Ovi su njega odlučili krivično goniti.
Novak Đoković
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#351 Re: Novak Đoković
Bogami, opsežna istraga oko svega.
- kakotakonikako
#352 Re: Novak Đoković
Novak Đoković je danas trebao saznati da li će biti deportovan iz Australije, no još će morati pričekati jer su australske vlasti proširile istragu protiv njega.
Ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke je odgodio odluku o deportaciji najboljeg tenisera svijeta nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije proširilo istragu protiv Đokovića, ali i što je Novakov pravni tim poslao dodatnu dokumentaciju kako bi opravdao brojne postupke Srbijanca koji su podijelili svjetsku javnost.
Hawke je trebao donijeti odluku o tome da li će deportovati Đokovića na osnovu toga što je Novak ušao u Australiju jer je prebolio koronavirus u posljednjih šest mjeseci, no istraga je proširena na još tri stavke.
Prvo, vlasti istražuju Đokovićevo ponašanje nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus 16. decembra.
Đoković je 17. decembra boravio na dvije lokacije u javnosti uključujući i druženje sa dvadesetak mališana, a potom je 18. decembra dao intervju za L'Equipe. Đoković je u današnjem obraćanju javnosti poručio kako je samo dao intervju za L'Equipe znajući da je pozitivan.
Đoković objasnio situaciju u vezi s testovima i putovanjem: Moj tim je napravio nenamjernu grešku
Druga stvar koja je pod istragom je ta što je na Đokovićevoj aplikaciji za ulazak u Australiju naznačeno da 14 dana prije slijetanja u Melbourne nije putovao nigdje.
No, on je 31. decembra otputovao u Španiju, a potom je tek 4. iz Španije preko Dubaija otišao u Australiju.
Đoković se brani time da je došlo do "nenamjerne greške" prilikom popunjavanja formulara.
Treća stavka se tiče samog PCR testa. Njemački i australski IT stručnjaci su na osnovu podataka URL-ova na QR kodovima koje je Đoković dostavio graničnoj policiji uočio jednu veliku anomaliju.
Zvanično, Đoković je pozitivan test dobio 16. decembra, a negativan 22. decembra. No, IT stručnjaci su zaključili da je URL negativnog testa ispravan i da je zaista Đoković 22. decembra bio negativan. No, pozitivan test je naknadno napravljen 26. decembra i datumiran na 16. decembar, tvrde oni.
Ukoliko se ijedna od ove tri stavke koje su predmet istrage dokaže kao tačna, Hawke će imati pravni osnov da uruči Đokoviću rješenje o deportaciji.
Ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke je odgodio odluku o deportaciji najboljeg tenisera svijeta nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije proširilo istragu protiv Đokovića, ali i što je Novakov pravni tim poslao dodatnu dokumentaciju kako bi opravdao brojne postupke Srbijanca koji su podijelili svjetsku javnost.
Hawke je trebao donijeti odluku o tome da li će deportovati Đokovića na osnovu toga što je Novak ušao u Australiju jer je prebolio koronavirus u posljednjih šest mjeseci, no istraga je proširena na još tri stavke.
Prvo, vlasti istražuju Đokovićevo ponašanje nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus 16. decembra.
Đoković je 17. decembra boravio na dvije lokacije u javnosti uključujući i druženje sa dvadesetak mališana, a potom je 18. decembra dao intervju za L'Equipe. Đoković je u današnjem obraćanju javnosti poručio kako je samo dao intervju za L'Equipe znajući da je pozitivan.
Đoković objasnio situaciju u vezi s testovima i putovanjem: Moj tim je napravio nenamjernu grešku
Druga stvar koja je pod istragom je ta što je na Đokovićevoj aplikaciji za ulazak u Australiju naznačeno da 14 dana prije slijetanja u Melbourne nije putovao nigdje.
No, on je 31. decembra otputovao u Španiju, a potom je tek 4. iz Španije preko Dubaija otišao u Australiju.
Đoković se brani time da je došlo do "nenamjerne greške" prilikom popunjavanja formulara.
Treća stavka se tiče samog PCR testa. Njemački i australski IT stručnjaci su na osnovu podataka URL-ova na QR kodovima koje je Đoković dostavio graničnoj policiji uočio jednu veliku anomaliju.
