Novak Đoković

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Osmi Socrates

#1176 Re: Novak Đoković

Post by Osmi Socrates »

biglebovski wrote: 14/01/2022 15:22
Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 15:00

Ako puno pišeš, ne znači da to nisu besmislice.

Ja imam prijatelja koji nisu vakcinisani. Đokovićeva budalaština nije što je nevakcinisan nego što poput gmizavca traži rupu u pravilima radi egomanijaštva. I što laže na barem pet mjesta u javnim iskazima.

Ovaj turnir je već odavno postao samo oko njega, što znači ni da mu tenis kao igra nije važan.

Dakle, gmizavac ostaje gmizavac kad dopusti sebi da završi u azilantskom centru gdje jede, navodno, crve, a na računu stotine miliona dolara.

Karakteran čovjek to ne radi.
Gospoda ne trpa devetostrukog šampiona u azilantski centar, nakon što mu je odobrila vizu. Karakteran čovjek se drži svojih uvjerenja, ali treba prije svega imati karakter da bi imao uvjerenja. Kod većine kako vidim, uvjerenja se mijenjaju kako god nekom političaru padne na pamet.
Političari po definiciji nisu gospoda, nigdje na svijetu. Težak posao.

Međutim, neki teniseri jesu gospoda. Ovakva gmizalačka avantura se nikad ne bi mogla desiti, recimo, Federeru. Mada ni njega nešto ne mirišem, zbog drugih stvari.

Ni Nadalu se nikad ne bi desila. Ustvari, nijednom od tenisera se nije ni desila.

Samo Đoković glup da nije shvatio pravila. Svi ostali su ih veoma dobro shvatili. How yes no.
biglebovski

#1177 Re: Novak Đoković

Post by biglebovski »

Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 15:28
biglebovski wrote: 14/01/2022 15:22

Gospoda ne trpa devetostrukog šampiona u azilantski centar, nakon što mu je odobrila vizu. Karakteran čovjek se drži svojih uvjerenja, ali treba prije svega imati karakter da bi imao uvjerenja. Kod većine kako vidim, uvjerenja se mijenjaju kako god nekom političaru padne na pamet.

Međutim, neki teniseri jesu gospoda. Ovakva gmizalačka avantura se nikad ne bi mogla desit, recimo, Federeru. Mada ni njega nešto ne mirišem, zbog drugih stvari.

Ni Nadalu se nikad ne bi desila. Ustvari, nijednom od tenisera se nije ni desila.

Samo Đoković glup da nije shvatio pravila. Svi ostali su ih veoma dobro shvatili. How yes no.
Seljačka posla, jasno je i meni to, dovoljno pogledati ko se kod nas bavi politikom, tim teškim poslom sa devet kora, kako ga zovu...

Gdje se mogu pronaći ta pravila koja spominješ?
Edin H.

#1178 Re: Novak Đoković

Post by Edin H. »

Altsa wrote: 14/01/2022 15:04
Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 15:00

Ako puno pišeš, ne znači da to nisu besmislice.

Ja imam prijatelja koji nisu vakcinisani. Đokovićeva budalaština nije što je nevakcinisan nego što poput gmizavca traži rupu u pravilima radi egomanijaštva. I što laže na barem pet mjesta u javnim iskazima.

Ovaj turnir je već odavno postao samo oko njega, što znači ni da mu tenis kao igra nije važan.

Dakle, gmizavac ostaje gmizavac kad dopusti sebi da završi u azilantskom centru gdje jede, navodno, crve, a na računu stotine miliona dolara.

Karakteran čovjek to ne radi.
Normalno. Karakteran covjek ce reci hvala i dovidenja. Tamo gdje nisam dobrodosao necu ni biti.
A cash?
FunkyzeitGames

#1179 Re: Novak Đoković

Post by FunkyzeitGames »

Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 15:23
FunkyzeitGames wrote: 14/01/2022 15:11

Svaki veći medij je njegovu situaciju povezao sa antivakserskim pokretom. Svako ko ga podrži se spinovima stavlja u paralelu sa kultom 5G budala i čipofoba, tako da ova sva drama u medijima jeste o vakcini i njegovoj vakcinisanosti.
A ko je to pokrenuo? Đoković svojim glupostima u svađi sa Australcima već nekoliko mjeseci ili? Naravno da mediji pišu. To je cijena slave, i gluposti koje radiš.

