Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
biglebovski wrote: ↑14/01/2022 13:12
Pa i kažemo da je politička odluka koja nema veze sa zdravljem Australijanaca. Postoji li zakon u Australiji koji kaže nema ulaza u Australiju ko nije vakcinisan protiv corone vakcinom tvrtke Pfizer, Moderna, Jensen ili AstraZeneca? U neke države ne možeš ući ako se ne vakcinišeš protiv malarije ili žute groznice, jer takav je zakon, nije odluka vlade pred kraj mandata.
Pa vidiš, ja ne mogu zamisliti nijednu stvar koju političar radi a da nije politička. Političar i jebe politički, i spava politički i smije se politički. Političar sve radi zbog neke politike. To mu je jebeni posao.
A što se tiče zdravlja, bolje da se Srbija brine kako Đoković utiče na zdravlje Srba jer je među djecu uletio pozitivan.
Ili je lažirao pozitivni test, a to ima veze sa mentalnim zdravljem i njegovim i zdravljem onog idiota koji mu ga je uradio.
Prestanite prevaranta braniti, brt. Ne možete mi reći da i sami ne znate da je običan prevarant.
Znaci oslobodice ga i on ce gledati AO sa tribina jer ce fuliti prvi mec
I jedni i drugi u minusu. Novak ce se setkati po melburnu i pasce na trece mjesto, a politicari ce na vatru jer im se setka po drzavi iako je ministar morao reagovati
biglebovski wrote: ↑14/01/2022 13:12
Pa i kažemo da je politička odluka koja nema veze sa zdravljem Australijanaca. Postoji li zakon u Australiji koji kaže nema ulaza u Australiju ko nije vakcinisan protiv corone vakcinom tvrtke Pfizer, Moderna, Jensen ili AstraZeneca? U neke države ne možeš ući ako se ne vakcinišeš protiv malarije ili žute groznice, jer takav je zakon, nije odluka vlade pred kraj mandata.
Pa vidiš, ja ne mogu zamisliti nijednu stvar koju političar radi a da nije politička. Političar i jebe politički, i spava politički i smije se politički. Političar sve radi zbog neke politike. To mu je jebeni posao.
A što se tiče zdravlja, bolje da se Srbija brine kako Đoković utiče na zdravlje Srba jer je među djecu uletio pozitivan.
Ili je lažirao pozitivni test, a to ima veze sa mentalnim zdravljem i njegovim i zdravljem onog idiota koji mu ga je uradio.
Prestanite prevaranta braniti, brt. Ne možete mi reći da i sami ne znate da je običan prevarant.
Bilo kako bilo, usrao je motku. Pozitivan ili negativan, sa potvrdom ili bez nje, Đoković se upleo u cirkus koji je predmet ismijavanja u svijetu. A da budemo iskreni, čak ni prije ovog skandala Đoković nije bio nešto naročito omiljen na teniskim terenima, barem u poređenju sa Federerom i Nadalom. Razlog tome je njegovo često vrlo bahato i arogantno ponašanje na terenu, svađe sa sudijama, psovanje publici... Sve mu smeta - kad neko prdne na tribini, golub na krovu stadiona, oblak nad stadionom. A omiljeni specijalitet mu je traženje "medicinskog tajm auta", i to uvijek i redovno kada gubi i kad ima negativan rezultat
Vjerujem da mnogi sa mnom dijele ove opservacije i to su vjerovatno glavni razlozi zašto ga teniski svijet neće prihvatiti kao najvećeg svih vremena, makar osvojio još 20 grand slam titula. Ne zato što je Srbin nego zato što je jednostavno antipatičan i to je raja prokužila.
Horke wrote: ↑14/01/2022 13:21
Rociste zakazano za ponedjeljak, u vrijeme meca sa Kecmanovic8ma.
Po svemu sudeci, male su sanse da zaigra na AO.
Ako tako bude, mogu ga tad osloboditi
Pa i ako ga oslobode, ne moze stici na mec zar ne? Znamo da se sudski procesi otegnu, iznosenje dokaza, rasprava, zakljucna rijec, pauza, donosenje odluke itd.
Ono sto se moze desiti je da ga puste, ali da ne stigne na AO. Pat pozicija.
Pa i ako ga oslobode, ne moze stici na mec zar ne? Znamo da se sudski procesi otegnu, iznosenje dokaza, rasprava, zakljucna rijec, pauza, donosenje odluke itd.
Ono sto se moze desiti je da ga puste, ali da ne stigne na AO. Pat pozicija.
Koja budala moze vjerivat da je Novak nekakva prijetnja za zdravlje stanovnicina Australije....
