Novak Đoković

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
uglavnomja

#1426 Re: Novak Đoković

Post by uglavnomja »

Bodkin wrote: 15/01/2022 12:49
uglavnomja wrote: 15/01/2022 12:33

vlada zna da je lagao o kretanju, a znamo i mi

isto tako znamo, bar vecina, da je samo ta jedna laz dovoljna da se nogira sa granice
Eis, bas zna? I ti isto znas :D
I bas jedna laz dovoljna :D
da

lazes vlast zemlje koju molis za ulazak na njenu teritoriju
i to lazes za uslov za ulazak
Osmi Socrates

#1427 Re: Novak Đoković

Post by Osmi Socrates »

Ma znaju to svi brate da je Đoković muljator i lažov, ali, eto, da malo pljujemo po Australcima. :lol:
biglebovski

#1428 Re: Novak Đoković

Post by biglebovski »

Ljepota Australije. Kažu na Novom Zelandu još gore.

Osmi Socrates

#1429 Re: Novak Đoković

Post by Osmi Socrates »

Zbog te ljepote Đoković ide u Australiju, guzice bi dao da ga puste i piše da poštuje australsku vladu?
Ateista

#1430 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

MUNAFIK wrote: 15/01/2022 13:01
biglebovski wrote: 15/01/2022 12:33 FILIP SERDARUŠIĆ, hrvatski trener i brat Nina Serdarušića, protjeran je iz Australije. Serdarušić je u Australiju stigao s medicinskim izuzećem poput Novaka Đokovića, nije cijepljen, ali je prebolio koronu. Prvo je pušten u Australiju, a onda deportiran.

"Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam cijepljen, ali u listopadu sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela poslao Teniskom savezu Australije koji je to proslijedio liječnicima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svjetlo za dolazak, a mail mi je stigao, mislim, 10. prosinca", započeo je Serdarušić priču za Sportklub.

Iz granične službe su mu nakon saznanja da nije cijepljen poručili kako postoji mogućnost da ode u izolaciju od 14 dana. "Rekao sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karanteni. Gospođa s kojom sam razgovarao zatim je pozvala svog šefa koji je pregledao papire, fotografirao ih i rekao da slobodno uđem u državu."

Problemi su uslijedili na dan dolaska Novaka Đokovića u Australiju. "Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uvečer su me pozvali iz imigracijskog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena prije četvrtfinalnog meča mog brata, trebao sam se do 17 sati pojaviti tamo", rekao je Serdarušić i dodao:

"Otišao sam do hotela u Melbourneu, popričao s igračima i imao dvije mogućnosti: otići kući legalnim putem ili ponovo aplicirati za vizu. Odlučio sam se pokupiti jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak.

Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Renatu Voračovu i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskom savezu Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ovo ne bi dogodilo."

Kako ono kazu ista pravila za sve :-)

Koja laž... Pa ulaze nevakcinisani sportisti mjesecima unazad, prijatelj iz Australije mi bas govori kako je do sad bilo mnogo desavanja gdje su dolazili timovi sa tim izuzecima...

Iz ovog primjera jasno je da je ovo samo politika koja zeli da sa xxx doza vakcinise stanovnistvo i da ih sve drzi u izolovanom strahu kako bi dobili izbore.

Znaci svi prije Noleta su mogli uci, ali na Novaku je nastao problem pa su i ostale poceli deportovati. I to su ta ista ptavila za sve...

Vi ne vidite u tome cijelu sustinu ove situacije i dvolicnost Vlade???
Kazem ja, nije problem sto nije vakcinisan vec sto je javno govorio da nece da se vakcinise.
probook

#1431 Re: Novak Đoković

Post by probook »

Image
Ateista

#1432 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

uglavnomja wrote: 15/01/2022 13:05
MUNAFIK wrote: 15/01/2022 13:01

Koja laž... Pa ulaze nevakcinisani sportisti mjesecima unazad, prijatelj iz Australije mi bas govori kako je do sad bilo mnogo desavanja gdje su dolazili timovi sa tim izuzecima...

Iz ovog primjera jasno je da je ovo samo politika koja zeli da sa xxx doza vakcinise stanovnistvo i da ih sve drzi u izolovanom strahu kako bi dobili izbore.

