I ja sam načuo informaciju da nisu potrebni novi STB-ovi za novu platformu. Barem ne kod velikog broja korisnika.-Chesterfield- wrote: ↑09/01/2022 18:09 Ne trebaju im novi STB za kvalitetnu aplikaciju za TV
Ne znam gdje je na tom području zapelo?
BHTelecom
Moderator: Benq
-
The BEN10
#7201 Re: BHTelecom
- PlusSA
#7202 Re: BHTelecom
Naravno da ne treba jer ce vjerovatno samo ikone promjenitiThe BEN10 wrote: ↑10/01/2022 09:04I ja sam načuo informaciju da nisu potrebni novi STB-ovi za novu platformu. Barem ne kod velikog broja korisnika.-Chesterfield- wrote: ↑09/01/2022 18:09 Ne trebaju im novi STB za kvalitetnu aplikaciju za TV
Ne znam gdje je na tom području zapelo?
Al testiraju evo 2x mjeseca
- irac300
#7203 Re: BHTelecom
Čim nisu potrebni novi stb uređaji, nije u pitanju nikakva nova platforma nego obično vizuelno umivanje. Čak je neko i slike lijepio (ako su stvarne), ne vidim ništa senzacionalno. A da se podsjetimo, spominjali su se android boksovi. Tako da, ne vidim čemu toliko nestrpljenje.
- madesa
#7204 Re: BHTelecom
poz, planiram Moju Tv i net uvesti pa imam jedno pitanje .Imao sam Telemach i one njihove kablove od neta i TV , da li Moja tv radi na istim tim kablovima ili imaju oni svoje. Pitam jer sam kad sam renovirao stan sve fino sredio da se kablovi ne vide
pa sad mi je bas oko toga problem.
- dend
#7205 Re: BHTelecom
BH Telecom koristi bakarne parice da uvede uslugu do modema. Od modema do televizora idu LAN kablovi.madesa wrote: ↑10/01/2022 10:48 poz, planiram Moju Tv i net uvesti pa imam jedno pitanje .Imao sam Telemach i one njihove kablove od neta i TV , da li Moja tv radi na istim tim kablovima ili imaju oni svoje. Pitam jer sam kad sam renovirao stan sve fino sredio da se kablovi ne videpa sad mi je bas oko toga problem.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#7206 Re: BHTelecom
Lan kablove ćeš moći koristiti i na BHT mreži, samo coax kablove nećeš moći koristiti.madesa wrote: ↑10/01/2022 10:48 poz, planiram Moju Tv i net uvesti pa imam jedno pitanje .Imao sam Telemach i one njihove kablove od neta i TV , da li Moja tv radi na istim tim kablovima ili imaju oni svoje. Pitam jer sam kad sam renovirao stan sve fino sredio da se kablovi ne videpa sad mi je bas oko toga problem.
- pametnjakovic1987
#7207 Re: BHTelecom
U četvrtak prijavljen kvar i na portalu i pozivom, 4 dan evo bez usluga, evo 12h niko ne dolazi, a sad da odem u centar mogu ih naći 2-3 sjede ispijaju kafe, fuj, gadi mi se više i ovaj Telekom i država i sve. Nazvao opet 1444 i tek sad navodno proslijedila dalje.
Ima li neki tehničar da mi se javi priv. da mi objasni šta da radim, znači fabrički sam resetovo router i ne radi ništa.
Kako god da postavim kablove samo par LEDica blinka, uopce nmg. pristupiti konfiguraciji routera, a WiFia nema nikako.
Ima li neki tehničar da mi se javi priv. da mi objasni šta da radim, znači fabrički sam resetovo router i ne radi ništa.
Kako god da postavim kablove samo par LEDica blinka, uopce nmg. pristupiti konfiguraciji routera, a WiFia nema nikako.
- dend
#7208 Re: BHTelecom
Videoteka bogatija za SuperSTAR naslove
https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... r-naslove/Novo u ponudi videoteke na Moja TV – od 10. januara SuperSTAR katalog sa vrhunskim serijskim programom!
Pratite HIT sadržaje na jednom mjestu.
