Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
foxlife wrote: ↑24/01/2022 17:51
mozes li napisati procentualno koliko koji kanton ucestvuje u fiskalnom prometu da vidimo realne brojke i koliko bi ko otprilike dobijao da se dijeli po uplati
Fiskalni promet otprilike odgovara stvarnom stanju lokalnih ekonomija. USK i K10 duplo gori od prosjeka, ZHK i KS znatno bolji od prosjeka, HNK uravnotezen, ostali mrtvi prosjek, plus minus.
ako bi pondere po ovome racunali sarajevo bi imalo oko 1.5 zhk skoro 2 i svi ostali oko 1 osim usk i k10 koji bi imali otprilike pola tog nekog naseg pondera
zhk i sa su bas onda zakinuti
Fiskalni promet otprilike odgovara stvarnom stanju lokalnih ekonomija. USK i K10 duplo gori od prosjeka, ZHK i KS znatno bolji od prosjeka, HNK uravnotezen, ostali mrtvi prosjek, plus minus.
Što bi se reklo, gdje je politička moć tu i razvoj....
Haris.ba wrote: ↑24/01/2022 18:34
Jesi ti meni ono na ovoj temi pisao da ovo oko pondera ne moze proci?
Ne bih rekao, ovo je meni uvijek bila stvarna ali malo vjerovatna opasnost jer sam mislio da SDA ne zeli izvrsiti harakiri u KS-u. Kad je botovodja ovo vratio na dnevni red za ovu sjednicu ZD Parlamenta FBiH, skontao sam da sam se zajebao.
Haris.ba wrote: ↑24/01/2022 18:34
Zaha ce ovo ispinovati direktor Sarajevogasa i Toplana nisu iz Sda.
Spinovace on do jutra, ali jebeno je cesljati se za ministra u Vladi KS i onda vidjeti da je strategija stranke bataliti KS.
malo te jebe zhk
politicka moc je valjda u mostaru hnk a ne u zhk
malo te jebe zhk
Jeste, ali zapadni Mostar je de facto samo produženi ZHK. Svi koji tamo rade su iz Širokog, Posušja i tkd.
Sav novac HDZ-ovaca, sve ide u taj dio, dok su Stolac i Prozor već negdje daleko za njih
malo te jebe zhk
Jeste, ali zapadni Mostar je de facto samo produženi ZHK. Svi koji tamo rade su iz Širokog, Posušja i tkd.
Sav novac HDZ-ovaca, sve ide u taj dio, dok su Stolac i Prozor već negdje daleko za njih
sad gledamo ove brojke koje pokazuju stanje na tom finansijskom polju a i gdje je vlast
i u sarajevu dosta ljudi radi iz ostalih kantona itd
malo te jebe zhk
ne jebe mene ništa, a i ja slabo jebem u posljednje vrijeme (sustigle godine)....
inače, nemaš pojma gdje je politička moć....kakav crni HNK...
kod hrvata je valjda u mostaru kao stonom gradu ili kako ga vec nazivaju a sada mi mozemo pricati je li ukupna politicka moc u laktasima poljinama na marijin dvoru ili u nekom selu na planini nekoj
sad gledamo ove brojke koje pokazuju stanje na tom finansijskom polju a i gdje je vlast
i u sarajevu dosta ljudi radi iz ostalih kantona itd
Pa HDZ-vlast je u zapadnoj Hercegovini, Mostar je samo "formalno".
Plus što tamo živi nekih maks. 50 hiljada ljudi od 240 koliko HNK ukupno ima stanovnika.
Predstavnici Energoinvesta su tada poručili kako se zbog spora na relaciji Energoinvest - Sarajevogas ovom preduzeću isporučuju manje količine gasa, a da Toplane "bespotrebno uznemiruju građane, jer se mogu naručiti dodatne količine gasa".
Malo se zajebali sa narativom. Priznali da su smanjili i slagali da se može naručiti.
ako bi pondere po ovome racunali sarajevo bi imalo oko 1.5 zhk skoro 2 i svi ostali oko 1 osim usk i k10 koji bi imali otprilike pola tog nekog naseg pondera
zhk i sa su bas onda zakinuti
Pa cemu onda ovakva prica o zulumu nad KS kad i razlika nije neka. Eto ti kazes KS 1,5 a sad ce vam dati 1,4. Koji milion gore-dole, do sada ste onda puno vise dobijali.
Pitar sa Kariba wrote: ↑24/01/2022 18:17
Ko je mislio da ce se zelena burzoazija lahko predati, zajeb'o se.
Sad pametno. Svakako dobar test za Trojku, da vidimo od cega su.
Naravno da nece. Evo sad ce grijanje ugasiti jer Energoinvest nece da isporucuje po ugovorenim cijenama.
Skapajte stanovnici Sarajeva kad niste htjeli SDA.
Niti cete se lijeciti niti se grijati.
palermo wrote: ↑24/01/2022 18:46
ne jebe mene ništa, a i ja slabo jebem u posljednje vrijeme (sustigle godine)....
inače, nemaš pojma gdje je politička moć....kakav crni HNK...
kod hrvata je valjda u mostaru kao stonom gradu ili kako ga vec nazivaju a sada mi mozemo pricati je li ukupna politicka moc u laktasima poljinama na marijin dvoru ili u nekom selu na planini nekoj
de bolan, HNK je kanton gdje skoro polovinu vlasti drže Bošnjaci...zar stvarno misliš da je politička moć u mješovitom kantonu....bjeri respo, dina ti