poštenjacine dobili na kladionici
Haj sad vozdra licemjeri i onako je ovaj forum prestao da bude što je nekad bio i postao samo leglo uhljuba i gnjida zaduženih za praćenje društvenih mreža![]()
Ovo je onaj pristup minder politici 'Neka ga nas je'Hakiz wrote: ↑27/01/2022 02:01Herojstvo svaka čast, ali ono nije carte blanche za nedjela. Nagraditi herojstvo i kazniti nedjela. Jedno drugo ne poništava, ne opravdava.Edin H. wrote: ↑27/01/2022 01:54
Sve što si napisao stoji, ali si jednu stvar previdio, da je kod nas do ne tako davno bio rat. Zoka je jedan od heroja, takvi ljudi često imaju PTSP i počesto ne reaguju na isti način kao većina, bez obzira na posljedice. Zato i napisah da je čuvar parkinga znao o kome je riječ sigurno bi se drugačije ophodio.
Pade mi na pamet događaj koji se desio poodavno. Moja tetka se vozi u autu sa mužem, koji je bio prvoborac, partizan u Drugom Svjetskom ratu. Voze polako, međutim pjanac pored ceste se zatetura i padne na auto. Tetak, sada već stariji čovijek iste sekunde izađe iz auta i povuče pištolj na pjanca, jer je mislio da je riječ o nekoj zasjedi. Tetku zamalo nije šlag strefio.
Kao što rekoh takvi ljudi često reaguju na potpuno drugi način.
Da ne ulazimo u to kako sa PTSP, ako ga ima, može raditi taj posao. Trebao bi biti u invalidskoj penziji ili na radnom mjestu na kojem PTSP ne može da ga dovede u nezgodne situacije.
Ako nema PTSP, šta onda, onda je samo bahatost?
Na vozačkoj piše sočiva/naočale. Ali razmijem kako ovo "/ " može biti teško razumljivo za jednog policajca.Edin H. wrote: ↑27/01/2022 00:55Žalite se onome ko je to napisao, trebalo bi stajati “ili”no_sikiriki wrote: ↑27/01/2022 00:49
To je to.
Uvijek sam mislila da su vicevi o glupim policajcima samo to, vicevi. Ali par susreta i shvatila sam u cemu je fazon...
Vozimo se jednom tako, zaustavi nas policajac (suprug nosi sociva i na vozackoj mu pise sociva i naocale), trazi vozacku, pogleda i pita muza gdje su mu naocale, kaze on pa nosim sociva, kaze ovaj “ali ovdje pise sociva i naocale” kaze muz “pa ne mogu valjda nositi oboje istovremeno”, kaze ovaj “ne znam ja, tako su ti rekli doktori”...ali nekako nas pusti na kraju.![]()
![]()
Možda je glupo pitanje ali ne znam, na ovim privatnim parkinzima plaća li murija? Udje u bbi i plati li na izlazu ili?_BataZiv_0809 wrote: ↑27/01/2022 08:30 Policajac dakle nepropisno parkira na poluilegalnom parkingu?
Mozda im je reko da se sami tuku da ih on ne udara pa poslje zoki puko film,skonto ko je zapravo bio u ratu.vjeshalica wrote: ↑27/01/2022 08:52 Heh ovo je snimak kad zapravo odlaze sa parkinga, a sta je radio parking boy kad su tek dosli?
haj ne seri kakve veze ima zaposlenje sa ovim, i onace sa bilo kojom temom koja nije zaposlenje, tvojim logikom posto sam bio bez posla prije 7g trebao bi dozivotno nesta I nekog sazaljevati, a I dalje bi sjedio kuci I sazaljevao sam sebe, nidze veze......oruzana_pobuna wrote: ↑27/01/2022 05:46kako se drugacije radi sa nevinim likovima koji rmbace za marku? mozda u gepek pa metak u potiljak nedje?mali_balon wrote: ↑27/01/2022 04:06 treba ga otjerat jer je glup pa samara lika na sred carsije u sred bijela dana, pokrivenoj sa milion kamera....glup.....to se drugacije radi ali eto.....
ja sam mislio da smo se mi borili za civilizacijske tekovine a ne za divljastvo ala cetnicko
isto tako sam ocekivao malo vise empatije od nekog ko je kuko po temama o zaposlenju al to nama prilici kad smo mali onda nam je kita mehka cim se malo zaima onda bi batinali koliko je tvrd