Znaci svi prije Noleta su mogli uci, ali na Novaku je nastao problem pa su i ostale poceli deportovati. I to su ta ista ptavila za sve...

Vi ne vidite u tome cijelu sustinu ove situacije i dvolicnost Vlade???
Kako ono kazu ista pravila za sve :-)

a recimo da su usli ljudi koji su stvarno imali koronu i imali legalan test, i uz to nisu LAGALI da nisu nigdje putovali :?:
Nije njihovo da se bave legalnoscu testa, ako priznaju testove iz srbije tu se prica zavrsava. Sve to se nije znalo kad su mu prvi put odbili vizu, zasto su tad to uradili?
Edin H.

#1433 Re: Novak Đoković

Post by Edin H. »

Osmi Socrates wrote: 15/01/2022 13:19 Na Đokoviću se prelomilo jer je oglasio na sva zvona da dolazi sa izuzećem.

Na ulasku u Australiju ne moraš specificirati zbog čega ti je izuzeće od nekoga u Australiji dodijeljeno. Recimo, pokažeš papir doktora iz svoje zemlje koji kaže da si izuzet od vakcine. Ne moraš navoditi da je izuzeće zbog prebolovanog covida.

Tako su prošli Čehinja i ovaj Hrvat. Međutim, Nole je prepirku oko izuzeća imao mjesecima i sa direktorom turnira i sa australskim vlastima, i to je privuklo pažnju.
Znao je i Novak da će ovo biti povuci - potegni, zato je i odbio da razgovara na tu temu sa francuskim novinarom.

Šta mu bi da najavi dolazak sa medicinskim izuzeće, pogotovo što je pretpostavljam znao, da nije sve čisto, ko će ga znati.

Najvjerovatnije s obzirom da godinama živi na lovorikama i po svojim pravilima ipak nije bio svjestan koje razmjere će slučaj poprimiti. Trebao je konsultirati advokata/imigracionog savjetnika prije polaska, a ne samo Teniski savez.

Nadal se naklatio sada kao kobac, namirisao šansu.

Uglavnom još uvijek postoji riješenje. Preporuka je vakcinisati se 28 dana nakon corone. Stoga neka se javno vakciniše i završena priča, pa makar se Semir ne složi sa tim postupkom :oops:
Last edited by Edin H. on 15/01/2022 13:45, edited 1 time in total.
Bodkin

#1434 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

Osmi Socrates wrote: 15/01/2022 13:23 Ma znaju to svi brate da je Đoković muljator i lažov, ali, eto, da malo pljujemo po Australcima. :lol:
Svi? Bas svi znaju jel :D
Zato se ovoliko peglaju da dokazu jel :D zato ti imas 5 postova po stranici :D ako ga puste da igraju zuc ce ti proraditi :D
Ateista

#1435 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

Osmi Socrates wrote: 15/01/2022 13:03
Ateista wrote: 15/01/2022 12:51

Kako nije razumio pravila? Jesu li mu prvo odobrili vizu pa onda tek ukinuli kad he dosao? Oni sami ne znaju svoja pravila ocigledno, sa su mu odmah odbili vizu on ne bi ni dosao ili bi odlucio da se vakcinise (ili bar izganja laznu potvrdu) i ne bi doslo do sve ove sapunice.
Brate, vizu su mu odobrili još u novembru, a ko je odobrio izuzeće je ovdje pitanje. Ministarstvo Zdravstva federalne vlade u novembru šalje dva e-maila direktoru turnira u kojima jasno kažu da prebolovani covid nije validan razlog za medicinsko izuzeće za ulazak u zemlju.

Dakle, oni su svoje uradili, a to što su Đoković i direktor muljali je druga stvar. Valjda je svima jasno ko je muljao.

Čuj bio pozitivan 16. decembra da uđe u Australiju dvije sedmice kasnije. :lol: Nemojte me nasmijavati. Svi znamo da je Đoković muljao, sad je jedino pitanje da li će mu muljanje proći.
Ne znam detalje, ali je to njihov unutrasnji problem, djokovic je predao zahtjev za izuzece koji je odobren i kasnije mu zabranjeno da udje.
Sierra club

#1436 Re: Novak Đoković

Post by Sierra club »

biglebovski wrote: 15/01/2022 13:30 Ljepota Australije. Kažu na Novom Zelandu još gore.

