Uskoro ce se sve saznati.... Ne vjerujem da ga taj premijer ili sta vec iz vlastitog uvjerenja smije deportovati. Valjda mora odluka da bude potkrijepljenja argumentima.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:39A ti bi, sve koji pokušavaju argumentovano da opovrgnu tvoje (i tebi sličnih) mišljenje, šta? Po tebi čovjek ne smije da argumentuje, razgovara, nego smo divljaci koji gaze preko leševa?Osmi Socrates wrote: ↑12/01/2022 22:33 Noletovi fanatici bi gazili preko leševa, jbt.
Stvar je da je prevarant glup k'o ćuskija.
Što si tako negativan pa tražiš da sve bude po zakonu, a sam ne poštiješ zakon (konkretno Australijskog suda)? Kako bi recimo reagovao da sud u BiH osudi Dodika, ali ga tamo neki premijer svojom vlašću oslobodi? A? Onda bi mu tjero sve u pm do kraja života. Jesam li u pravu?
Novak Đoković
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- skafiskafsnjak
#576 Re: Novak Đoković
-
Palmalma
#577 Re: Novak Đoković
Spanija pokrece istragu protiv Novaka Djokovica, obzirom da je boravio u Spaniji od 31. decembra do 3. januara. Po vazecim korona propisima u Spaniju mogu uci samo strani drzavljani koji su vakcinisani.
https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.p ... id=2087156
-
u-pet-deka
#578 Re: Novak Đoković
Halo ba taj isti premijer sa vladom su za 35 milijardi? dollara kupili polovne olupine (tenkove) od SAD-a sa argumentom da brane granice Australije.skafiskafsnjak wrote: ↑12/01/2022 22:40Uskoro ce se sve saznati.... Ne vjerujem da ga taj premijer ili sta vec iz vlastitog uvjerenja smije deportovati. Valjda mora odluka da bude potkrijepljenja argumentima.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:39
A ti bi, sve koji pokušavaju argumentovano da opovrgnu tvoje (i tebi sličnih) mišljenje, šta? Po tebi čovjek ne smije da argumentuje, razgovara, nego smo divljaci koji gaze preko leševa?
Što si tako negativan pa tražiš da sve bude po zakonu, a sam ne poštiješ zakon (konkretno Australijskog suda)? Kako bi recimo reagovao da sud u BiH osudi Dodika, ali ga tamo neki premijer svojom vlašću oslobodi? A? Onda bi mu tjero sve u pm do kraja života. Jesam li u pravu?
Sa kim to oni kopneno graniče?
-
u-pet-deka
#579 Re: Novak Đoković
Pa nije padobranom sletio tamoPalmalma wrote: ↑12/01/2022 22:42 Spanija pokrece istragu protiv Novaka Djokovica, obzirom da je boravio u Spaniji od 31. decembra do 3. januara. Po vazecim korona propisima u Spaniju mogu uci samo strani drzavljani koji su vakcinisani.
-
Osmi Socrates
#580 Re: Novak Đoković
Neću da raspravljam o legalnim stvarima, jer vidim da nisi baš informiran.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:39A ti bi, sve koji pokušavaju argumentovano da opovrgnu tvoje (i tebi sličnih) mišljenje, šta? Po tebi čovjek ne smije da argumentuje, razgovara, nego smo divljaci koji gaze preko leševa?Osmi Socrates wrote: ↑12/01/2022 22:33 Noletovi fanatici bi gazili preko leševa, jbt.
Sud ne donosi zakone, nego ih ponekad tumači i po njima donosi presude. Konkretno, u ovom slučaju, sud se i nije bavio zakonima nego proceduralnom greškom.
Država Australija se bavi zakonima u ovoj novoj istrazi i mogućem protjerivanju. Jedan prost zakon je da on nevakcinisan i bez validnog medicinskog izuzeća ne može biti u Australiji. Šta ima tu nerazumljivo?
