Dešavanja u Srbiji

prasoje

#56251 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prasoje »

plavi_E wrote: 17/01/2022 08:45 Kontroverzno istraživanje - "Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope"

Ali pazi im reakcije "Kontroverzno". Ma zavjera bolan protiv nebeskog naroda.
Pa i jest "kontroverzno" jer svi znaju iz viceva o Muji i Hasi ko je najgluplji. :lol:
zigubigule

#56252 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zigubigule »

prasoje wrote: 17/01/2022 09:57
plavi_E wrote: 17/01/2022 08:45 Kontroverzno istraživanje - "Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope"

Pa i jest "kontroverzno" jer svi znaju iz viceva o Muji i Hasi ko je najgluplji. :lol:
Idi glasaj ZA ba
plavi_E

#56253 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by plavi_E »

prasoje wrote: 17/01/2022 09:57

Pa tvoje poredjenje viceva i naucnih istrazivanja samo potvrdjuje gore navedene rezultate.
klaki

#56254 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by klaki »

Znam ljude iz Srbije pa sam se malo raspitao. Ukratko pitanje referenduma je bilo "Da li ste za to da provosudje moze da mijenja ustav kada god mu odgovara"

Navodno je glasalo samo 30% upisanih glasača(zar ne mora biti izlaznost barem 50%?)

60% Da
40% Ne

Manje-vise tih 60% su penzioneri i politicki uhljebi.
Znači otprilike 18% od totalne populacija kroji sudbinu svima...?
prasoje

#56255 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prasoje »

klaki wrote: 17/01/2022 10:29 Navodno je glasalo samo 30% upisanih glasača(zar ne mora biti izlaznost barem 50%?)
Ne mora više, ukinuli su cenzus nedavno.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#56256 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Pitar sa Kariba »

Srbistanci... :lol:

Image
Haris.ba

#56257 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

klaki wrote: 17/01/2022 10:29 Znam ljude iz Srbije pa sam se malo raspitao. Ukratko pitanje referenduma je bilo "Da li ste za to da provosudje moze da mijenja ustav kada god mu odgovara"

Navodno je glasalo samo 30% upisanih glasača(zar ne mora biti izlaznost barem 50%?)

60% Da
40% Ne

Taj koji ti je rekao o tome sta je tekst promjena ustava te je slagao.

https://www.otvorenavratapravosudja.rs/ ... 022-godine

Evo ti citavog teksta. Otprilike se uvodi isto oko izbora sudija ko sto je u Bosni, posebno tijelo za izbor sudija.

Da li ce to dovesti do nezavisnosti sudstva? Tesko. Vidimo na primjeru u BiH. Ali, bolje je rjesenje nego da skupstina direktno bira. Korak je u dobrom smjeru, ali sam od sebe nece rijesiti sve probleme pravosudja.

Drugo je pitanje zastonje ukinut cenzus za ispravnost referenduma od 50% ukupnih biraca. Jasno je da je to uradjeno da bi ovaj referendum prosao.

Da li je to priprema za neki drugi referendum, npr.o Kosovu? Moguce je. Ali, glupo mi je da neko misli da bi bilo kakav referendum i sa bilo kakvom izlaznoscu mogao biti u Srbiji u vezi potvrde nezavisnosti Kosova.
Last edited by Haris.ba on 17/01/2022 11:47, edited 1 time in total.
klaki

#56258 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by klaki »

Haris.ba wrote: 17/01/2022 11:39
klaki wrote: 17/01/2022 10:29 Znam ljude iz Srbije pa sam se malo raspitao. Ukratko pitanje referenduma je bilo "Da li ste za to da provosudje moze da mijenja ustav kada god mu odgovara"

60% Da
40% Ne

Taj koji ti je rekao o tome sta je tekst promjena ustava te je slagao.

https://www.otvorenavratapravosudja.rs/ ... 022-godine

Evo ti citavog teksta. Otprilike se uvodi isto oko izbora sudija ko sto je u Bosni, posebno tijelo za izbor sudija.

Da li ce to dovesti do nezavisnosti sudstva? Tesko. Vidimo na primjeru u BiH. Ali, bolje je rjesenje nego da skupstina direktno bira. Korak je u dobrom smjeru, ali sam od sebe nece rijesiti sve probleme pravosudja.

Drugo je pitanje zastonje ukinut cenzus za ispravnost referenduma od 50% ukupnih biraca. Jasno je da je to uradjeno da bi ovaj referendum prosao.

