Ipak je bio povlasten, ostali imigranti su za to vrijeme bili zatvoreni u hotelu.
Novak Đoković
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
elcaliente
#1801 Re: Novak Đoković
- duh_sa_sjekirom
#1802 Re: Novak Đoković
Samo je predsjednik Dodik nazvao stvar pravim imenom: Ne daju mu vizu samo zato što je Srbin...

-
Naslovnica
#1803 Re: Novak Đoković
Bio sam u zemljama koje traze vizu, u Australiji nisam.Osmi Socrates wrote: ↑16/01/2022 12:39Da, potpuno si nespreman da razgovaraš?Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 12:29
Nisam ja sebi uvrtio u glavu nikakve argumente, osim onih koje sam gore nabrojao.
Dakle, i ja sam k'o Novak?
I ti bi ozbiljno da razgovaras?![]()
Jesi li ikad bio u Australiji? Jesi li ikad bio u drugoj zemlji koja traži vizu?
Novak je vizu za Australiju dobio u novembru. Tada su jasne poruke bile i direktora turnira i svih političara da nevakcinisani igrači neće moći igrati.
Pitanje broj 1. Zašto je onda aplicirao za vizu u novembru? Direktor turnira priču mijenja tek u decembru. Navodno, medicinsko izuzeće se može izdati zbog preležanog covida.
Političari nikad nisu promjenili priču. I naravno, imigraciona služba zadržava pravo da ti ne dopuste ulazak iz bilo kojeg razloga. Ko ove osnovne stvari ne zna ne može ni da priča.
Šta konkretno nije jasno u "imigraciona služba zadržava pravo da ti ne dopusti ulazak u zemlju'? Tako je u svakoj zemlji svijeta.
Imigraciona sluzba je pogrijesila, sto je i sudski dokazano - i Novaku je dozvoljen ulazak u zemlju.
Uradio je sve ono sto se od njega trazilo.
Novak nije neki anonimus koji se tek tako pojavio na salteru imigracione sluzbe, nashpanovan da se svadja sa njima i ide na sud, sta mu to treba?!
Nasankali su ga ko bekana, pustili ga na let sa validnim dokumentima, pa ga iskoristili da od njega postave primjer sta se desava ako se ne vakcinisete. A slag na tortu je sto su prije njega pustili jos igraca na osnovu medicinskog izuzeca, ona Cehinja je i mec odigrala, pa su ih onda naknadno hapsili i protjerivali.
Do koga je, do Cehinje i Novaka, ili do Australije?
- Edin H.
-
Zoya
#1805 Re: Novak Đoković

duh_sa_sjekirom wrote: ↑16/01/2022 12:54 Samo je predsjednik Dodik nazvao stvar pravim imenom: Ne daju mu vizu samo zato što je Srbin...
![]()
-
Osmi Socrates
#1806 Re: Novak Đoković
Mogu ja ovako jedno po jedno pitanje, ako ti je lakše. S tim da to "Novak nije bilo ko" nije legalan argument. Drži se legalnih argumenata, sa kojima si počeo.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 12:57Bio sam u zemljama koje traze vizu, u Australiji nisam.Osmi Socrates wrote: ↑16/01/2022 12:39
Da, potpuno si nespreman da razgovaraš?
Jesi li ikad bio u Australiji? Jesi li ikad bio u drugoj zemlji koja traži vizu?
Novak je vizu za Australiju dobio u novembru. Tada su jasne poruke bile i direktora turnira i svih političara da nevakcinisani igrači neće moći igrati.
Pitanje broj 1. Zašto je onda aplicirao za vizu u novembru? Direktor turnira priču mijenja tek u decembru. Navodno, medicinsko izuzeće se može izdati zbog preležanog covida.
Političari nikad nisu promjenili priču. I naravno, imigraciona služba zadržava pravo da ti ne dopuste ulazak iz bilo kojeg razloga. Ko ove osnovne stvari ne zna ne može ni da priča.
Šta konkretno nije jasno u "imigraciona služba zadržava pravo da ti ne dopusti ulazak u zemlju'? Tako je u svakoj zemlji svijeta.
Imigraciona sluzba je pogrijesila, sto je i sudski dokazano - i Novaku je dozvoljen ulazak u zemlju.
Novak nije neki anonimus koji se tek tako pojavio na salteru imigracione sluzbe, nashpanovan da se svadja sa njima i ide na sud, sta mu to treba?!