Šuti, dobro je ova žena prošla. U americi bi je policajci ubili.

Inače ona je teži krimos i prijeti joj 6 mjeseci zatvora jer je ušla u kafić nevakcinisana.
skafiskafsnjak

#1437 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

Bodkin wrote: 15/01/2022 13:45
Osmi Socrates wrote: 15/01/2022 13:23 Ma znaju to svi brate da je Đoković muljator i lažov, ali, eto, da malo pljujemo po Australcima. :lol:
Zato se ovoliko peglaju da dokazu jel :D zato ti imas 5 postova po stranici :D ako ga puste da igraju zuc ce ti proraditi :D
Ai tebi ce ako ne zaigra cini mi se...
Edin H.

#1438 Re: Novak Đoković

Post by Edin H. »

Osmi Socrates wrote: 15/01/2022 12:55
Inače, ne znam zašto se proslavlja što imaju trojica sudija. Na odluku, ni Đokovićevi advokati ne mogu da se žale, u tom slučaju, a Vlada može da nađe drugu osnovu za oduzimanje vize. A ovo oko nogiranja nakon odluke suda još nisam provjerio.
Zato što prezime jednog od sudija ima bosansko porijeklo :oops:
Osmi Socrates

#1439 Re: Novak Đoković

Post by Osmi Socrates »

Pa nije tu puno peglanja još bilo. Prvi put mu sudija vratio vizu zbog proceduralne greške na aerodromu. Isti taj sudija, drugi put mu nije smio vratiti vizu, pa prebačeno na federalni sud.

Tek sad je peglanje.

Ja brt prevarante ne volim, a očigledno da je Đoković ovdje prevarant. To je svima jasno.

A ako ga puste, opet će frka svejedno. Možda bi i bilo zanimljivo pratiti frku.
biglebovski

#1440 Re: Novak Đoković

Post by biglebovski »

Sierra club wrote: 15/01/2022 13:50
biglebovski wrote: 15/01/2022 13:30 Ljepota Australije. Kažu na Novom Zelandu još gore.

Inače ona je teži krimos i prijeti joj 6 mjeseci zatvora jer je ušla u kafić nevakcinisana.
Štitimo naše stare, ako ništa, trpajmo naše stare na robiju, za ugodnu starost :lol: :lol:

Ne znam za USA, možda u kakvom bastionu zadrtih demokrata koji misle da 50% zaraženih od kovida završi u bolnici ali u Kanadi je brainwashing na maximum isto, zatvori, visoke kazne, segregacija, izopćenja zdravih ljudi... Ludiloooo.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1441 Re: Novak Đoković

Post by Bobi »

Australija otkaže podmornice u zadnji čas da uzme tamo neke skuplje a kamoli da otkaže nekom vizu :D. Jel se zalio taj sto su mu otkazali, malo rondao i zaboravilo se vec :D ?
skafiskafsnjak

#1442 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

biglebovski wrote: 15/01/2022 14:02
Sierra club wrote: 15/01/2022 13:50

Štitimo naše stare, ako ništa, trpajmo naše stare na robiju, za ugodnu starost :lol: :lol:

Ne znam za USA, možda u kakvom bastionu zadrtih demokrata koji misle da 50% zaraženih od kovida završi u bolnici ali u Kanadi je brainwashing na maximum isto, zatvori, visoke kazne, segregacija, izopćenja zdravih ljudi... Ludiloooo.
Kome se Kanada i Amerika ne svidjaju,bujrum u BiH nazad.... :lol:
Osmi Socrates

#1443 Re: Novak Đoković

Post by Osmi Socrates »

Meni tražili karakterne reference i potvrdu o nekažnjavanju kad sam ulazio u Australiju na turističku vizu. :lol: :lol:

I još me gleda onaj na aerodromu kao da mu hoću zemlju okupirati. :lol:

A mi njima ništa ne tražimo. :-)
Bodkin

#1444 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

skafiskafsnjak wrote: 15/01/2022 13:50

Mene iskreno boli kurko trenutno :D samo me zanima ihod ove drame
Bodkin

#1445 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

Osmi Socrates wrote: 15/01/2022 13:53

Pa nije tu puno peglanja još bilo. Prvi put mu sudija vratio vizu zbog proceduralne greške na aerodromu. Isti taj sudija, drugi put mu nije smio vratiti vizu, pa prebačeno na federalni sud.