Ne znam šta ćete sljedeće. Da je covid izmišljotina koja je namijenjena da Đoković ne igra u Australiji i osvoji 21?

Još ne mogu da shvatim da ga neko brani a čovjek se pozitivan bez maske zaletio u djecu. Samo to bi trebalo biti dovoljno da je razgovor suvišan.

Ja bih ga lično gađao artiljerijom da je moje dijete u pitanju.
Mediji su to pomenuli, i spominju i sada.

Boldirano je razlog zašto se ne treba raspravljati sa vama panic botovima. Znači vidiš da sam svrtao teoretičare zavjera u kult i opet svim silama sebe ubjeđuješ u neke fantazije o tome šta hoćemo da kažemo i retoričke teorije zavjera.

O ovome da se "zaletio u djecu" ne treba puno govoriti, to je vaša stara taktika preuveličavanja. Uvijek kontruisano kao da se zaletio kamionom sa ekplozivom u školu, a ne sa omikronom na dobnu grupu kojoj ni jače varijante nisu mogle ništa. I naravno, po već višenoj praksi se poziva na nasilje, artiljeriju ili kao ovaj bolesnik gore, na neke doživotne gulage. Pacijenti klasični.
Last edited by FunkyzeitGames on 14/01/2022 15:45, edited 1 time in total.
snijeg_led

#1180 Re: Novak Đoković

Post by snijeg_led »

Ovo vise nije ni pitanje kesha nego balkanske tvrdogalvosti, sujete i ega.
canvra888

#1181 Re: Novak Đoković

Post by canvra888 »

Hajd na stranu sve, ali iskreno, barem da sam ja na njegovom mjestu - nakon ovoliko problema i frke koja je nastala, sigurno mi više ne bi ni bilo do turnira. Kako naći snage, fokusa i koncentracije da budeš na najvećem nivou nakon što se sve izdešavalo?

Davno bih se pokupio i poštedio daljne sekiracije, uostalom, ne zavisi mu život od ovog turnira. Potencijalno je napravio sebi puno više problema sada, nego da se jednostavno odmah pokupio kad su počeli problemi.
skafiskafsnjak

#1182 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

canvra888 wrote: 14/01/2022 15:52 Hajd na stranu sve, ali iskreno, barem da sam ja na njegovom mjestu - nakon ovoliko problema i frke koja je nastala, sigurno mi više ne bi ni bilo do turnira. Kako naći snage, fokusa i koncentracije da budeš na najvećem nivou nakon što se sve izdešavalo?

Davno bih se pokupio i poštedio daljne sekiracije, uostalom, ne zavisi mu život od ovog turnira. Potencijalno je napravio sebi puno više problema sada, nego da se jednostavno odmah pokupio kad su počeli problemi.
Ja sam upravo to vec komentarisao....

Psihicki je kao beton, zato i jeste tu gdje jeste
Blek Stena

#1183 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

Imao sam rezervi i sumnji proteklih dana ali od danas vise ne.
Ovo je cisti progon i medijska satanizacija najboljeg tenisera ikada. Novak je od danas besmrtan i kao teniser i kao licnost.
Odslusah rociste do kraja i sudija u jednom trenutku rece da je odluka u njegovom slucaju donesena zbog proceduralih propusta granicnog sluzbenika ali se temelji i na cinjenici da su ispostovane smjernice o Covid mjerama(ATAGI). To ne spore vise ni predstavnici vlade, ili kako im se ovde tepa domacini, koji su odjednom promjenili filozofiju i odlucili da odluku o ponistavanju vize donesu na potpuno drugom osnovu, naravno kako bi se dodvorili sopstvenoj javnosti i pokrili svoje guzove. A vi i dalje ovde tarlahajte o pravnoj i uredjenoj drzavi. :oops:

Nooooleeeeeeee :kiss:
last mohicans

#1184 Re: Novak Đoković

Post by last mohicans »

Ako bi i zaigrao,on bi umro na terenu da im dokaže da je najbolji i uzeo bi pehar.
Osmi Socrates

#1185 Re: Novak Đoković

Post by Osmi Socrates »

biglebovski wrote: 14/01/2022 15:35
Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 15:28

Međutim, neki teniseri jesu gospoda. Ovakva gmizalačka avantura se nikad ne bi mogla desit, recimo, Federeru. Mada ni njega nešto ne mirišem, zbog drugih stvari.