Zvanično, Đoković je pozitivan test dobio 16. decembra, a negativan 22. decembra. No, IT stručnjaci su zaključili da je URL negativnog testa ispravan i da je zaista Đoković 22. decembra bio negativan. No, pozitivan test je naknadno napravljen 26. decembra i datumiran na 16. decembar, tvrde oni.
Ukoliko se ijedna od ove tri stavke koje su predmet istrage dokaže kao tačna, Hawke će imati pravni osnov da uruči Đokoviću rješenje o deportaciji.
-
Bodkin
#353 Re: Novak Đoković
Ima i takvih naravno sto je normalno. Eto ne bi ljudi branili najboljeg dzeku da je najbolji na svijetu ili ne bi branili modrica dok je bio.
A i ne mogu ljudi da razdvoje to sta se pise o njemu. Meni je gotivan jer je iz neke pripizdine dosao da bude najbolji mozda svih vremena. I uz to nema balkanski sportski mentalitet. Sve ostalo mi je nebitno koliko mi je nebitno sto je michael jordan bio opsjednuti kockar.
Reci cu opet da ne podrzavam sto nece da se vakcinise i cirkuza sa ovim nekim travarima sto su ga okruzili ali to je sve nebitno za njegov nastup za ao
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#354 Re: Novak Đoković
Ma vidjet ćeš i to polako dok se digne hampa oko ovoga, da će 99% i njega optužiti za utaju poreza kao veliku većinu sportista u Španiji.Haris.ba wrote: ↑12/01/2022 09:07 Mozda jedno glupo pitanje? Sto je Novak odlucio da se prebaci da zivi u Marbelju? Znam da je tamo vrijeme i zimi ok, i navodno zbog djece i skole, i blizu ostala familija.
Ali, Spanija ima ne bas male poreze.
I Marbelja kakva god bila, meni je uvijek bila narkomanski grad pun kriminalaca.
-
Karikaturist
#355 Re: Novak Đoković
A jebote lik je najveci igrac AO i onda uradi ovo 
-
Karikaturist
#356 Re: Novak Đoković
Pa ako je spreman lagati oko jebenog testa zamisli koliko je spreman utajiti..liaar wrote: ↑12/01/2022 09:44Ma vidjet ćeš i to polako dok se digne hampa oko ovoga, da će 99% i njega optužiti za utaju poreza kao veliku većinu sportista u Španiji.Haris.ba wrote: ↑12/01/2022 09:07 Mozda jedno glupo pitanje? Sto je Novak odlucio da se prebaci da zivi u Marbelju? Znam da je tamo vrijeme i zimi ok, i navodno zbog djece i skole, i blizu ostala familija.
Ali, Spanija ima ne bas male poreze.
I Marbelja kakva god bila, meni je uvijek bila narkomanski grad pun kriminalaca.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#357 Re: Novak Đoković
Jedan pišljivi Messi je osuđen za utaju poreza 2017-te, i veliki broj sportista sa mjestom prebivališta u Španiji. Neku rupu u zakonu koriste, samo je rupa dobro nadgledana.Karikaturist wrote: ↑12/01/2022 09:45Pa ako je spreman lagati oko jebenog testa zamisli koliko je spreman utajiti..
- Haris.ba
#358 Re: Novak Đoković
Pa prijavljuju marketinske prihode (koji su u pravilu veci od "plate") na firmu koja je negdje vani (prodaju svojoj firmi prava na marketing, pa ta firma prodaje trecim), tipa Luksemburg. Spancima se to ne svidja.
-
Bodkin
#359 Re: Novak Đoković
Pa zar on nema prebivaliste u monaku? Ili je ono monte carlo
- drndalo
#360 Re: Novak Đoković
Monte Carlo nije u Monaku ? 
- drndalo
-
Bodkin
- spinel_
#364 Re: Novak Đoković
Citiram jedan komentar:
Ne bi me cudilo i ovo da se desi....pred sam pocetak prvog meca Novaka,pred kamerama i milionima gledalaca pojavice se na terenu dvojica u uniformama...