Iz bogate i kvalitetne SuperSTAR ponude u našoj videoteci na raspolaganju su vam sljedeći naslovi: 12 reči (kriminalistički), Državni posao (komedija), Državni službenik (triler) – II sezona, Dug moru (drama), Hotel Balkan (drama), Jedini izlaz (triler), Kalkanski krugovi (triler/misterija), Klan (akcija), Ljubavni zalogaji (sitkom), Močvara (akcija), Moj prijatelj (komedija/dokumentarni), Rockopisac (dokumentarac), Slatke muke (komedija), Tajkun (akcija), Tajna vinove loze (drama) i Vrata do vrata (komedija – IV sezona.
Predstavljamo vam seriju „Kalkanski krugovi“
Scenario potpisuje Đorđe Milosavljević, a režiju Milan Karadžić. U misteriji dugoj 120 godina, od koje ćete se ježiti i od miline i od straha, u fokusu je historijski sukob dvaju porodica u šumadijskom selu Dol.
Zaplet čine i lijepe i teške ljubavne priče, kao i odnosi roditelja i dece. Mlađi naraštaji, tinejdžeri iz sela Dol, povezali su se za razliku od starijih koji nose breme prošlosti. Priča se kroz “flešbekove” vraća na početak 20. vijeka, kada su se odigrali događaji čije posljedice likovi i dan-danas osjećaju. Postoji misterija koja više od 120 godina progoni meštane sela Dol. Prošlost opominje, opterećuje, obavezuje, usmjerava junake.
Uloge tumače: Vojin Ćetković, Ivana Zečević, Žarko Laušević, Marko Gvero, Nataša Ninković, Nataša Ninković, Nina Janković Dičić, Nela Mihailović, Pavle Mensur, Filip Hajduković, Branka Pujić, Mima Karadžić, Vesna Čipčić, Aleksandar Petković, Nina Nešković, Filip Stankovski, Goran Šušljik, Branko Janković, Branko Perišić, Bojana Stojković, Olga Odanović, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Vukašin Jovanović, Lazar Nikolić, Maja Šipovac, Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Olivera Bacić, Miloš Timotijević…
Nadamo se da smo vas za početak emitovanja sadržaja iz SuperSTAR kataloga dovoljno zaintrigirali.
Aktivaciju i deaktivaciju paketa vršite putem Moja TV menija, kroz opciju „Aktivacija usluga“ odabirom SuperSTAR kataloga. Cijena aktivacije za tri mjeseca iznosi 7,49 KM sa PDVom.
Ne propustite pogledati ove premium serije koje vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima!
Moja TV. Uvijek bolja i bogatija!
- REDDEVILS
#7209 Re: BHTelecom
Ovi iz BH Telecoma hoće sve da se plaća, ništa oni nebi dali free korisnicima koji izdvajaju preko 120 KM mjesečno na pretplatu.dend wrote: ↑10/01/2022 14:47 Videoteka bogatija za SuperSTAR naslove
https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... r-naslove/Novo u ponudi videoteke na Moja TV – od 10. januara SuperSTAR katalog sa vrhunskim serijskim programom!
Pratite HIT sadržaje na jednom mjestu.
Iz bogate i kvalitetne SuperSTAR ponude u našoj videoteci na raspolaganju su vam sljedeći naslovi: 12 reči (kriminalistički), Državni posao (komedija), Državni službenik (triler) – II sezona, Dug moru (drama), Hotel Balkan (drama), Jedini izlaz (triler), Kalkanski krugovi (triler/misterija), Klan (akcija), Ljubavni zalogaji (sitkom), Močvara (akcija), Moj prijatelj (komedija/dokumentarni), Rockopisac (dokumentarac), Slatke muke (komedija), Tajkun (akcija), Tajna vinove loze (drama) i Vrata do vrata (komedija – IV sezona.
Predstavljamo vam seriju „Kalkanski krugovi“
Scenario potpisuje Đorđe Milosavljević, a režiju Milan Karadžić. U misteriji dugoj 120 godina, od koje ćete se ježiti i od miline i od straha, u fokusu je historijski sukob dvaju porodica u šumadijskom selu Dol.
Zaplet čine i lijepe i teške ljubavne priče, kao i odnosi roditelja i dece. Mlađi naraštaji, tinejdžeri iz sela Dol, povezali su se za razliku od starijih koji nose breme prošlosti. Priča se kroz “flešbekove” vraća na početak 20. vijeka, kada su se odigrali događaji čije posljedice likovi i dan-danas osjećaju. Postoji misterija koja više od 120 godina progoni meštane sela Dol. Prošlost opominje, opterećuje, obavezuje, usmjerava junake.