Da li je to priprema za neki drugi referendum, npr.o Kosovu? Moguce je. Ali, glupo mi je da neko misli da bi bilo kakav referendum i sa bilo kakvom izlaznoscu mogao biti u Srbiji u vezi potvrde nezavisnosti Kosova.
Vidim sad da me dobro slagao.

Evo ovde ima ukratko koga interesuje: https://www.slobodnaevropa.org/a/ustav- ... 52735.html

Ali mislim da je moja prvobitna sumnja istinita.

https://www.dw.com/sr/srbija-referendum ... a-60433512
Čak je i predsednik Srbije u intervjuu za javni servis koji je ove srede trajao sat i trideset devet minuta, o referendumu govorio nepuna dva minuta i to pred sam kraj emisije.

U ta dva minuta rekao je da je nedeljno glasanje važno za napredak zemlje i ubrzani dolazak stranih investitora. On će glasati sa DA, rekao je tada, i pozvao građane da učine isto.
S obzirom na čitav fijasko oko Rio Tinto ovo i ne zvuči baš najbolje. Za mene je Vučić populista koji mami investitore niskim standardom/platama na štetu države. Ja ovom liku ne vjerujem apsolutno ništa...
Haris.ba

#56259 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

klaki wrote: 17/01/2022 12:00 S obzirom na čitav fijasko oko Rio Tinto ovo i ne zvuči baš najbolje. Za mene je Vučić populista koji mami investitore niskim standardom/platama na štetu države. Ja ovom liku ne vjerujem apsolutno ništa...
Ma nije stvar vjerovanja Vucicu. Ovaj referendum mu je trebao vise radi EU da odradi neku reformu pravosudja. Kozmeticku ili ne, vidjecemo.

A, nije mi jasno kako se mame investitori na stetu drzave? Pa male plate i standard i jesu sto nema posla. Jedini nacin jesu investicije da to promjene.
Investicije u "prljave" sektore? Nema drugog nacina. Ostaje samo turizam i poljoprivreda.

Rio tinto jeste poremetio Vucica. Ali, nije kasno da sve preokrene u svoju korist. Na kraju, upravo on moze reci idemo na referendum u vezi rio tinto.

Evo, u famoznoj Njemackoj imas niz primjera. Npr.poznati rudnik uglja Garcvajler. Ljudima se uzima imovina da bi se prosirio rudnik, veliko zagadjenje...

https://amp.theguardian.com/world/2019/ ... -giant-rwe
klaki

#56260 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by klaki »

Haris.ba wrote: 17/01/2022 12:19
klaki wrote: 17/01/2022 12:00 S obzirom na čitav fijasko oko Rio Tinto ovo i ne zvuči baš najbolje. Za mene je Vučić populista koji mami investitore niskim standardom/platama na štetu države. Ja ovom liku ne vjerujem apsolutno ništa...
Ma nije stvar vjerovanja Vucicu. Ovaj referendum mu je trebao vise radi EU da odradi neku reformu pravosudja. Kozmeticku ili ne, vidjecemo.

A, nije mi jasno kako se mame investitori na stetu drzave? Pa male plate i standard i jesu sto nema posla. Jedini nacin jesu investicije da to promjene.
Investicije u "prljave" sektore? Nema drugog nacina. Ostaje samo turizam i poljoprivreda.

Rio tinto jeste poremetio Vucica. Ali, nije kasno da sve preokrene u svoju korist. Na kraju, upravo on moze reci idemo na referendum u vezi rio tinto.
Rekao bi da to jeste rješenje i jedini način kratkoročno, ali dugoročno gledano ne može standard ostati nizak zauvijek? U tom slučaju te napuštaju investitori... Elem vrijeme će pokazati na šta će to izaći
klaki

#56261 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by klaki »

Haris.ba wrote: 17/01/2022 12:19 Evo, u famoznoj Njemackoj imas niz primjera. Npr.poznati rudnik uglja Garcvajler. Ljudima se uzima imovina da bi se prosirio rudnik, veliko zagadjenje...

Ali ima jedna bitna razlika opet

RWE AG is a German multinational energy company headquartered in Essen
Haris.ba

#56262 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

klaki wrote: 17/01/2022 12:28
Haris.ba wrote: 17/01/2022 12:19 Evo, u famoznoj Njemackoj imas niz primjera. Npr.poznati rudnik uglja Garcvajler. Ljudima se uzima imovina da bi se prosirio rudnik, veliko zagadjenje...

