Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

crveni_makovi

#32351 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

detroit-mercy wrote: 12/01/2022 00:16
27decembar wrote: 10/01/2022 22:08

Kako to
Pa tako sto ona nesto objavi a masa raje (sto je ne vole) klikne na tu objavu, pa ti gledaj sto se svako malo vrti po Klixu. Najcitaniji portal, koliko novih klikaca ce kliknuti na njen instagram ili twiter :mrgreen:
Ella je dobrodušni, urbani proizvod vremena u kojem živimo. Pošto ne posjećujem nijedan portal osim ako kliknem na neku objavu koju vidim na FB, ja ne vidim to što vide ljudi koji posjećuju brojne portale.
Elline objave na FB su mi ponekad i simpa. Posebno su mi simpatične njene djevojčice. Neka je, ne troši mi ni struju ni žito a nije ni primitivna ni vulgarna.
detroit-mercy

#32352 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

Karikaturist wrote: 12/01/2022 07:07 I sad novac je kao mjerilo necega? Bas smo u kurcu, vjerovatno je i ona sto je izvrsila samoubistvo uzimala milju i po.. :run: :run:
Gledaj, naravno da je novac mjerilo samo sto su neke stvari promijenile.
Prije si imao muzicare i glumce koji komuniciraju sa publikom, sada imas ljude koji na drugi naci komuniciraju sa publikom. Tako imas likove koji na you tube postavljaju kako popraviti npr. auto i imas stotine hiljada ljudi koji ih prate i na osnovu toga oni zaradjuju novac (btw, to onda obicno ulijecu kukis sa reklama ovih prodavnica auto dijelova, alata i sl) ne od tih ljudi nego od ovih sto se reklamiraju na tim kanalima. Neko pravi kolace, neko prica o zivotnim situacijama, neko pravi frizure, neko daje modne, zivotne, seksualne, edukacione savjete i imas dosta ljudi koji su zainteresovani i prate to. TV gubi svoj primat pred ovim novim tehnologijama i vidovima komunikacije, oglasivaci su to prepoznali i odatle dolazi novac.
Sad sto su nama neke face simpaticne ili anitpaticne je drugi par opanaka.
DonieBrasco

#32353 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Na youtube sam preslusao novi album od planetarno popularnog The Weekend, za moj ukus to je smece od muzike, komercijala i trendovi, svaka pjesma na isti kalup. Svaka pjesma manje vise isti ritam, bitovi, muzika, autotune, tekstovi (ne daj Boze kad se prevedu na nas) ali i na engleskom veze sa vezom nemaju. Također - pola ne razumijes zbog raznih produckijskih finesa, zbog auttunea najvise. Ne znam kakvi su ovo dana trendovi pjesma traje po minut, minut i po, dva minta, tri i po najvise.

Ono sto je upecatljivo su komentari, vecina ih je u smislu sve pohavle, ludilo, zaluđenost fanova, top, vrh, super,...itd, a ima i normalnih od ljudi koji slusaju muziku i pisu da je sve isto, njima kojima je engleski maternji nije jasno sta je pjesnik htio da kaze.

I samo sam napravio parlelu sa ova nasa dva nazovi muzicara Jala i Buba, cija je muzika dokazano smece i kancer za mlade mozgove, isti kalup svaka pjesma, muzika, bitovi, vecinu ne cujes i ne razumijes od autotunea, kad procitas tekst naknadno vidsi da veze sa vezom nema...itd.

Maletne sve isto kao ovaj sto je planetarno polularan u svim govornim podrucijma, a ovi su ovdje kod nas u regionu. Ali zato komentari isti, uglavnom pohvale i zaluđenost fanova, tu i tamo neki koji se pita sta je ovo sranje. Naravno samo sto iza ovog stoje milionske i milionske produkicje, organizaije, ali da pored svega toga takve smece od muzike prave to je strasno.

Mozda sam ovo trebao napisati na nekoj od tema podforuma Muzika ali nema adekvatne.
mali_balon

#32354 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

DonieBrasco wrote: 12/01/2022 15:50 Na youtube sam preslusao novi album od planetarno popularnog The Weekend, za moj ukus to je smece od muzike, komercijala i trendovi, svaka pjesma na isti kalup. Svaka pjesma manje vise isti ritam, bitovi, muzika, autotune, tekstovi (ne daj Boze kad se prevedu na nas) ali i na engleskom veze sa vezom nemaju. Također - pola ne razumijes zbog raznih produckijskih finesa, zbog auttunea najvise. Ne znam kakvi su ovo dana trendovi pjesma traje po minut, minut i po, dva minta, tri i po najvise.

