Novak Đoković

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
apsidejzi

#776 Re: Novak Đoković

Post by apsidejzi »

Ateista wrote: 13/01/2022 14:25
sime_cipol wrote: 13/01/2022 14:22

Bio je u zemlji koja ima najveci broj vakcinisanih u Evropi i gdje Novak ima visemilionsku imovinu. Ne moze mu Australija zabraniti da hoda.
Trebao bi neko reci Novaku da kupi nekretninu u Melbourneu :D
To pokazuje besmislenost njihovih pravila, ali svejedno ako im je to pravilo imaju pravo na to i mogu to iskoristiti protiv njega.
Da, ali tako funkcionise demokratija. Napravis pravila kojih se svi pridrzavamo. Vrijeme cini svoje i okolnosti se promijene i to pravi pritisak da se pravila promijene. Promijenis pravila i idemo dalje. Svako pravilo ce u jednom trenutku postati besmisleno. Historija nas uci da je ovakav sistem optimalan. Nije najbolji al je optimalan. U autokratiji kao sto je Kina ili Srbija jedan covjek sve odlucuje. On moze sad pa sad promijeniti pravila. U jednu ruku to je dobro jer sistem postaje dosta fleksibilan. Kina je uvela lockdown i iskorijenila koronu sad pa sad ili je drzala pod kontrolom. Zapad nije i jos uvijek se bori sa njom. S druge strane, ova fleksibilnost uzima ljudska prava i slobode. U Kini su varili ljudima vrata ako se ispostavi da imaju koronu. U Srbiji je covjek dobio 10 godina zatvora jer je odbio nositi masku. Tako to biva u autokratskim sistemima.

U Demokratijama imamo pravila koja slijedimo dok se ne ispostavi da su apsurdna. Novak mozda pokazuje besmislenost tih pravila ali to ne znaci da je upravu. Demokratija se ne gura na silu nego kroz cinjenice.
Ateista

#777 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 13/01/2022 14:20
Naslovnica wrote: 13/01/2022 13:15

Jedino po čemu je Novak jedinstven je da je je blizu da se zacementira kao G.O.A.T., i ništa više. To što je odbio da se vakciniše ne čini ga posebnim po bilo čemu. Ni prvi ni zadnji koji je to odbio.
On jedino moze biti "goat" a ne g.o.a.t jer nije ni blizu toga. Ako je tebi uzor neko ko falsifikuje dokumente i gleda kako ce prevariti sistem onda s tobom nesto nije uredu. Preispitaj se.

A sto se tice Australije oni su na 167 mjestu po broju umrlih sa 97 umrlih na milion stanovnika dok je Srbija na 58 mjestu sa 1495 umrlih na milion stanovnika. Australija jeste uvela drasticne mjere ali su sacuvali zivote. Drugo je pitanje jel vrijedilo. Cinjenice su da lock down funkcionise za konkretni problem. To je zahtjevalo zrtvu. Ogromnu zrtvu. Ne mozes sada doci i popisat se na neciju zrtvu. Kao da ti pravis kucu kako bi imalo lijep pogled i onda dodjem ja i tik uz tvoje imanje i napravim neku skalameriju. Ne ide. Ne dodjem ni ja u tvoju kucu pa uvodim svoja pravila. Novak moze svoja pravila provoditi u Srbiji ali kada dodjes u goste onda se ponasas kako se od tebe ocekuje. A ne ovako, seljacki. Samo je seljacina ispao.

Politika Australije je bila da zastite zivote starijih na ustrb ekonomije i sloboda ostalih. Politika Srbije je bila da u pocetku uradi isto a onda im je dodijalo i rekli su: ko jebe starije. Svakako su dugo zivjeli.
Pitanje je koje su posljedice te njihove zrtve, odnosno to sto su spasili neke starije ljude koliko ce to mladih zivota unistiti...

Tacno je da su to njihova pravila, ali on je nasao da ima i drugi nacin da se po pravilima udje u drzavu, ako je falsifikovao test ili hodao zarazen onda je to interna stvar srbije, a nebuloza australaca je sto ni sami ocigledno nisu na cisto oko svojih pravila i pokusavaju tjerati inat jer im ne odgovara to sto se zna da je on javno protiv vakcine, i on naravno tjera svoj inat, ali ima pravo na to, kao sto ima i obavezu da odgovara u svojoj drzavi za to.

To sa putovanjem je vec druga prica, sa tim vec ispade amater ako je napravio takav propust.
Karikaturist

#778 Re: Novak Đoković

Post by Karikaturist »

Ubit ce ga Medo, povuci se na vrijeme Djoko i izvini se ljudima
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#779 Re: Novak Đoković

Post by sime_cipol »

ultima_palabra wrote: 13/01/2022 14:31
sime_cipol wrote: 13/01/2022 14:26
Ne znam sta ih sprečava vec 10 dana da ga izbace
To sto su smotani.