- spinel_
#365 Re: Novak Đoković
Ovo crveno je o cemu pricam. I budali jasno.kakotakonikako wrote: ↑12/01/2022 09:42 Novak Đoković je danas trebao saznati da li će biti deportovan iz Australije, no još će morati pričekati jer su australske vlasti proširile istragu protiv njega.
- sinuhe
#366 Re: Novak Đoković
Nema ovo veze sa pandemijom. Izdavanje laznih nalaza, dokumenata, je ozbiljan prestup koji govori stosta.
-
IrenaT
#367 Re: Novak Đoković
Ovo sa datumima i brojem protokola je eklatantan dokaz laziranja testa i to svako ko se vakcinisao u Srbiji moze provjeriti i na svom primjeru potvrde o vakcinaciji (ja provjerila na svom).
logika protokola je ista, a to je zapravo isti informaticki sistem kao za vakcininaciju gdje je kod sifre prvi broj hronologija, a drugi broj se odnosi na osobu (i kod mene je isti za obje vakcininacije i kod Novaka je isti za oba testiranja)
Na testu od 22.12. je prvi broj (prije crtice) morao biti veci od prvog broja na testu od (navodno) 16.12. Medjutim nije, to je dokaz da je test od 16.12. zapravo u sisitemu kreiran iza 22.12. (sasvim moguce oko 26.12. )
logika protokola je ista, a to je zapravo isti informaticki sistem kao za vakcininaciju gdje je kod sifre prvi broj hronologija, a drugi broj se odnosi na osobu (i kod mene je isti za obje vakcininacije i kod Novaka je isti za oba testiranja)
Na testu od 22.12. je prvi broj (prije crtice) morao biti veci od prvog broja na testu od (navodno) 16.12. Medjutim nije, to je dokaz da je test od 16.12. zapravo u sisitemu kreiran iza 22.12. (sasvim moguce oko 26.12. )
- Manual
#368 Re: Novak Đoković
AUSTRALSKE VLASTI PROŠIRILE ISTRAGU PROTIV ĐOKOVIĆA, PRIJETI MU DO PET GODINA ZATVORA:
https://sportske.jutarnji.hr/sn/tenis/t ... a-15144320
https://sportske.jutarnji.hr/sn/tenis/t ... a-15144320
-
Bodkin
#369 Re: Novak Đoković
Znaci zamisli frajer ode u zatvor 
- kakotakonikako
#370 Re: Novak Đoković
Stvarno ispadose glupi.
A moglo se sve rijesiti laznom potvrdom da je vakcinisan. Ali tada ne bi bio , kako kaze mu otac srdjan, Isus antivaksera.
Nije ovo trebalo Novaku. U neku ruku mi ga je i zao, ali ovo je odraz razmisljanja pojedinaca na Balkanu.
A moglo se sve rijesiti laznom potvrdom da je vakcinisan. Ali tada ne bi bio , kako kaze mu otac srdjan, Isus antivaksera.
Nije ovo trebalo Novaku. U neku ruku mi ga je i zao, ali ovo je odraz razmisljanja pojedinaca na Balkanu.
- jazzer
#371 Re: Novak Đoković
I nakon dvije godine, zbog dobrog ponasanja, puste ga da odigra poneki turnir
.
-
Bodkin
#372 Re: Novak Đoković
Zanima me hoce mu uzeti one stare titule ako ode u zatvor 
Ali ako ga puste da igra i nakon ovog pritiska uzme titulu, onda je najveci sportista i winner mentality svih vremena
Ali ako ga puste da igra i nakon ovog pritiska uzme titulu, onda je najveci sportista i winner mentality svih vremena
- Manual
#373 Re: Novak Đoković
Konta lik ko na Balkanu sve se može završiti al'ukurcu..
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#374 Re: Novak Đoković
Inace, svake godine je i bez korone, islo na desetine hiljada ljudi sa Balkana u Australiju
- Riddle
#375 Re: Novak Đoković
Ja i dalje mislim da će se izvući i igrati turnir.
Ali ako se neke stvari baš počnu odvijati kako se najavljuje u ovim tekstovima, Nole će da preda zahtjev za deportaciju.
Ali ako se neke stvari baš počnu odvijati kako se najavljuje u ovim tekstovima, Nole će da preda zahtjev za deportaciju.