Ono sto je upecatljivo su komentari, vecina ih je u smislu sve pohavle, ludilo, zaluđenost fanova, top, vrh, super,...itd, a ima i normalnih od ljudi koji slusaju muziku i pisu da je sve isto, njima kojima je engleski maternji nije jasno sta je pjesnik htio da kaze.

I samo sam napravio parlelu sa ova nasa dva nazovi muzicara Jala i Buba, cija je muzika dokazano smece i kancer za mlade mozgove, isti kalup svaka pjesma, muzika, bitovi, vecinu ne cujes i ne razumijes od autotunea, kad procitas tekst naknadno vidsi da veze sa vezom nema...itd.

Maletne sve isto kao ovaj sto je planetarno polularan u svim govornim podrucijma, a ovi su ovdje kod nas u regionu. Ali zato komentari isti, uglavnom pohvale i zaluđenost fanova, tu i tamo neki koji se pita sta je ovo sranje. Naravno samo sto iza ovog stoje milionske i milionske produkicje, organizaije, ali da pored svega toga takve smece od muzike prave to je strasno.

Mozda sam ovo trebao napisati na nekoj od tema podforuma Muzika ali nema adekvatne.
I sta sad ti ovdje ne kontas
komsinica_s_drugog

#32355 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by komsinica_s_drugog »

DonieBrasco wrote: 12/01/2022 15:50 Na youtube sam preslusao novi album od planetarno popularnog The Weekend, za moj ukus to je smece od muzike, komercijala i trendovi, svaka pjesma na isti kalup. Svaka pjesma manje vise isti ritam, bitovi, muzika, autotune, tekstovi (ne daj Boze kad se prevedu na nas) ali i na engleskom veze sa vezom nemaju. Također - pola ne razumijes zbog raznih produckijskih finesa, zbog auttunea najvise. Ne znam kakvi su ovo dana trendovi pjesma traje po minut, minut i po, dva minta, tri i po najvise.

Sta je to lose, grozno i nerazumljivo u ovom tekstu?

I Saw You Dancing In A Crowded Room
You Look So Happy When I'm Not With You
But Then You Saw Me, Caught You By Surprise
A Single Teardrop Falling From Your Eye

I Don't Know Why I Run Away
I'll Make You Cry When I Run Away

You Could Have Asked Me Why I Broke Your Heart
You Could've Told Me That You Fell Apart
But You Walked Past Me Like I Wasn't There
And Just Pretended Like You Didn't Care

foxlife

#32356 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by foxlife »

komsinica_s_drugog wrote: 13/01/2022 15:49

Sta je to lose, grozno i nerazumljivo u ovom tekstu?

I Saw You Dancing In A Crowded Room
You Look So Happy When I'm Not With You
But Then You Saw Me, Caught You By Surprise
A Single Teardrop Falling From Your Eye

You Could Have Asked Me Why I Broke Your Heart
You Could've Told Me That You Fell Apart
But You Walked Past Me Like I Wasn't There
And Just Pretended Like You Didn't Care

engleski :D

nego sta ja ne kontam
kad neko upotrijebi neku novu rijec uglavnom stranu izvedenicu odjednom svi pocnu koristiti iako mnogi i ne znaju sta znaci ili ta rijec uopste nema znacenje u toj recenici

npr dogodio se hepening i odmah svi hepening koriste kao da je sad izmisljena rijec
posebno je to izrazeno u politici
komsinica_s_drugog

#32357 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by komsinica_s_drugog »

Ja ne kontam kako tema o Djokovicu za 5 - 6 dana nabra 70 stranica, dok tema o poskupljenjima ne moze ni za nekoliko mjeseci.
Vidi se sta su nam prioriteti i gdje je fokus :thumbup:
crveni_makovi