Ali ima jedna bitna razlika opet

RWE AG is a German multinational energy company headquartered in Essen
Ne kontam. Zar rio tinto isto nema firmu registrovanu u Srbiji? Ili mislis na vlasnicku strukturu? Pa pogledaj ko su vlasnicj RWE AG.

Ili treba rudariti samo firma u 100% vlasnistvu Srbije, ili samo gradjana Srbije?
Gandalf

#56263 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Gandalf »

Picousti na propagandu i zastrašivanje lagano uzima izbore.

S druge strane kada uzme izbore, pojaviće se horde i horde "navijača" koji će mlatiti sve one koji se usude protestovati što je Rio Tinto zgazio selo Nedeljice.

A čim izbori prođu Srbijanci çe na svojoj koži osjetiti koliko ih je picousti prodao jednom megazagađivaču i koliko njegov naopaki režim može skupiti ljudi da razbije bilo kakve proteste.

Ovi protesti su prošli uspješno samo jer su izbori blizu, poslije 3.aprila, on će biti spreman da izazove i građanski rat samo da se sprovede njegova volja. Ko zna koliko mu je Rio Tinto platio da može raditi šta hoće. Zastoj je u radovima samo iz razloga skorih izbora. Kada izbori prođu najveći svjetski cirkus na otvorenom počinje sa radom.
Bloo
Globalna šefica

#56264 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

plavi_E wrote: 17/01/2022 19:57 Kontroverzno istraživanje - "Srbi i Albanci među najglupljim narodima Evrope"
Otišao si u overdrive, na previše tema provociraš.
2 sedmice.
Manual

#56265 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Manual »

Gandalf

#56266 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Gandalf »

Rijetko viđen primjer ljigavca od čovjeka
meridiyan

#56269 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by meridiyan »

:zzzz:

SRBIJA - AUSTRALIJA 1:1!

Image
Gandalf

#56270 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Gandalf »

:lol: samo da izbori prođu, rio tinto će početi kopat na trgu republike, ako mu bude ćejf

Picousti je prodao srbiju rusima, kinezima i multikulti korporacijama prljavih tehnologija

Tek nakon izbora srbi će shvatiti kakvog su monstruma skrhali sebi na leđa

Ali udarna politička vijest se prvo objavljuje na naslovnici najgoreg tabloida :lol:
Bossona

#56271 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Koji bolesni manipulator pa on je svemogući,.....Kako onaj reče na dan izbora "Boljeg nemamo a goreg nismo mogli naći" :lol: :lol:

Vučić: Uvijek sam saopštavao rezultate prije RIK-a, SNS najsposobnija da izračuna​ :lol: :lol: :mrgreen:

On je kazao da je rezultate glasanja na referendumu o ustavnim promjenama saopštio prije Republičke izborne komisije (RIK), kao što je, prema njegovim riječima, to radio i ranije. :mrgreen:

„Mi nismo saopštavali na osnovu uzorka. Mi imamo najbolje softvere, mi imamo najstručnije ljude, imamo ljude na svakom biračkom mjestu za razliku od svih ostalih“, rekao je Vučić nakon sastanka sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.
https://nova.rs/vesti/politika/vucic-uv ... -izracuna/

Vučić napustio prostorije stranke i poručio " Evo vi ste pametni, uzmite sada, pa vodite stranku "
Kada je to izdiktirao Suzi, sjeo je u auto i rekao joj da to objave svi tabloidi kako bi se narod zabrinuo. :mrgreen:

U međuvremenu za svoje botove i buduće glasače ide poslastica. :mrgreen:

Gandalf

#56272 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Gandalf »

Ma nema se šta reći, vučko je veći nosilac europskih vrijednosti i od zorangutana, srbija nastavlja svoj evropejski pravac, dobro utabanim šešeljevskim stazama
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#56273 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

Možemo Made In Serbia :mrgreen:
HarTar

#56274 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Bobi wrote: 21/01/2022 13:22

Možemo Made In Serbia :mrgreen:
Soroš, i ostale satanističke NVO koje finansira :mrgreen: :lol:
seln

#56275 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Naslov u Informeru. Zapravo, dijagnosa.
NATO DA NAPUSTI BUGARSKU I RUMUNIJU! RUSIJA STIŽE DO GRANICA SRBIJE, Moskva izričita - ovo je istorijski ultimatum za alijansu, Sofija i Bukurešt će biti izbrisani sa strateških mapa zapadnog saveza
Post Reply