Nevjerovatno je da su neki lnudi ovdje na forumu glupi, ja mislim da samo trolate namjerno ili ste iz nekih licnih razloga protiv Novaka. Nemoguce je znati koristit forum i biti toliko ogranicen
Jarane meni su od dva posta na ovu temu jedan obrisali bez ikakvog objasnjenja zato sto sam se usudio napisati ono sto mislim, obrisali moj post i opet tema nastavila po starom, sada na temi imas bar deset uvredljivijih postova od tog mog i oni su ti i dalje, nisu obrisani, znaci ako je moderacija takva onda sta od clanova ocekivati.
Jedna od najvecih antitalent nacija u sportu raspravlja o jednom od najvecih sportasa danasnjice i sta ocekivati drugo?
Evo citam komentare na njemackim portalima. Isto pisu... Jesu i oni anti talent ?
Novak nije nikakva zdravstvena prijetnja nikome ko vjeruje da jeste taj nikako nije normalan.
A sto se tice price o pravu i kao nekakvim svim jednakim u Australiji pa ljudi nevakcinisani odavno ulaze, a i SUD je vec ponistio politicku odluku Protiv Novaka na osnovu prava i pravnih normi koje SUD TUMACI. Protiv Novaka je politicar koji se sorema za izbore...
Nema tu nikakve orice o pravu, i taj politicar baca suplju da je Novak zdravstvena prijetnja i neki u to vjeruju!!!
Nevjerovatno...
Evo dokaza da sam u pravu. Nenormalni ljudi su za Đokana
"Evenutalno, uskratiti takvoj sportskoj i ljudskoj veličini da igra, to bi bio gubitak i za njih i njihov turnir", rekao je Dodik.
sukis wrote: ↑14/01/2022 13:34
Jarane meni su od dva posta na ovu temu jedan obrisali bez ikakvog objasnjenja zato sto sam se usudio napisati ono sto mislim, obrisali moj post i opet tema nastavila po starom, sada na temi imas bar deset uvredljivijih postova od tog mog i oni su ti i dalje, nisu obrisani, znaci ako je moderacija takva onda sta od clanova ocekivati.
Jedna od najvecih antitalent nacija u sportu raspravlja o jednom od najvecih sportasa danasnjice i sta ocekivati drugo?
Evo citam komentare na njemackim portalima. Isto pisu... Jesu i oni anti talent ?
Mislim da si bas ti i kmecao moderatorima zbog mog posta pa su ga brzinom munje brisali.
Bilo kako bilo, usrao je motku. Pozitivan ili negativan, sa potvrdom ili bez nje, Đoković se upleo u cirkus koji je predmet ismijavanja u svijetu. A da budemo iskreni, čak ni prije ovog skandala Đoković nije bio nešto naročito omiljen na teniskim terenima, barem u poređenju sa Federerom i Nadalom. Razlog tome je njegovo često vrlo bahato i arogantno ponašanje na terenu, svađe sa sudijama, psovanje publici... Sve mu smeta - kad neko prdne na tribini, golub na krovu stadiona, oblak nad stadionom. A omiljeni specijalitet mu je traženje "medicinskog tajm auta", i to uvijek i redovno kada gubi i kad ima negativan rezultat
Vjerujem da mnogi sa mnom dijele ove opservacije i to su vjerovatno glavni razlozi zašto ga teniski svijet neće prihvatiti kao najvećeg svih vremena, makar osvojio još 20 grand slam titula. Ne zato što je Srbin nego zato što je jednostavno antipatičan i to je raja prokužila.
Lik je pojavom antipatican da ne kazem odvratan. Ne mora nista uraditi ili reci. Zato ga cijeli svijet ne voli. Ako dodamo jos ovo sve sto si ti napisao kao argumente sve je jasno.
sukis wrote: ↑14/01/2022 13:34Jarane meni su od dva posta na ovu temu jedan obrisali bez ikakvog objasnjenja zato sto sam se usudio napisati ono sto mislim, obrisali moj post i opet tema nastavila po starom, sada na temi imas bar deset uvredljivijih postova od tog mog i oni su ti i dalje, nisu obrisani, znaci ako je moderacija takva onda sta od clanova ocekivati.
Koji si ti kurac da određuješ ko šta smije komentarisati?
Idi na neki američki forum onda, ruski ili gdje već, pa vidi kako oni reaguju. Upozorenje - na svakom ćeš naći riječ šupak te razne varijacije.
Ta odluka o meču je klasična "neću preuzeti odgovornost da ga izbacim, ali jedva čekam da mu vidim leđa kad meč bude proglašen u korist Kecmanovića".