#32358 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

foxlife wrote: 16/01/2022 09:09 nego sta ja ne kontam
kad neko upotrijebi neku novu rijec uglavnom stranu izvedenicu odjednom svi pocnu koristiti iako mnogi i ne znaju sta znaci ili ta rijec uopste nema znacenje u toj recenici

npr dogodio se hepening i odmah svi hepening koriste kao da je sad izmisljena rijec
posebno je to izrazeno u politici
Pa odgovor je u naglašenom dijelu. Stvarno obrazovane i kvalitetne ljude nikada ne čujem da koriste rogobatne i tuđe izraze ako imaju riječi u našem jeziku. Ne trebaju im.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32359 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Raigor Stonehoof wrote: 12/01/2022 07:03 Da si reko 150 pa haj. Nije ona lategorija za 1500
1500 cega? Kurca graha
no_sikiriki

#32360 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

komsinica_s_drugog wrote: 16/01/2022 09:48 Ja ne kontam kako tema o Djokovicu za 5 - 6 dana nabra 70 stranica, dok tema o poskupljenjima ne moze ni za nekoliko mjeseci.
Hajd što je nagurala toliko stranica...nego je JOŠ UVIJEK aktuelna, iako je gotova stvar, napokon. :mrgreen:
foxlife

#32361 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by foxlife »

uvijek smo vise volili zabadati nos u tudje stvari nego u svoje
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#32362 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Matijevic_Vlado »

foxlife wrote: 16/01/2022 16:42 uvijek smo vise volili zabadati nos u tudje stvari nego u svoje
Rece bice koje zabada nos i psuje nekom dedi mater.
foxlife

#32363 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by foxlife »

Matijevic_Vlado wrote: 16/01/2022 17:01
foxlife wrote: 16/01/2022 16:42 uvijek smo vise volili zabadati nos u tudje stvari nego u svoje
Rece bice koje zabada nos i psuje nekom dedi mater.
tek cu mu psovati zbog onog forumasa koji je rekao da sam ja snimac
i to nije zabadanje nosa jer trotoar nije njegova privatna svojina nego covjek uzurpira javni prostor i da je drzava kako treba onaj snimac ne bi ni imao povod da ga snima nego bi dedo plakao kad bi vidio kaznu za ono parkiranje
dječak sa šibicama

#32364 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Dok se nasladjujes jer je Djokovic protjeran iz Australije, lakse je podnijeti kokuzluk u kuci.

Komsiji kad crkne krava, mnogima je najkaloricnija hrana.
Riddle

#32365 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Riddle »

komsinica_s_drugog wrote: 16/01/2022 09:48 Ja ne kontam kako tema o Djokovicu za 5 - 6 dana nabra 70 stranica, dok tema o poskupljenjima ne moze ni za nekoliko mjeseci.
Ako neko ne piše, ne znači da i ne posjećuje određene kutke foruma. :)

Ja konkretno ne znam šta da napišem na temi o poskupljenjima, osim da jebem mater svima redom i proklinjem zadnje 2 godine. Smatram da su poskupljenja kod nas rezultat pandemije, manjka proizvodnje generalno i nestašice raznih sirovina i namirnica, nabavne cijene su veće, međunarodni transport je skuplji i dok se svi uklope, mi to na kraju osjetimo na džepu. Šta još da kažem? Ovo je sigurno već rečeno tamo i ja nemam šta dodati. Nisam ekonomista i nemam rješenje za ovaj problem te ću radije pustiti da neko upućeniji o tome raspravlja, a međuvremenu se truditi da štedim.

Tema o Đokoviću je relaksacija u vrijeme teškog perioda i poskupljenja, došao sam tu da se malo zajebavam i nasmijem, jer mi to nije ozbiljna tema. Tu se mogu zabaviti čitajući i slušajući nekakve teorije zavjere ili pratiti kmečanje raznih poklonika novog Isusa. Ako to može pratiti cijeli svijet, ko si ti da prigovaraš što to rade ljudi na ovom forumu?
crveni_makovi

#32366 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

dječak sa šibicama wrote: 16/01/2022 17:16 Dok se nasladjujes jer je Djokovic protjeran iz Australije, lakse je podnijeti kokuzluk u kuci.

