Nemam ni prsten
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nepass1
#51401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zdruzdjo
-
BadBoy
- dječak sa šibicama
- emotivac
#51405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zdruzdjo
#51406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel ja gledam pravise filmova ili je kod nas narod generalno glup. Ili sam ja.
Kako se ne nadje neka skupina ljudi koje su ovi sa kosevskog matulovici ojadili, pa da im ispucaju par komada u koljena ili urede ista kakvim maljevima i zavaljaju u kosevski potok na hladjenje.
Mislim ne kontam kako ljudi sebi dozvole neke stvari.
Drzava nista ne radi, pa uradi ti.
Kako se ne nadje neka skupina ljudi koje su ovi sa kosevskog matulovici ojadili, pa da im ispucaju par komada u koljena ili urede ista kakvim maljevima i zavaljaju u kosevski potok na hladjenje.
-
Naslovnica
#51407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa neće ljudi da završe na robiji, a završili bi 100%.zdruzdjo wrote: ↑17/01/2022 13:43 jel ja gledam pravise filmova ili je kod nas narod generalno glup. Ili sam ja.
-
no_sikiriki
#51408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A de ti meni reci, čime se baviš, i to "pola grada" o kojem pričaš, da vam je potreban pištolj za zaštitu?emko1234 wrote: ↑17/01/2022 12:50Kakva glupost notorna, generalizacija i banalizacija. Obzirom da živiš u tuđim pričama, da ti kažem iz prve ruke da je pola grada naoružano. Od te polovice, polovica ima dozvole i za posjedovanje i za nošenje. Imam i ja i jednu i drugu.no_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 12:34 Sve to sa pištoljima, noževima itd. kreće od "malih" nogu. Prijateljica koja radi u srednjoj školi mi je pričala u više navrata kako se najmanje bavi svojim predmetom i podučavanjem istog, nego psihologijom, i razgovorom sa učenicima koji su mahom kriminalnog background-a, iz "zeznutih" porodica itd. Kad se desi da im dođe policija, svi otrče do WC-a, pretrese ih policija i sve OK, a onda u WC-u čistačice pronalaze noževe, ponekad pištolje i ostale rekvizite.
Poenta nošenja pištolja ja zaštita a ne kurčenje. Da li mi je ikad zatrebao? Nije. Da li će mi zatrebati? Ne znam. Da li bi ga iskoristio? U krajnjoj liniji da, ako bi bio ugrožen moj ili život meni bliskih ljudi.
Što se tiče slučaja na Igmanu, ne podržavam ali opravdavam. Kao vlasnik psa znam koliko ima neodgovornih vlasnika koji se vode filozofijom "ja volim i ne bojim se = svako voli i ne boji se". Moj pas je bez brnjice i povodca jedino u mom privatnom posjedu i u mom prisustvu. Radi se o opasnijoj pasmini i svjestan sam šta bi mogao uraditi svakome koga ne poznaje. Moj pas nije opasan, ali ja ne znam da li je nekoga strah i da li će ga prisustvo mog psa koji nije u datom momentu pod mojom kontrolom dovesti u stanje nelagode ili straha.
Na kraju krajeva poštujem zakon.
Znam kako bih se osjećao da sam na drugoj strani i ne želim to nikome da priuštim.
- preselio na ahiret
#51409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tacno,evo recimo ovaj,zreo za metka u celo i on i ker i radi ovakvih moras imat oruzje.emko1234 wrote: ↑17/01/2022 12:50Kakva glupost notorna, generalizacija i banalizacija. Obzirom da živiš u tuđim pričama, da ti kažem iz prve ruke da je pola grada naoružano. Od te polovice, polovica ima dozvole i za posjedovanje i za nošenje. Imam i ja i jednu i drugu.no_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 12:34 Sve to sa pištoljima, noževima itd. kreće od "malih" nogu. Prijateljica koja radi u srednjoj školi mi je pričala u više navrata kako se najmanje bavi svojim predmetom i podučavanjem istog, nego psihologijom, i razgovorom sa učenicima koji su mahom kriminalnog background-a, iz "zeznutih" porodica itd. Kad se desi da im dođe policija, svi otrče do WC-a, pretrese ih policija i sve OK, a onda u WC-u čistačice pronalaze noževe, ponekad pištolje i ostale rekvizite.
Poenta nošenja pištolja ja zaštita a ne kurčenje. Da li mi je ikad zatrebao? Nije. Da li će mi zatrebati? Ne znam. Da li bi ga iskoristio? U krajnjoj liniji da, ako bi bio ugrožen moj ili život meni bliskih ljudi.
Što se tiče slučaja na Igmanu, ne podržavam ali opravdavam. Kao vlasnik psa znam koliko ima neodgovornih vlasnika koji se vode filozofijom "ja volim i ne bojim se = svako voli i ne boji se". Moj pas je bez brnjice i povodca jedino u mom privatnom posjedu i u mom prisustvu. Radi se o opasnijoj pasmini i svjestan sam šta bi mogao uraditi svakome koga ne poznaje. Moj pas nije opasan, ali ja ne znam da li je nekoga strah i da li će ga prisustvo mog psa koji nije u datom momentu pod mojom kontrolom dovesti u stanje nelagode ili straha.