Tiley valjda misli da će ga to oprati od odgovornosti i da će neko zaboraviti da je čitav fijasko najviše njegova krivica. Vjerovatno se nada i da će Đoković onda odustati od žalbe. Što više Novak priča, Tiley je u goroj situaciji.
nakon toliko dana ove trakavice, ljudi nikako da skontaju sta je poenta price. niti je bitno zasto novax nece da se vakcinise niti se radi o tome da li je on zdravstvena prijetnja stanovnicima australije ili ne.
jednostavno se radi o tome da pravila, kakvagod bila, moraju vaziti jednako za sve. ja se mogu sloziti da je glupo zabraniti ulaz u drzavu nevakcinisanima, ali to je nesto protiv cega se moraju boriti australci ako im smeta.
druga stvar je sto smo mi na balkanu naucili citav zivot traziti nacine da zaobidjemo pravila, nadjemo vezu, stelu, sredimo papire, zavrsimo nesto ispod zita. zato nam i jeste ovako.
Australci nikakvi domacini, zovnu te da dodjes i onda te vucaraju po sudovima. Nista rakija, nista suho meso, neki sir da se nabode
A u isto vrijeme domaci igrac igra pozitivan
Ua za Australiju
Last edited by sime_cipol on 14/01/2022 13:49, edited 1 time in total.
convict wrote: ↑14/01/2022 13:48
nakon toliko dana ove trakavice, ljudi nikako da skontaju sta je poenta price. niti je bitno zasto novax nece da se vakcinise niti se radi o tome da li je on zdravstvena prijetnja stanovnicima australije ili ne.
jednostavno se radi o tome da pravila, kakvagod bila, moraju vaziti jednako za sve. ja se mogu sloziti da je glupo zabraniti ulaz u drzavu nevakcinisanima, ali to je nesto protiv cega se moraju boriti australci ako im smeta.
druga stvar je sto smo mi na balkanu naucili citav zivot traziti nacine da zaobidjemo pravila, nadjemo vezu, stelu, sredimo papire, zavrsimo nesto ispod zita. zato nam i jeste ovako.
Jel vi fakat ne kontate da ne vaze ista pravila za uspjesne sportiste i za obicne ljude?
Znaci u eu ne mozes uci nevakcinisan ali mozes ako ides na prominentni turnir ili takmicenje. Zato su mu rekli da moze igrati i u francuskoj i u engleskoj, a i u usa za sad i to ce kad vijecati do turnira.
Jebote tito rekao bi covjek kod nas niko ni ulicu ne predje van pjesackog
Bodkin wrote: ↑14/01/2022 13:31
Znaci oslobodice ga i on ce gledati AO sa tribina jer ce fuliti prvi mec
I jedni i drugi u minusu. Novak ce se setkati po melburnu i pasce na trece mjesto, a politicari ce na vatru jer im se setka po drzavi iako je ministar morao reagovati
cisto sumnjam da ce gledati sa tribina, cak i na tv
spakovace se i otici
superego pobjednika ne dozvoljava sebi takvu trivijalnost kao sto je gledanje drugih kako igraju
Jel vi fakat ne kontate da ne vaze ista pravila za uspjesne sportiste i za obicne ljude?
Znaci u eu ne mozes uci nevakcinisan ali mozes ako ides na prominentni turnir ili takmicenje. Zato su mu rekli da moze igrati i u francuskoj i u engleskoj, a i u usa za sad i to ce kad vijecati do turnira.
Jebote tito rekao bi covjek kod nas niko ni ulicu ne predje van pjesackog
jaro, svaka zemlja donosi svoje zakone
ono syo vazi u fra, eng ili bangladesu ne vazi u danskoj, usa, papui novoj gvineji ...
nije isto u hrv i bih i srb, a kamoli na drugom kontinentu, koji od prvog dana ima najrigoroznije mjere
Novak nije nikakva zdravstvena prijetnja nikome ko vjeruje da jeste taj nikako nije normalan.
A sto se tice price o pravu i kao nekakvim svim jednakim u Australiji pa ljudi nevakcinisani odavno ulaze, a i SUD je vec ponistio politicku odluku Protiv Novaka na osnovu prava i pravnih normi koje SUD TUMACI. Protiv Novaka je politicar koji se sorema za izbore...
Nema tu nikakve orice o pravu, i taj politicar baca suplju da je Novak zdravstvena prijetnja i neki u to vjeruju!!!
Nevjerovatno...
Mislim da niko od ovih koji se zalazu da ga be puste stvarno ne misli da je on prijetnja, nego su to ljudi koji slijepo postuju sve propise i zakone, bez bilo kakvog kritickog razmisljanja i samim tim su protiv onih koji traze nacine (makar i legalne) da to zaobidju, kao ako ja mogu da se prilagodim i poklopim po usima sto ne bi mogao i ti. To i jeste najgore, sto iako ne misle da je stvarno prijetnja slijepo su za postovanje propisa koliko god besmisleni bili, nisu dzaba neki ovo poredili sa hitlerovim propisima o jevrejima ili americkim propisima o crncima, jer uvijek ima previse komformista koji ce i takve zakone slijepo prihvatiti i slijediti.