Tek sad je peglanje.

Ja brt prevarante ne volim, a očigledno da je Đoković ovdje prevarant. To je svima jasno.

A ako ga puste, opet će frka svejedno. Možda bi i bilo zanimljivo pratiti frku.
Sapunica je svakako. Nije AO ovoliko presa dobio od kad postoji :D
skafiskafsnjak

#1446 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

Bodkin wrote: 15/01/2022 14:08
skafiskafsnjak wrote: 15/01/2022 13:50

Vidi se po tvom pisanju da te boli kurko :mrgreen:
Da je tebe Nole za advokata uzeo, vec bi odradio sve treninge pred ucesce :D
Bodkin

#1447 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

skafiskafsnjak wrote: 15/01/2022 14:13
Bodkin wrote: 15/01/2022 14:08

Vise sam ti za psihologa i dizanja morala pred tekmu :D
Ne znam jarane, tvojom logikom bi ti jako sretan bio da ne igra po tvom pisanju. Meni je nebitno, vjerovao ili ne. Ako bude igrao super, ako ne bude jebiga. Tako nekako. Nit ce biti kraj svijeta ako ne igra niti neki veliki razlog za slavlje ako igra
skafiskafsnjak

#1448 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

Bodkin wrote: 15/01/2022 14:40
skafiskafsnjak wrote: 15/01/2022 14:13

Ne znam jarane, tvojom logikom bi ti jako sretan bio da ne igra po tvom pisanju. Meni je nebitno, vjerovao ili ne. Ako bude igrao super, ako ne bude jebiga. Tako nekako. Nit ce biti kraj svijeta ako ne igra niti neki veliki razlog za slavlje ako igra
Vidim ja da ti imas obicaj da "skeniras" ko bi volio.ko ne...iskreno, hebe mi se hoce igrat ili nece. Ja sam kazem, ako su pravila prekrsena - treba ga kazniti. Ako nisu, treba ga pustiti i to je to. Jednostavno.
u-pet-deka

#1449 Re: Novak Đoković

Post by u-pet-deka »

skafiskafsnjak wrote: 15/01/2022 14:46
Bodkin wrote: 15/01/2022 14:40

Vidim ja da ti imas obicaj da "skeniras" ko bi volio.ko ne...iskreno, hebe mi se hoce igrat ili nece. Ja sam kazem, ako su pravila prekrsena - treba ga kazniti. Ako nisu, treba ga pustiti i to je to. Jednostavno.
Problem je, kada je Australija u pitanju Đoković nije ništa prekršio. Izuzev sitne greške pri popunjavanju formulara za koje niti vlada Australije se ne kači za. Argument vlade je skroz drugi koji veze nema sa vizom. Argument je politički. Da djokovic predstavlja opasnost po pokret ljudi protiv cijepljenja. To je politika. Znam da Fifa rigorozno kažnjava saveze ako dopuste da politika se miješa u fudbal. Isto radi i međunarodni olimpijski komitet. Kakav će biti odgovor međunarodne teniske asocijacije bit će zanimljivo pratiti.

Fifa je do te mjere bila rigorozna prema Australiji da su imal izbor igrati u Kuvajtu i Kataru utakmice ili da lete vani iz kvalifikacija, upravo zbog politike pri ulasku u Australiju. Na kraju su popustili pred Fifom pa je talo reprezentacija iz Saudijske Arabije bez problema doputovala.
Sierra club

#1450 Re: Novak Đoković

Post by Sierra club »

skafiskafsnjak wrote: 15/01/2022 14:05 Kome se Kanada i Amerika ne svidjaju,bujrum u BiH nazad....
Izmedju Amerike i sela u BiH, ja biram selo u BiH svaki dan. Cijela Amerika mi liči na neku psihiatrijsku bolnicu. U ameriku bez 100,000 USD godišnje i kuću u "gated community", mene u americi nema.
Post Reply