Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimist wrote: ↑05/01/2022 11:36
Drug mi ima Vitaru 1.4T Allgrip, i njegov generalni prosjek je izmedju 6.5-7.0 litara.
Auto bas mjera za nase ceste i nase puteve.
Optimist wrote: ↑05/01/2022 11:36
Drug mi ima Vitaru 1.4T Allgrip, i njegov generalni prosjek je izmedju 6.5-7.0 litara.
Auto bas mjera za nase ceste i nase puteve.
Kod mene je 1.6
I kod tebe je ako se ne varam 4x2 sa puno vise udjela gradske voznje.
Drug ima vecinski otvorenu voznju. Za godinu predje 25-30k km.
basicm wrote: ↑29/12/2021 00:41
Svirajte vi, vrace, marindvor, to se tako kaze. Dzaba se opirete promjenama.
kako pravopis kaže, da ne kažem sad ja, a i u opisu nastanka naziva stoji: naselje Marijin Dvor ali narod je nju zvao Mara, pa tako odmilja je nastalo i Marindvor. I jedno i drugo se priznaje i pravilno je. Mogu oni svi prekrštavat Bu(ć)a Potok u Bu(č)a Potok ali ne znaju kako je to nastalo. I ko i zašto. Mislio je i autor Pravopisa bos.j iz 1998. god. da je u pitanju nekakav bučan potok, kao od buke, ali je štos u tome što je bila glavna ulica N.H. Adem Buća, i kako to biva slučajno ili ne, govorilo se idem u Buća Potok, u Buća Potoku itd, uglavnom tako se počelo zvati. Ali eto sad navaljuju i novinari Avaza vrlo često sa tim Bu(č)a. možda malo i zbog Pravopisa. pozz Znači Marindvor legitimno.
basicm wrote: ↑29/12/2021 00:41
Svirajte vi, vrace, marindvor, to se tako kaze. Dzaba se opirete promjenama.
kako pravopis kaže, da ne kažem sad ja, a i u opisu nastanka naziva stoji: naselje Marijin Dvor ali narod je nju zvao Mara, pa tako odmilja je nastalo i Marindvor. I jedno i drugo se priznaje i pravilno je. Mogu oni svi prekrštavat Bu(ć)a Potok u Bu(č)a Potok ali ne znaju kako je to nastalo. I ko i zašto. Mislio je i autor Pravopisa bos.j iz 1998. god. da je u pitanju nekakav bučan potok, kao od buke, ali je štos u tome što je bila glavna ulica N.H. Adem Buća, i kako to biva slučajno ili ne, govorilo se idem u Buća Potok, u Buća Potoku itd, uglavnom tako se počelo zvati. Ali eto sad navaljuju i novinari Avaza vrlo često sa tim Bu(č)a. možda malo i zbog Pravopisa. pozz Znači Marindvor legitimno.
sta mi vrijedi sto znam pravopis kad je dovoljno bit nepismen kurton sa devijantnim padezima i pistoljem..... ti su se bolje snasli, parali su, imaju stanove, vaćaju svet....
nema ništa od pismenosti..... slabo se ko ljeba naj'o od tog....
To je do srpskog jezika.
"Lopta je kod Edina DzekA" ste 100x culi kako njihovi komentatori govore.
Mene su usi jednom zabolile kad sam cuo MehA KodrA, a covjek nije sandzaklija, nego iz BG, ali oni jednostavno tako kroz padeze provlače rijeci.
sime_cipol wrote: ↑20/01/2022 03:24
To je do srpskog jezika.
"Lopta je kod Edina DzekA" ste 100x culi kako njihovi komentatori govore.
Mene su usi jednom zabolile kad sam cuo MehA KodrA, a covjek nije sandzaklija, nego iz BG, ali oni jednostavno tako kroz padeze provlače rijeci.
Spamamo temu, ali Adem se prezivao Buć a ne Bućo, tako da dalo bi se prodiskutovati o toj vašoj "građanskoj vs. papanskoj gramatiKi".
Naselje je BućA potok, ulica Adema BućA, opet kažem, da se prezivao BućO možda bi to vaše imalo smisla iako i tad upitno.
Pandan, ulica Amara EvolutionA a ne EvolutionE, ulica Artura MorganA a ne MorganE.
Neću više, ode tema u off.
Ako nešto što je gramitički tačno, a zvuči nakaradno gramatika se mora prilagoditi.
Puna podrška ulici Adema Buće
I tebi sinko.
Nego, kol'ka ti je potrošnja kad voziš ulicom Adema Buća?
Hoćemo li i naselje zvati BućE potok? Nećemo, nećemo, već je promijenjeno u Nova Otoka.
NediM17 wrote: ↑20/01/2022 13:24
Spamamo temu, ali Adem se prezivao Buć a ne Bućo, tako da dalo bi se prodiskutovati o toj vašoj "građanskoj vs. papanskoj gramatiKi".
Naselje je BućA potok, ulica Adema BućA, opet kažem, da se prezivao BućO možda bi to vaše imalo smisla iako i tad upitno.
Pandan, ulica Amara EvolutionA a ne EvolutionE, ulica Artura MorganA a ne MorganE.
Neću više, ode tema u off.