Seljačka posla, jasno je i meni to, dovoljno pogledati ko se kod nas bavi politikom, tim teškim poslom sa devet kora, kako ga zovu...

Gdje se mogu pronaći ta pravila koja spominješ?
Pravila se raspravljaju od oktobra. Svi federalni političari su jasno govorili. Nevakcinisani teniseri neće moći igrati na AO. Tiley isto, dok nije poludio, i izmislio izuzeće. Krajem novembra, Ministar Zdravstva jasno govori u dva pisma ovom kretenu (Tiley) da prebolovani covid nije validan razlog za medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju. On je, dakle, ispunio svoju dužnost.

Krajem novembra, Srđan kaže da Đoković neće ići na AO.

Pravila su na zvaničnim sajtovima vlade Australije.

Pravilo turnira je bilo i da je rok za podnošenje molbe za izuzeće 10. decembar. I to je pravilo prekršeno.

I, na kraju, svi teniseri su shvatili pravila, ali samo Nole nije. Pa kako normalan čovjek da povjeruje u takvu laž. Shvatio je on vrlo dobro, ali je mislio proći na hinjaka. Što se dešava.

Kad su ga uhvatili, hajmo onda u kuknjavu.

Australija nikom ne obećava ulazak prije nego što te pusti imigracioni službenik. Ne postoji u zakonu takva formulacija, "onaj mi obečao, ovaj mi obećao, imam vizu, bla bla". Nema toga.

Ne ispunjavaš uslove za ulazak na granici. Hajmo kući.
seln

#1186 Re: Novak Đoković

Post by seln »

Blek Stena wrote: 14/01/2022 15:54 Imao sam rezervi i sumnji proteklih dana ali od danas vise ne.
Ovo je cisti progon i medijska satanizacija najboljeg tenisera ikada. Novak je od danas besmrtan i kao teniser i kao licnost.
Odslusah rociste do kraja i sudija u jednom trenutku rece da je odluka u njegovom slucaju donesena zbog proceduralih propusta granicnog sluzbenika ali se temelji i na cinjenici da su ispostovane smjernice o Covid mjerama(ATAGI). To ne spore vise ni predstavnici vlade, ili kako im se ovde tepa domacini, koji su odjednom promjenili filozofiju i odlucili da odluku o ponistavanju vize donesu na potpuno drugom osnovu, naravno kako bi se dodvorili sopstvenoj javnosti i pokrili svoje guzove. A vi i dalje ovde tarlahajte o pravnoj i uredjenoj drzavi. :oops:

Da je Nole Hrvat ili Bosnjak, jos bih te i shvatio ozbiljno.
Ateista

#1187 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 14:14 Eto sad hajmo i o Hitleru i crncima. :-)

Svako zna da Novak laže i zato ga hoće izbaciti. I to bilo kako da okreneš njegovu priču. Evo, blaža verzija po njega.

16. decembra - Novak pozitivan

26. decembra downloaduje test. Vjerovatno tada šalje test za medicinsko izuzeće. 16 dana nakon propisanog roka.

28. decembra - Biosecurity menadžer turnira podnosi ostavku. Već se tada pisalo da je to zbog toga što se Novaku namješta da nastupi nevakcinisan na turniru.

Ovo je blaža verzija. Ona gora verzija, ili čak dvije tri nisu ništa bolje.

Koji budala može povjerovati da je Novak, nekim čudom, pozitivan 16 decembra, i da se sve to desilo slučajno?

Šta je planirao prije 16.?