Prvi put su se provalili, drugi put mora biti sve 100% cisto.
Zar u demokratijama se moze dva puta suditi za istu stvar :?
Ateista

#780 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 13/01/2022 14:32
Ateista wrote: 13/01/2022 14:25

To pokazuje besmislenost njihovih pravila, ali svejedno ako im je to pravilo imaju pravo na to i mogu to iskoristiti protiv njega.
Da, ali tako funkcionise demokratija. Napravis pravila kojih se svi pridrzavamo. Vrijeme cini svoje i okolnosti se promijene i to pravi pritisak da se pravila promijene. Promijenis pravila i idemo dalje. Svako pravilo ce u jednom trenutku postati besmisleno. Historija nas uci da je ovakav sistem optimalan. Nije najbolji al je optimalan. U autokratiji kao sto je Kina ili Srbija jedan covjek sve odlucuje. On moze sad pa sad promijeniti pravila. U jednu ruku to je dobro jer sistem postaje dosta fleksibilan. Kina je uvela lockdown i iskorijenila koronu sad pa sad ili je drzala pod kontrolom. Zapad nije i jos uvijek se bori sa njom. S druge strane, ova fleksibilnost uzima ljudska prava i slobode. U Kini su varili ljudima vrata ako se ispostavi da imaju koronu. U Srbiji je covjek dobio 10 godina zatvora jer je odbio nositi masku. Tako to biva u autokratskim sistemima.

U Demokratijama imamo pravila koja slijedimo dok se ne ispostavi da su apsurdna. Novak mozda pokazuje besmislenost tih pravila ali to ne znaci da je upravu. Demokratija se ne gura na silu nego kroz cinjenice.
To stoji, da svako uredjenje ima svoje prednosti i mane.
Problem sa svim ovim covid pravilima je sto se donose jednostrano, gleda se i analizira samo jedna strana problema, niko ne gleda posljedice pravila i hoce li biti vise stete nego koristi, mozda i nece ali niko to ne analizira niti uzima u obzir.
ultima_palabra

#781 Re: Novak Đoković

Post by ultima_palabra »

sime_cipol wrote: 13/01/2022 14:34

To sto su smotani.

Ne sudi se njemu, on je taj koji pokrece spor protiv odluke vlade.
Bodkin

#782 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

To sto su smotani.

Naravno da moze. Double jeopardy je samo u americi i to za ubistvo mislim
sinuhe

#783 Re: Novak Đoković

Post by sinuhe »

NIsu mu sudili neki dan vec je sudija ukazao na neke propuste granicne sluzbe. Nije o presudi rijec,
Blek Stena

#784 Re: Novak Đoković

Post by Blek Stena »

Bodkin wrote: 13/01/2022 14:48
ima i kod nas i u drugim pravnim sistemima slican princip..... ne bis in idem
Bodkin

#785 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

Blek Stena wrote: 13/01/2022 15:19
Bodkin wrote: 13/01/2022 14:48

ima i kod nas i u drugim pravnim sistemima slican princip..... ne bis in idem
:thumbup:
DonieBrasco

#786 Re: Novak Đoković

Post by DonieBrasco »

Sve ce ovo nocac i sponzori da srede, to je danasnji svijet, nema veze sto ljudi umiru mora biznis ici dalje igrat ce se tenis i turnir da je sve gore nego sto jeste.
skafiskafsnjak

#787 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

DonieBrasco wrote: 13/01/2022 15:20 Sve ce ovo nocac i sponzori da srede, to je danasnji svijet, nema veze sto ljudi umiru mora biznis ici dalje igrat ce se tenis i turnir da je sve gore nego sto jeste.
Pa tenis ce se igrati....ali bez Djokovica mozda. Pa nije jedini :mrgreen:
vazna

#788 Re: Novak Đoković

Post by vazna »

Nekad imam osjećaj da na forumu pišu brat i tata četnik od Novaka koliko ga pojedinci brane. Nadam se da će se Australija pokazati kao pravna država i da će lažova i prevaranta već danas deportovati nazad, a da su pametni da i sve one koji će vjerovatno protestvovati protiv takve odluke pokupe u par aviona i rasporede po Kraljevu, Užicu i Kragujevcu.
apsidejzi

#789 Re: Novak Đoković

Post by apsidejzi »

Ateista wrote: 13/01/2022 14:37
apsidejzi wrote: 13/01/2022 14:32

Problem sa svim ovim covid pravilima je sto se donose jednostrano, gleda se i analizira samo jedna strana problema, niko ne gleda posljedice pravila i hoce li biti vise stete nego koristi, mozda i nece ali niko to ne analizira niti uzima u obzir.
Ma znam. Problem je sto odavno nismo imali ovakvu pandemiju i onda, ljudi su jednostavno zaboravili kako to izgleda. Evo vec treca generacija je odrastala bez stvarne pandemije. I ovo sto imamo nije toliko strasno jer virus ubija tek 0,6% oboljelih. Ako si vakcinisan onda to biva jos manje.