Znam kako bih se osjećao da sam na drugoj strani i ne želim to nikome da priuštim.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/71 ... a-pretukao
-
zdruzdjo
#51410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naslovnica wrote: ↑17/01/2022 13:45Pa neće ljudi da završe na robiji, a završili bi 100%.zdruzdjo wrote: ↑17/01/2022 13:43 jel ja gledam pravise filmova ili je kod nas narod generalno glup. Ili sam ja.
Pa nece niko oglas stavljati na portale i na facebook grupu "veceras bijemo/namirujemo matulovice".
-
Naslovnica
#51411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nepass1
- Logovan
-
zigson
#51414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A zar je potrebno da se neko "necim bavi" da bi imao pistolj?no_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 14:03A de ti meni reci, čime se baviš, i to "pola grada" o kojem pričaš, da vam je potreban pištolj za zaštitu?emko1234 wrote: ↑17/01/2022 12:50
Kakva glupost notorna, generalizacija i banalizacija. Obzirom da živiš u tuđim pričama, da ti kažem iz prve ruke da je pola grada naoružano. Od te polovice, polovica ima dozvole i za posjedovanje i za nošenje. Imam i ja i jednu i drugu.
-
no_sikiriki
#51415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma jok, što reče jedan forumaš, svaki pristojan muškarac (a ne vidim što ne i žena) trebaju imati jedan, to je dio opće kulture.zigson wrote: ↑17/01/2022 15:08A zar je potrebno da se neko "necim bavi" da bi imao pistolj?no_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 14:03
A de ti meni reci, čime se baviš, i to "pola grada" o kojem pričaš, da vam je potreban pištolj za zaštitu?
-
zigson
#51416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislio nesto ces pametno odgovoritino_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 15:16Ma jok, što reče jedan forumaš, svaki pristojan muškarac (a ne vidim što ne i žena) trebaju imati jedan, to je dio opće kulture.
-
EasyMan
-
emko1234
#51418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moje zanimanje je apsolutno irelevantno za temu. Ali imam prijatelja ugostitelja koji odu navečer po pazar u lokal, koji se bave prodajom, imaju svoje radnje, imaju građevinske firme gdje postoji prodajno mjesto na kojem se može platiti živim novcem. Mislim jel trebaš biti astronaut da zaključiš da svako ko radi sa živim parama na bilo koji način će uložiti u zaštitu toga od čega živi?no_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 14:03A de ti meni reci, čime se baviš, i to "pola grada" o kojem pričaš, da vam je potreban pištolj za zaštitu?emko1234 wrote: ↑17/01/2022 12:50
Kakva glupost notorna, generalizacija i banalizacija. Obzirom da živiš u tuđim pričama, da ti kažem iz prve ruke da je pola grada naoružano. Od te polovice, polovica ima dozvole i za posjedovanje i za nošenje. Imam i ja i jednu i drugu.
Koliko je bilo slučajeva gdje su ljudima oteta auta ili su im pokušali oteti auto? Nije ovo new york, ljudi koji su kadri učiniti takvu stvar znaju dobro ko ima i šta ima. Zašto ne bi neko takav uložio u tu vrstu zaštite?
- vjeshalica
#51419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
emko1234 wrote: ↑17/01/2022 16:15Moje zanimanje je apsolutno irelevantno za temu. Ali imam prijatelja ugostitelja koji odu navečer po pazar u lokal, koji se bave prodajom, imaju svoje radnje, imaju građevinske firme gdje postoji prodajno mjesto na kojem se može platiti živim novcem. Mislim jel trebaš biti astronaut da zaključiš da svako ko radi sa živim parama na bilo koji način će uložiti u zaštitu toga od čega živi?no_sikiriki wrote: ↑17/01/2022 14:03
A de ti meni reci, čime se baviš, i to "pola grada" o kojem pričaš, da vam je potreban pištolj za zaštitu?
Koliko je bilo slučajeva gdje su ljudima oteta auta ili su im pokušali oteti auto? Nije ovo new york, ljudi koji su kadri učiniti takvu stvar znaju dobro ko ima i šta ima. Zašto ne bi neko takav uložio u tu vrstu zaštite?
Raznih zanimanja i djelatnosti ima gdje su ljudi vazda nosali pistolj sa sobom, vozaci slepera,zlatari...ona zivi u paralelnom svijetu u kojem misli da samo kriminogeni ljudi nosaju pistolj
-
foxlife
#51420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
treba zabraniti oruzje svima osim policije i tih takvih sluzbi
kod koga nadju oruzje odmah zatvor 10 godina
kod koga nadju oruzje odmah zatvor 10 godina
-
emko1234
#51421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidim da si strašno upućen/a u srž kaska i način na koji osiguranje obrađuje takvu štetu. A još si upućeniji/ja u način kako razmišljaju ljudi koji imaju para pa ne bih trošio riječi i objašnjavao dodatno.namiami wrote: ↑17/01/2022 17:04Oni koji imaju para će se nasmijati i reći lopovima, izvolite, Vaše je, samo da ne prolaze bilo kakav stres ili natezanje. Takvi neće potezati oružje, ili bilo kakav otpor. Ovo je iskustvo ljudi koji su novac zaradili 100% legalno i koji su bili u ovoj situaciji.
Kasko, osiguranje i uživancija.
-
zigson
#51422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedva ceka osiguranje da ti isplati pare, to ih ispunjava
- Haris.ba
#51423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ukrao sam sa jedne druge teme.
Stalni pad u RS, rast u FBiH?

Stalni pad u RS, rast u FBiH?

-
emko1234