Komsiji kad crkne krava, mnogima je najkaloricnija hrana.
Ja potpuno ravnodušna i kontam taj Đoković je tema koja se mene nikako ne dotiče. Prije pola sata iskače mi novi e-mail. Lik iz Južne Afrike s kojim sam radila prije 20 godina i vodila ga na živopisne izlete po BiH, uključujući vožnju u prastarom prljavom busu iz Prnjavora za Laktaše i koji mi uglavnom šalje preporuke knjiga piše

"I like Australians even more today than yesterday!".
Ne kontam što meni to pišeš i šta me briga.
dječak sa šibicama

#32367 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ne znam je li popularna stvar ili samo stvar prirode, ali malo je i do prodavaca... kupujes mladi luk, vise bacis onih perki nego sto imas za konzumaciju, kupujes karfiol vise tezine odnese ono lisce koje prodaju sa glavicom nego sama glavica, kad sam pitao moze li da mi odstrane lisce kazu ne moze, kaze neko to iskoristi.. pa ja ne koristim, a placam... danas kupio banane, kad sam ogulio koru teza kora od jestivog dijela, onda sam bacio na kuhinjsku vagu da se uvjerim i zaista, teza kora koju bacam od onog jestivog dijela.

Bananu jasno ne mogu prodavati bez kore, nije njihova greska, ali karfiol, mladi luk, to bas i ne moraju.

Sto se tice luka, dohakao sam im, kupujem u granapu sam sebi vaga, one perke lociram mimo vage i smanjim tezinu. Vala, smece im necu placati.
snijeg_led

#32368 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by snijeg_led »

dječak sa šibicama wrote: 17/01/2022 16:03 Ne znam je li popularna stvar ili samo stvar prirode, ali malo je i do prodavaca... kupujes mladi luk, vise bacis onih perki nego sto imas za konzumaciju, kupujes karfiol vise tezine odnese ono lisce koje prodaju sa glavicom nego sama glavica, kad sam pitao moze li da mi odstrane lisce kazu ne moze, kaze neko to iskoristi.. pa ja ne koristim, a placam... danas kupio banane, kad sam ogulio koru teza kora od jestivog dijela, onda sam bacio na kuhinjsku vagu da se uvjerim i zaista, teza kora koju bacam od onog jestivog dijela.

Bananu jasno ne mogu prodavati bez kore, nije njihova greska, ali karfiol, mladi luk, to bas i ne moraju.

Sto se tice luka, dohakao sam im, kupujem u granapu sam sebi vaga, one perke lociram mimo vage i smanjim tezinu. Vala, smece im necu placati.
:lol: :lol:
KraljicaIzJajca

#32369 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KraljicaIzJajca »

snijeg_led wrote: 17/01/2022 16:14
dječak sa šibicama wrote: 17/01/2022 16:03 Ne znam je li popularna stvar ili samo stvar prirode, ali malo je i do prodavaca... kupujes mladi luk, vise bacis onih perki nego sto imas za konzumaciju, kupujes karfiol vise tezine odnese ono lisce koje prodaju sa glavicom nego sama glavica, kad sam pitao moze li da mi odstrane lisce kazu ne moze, kaze neko to iskoristi.. pa ja ne koristim, a placam... danas kupio banane, kad sam ogulio koru teza kora od jestivog dijela, onda sam bacio na kuhinjsku vagu da se uvjerim i zaista, teza kora koju bacam od onog jestivog dijela.

Image

:D
dječak sa šibicama

#32370 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Nije nista smijesno, pored vage je pletena posuda sa povrcem, prebacim perke preko posude i smanjim tezinu robe.

Nisam bas tokmak, provjerim dva puta.
Sid the sloth

#32371 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sid the sloth »

I kaze sto su prodavaci i radnici za kasom nervozni i namrgodjeni?! Kako nece biti, vidi s kakvom mrakom moraju deverati.
Mozes tako i meso kad kupujes, kazes mesaru da malo gore pridrzi kesu rukom da bude lakse.
dječak sa šibicama

#32372 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Mraka te napravila, da prostis.
kakavdanakneiskustvu

#32373 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

snijeg_led wrote: 17/01/2022 16:14

:lol: :lol: :lol: :lol:
no_sikiriki

#32374 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Ne kontam vjerske i nacionalne zastave kad se neko ženi/udaje, na autima.
malocvijece

#32375 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by malocvijece »

no_sikiriki wrote: 17/01/2022 17:03 Ne kontam vjerske i nacionalne zastave kad se neko ženi/udaje, na autima.
Fakat. Mislim da je mladoj i mladoženji najmanje do toga. Međutim, moraju se ispoštovati djed, otac i ostali stariji.
Post Reply