Ja licno smatram da je Australija previse restriktivno reagovala. Rekao bih nepotrebno panicno. Al to je bio njihov izbor. Ja sam od pocetka govorio da je Svedski model jedini odrziv dugorocno i danas evo vidimo da je vecina zemalja usvojila isti. Sa virusom se zivjeti mora. Ja pretpostavljam da ce trebati jos jedan ili dva talasa prije nego sve drzave odustanu od restriktivnih mjera i ne predju na darwinizam. Vise je nego jasno da vakcine stite individue od teskog oboljenja i smrti. Vecina je nevakcinisanih u bolnicama i u grobovima/mezarima.

Isto tako smatram da je Djokovic pretjerao u ovoj prici jer bi kao sportista trebao biti uzor ljudima. Ovako ispada uzor nadriljekarima. Lik koji se lijeci u Semirovom rudniku koji se naziva piramida i lik koji odbija vakcinu ni sam ne zna sto. Mislim, ako si dobar teniser ne daje ti za pravo da se mijesas u druge oblasti. Imas mnogo vecu odgovornost jer si javna licnost.

No kako god. Mozes biti dobar teniser koliko hoces ali ako uradis nesto nezakonito (koliko god to glupo bilo) trebas snositi posljedice. Pa i drzava Srbija. I snosice. Vise im niko nece vjerovati certifikatima isto kao sto vise niko ne vjeruje nasim diplomama. Jbg, nije niko budala. Jednom si ih prevario. Sad ce svi koji dolaze iz Srbije imati problema na granicama i dodatno ce se kontrolisati jer je Novak zelio biti poseban.
uglavnomja

#790 Re: Novak Đoković

Post by uglavnomja »

apsideejzi :thumbup:
Leverage

#791 Re: Novak Đoković

Post by Leverage »

apsidejzi wrote: 13/01/2022 15:46 Lik koji se lijeci u Semirovom rudniku koji se naziva piramida
:lol:
Bodkin

#792 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

apsidejzi wrote: 13/01/2022 15:46 Pa i drzava Srbija. I snosice. Vise im niko nece vjerovati certifikatima isto kao sto vise niko ne vjeruje nasim diplomama. Jbg, nije niko budala. Jednom si ih prevario. Sad ce svi koji dolaze iz Srbije imati problema na granicama i dodatno ce se kontrolisati jer je Novak zelio biti poseban.
Ovo nije tacno. Na pocetku smo mi stancali negativne testove kao ludi i austrija je rekla ne vaze testovi iz bih, mora se osoba testirati u austriji. I malo kasnije su opet poceli priznavati nase testove.
Isto i za diplome. Nikad lakse nije bilo naci posao sa nasom diolomom. Cuj niko ne vjeruje
Ateista

#793 Re: Novak Đoković

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 13/01/2022 15:46
Ateista wrote: 13/01/2022 14:37

Ma znam. Problem je sto odavno nismo imali ovakvu pandemiju i onda, ljudi su jednostavno zaboravili kako to izgleda. Evo vec treca generacija je odrastala bez stvarne pandemije. I ovo sto imamo nije toliko strasno jer virus ubija tek 0,6% oboljelih. Ako si vakcinisan onda to biva jos manje.

Ja licno smatram da je Australija previse restriktivno reagovala. Rekao bih nepotrebno panicno. Al to je bio njihov izbor. Ja sam od pocetka govorio da je Svedski model jedini odrziv dugorocno i danas evo vidimo da je vecina zemalja usvojila isti. Sa virusom se zivjeti mora. Ja pretpostavljam da ce trebati jos jedan ili dva talasa prije nego sve drzave odustanu od restriktivnih mjera i ne predju na darwinizam. Vise je nego jasno da vakcine stite individue od teskog oboljenja i smrti. Vecina je nevakcinisanih u bolnicama i u grobovima/mezarima.

Isto tako smatram da je Djokovic pretjerao u ovoj prici jer bi kao sportista trebao biti uzor ljudima. Ovako ispada uzor nadriljekarima. Lik koji se lijeci u Semirovom rudniku koji se naziva piramida i lik koji odbija vakcinu ni sam ne zna sto. Mislim, ako si dobar teniser ne daje ti za pravo da se mijesas u druge oblasti. Imas mnogo vecu odgovornost jer si javna licnost.