Na aerodromu je rekao da je četiri sedmice raspravljao o tome da li je preležan covid dovoljan za medicinsko izuzeće. Pa jbmt kad lažeš bar budi logičan. Ako si 16. bio pozitivan, a test poslao 26., to je deset dana. :-)
Oni se sad vade na te price oko laganje, a realno im je on problem iskljucivo zbog toga sto javno kaze da ne zeli da se vakcinise, vjerujem da bi ga pustili i nevakcinisanog samo kada bi javno rekao da se vakcinisao i time podrzao njihovu nakaradnu politiku guranja vakcina svakom i pod svaku cijenu.
Svakom pametnom je jasno da je to tamo jedini problem - njegov zvanicni stav da ne zeli da se vakcinise.
Blek Stena

#1188 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

seln wrote: 14/01/2022 16:01
Blek Stena wrote: 14/01/2022 15:54 Imao sam rezervi i sumnji proteklih dana ali od danas vise ne.

Znam. Popij nesto za smirenje.
Rob_Atl

#1189 Re: Novak Đoković

Post by Rob_Atl »

Ne znam kakvo je stanje u Francuskoj i Engleskoj, ali nece moci igrati ni u New Yorku na us open kako stvari stoje.
RJ57

#1190 Re: Novak Đoković

Post by RJ57 »

Ateista wrote: 14/01/2022 16:07
Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 14:14 Eto sad hajmo i o Hitleru i crncima. :-)

Svako zna da Novak laže i zato ga hoće izbaciti. I to bilo kako da okreneš njegovu priču. Evo, blaža verzija po njega.

16. decembra - Novak pozitivan

26. decembra downloaduje test. Vjerovatno tada šalje test za medicinsko izuzeće. 16 dana nakon propisanog roka.

28. decembra - Biosecurity menadžer turnira podnosi ostavku. Već se tada pisalo da je to zbog toga što se Novaku namješta da nastupi nevakcinisan na turniru.

Ovo je blaža verzija. Ona gora verzija, ili čak dvije tri nisu ništa bolje.

Koji budala može povjerovati da je Novak, nekim čudom, pozitivan 16 decembra, i da se sve to desilo slučajno?

Šta je planirao prije 16.?

Na aerodromu je rekao da je četiri sedmice raspravljao o tome da li je preležan covid dovoljan za medicinsko izuzeće. Pa jbmt kad lažeš bar budi logičan. Ako si 16. bio pozitivan, a test poslao 26., to je deset dana. :-)
Oni se sad vade na te price oko laganje, a realno im je on problem iskljucivo zbog toga sto javno kaze da ne zeli da se vakcinise, vjerujem da bi ga pustili i nevakcinisanog samo kada bi javno rekao da se vakcinisao i time podrzao njihovu nakaradnu politiku guranja vakcina svakom i pod svaku cijenu.
Svakom pametnom je jasno da je to tamo jedini problem - njegov zvanicni stav da ne zeli da se vakcinise.
to jeste njihov problem. elem političke prirode. novakov je problem to što je uhvaćen u laži i u pokušaju prevare. elegantnog rješenja više nema, obje strane su gubitnici! novak malo veći jer je on pojedinac na koga će se sada mnogi okomiti. sam je kriv kad je amaterski pokušao da prevari jednu državu
Last edited by RJ57 on 14/01/2022 16:16, edited 1 time in total.
error codes

#1191 Re: Novak Đoković

Post by error codes »

forum_selektor wrote: 14/01/2022 14:55 U znak dobre volje nek se javno, pred kamerama vakcinise i da se izvine narodu Australije zbog loseg ponasanja i pokusaja da ih pravi budalama.
njih budalama pravi njihova vlast vec neko vrijeme nije im potreban Novak
error codes

#1192 Re: Novak Đoković

Post by error codes »

last mohicans wrote: 14/01/2022 15:57 Ako bi i zaigrao,on bi umro na terenu da im dokaže da je najbolji i uzeo bi pehar.
sumnjam,mislim da je ovo prilicno utjecalo na njega
uglavnomja

#1193 Re: Novak Đoković

Post by uglavnomja »

prica se da kina ima takva pravila za ulazak sportista na zoi da neki vec racunaju da nece moci uci :D
nekih testova svaki dan, svaki drugi, rok za ovo, rok za ono, a posebno neki "stepen" zaraze ili sta li vec, koji je u svijetu 30 ili 35, kod njih 40, pa ko ispadne negativan na 35, moze postati preko noci pozitivan na 40
itd

e, pa vidjecemo i to :ljulja:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1194 Re: Novak Đoković