-
Palmalma
#581 Re: Novak Đoković
Ko zna sta je pokazao na granici? Mozda je bio i vakcinisan, vidis da se naoruzao sa papirimau-pet-deka wrote: ↑12/01/2022 22:44Pa nije padobranom sletio tamoPalmalma wrote: ↑12/01/2022 22:42 Spanija pokrece istragu protiv Novaka Djokovica, obzirom da je boravio u Spaniji od 31. decembra do 3. januara. Po vazecim korona propisima u Spaniju mogu uci samo strani drzavljani koji su vakcinisani.
https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.p ... id=2087156![]()
- uglavnomja
#582 Re: Novak Đoković
3 dana je period inkubacije, prije pojave simptomau-pet-deka wrote: ↑12/01/2022 22:27Pa valdja je dan na kojem si testiran pozitivno i dan na kojem si dobio zarazu?uglavnomja wrote: ↑12/01/2022 22:26
![]()
kakve to veze ima?
ne racuna se 14 dana od dana testiranja nego od prvog dana zaraze
a ni simptomi nisu nesto jaki, pogotovo za zdravog vakcinisanog covjeka
- jasib
#583 Re: Novak Đoković
Možda nije australijskoj vladi važno, ali jeste važno australijskom kapitalu i kapitalu svjetkih moćnika, od kojih ta australijska vlada živi. Davno smo naučili da Zapadom ne vlada vlast, nego kapitalOsmi Socrates wrote: ↑12/01/2022 21:26 Vi stvarno mislite da je australijskoj vladi važno bilo šta oko jebenog turnira?![]()
On ako je lagao sa testom, nije kvalifikovan ni za turnir. I čak i ako osvoji turnir, pa se poslije dokaže da je lagao oko testa, moraju mu oduzeti tu titulu.
Ako Đoković ostane u Australiji na ovom turniru, mislim da će tebe srce strefiti udarom
-
u-pet-deka
#584 Re: Novak Đoković
uglavnomja wrote: ↑12/01/2022 22:473 dana je period inkubacije, prije pojave simptomau-pet-deka wrote: ↑12/01/2022 22:27
Pa valdja je dan na kojem si testiran pozitivno i dan na kojem si dobio zarazu?
Ovdje u Danskoj je onaj dan kada je napravljen test, to je taj dan od kojeg si ili negativan ili pozitivan, nema ovdje tri dana plus minus, inkubacija, majka i partija. Ako si testiran 1.1. i rezultat je pozitivan onda si inficiran od 1.1. nebitno kada si saznao za rezultat.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#585 Re: Novak Đoković
ako je sud ukazao na nepoštivanje procedure to ne znači da je Novak u pravu.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:39A ti bi, sve koji pokušavaju argumentovano da opovrgnu tvoje (i tebi sličnih) mišljenje, šta? Po tebi čovjek ne smije da argumentuje, razgovara, nego smo divljaci koji gaze preko leševa?Osmi Socrates wrote: ↑12/01/2022 22:33 Noletovi fanatici bi gazili preko leševa, jbt.
u stvari, jasno je ko dan da mu je potvrda lažirana.
ali evo čak i da nije, meni je gora stvar to da je hodao okolo zaražen, svjesno rizikujući da nekoga u bolnicu otpremi jer eto... moro se slikati okolo. zato ne vjerujem da je hodao okolo zaražen, nego da je prevarom htio izbjeći obaveznu vakcinaciju.
jednostavno doveo se u ćorsokak i ne vidim šta se to može desiti da se ne ispostavi da lažira potvrde ili da svjesno ugrožava tuđe živote. kako god, ispao je primitivac. pravi balkanski, koji misli da se sve može kupiti i srediti.
- dacha bosanac
#586 Re: Novak Đoković
A ti si informisan?Osmi Socrates wrote: ↑12/01/2022 22:46
Neću da raspravljam o legalnim stvarima, jer vidim da nisi baš informiran.
Sud ne donosi zakone, nego ih ponekad tumači i po njima donosi presude. Konkretno, u ovom slučaju, sud se i nije bavio zakonima nego proceduralnom greškom.
Država Australija se bavi zakonima u ovoj novoj istrazi i mogućem protjerivanju. Jedan prost zakon je da on nevakcinisan i bez validnog medicinskog izuzeća ne može biti u Australiji. Šta ima tu nerazumljivo?
Nego, je l' Đoković od dva panela dobio medicinsko izuzeće? Je l' onaj premijer rekao da država Viktorija ima pravo da nekome izda potvrdu da uđe u Australiju bez da je vakcinisan, a da ima ta izuzeća? Je l' sud sve to potvrdio? U čemu je problem?
