made_in_sarajevo wrote: ↑10/01/2022 22:02 Forto je pogodio sa ovim definitivno. Gledaj sam sto se pronalaze jedan po jedan![]()
![]()
Inace sda tematika o smjeni forte jer je dezerter. Dakle nema da je ukro pare, unistio firme, unistio kanton... Eh ali je dezertiro
![]()
![]()
Hakize ja koliko znam sda nikoga nije organizovala nego se organizovali ljudi. Pa tako jedan borac kaze organizovala nas sda tako sto su dosli da nam prodaju puske po 300KM da bi branili svoje naselje koje je tad na granici bilo. Jebem mu majku ispast ce na kraju da je sda organizovala i iskrcavanje na normandiju.
Inace kad smo kod organizacije i ako je sda tako sposobna, haj da cujem odgovore na sljedece:
Kako je zadruga postala br.1 u drzavi?
Kako nam je skolstvo propalo?
Kako su firme, firmetine propale?
Kako je za pola godine OTISLO skoro 100 000.ljudi iz drzave?
Kako je unisteno svaka kantonalna firma?
Kako je unisteno svako kantonalno ministarstvo?
Kako je unisten sport u kantonu sarajevu?
Ako si organizovao rat, hiljade i hiljade boraca si ti organizovao, kako to da odjednom ne znas firmu organizovati nego si je preko noci unistio? Firme koje nisi imao sta organizovati, samo ih pustiti da nastave raditi.
Organizovao rat, jedino sda gdje se pojavljuje je vreca zlata za mog bakira i za govornicom selam braco hajte vi ratujte mi vas cekamo u trezoru. Nadjes milion snimaka generala, komadanata, vojnika kako rade akcije, a nigdje tog famoznog sda.
Bitno je da je forto dezerter i da radi toga treba ostavku dati, rece sda koja je NAPUSTILA KANTON, GRADJANE I POBJEGLA OD ODGOVORNOSTI I SAMI SU TO PRIZNALI KAD JE NASTUPILA KORONA.
Baš tako.
Ko god želi da se predstavi nekakvim patriotom i borcem za narod i državu, bilo da je demobilisani borac ili političar uhljebljen na državnu sisu, neka zasuče rukave, zaradi poštenim radom novac, pa taj novac uplati na državni budžet.
Čuj patriota što bi određivali ko može, a ko ne može nešto komentarisati, a ogulili državu i narod, uvode nove namete i poreze kako bi imali za svoje uhljebe, rasturili nam državu i sad kad su spali sa kantonalne sise, samo gledaju kako da se na nju vrate.
Priču o uništenju kulture okreću na ratnu priču. A ovce, vidim, bleje li bleje.