Post by Chmoljo »

Blek Stena wrote: 14/01/2022 16:11

Pa ovdje jedino Novakovi grupiji pjene. Mi jedemo kokice jer smo svakako genetski otpad koji nije u stanju imati nebeskog individualca.
Blek Stena

#1195 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

ultima_palabra wrote: 14/01/2022 16:16

Ovo bolje zvuci uz pratnju gusli, a capella nekako suho.
Mozda neko napravi aranzman i za gusle. Ti u medjuvremenu idi prebrojavaj tenisere po vjeroispovjesti i vidi imali koji da je okacio krscinu oko vrata.
Molim te da nas detaljno informises kao i prije. 8)
ljevoruki

#1196 Re: Novak Đoković

Post by ljevoruki »

ultima_palabra wrote: 14/01/2022 16:16

Ovo bolje zvuci uz pratnju gusli, a capella nekako suho.
:lol:
seln

#1197 Re: Novak Đoković

Post by seln »

Evo, u par rijeci opisana sva srpska filozofija i ideologija:
ne zivis zato sto ti se zivi, vec u inat drugima.
Blek Stena

#1198 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

Chmoljo wrote: 14/01/2022 16:24
Pa ovdje jedino Novakovi grupiji pjene. Mi jedemo kokice jer smo svakako genetski otpad koji nije u stanju imati nebeskog individualca.
kakva patetika :-)
biglebovski

#1199 Re: Novak Đoković

Post by biglebovski »

Osmi Socrates wrote: 14/01/2022 15:59 Ne ispunjavaš uslove za ulazak na granici. Hajmo kući.
Pa trebali su ga onda na aerodromu odmah kući poslati, i njega i ostale nevakcinisane, a ne ovako razvlačiti. Najbolje bi bilo da su otkazali turnir. Mislim, pandemijske 2021 održan turnir bez ijedan teniser da je vakcinisan a pandemijske 2022 ide turnir samo za vakcinisane.

Najbolje bi bilo da se zabrani sav sport i sva kultura osim kulture u vlasništvu BigTecha poput Netflixa, Youtube-a, Amazon prime, Disney-a dok se svi ne vakcinišu onoliko puta koliko Pfizer kaže. Ionako smo bukvalno postali robovi nekakvog medicinskog kriznog stožera, koji će nam kurac i sport i kultura i obrazovanje, i parlamenti i vlade, imaš masku, vakcinu i corona-neprijatelja, plaćaj poreze stožeru, naručuj stvari preko Amazona, druži se preko Facebooka, obrazuj putem Microsoft Teams-a (licenciranog), sjedi kući i uživaj u životu.

Još jednom, zdravim-pravim ljudima se brani pravo na rad zato što se vakcinisani tj. zaštičeni osjećaju nezaštićeno, ne zato što misle da vakcine ne valjaju nego zato što drugi nisu vakcinisani/zaštićeni. Vakcinisani se zaražavaju, razvijaju simptome, bivaju hospitalizirani, umiru od bolesti protiv koje su vakcinisani, te istu šire u jednakom omjeru kao i nezaštićeni. Vakcina, koja je napravljena i odobrena bez presedana u istoriji moderne nauke, se daje cjelokupnoj populaciji da bi se spriječila bolest koju 50% zaraženih ni ne zna da ima i kod koje bolesti prosječna dob umrlih iznosi 80 godina, globalno.
Last edited by biglebovski on 14/01/2022 16:43, edited 1 time in total.
vazna

#1200 Re: Novak Đoković

Post by vazna »

Opet naravno okrenuše priču da ga ljudi ne vole zbog toga što je Srbin :lol: , a ne zbog toga što je inače nekakav ljigavac i sad u ovom slučaju klasični idiot. Čovjek je najbolji teniser i tu nema nikakve dileme, ali da bi te ljudi "obožavali" jednostavno se moraš roditi za to, a on očigledno nije taj tip koliko god pokušavao to postati.
Post Reply