- skafiskafsnjak
#587 Re: Novak Đoković
Ama svugdje je tako. Kakva crna inkubacija.u-pet-deka wrote: ↑12/01/2022 22:49uglavnomja wrote: ↑12/01/2022 22:47
3 dana je period inkubacije, prije pojave simptoma
Ovdje u Danskoj je onaj dan kada je napravljen test, to je taj dan od kojeg si ili negativan ili pozitivan, nema ovdje tri dana plus minus, inkubacija, majka i partija. Ako si testiran 1.1. i rezultat je pozitivan onda si inficiran od 1.1. nebitno kada si saznao za rezultat.
Ja sam se kuci testirao brzim testom , bio.pozitivan. Doktorica me poslala da radim PCR sutradan....i sutradan se tek vodio kao pozitivan
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#588 Re: Novak Đoković
Pa onda je i u Spaniju usao regularno.
Pozitivan 16og, u Spaniju usao 31og. 15 dana poslije
Pozitivan 16og, u Spaniju usao 31og. 15 dana poslije
- dacha bosanac
#589 Re: Novak Đoković
Ja nisam branio Novaka po pitanju testova. Ono što je on prezentovao dva panela su odobrila i dala mu izuzeće. Da li je lagao ili ne, nije pitanje rasprave o dozvoli za ulazak i igru na turniru.Chmoljo wrote: ↑12/01/2022 22:49
ako je sud ukazao na nepoštivanje procedure to ne znači da je Novak u pravu.
ali evo čak i da nije, meni je gora stvar to da je hodao okolo zaražen, svjesno rizikujući da nekoga u bolnicu otpremi jer eto... moro se slikati okolo. zato ne vjerujem da je hodao okolo zaražen, nego da je prevarom htio izbjeći obaveznu vakcinaciju.
jednostavno doveo se u ćorsokak i ne vidim šta se to može desiti da se ne ispostavi da lažira potvrde ili da svjesno ugrožava tuđe živote. kako god, ispao je primitivac. pravi balkanski, koji misli da se sve može kupiti i srediti.
- skafiskafsnjak
#590 Re: Novak Đoković
Ali to jeste predmet istrage i ovog cirkusa.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:53Ja nisam branio Novaka po pitanju testova. Ono što je on prezentovao dva panela su odobrila i dala mu izuzeće. Da li je lagao ili ne, nije pitanje rasprave o dozvoli za ulazak i igru na turniru.Chmoljo wrote: ↑12/01/2022 22:49
-
Palmalma
#591 Re: Novak Đoković
dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:50A ti si informisan?Osmi Socrates wrote: ↑12/01/2022 22:46
Neću da raspravljam o legalnim stvarima, jer vidim da nisi baš informiran.
Nego, je l' Đoković od dva panela dobio medicinsko izuzeće? Je l' onaj premijer rekao da država Viktorija ima pravo da nekome izda potvrdu da uđe u Australiju bez da je vakcinisan, a da ima ta izuzeća? Je l' sud sve to potvrdio? U čemu je problem?
Medicinsko izuzece koje je dobio nije popunio tacno, sto znaci da je izdato na osnovu laznog iskaza. Sud se sa tim nije bavio. I da, Viktorija nije drzava, vec federalna jedinica u Australiji. Vlada Australije je iznad federalnih vlasto - sto je normalno.
Posto volis sud, onaj ko jednom slaze u iskazu, svaki njegov sledeci iskaz se uzima sa rezervom.
Sada se pojavio i Dubai, da je i tamo boravio 3. decembra...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#592 Re: Novak Đoković
paneli očito nisu bili upućeni da se na brdovitom balkanu može baš sve završiti, uz dovoljno uticaja. zato se Đoković ko pijan plota drži priče da je okolo hodao zaražen, što ga čini većim šupkom, nego da prizna lažiranje potvrde.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:53Ja nisam branio Novaka po pitanju testova. Ono što je on prezentovao dva panela su odobrila i dala mu izuzeće. Da li je lagao ili ne, nije pitanje rasprave o dozvoli za ulazak i igru na turniru.Chmoljo wrote: ↑12/01/2022 22:49
da sam Australac, popizdio bih na vladu koja bi ga pustila dok mene jebu dvije godine.
- dacha bosanac
#593 Re: Novak Đoković
Ma, nije. Sada je samo pitanje da li će onaj Houk (ili kako se već zove) iskoristiti svoju moć da ipak deportuje Đokovića iz razloga što je nevakcinisan. Ovi detalji oko potvrde su isplivali poslje suda i sada se na društvenim mrežama samo raspravlja da li je lažirao ili nije itd itd. Odluka ovog Houka nema veze sa tim.skafiskafsnjak wrote: ↑12/01/2022 22:54Ali to jeste predmet istrage i ovog cirkusa.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:53
Ja nisam branio Novaka po pitanju testova. Ono što je on prezentovao dva panela su odobrila i dala mu izuzeće. Da li je lagao ili ne, nije pitanje rasprave o dozvoli za ulazak i igru na turniru.
