Ne znam pricu pa necu da sudim..laik1981 wrote: ↑16/01/2022 20:27Ako se radi o nekoj sposobnoj pasmini onda reakcija nije nimalo pretjerana..invincible1921 wrote: ↑16/01/2022 20:19 Svi se ihvatili pistolja a niko da kera spomene...
Kao sto rekoh reakcija pretjerana, ali opet upravo iz tih razloga moras drzat kera na uzici. Ako je tebi ker ok nekom nije, ima traumu/ strah i reagovace ko da mu zivot zavisi ...a mozda je fkt ker samo razdragano trcao..
Ja kad vidim krra da trci prvo mi prodje kroz glavu kamen uzet..pa ne mora trcat prema meni.
Al dva licna primjera. Neko je pisao ranije kao "Ko se boji retrivera"...ja imam ne strah al veliko nepovjerenje prema kerovima. Kad sam imao 5 godina lik vodio retrivera bez povodca isti se zaletio prema meni i koliko se sjecam nisam se prepao jer je bio "ker iz filmova" medjutim valjda ne svjedtan svoje snage me oborio i taj priozor iskesenih zuba iznad moje face necu nikad zaboravit...
Dosta gdoina kasnije komsijin bigl je pravo agresivno rezao na mene..ja sam zastao na 10m i rekao da ga pricuva jer se bojim, na sto je on rekao ma nece ti nista i otisao u kucu..bigl se zaletio prema meni.. nez sa kojim namjerama al nisam cekao da ih spoznam dobio je cizmu po sred njuske (sreca pa je zima bila)...udesio sam ga poprilicno znam po kasnijim pricama.
Da vam iskreno kazem ne sjecam se kako sam to ursdio...od soka i straha sam refleksivno valjda reagovao sjecam se samo
kera kako trci i kako leti 3 metra od mene...
Iskreno 10 dana nakon toga kd traume nisam bio sto posto sav svoj..
Znaci Retriver zlatni i bigl..reklo bi se na ranu ih namazat