Nasankali su ga ko bekana, pustili ga na let sa validnim dokumentima, pa ga iskoristili da od njega postave primjer sta se desava ako se ne vakcinisete. A slag na tortu je sto su prije njega pustili jos igraca na osnovu medicinskog izuzeca, ona Cehinja je i mec odigrala, pa su ih onda naknadno hapsili i protjerivali.
Razumiješ li šta je proceduralna greška?
Federalna služba je počinila proceduralnu grešku. Zato mu je prvi put vraćena viza. Taj sudija koji mu je prvi put vratio vizu drugi put nije smio. Jer, više nisu u pitanju bile proceduralne greške.
Last edited by Osmi Socrates on 16/01/2022 13:14, edited 2 times in total.
-
convict
#1807 Re: Novak Đoković
kako li se nakon ovih natpisa osjeca ovaj kecmanovic - mora da nije dovoljno srbin cim su ga pustili da igra
-
Karikaturist
#1808 Re: Novak Đoković
Zelim samo da mi se skines sa...kakotakonikako wrote: ↑16/01/2022 12:42Mogu ti odgovoriti
1. Idi doktoru,
Ili
2. Bas me zaboli sto tebe boli ...
Biraj sam koju zelis varijantu.![]()
-
Anquilla
#1809 Re: Novak Đoković
Ako su se promijenila od momenta dobijanja vize do ulaska, zar misliš da su u Dubaiju trebali da mu zabrane ukrcavanje?Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 12:16 Promijenila se pravila od momenta kada je dobio vizu pa do momenta ulaska?
Kako je onda uopste pusten da se ukrca u avion?
Sad ja krenem turistički negdje u EU. Niko mi u BiH neće gledati koliko sam boravila u EU u posljednjih pola godine, ali će granični policajac pri ulasku u državu u EU to sve fino pregledati, jer je to njgova odgovornost.
Last edited by Anquilla on 16/01/2022 13:18, edited 1 time in total.
-
Karikaturist
#1810 Re: Novak Đoković
Lik protjeran iz zemlje..
Sta tu imas vise pricati..
Sta tu imas vise pricati..
-
elcaliente
#1811 Re: Novak Đoković
Ja da sam na njegovom mjestu nikada vise ne bi otisao u Australiju.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 12:57Bio sam u zemljama koje traze vizu, u Australiji nisam.Osmi Socrates wrote: ↑16/01/2022 12:39
Al posto je on tvrdoglav otici ce opet iduce godine.
Last edited by elcaliente on 16/01/2022 13:17, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#1812 Re: Novak Đoković
Nisam koristio "Novak nije bilo ko" u smislu legalnog argumenta, nego u smislu da je covjek sa svojih 35 obisao svijeta koliko ti i ja necemo za dva zivota obici, i da iza njega postoji kompletna organizacija koja se brine o tome da sve ide kako treba. Ne predaje Novak pasos u ambasadu na viziranje.Osmi Socrates wrote: ↑16/01/2022 13:08Mogu ja ovako jedno po jedno pitanje, ako ti je lakše. S tim da to "Novak nije bilo k'o" nije legalan argument. Drži se legalnih argumenata, sa kojima si počeo.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 12:57
Bio sam u zemljama koje traze vizu, u Australiji nisam.
Federalna služba je počinila proceduralnu grešku. Zato mu je prvi put vraćena viza. Taj sudija koji mu je prvi put vratio vizu drugi put nije smio. Jer, više nisu u pitanju bile proceduralne greške.
Ja se drzim legalnih argumenata.
Odobrena mu viza. Ne samo njemu nego mnogim drugim teniserima. Proceduralna greska? Hajde da su se zajebali za jednu osobu, ali za citav niz osoba?
A, na kraju ga ne protjeruju zato sto nije vakcinisan, sto bi bio legalan argument, zar ne?
Zbog cega ga protjeruju, koji je legalni argument, jesi li procitao?