-
u-pet-deka
#594 Re: Novak Đoković
To tek treba dokazati i to traje sedmicama, mjesecima...Chmoljo wrote: ↑12/01/2022 22:49ako je sud ukazao na nepoštivanje procedure to ne znači da je Novak u pravu.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:39
A ti bi, sve koji pokušavaju argumentovano da opovrgnu tvoje (i tebi sličnih) mišljenje, šta? Po tebi čovjek ne smije da argumentuje, razgovara, nego smo divljaci koji gaze preko leševa?
Fakat Novak je sve radio po pesu od vize (informacije koje su njemu dali iz Australije) pa nadalje. Ulaz u Španiju je bio legitiman po propisima EU i njihovim. Jedini zicer je napravio navodno njegov agenat, pa tako mislim da moja mati je moje papire popunila i napravila zicer sigurno bi letio van, vako njegu je kroz prste i to je to.
- skafiskafsnjak
#595 Re: Novak Đoković
Jesi siguran da nema ?dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:56Ma, nije. Sada je samo pitanje da li će onaj Houk (ili kako se već zove) iskoristiti svoju moć da ipak deportuje Đokovića iz razloga što je nevakcinisan. Ovi detalji oko potvrde su isplivali poslje suda i sada se na društvenim mrežama samo raspravlja da li je lažirao ili nije itd itd. Odluka ovog Houka nema veze sa tim.
Mislim, sud je samo donio odluku da je bio poz... I odlucio ga pustiti jer je to izuzece. Nisu se bavili tim da li je putovao negdje zadnjih 14 dana, da li je test lazan itd itd
- dacha bosanac
#596 Re: Novak Đoković
Da vas sve ne citiram. On je na granici zasutavljen jer je rekao da je nevakcinisan i zato mu to izuzeće koje je dobio nisu prihvatili.
Lažiranje nalaza nema veze sa ovim sada nego sa onim što sam u prethodnom postu napisao.
Lažiranje nalaza nema veze sa ovim sada nego sa onim što sam u prethodnom postu napisao.
-
Osmi Socrates
#597 Re: Novak Đoković
Realno, ako ga Hawke protjera, njemu je bolje da napusti zemlju, jer daljnja istraga sasvim sigurno vodi prema krivičnoj odgovornosti.
I ako je napusti, to ga neće spasiti krivične odgovornosti, ali, pitanje je da li mogu do njega.
I ako je napusti, to ga neće spasiti krivične odgovornosti, ali, pitanje je da li mogu do njega.
Last edited by Osmi Socrates on 12/01/2022 23:00, edited 1 time in total.
-
Palmalma
#598 Re: Novak Đoković
Krivicno djelo je ako je lagao da bi dobio vizu za ulazak u Australiju. Ocito da jeste lagao, samo je pitanje da li ce ga deportovati ili sudski procesuirati.dacha bosanac wrote: ↑12/01/2022 22:56Ma, nije. Sada je samo pitanje da li će onaj Houk (ili kako se već zove) iskoristiti svoju moć da ipak deportuje Đokovića iz razloga što je nevakcinisan. Ovi detalji oko potvrde su isplivali poslje suda i sada se na društvenim mrežama samo raspravlja da li je lažirao ili nije itd itd. Odluka ovog Houka nema veze sa tim.
- uglavnomja
#600 Re: Novak Đoković
skafiskafsnjak wrote: ↑12/01/2022 22:50Ama svugdje je tako. Kakva crna inkubacija.u-pet-deka wrote: ↑12/01/2022 22:49
Ja sam se kuci testirao brzim testom , bio.pozitivan. Doktorica me poslala da radim PCR sutradan....i sutradan se tek vodio kao pozitivan
jedno je administracija, kako te vode
drugo je koliko si stvarno bolestan
ne postoji zakon da se ne mozes testirati prije isteka 14 dana od dana pozitivng testa
drugo je sto je za sitnu buraniju lakse lupiti svima 14 dana ...
ako si testiran na pr. petog dana zaraze - za 9 dana mozes biti negativan