No kako god. Mozes biti dobar teniser koliko hoces ali ako uradis nesto nezakonito (koliko god to glupo bilo) trebas snositi posljedice. Pa i drzava Srbija. I snosice. Vise im niko nece vjerovati certifikatima isto kao sto vise niko ne vjeruje nasim diplomama. Jbg, nije niko budala. Jednom si ih prevario. Sad ce svi koji dolaze iz Srbije imati problema na granicama i dodatno ce se kontrolisati jer je Novak zelio biti poseban.
Uglavnom se slazem, ni meni se ne svidja kod djokovica to druzenje sa osmanagicem i price o energiji (podrzavam promociju piramida ali bez naucno neutemeljenih gluposti o energiji i slicno). Sto se tice njegovog stava o vakcini, dok god ne govori drugima da se ne vakcinise, mislim da ima pravo da odbija i da to sto je javna licnost ne znaci da mora biti uzor u svemu iako je tacno da utice ba druge ljude, po meni je bitno da ne siri antivakserske stavove (makar bio i sam isti) i da to sve postavlja kao licnu stvar, to je ono sto postujem kod njega, osim ako nema nekih izjava za koje ne znam.

Tacno je da treba da odgovara ako se dokazu malverzacije i da bi ovo moglo napraviti problem drugim gradjanima srbije u buducnosti, mozda i ne samo za ulazak u australiju.
Leverage

#794 Re: Novak Đoković

Post by Leverage »

Priča o energiji i priča o piramidama podjednako su naučno neutemeljene gluposti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#795 Re: Novak Đoković

Post by konektovan »

DonieBrasco wrote: 13/01/2022 15:20 Sve ce ovo nocac i sponzori da srede, to je danasnji svijet, nema veze sto ljudi umiru mora biznis ici dalje igrat ce se tenis i turnir da je sve gore nego sto jeste.
Pa da nije sponzora i miliona..oni bi Novaka isti dan vratili. Ali eto,.potrebna je sapunica malo...
last mohicans

#796 Re: Novak Đoković

Post by last mohicans »

Leverage wrote: 13/01/2022 15:58
apsidejzi wrote: 13/01/2022 15:46 Lik koji se lijeci u Semirovom rudniku koji se naziva piramida
:lol:
Oplakah, ali istina. :lol: :lol: :lol:
sinuhe

#797 Re: Novak Đoković

Post by sinuhe »

Bodkin wrote: 13/01/2022 15:59
apsidejzi wrote: 13/01/2022 15:46 Pa i drzava Srbija. I snosice. Vise im niko nece vjerovati certifikatima isto kao sto vise niko ne vjeruje nasim diplomama. Jbg, nije niko budala. Jednom si ih prevario. Sad ce svi koji dolaze iz Srbije imati problema na granicama i dodatno ce se kontrolisati jer je Novak zelio biti poseban.
Ovo nije tacno. Na pocetku smo mi stancali negativne testove kao ludi i austrija je rekla ne vaze testovi iz bih, mora se osoba testirati u austriji. I malo kasnije su opet poceli priznavati nase testove.
Isto i za diplome. Nikad lakse nije bilo naci posao sa nasom diolomom. Cuj niko ne vjeruje
Kako da ne. Samo ti putovao pa nam znas reci.
Bodkin

#798 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

sinuhe wrote: 13/01/2022 16:12
Bodkin wrote: 13/01/2022 15:59

To su tebe ili nekoga koga znas vratili jer ne vjeruju nasim testovima?
sinuhe

#799 Re: Novak Đoković

Post by sinuhe »

Bodkin wrote: 13/01/2022 16:21
sinuhe wrote: 13/01/2022 16:12

Uvodjene su zabrane letova sa Balkana u ljeto 2020, Wizz prestao letiti neko vrijeme na insistiranje vlasti nekih zemalja. Generalno ljudima sa Balkana nije lako putovati svijetom upravo zbog ovakvih djokica. Biljezi se to negdje.
Bodkin

#800 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

sinuhe wrote: 13/01/2022 16:38
Bodkin wrote: 13/01/2022 16:21

Uvodjene su zabrane letova sa Balkana u ljeto 2020, Wizz prestao letiti neko vrijeme na insistiranje vlasti nekih zemalja. Generalno ljudima sa Balkana nije lako putovati svijetom upravo zbog ovakvih djokica. Biljezi se to negdje.
I kao u medjuvremenu su se stvari popravile pa lete opet zato? Sigurno. Ja sam ti rekao kao austrija nije prinala testove pa onda odlucila da opet prima. A nista se nije promijenilo
Post Reply