-
elcaliente
#1813 Re: Novak Đoković
Gdje on predaje pasos na viziranje? Ozbiljno pitam.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:17Nisam koristio "Novak nije bilo ko" u smislu legalnog argumenta, nego u smislu da je covjek sa svojih 35 obisao svijeta koliko ti i ja necemo za dva zivota obici, i da iza njega postoji kompletna organizacija koja se brine o tome da sve ide kako treba. Ne predaje Novak pasos u ambasadu na viziranje.Osmi Socrates wrote: ↑16/01/2022 13:08
Mogu ja ovako jedno po jedno pitanje, ako ti je lakše. S tim da to "Novak nije bilo k'o" nije legalan argument. Drži se legalnih argumenata, sa kojima si počeo.
Odobrena mu viza. Ne samo njemu nego mnogim drugim teniserima. Proceduralna greska? Hajde da su se zajebali za jednu osobu, ali za citav niz osoba?
A, na kraju ga ne protjeruju zato sto nije vakcinisan, sto bi bio legalan argument, zar ne?
Last edited by elcaliente on 16/01/2022 13:18, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#1814 Re: Novak Đoković
Ponavljas se, iz stranice u stranicu, cemu to...
Ako ti nemas sta vise pricati, niko ti e brani da se javljas na nekoj drugoj temi, a da ovu stavis na ignore.
Jer, sta se tu ima vise pricati.
- FunkyzeitGames
#1815 Re: Novak Đoković
Ljudima slijepo poslušnim korona fašizmu bi se svijet srušio i prošli bi kroz školski primjer Kübler-Ross modela/procesa. Prvo bi histerično i bijesno negirali legalnost suđenja i hvatali se svim silama na sporedne subjektivne tehnikalije koje su i sada presudile čovjeku, zatim bi nakon nekog vremena počela mentalna gimnastika da proces prisile ljudi na vakcine nije još savršen ali da ipak radi koliko god se ovakvih propusta desilo "bogatim i privilegovanim". Nakon toga bi se još par javnih ličnosti osokolilo da odbije poslušnost vakcina-kartelu i trend bi uhvatio maha. Tu za naše pelcovane heroje nastupa faza depresije i mentalni početak rušenja kompletnog narativa koji im je oblikovao mozak posljednje dvije godine. Eventualno bi prihvatili da obaveza vakcinisanja svih nema smisla i odbili bi da prime dodatne doze.kakotakonikako wrote: ↑16/01/2022 12:38 Moze li neko od ovih realnijih da navede kakav bi se scenario ovdje a i sire desio ( mislim na komentare ) DA SU NOVAKU DOZVOLILI DA IGRA NA AO ?????
To medijima i vlastima opijenih covid moćima kontrole ne bi odgovaralo i zato smo svi danima gledali kako čovjek koji ne želi da primi vakcinu iz zdravstvenih razloga i koji je inicijalno legalno dobio vizu biva medijski etiketiran kao bioterorista i provlačen kroz prizmu poređenja sa kultovima teoretičara zavjera, i na kraju deportovan na osnovu "daj da mu nađemo bilo šta" kako bi se na silu dao primjer šta se desi kada preispituješ i tražiš nelogičnosti covid kabale i "novog normalnog".
Šteta, mogli smo gledati presmiješan meltdown i vrištanje, ovako vidiš neko umorno olakšanje pro-vax ljudi kojim je narativ spašen i mlako gunđanje suprotne strane kojoj se život nastavlja po starom.
Last edited by FunkyzeitGames on 16/01/2022 13:20, edited 1 time in total.
- Mr.Sojic
#1816 Re: Novak Đoković
Tip nije protjeran nego proĆeran 
-
Karikaturist
#1817 Re: Novak Đoković
Naporan si, ti koji milion postova dugometraznih natuces za malo drzao bi nekome casove. Ako ti smeta imas foe i cao.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:18Ponavljas se, iz stranice u stranicu, cemu to...
Ako ti nemas sta vise pricati, niko ti e brani da se javljas na nekoj drugoj temi, a da ovu stavis na ignore.
![]()
Last edited by Karikaturist on 16/01/2022 13:20, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#1818 Re: Novak Đoković
Mislio sam u kontekstu da on zasigurno ne gubi vrijeme cekajuci u redovima za vizu, nego ima opunomocenika ili vec kako to funkcionise kod ovakvih individua. Covjek je "all over the world".elcaliente wrote: ↑16/01/2022 13:18Gdje on predaje pasos na viziranje?Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:17
Nisam koristio "Novak nije bilo ko" u smislu legalnog argumenta, nego u smislu da je covjek sa svojih 35 obisao svijeta koliko ti i ja necemo za dva zivota obici, i da iza njega postoji kompletna organizacija koja se brine o tome da sve ide kako treba. Ne predaje Novak pasos u ambasadu na viziranje.
- uglavnomja
#1819 Re: Novak Đoković
to hoces da kazes da postoje neki specijalni salteri na kojim se ne ceka ni ne provjerava papirologija za vazne, poznate sportiste, umjetnike, naucnike, nobelovce ... isl?Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 12:57Bio sam u zemljama koje traze vizu, u Australiji nisam.Osmi Socrates wrote: ↑16/01/2022 12:39
mislim stvarno preuvelicavate vaznost jednog lika koji je napustio osnovnu skolu da udara lopticu ...
pola planete ne zna (ili nisu znai do neki dan
inace povlasten ulaz u neku zemlju vazi samo za diplomate sa diplomatskim pasosem
mada cisto sumnjam da i diplomate mogu uci nevacinisane
-
Naslovnica
#1820 Re: Novak Đoković
Nikome ja ne drzim casove.Karikaturist wrote: ↑16/01/2022 13:20
Naporan si, ti koji milion postova dugometraznih natuces za malo drzao bi nekome casove. Ako ti smeta imas foe i cao.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:18
Ponavljas se, iz stranice u stranicu, cemu to...
![]()
Meni ne smeta, ali tebi izgleda smeta.
Stavis ti mene na foe, i to je to.
Mozes i temu, nema se sta tu vise pricati, kako ono ti kazes...
Mozes pitati i admine da zakljucaju temu.
- mO k3
#1821 Re: Novak Đoković
Htjeo da je da bude pametni od svih, malo je procijenio da moze sve da radi a na prodje kaznjeno ....
on nije iznad zakona i time je Australija dokazala, e sada sto srbi ponovo vide sav svet je protiv srba to je njihov problem
on nije iznad zakona i time je Australija dokazala, e sada sto srbi ponovo vide sav svet je protiv srba to je njihov problem
-
Karikaturist
#1822 Re: Novak Đoković
Bla bla blaNaslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:23Nikome ja ne drzim casove.Karikaturist wrote: ↑16/01/2022 13:20![]()
Naporan si, ti koji milion postova dugometraznih natuces za malo drzao bi nekome casove. Ako ti smeta imas foe i cao.
Meni ne smeta, ali tebi izgleda smeta.
Stavis ti mene na foe, i to je to.
Mozes i temu, nema se sta tu vise pricati, kako ono ti kazes...
Mozes pitati i admine da zakljucaju temu.
![]()
-
elcaliente
#1823 Re: Novak Đoković
Sportisti koliko mi nesto drugo mislili nisu bas previse skolovani ljudi. Jednostavno iz tog razloga sto su zivot poderdili sportu, jedu, spavaju i treniraju.Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:20Mislio sam u kontekstu da on zasigurno ne gubi vrijeme cekajuci u redovima za vizu, nego ima opunomocenika ili vec kako to funkcionise kod ovakvih individua. Covjek je "all over the world".
Kao sto kazes imaju menadzment i taj menadzemt se brine o svemu i sportista radi onako kao sto menadzment kaze.
Slazem se sa tobom da mu je menadzement totalno zakazao,jos su se poceli sluziti i laziranjem covid potvrda.
Nevjerovatno.
Ocigeldno da je Novak izabrao lose ljude da ga savjetuju.
Last edited by elcaliente on 16/01/2022 13:26, edited 1 time in total.
-
costacurta
#1824 Re: Novak Đoković
Za nas u Republici Srpskoj nema dileme da je na sceni politička odluka i da se dobrim dijelom puno toga u Australiji sramno izdešavalo jer si Srbin.
Ono kad ti ikonokradica pruži podršku, a tebi blam, nit mu se zahvaliti nit' moš' da veruješ
- uglavnomja
#1825 Re: Novak Đoković
ovo je pogodjeno "u sridu"Naslovnica wrote: ↑16/01/2022 13:20Mislio sam u kontekstu da on zasigurno ne gubi vrijeme cekajuci u redovima za vizu, nego ima opunomocenika ili vec kako to funkcionise kod ovakvih individua. Covjek je "all over the world".
covjek je mislio da je to, ali nije
mogao je to prosipati po srbiji
ali naletio je na jaceg i tvrdoglavijeg
i pokazao da je samo vrhunski arogantni glupan