Uloge tumače: Vojin Ćetković, Ivana Zečević, Žarko Laušević, Marko Gvero, Nataša Ninković, Nataša Ninković, Nina Janković Dičić, Nela Mihailović, Pavle Mensur, Filip Hajduković, Branka Pujić, Mima Karadžić, Vesna Čipčić, Aleksandar Petković, Nina Nešković, Filip Stankovski, Goran Šušljik, Branko Janković, Branko Perišić, Bojana Stojković, Olga Odanović, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Vukašin Jovanović, Lazar Nikolić, Maja Šipovac, Nemanja Oliverić, Miloš Vlalukin, Olivera Bacić, Miloš Timotijević…
Nadamo se da smo vas za početak emitovanja sadržaja iz SuperSTAR kataloga dovoljno zaintrigirali.
Aktivaciju i deaktivaciju paketa vršite putem Moja TV menija, kroz opciju „Aktivacija usluga“ odabirom SuperSTAR kataloga. Cijena aktivacije za tri mjeseca iznosi 7,49 KM sa PDVom.
Ne propustite pogledati ove premium serije koje vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima!
Moja TV. Uvijek bolja i bogatija!
-
ACG
#7210 Re: BHTelecom
Ti kao da prvi put čuješ za ovakvo nešto. Taj novac ide SuperStaru (vlasnik ACG, Telekom Srbija) koji i traži takvu naknadu po korisniku.
- REDDEVILS
#7211 Re: BHTelecom
Nerazumijem zasto se moji postovi brisu, molim admina da mi odgovori 
-
zippoo87
-
123bih123
#7213 Re: BHTelecom
Zivis u kapitalizmu i cudis se sto se neka usluga dodatna naplacuje.
- REDDEVILS
-
ACG
#7215 Re: BHTelecom
@sencobih
Ma jok, jedino BH Telecom to naplaćuje. Sramota da samo kradu od korisnika koji, nekim čudom, ne žele raskinuti saradnju.

Ma jok, jedino BH Telecom to naplaćuje. Sramota da samo kradu od korisnika koji, nekim čudom, ne žele raskinuti saradnju.
- dend
#7216 Re: BHTelecom
To sto si linkovao je aplikacija MojaTV na playstore ili tkz. MojaTV Multiscreenmulderm wrote: ↑09/01/2022 16:36 Imaju li insajderi info kad cemo dobiti nadogradnju MojaTV platforme.
Integrator platforme reklamira da su jos 2020 implementirali nadogradnju![]()
https://www.beenius.tv/success-story-bh-telecom/
Zadnji put update urađen 21 okt 2019, a dostupna od 2015te
Što se tiče MojaTV Multiscreen, ona se vise niti pominje niti linka na stranici bhTelecoma
Inace, u tom periodu je omogucena mojawebtv aplikacija na android TV, LG i Samsung TV
Last edited by dend on 10/01/2022 16:31, edited 1 time in total.
- REDDEVILS
-
gidra
#7218 Re: BHTelecom
Ima li gateway uređaj od BHTelekoma wifi integrisan ili se mora korisiti svoj router za wifi?
-
zippoo87
- P.Starck
#7220 Re: BHTelecom
Griješim li ili se čini da je Telecom proveo/provodi poskupljenje usluga, prije svega mislim na moja TV? Primjer, NET 4 paket je bio 45.90 regularno a sada isti taj po istoj cijeni prodaju u famoznoj Akciji? Nisam upratio druge pakete?
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#7221 Re: BHTelecom
Akcija nema veze sa cijenom nego sa dodatnim sadržajima koji su u sklopu akcije uključeni u tih 45,90 KM (mojawebtv i flix)
Više pročitaj na linku
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... izija#tab0
- P.Starck
#7223 Re: BHTelecom
Ma sve su to nudili i ranije + osjetno nižu cijenu paketa u zamjenu za vezanje ugovorom na 24 mj.ajdamo wrote: ↑10/01/2022 18:05Akcija nema veze sa cijenom nego sa dodatnim sadržajima koji su u sklopu akcije uključeni u tih 45,90 KM (mojawebtv i flix)
Više pročitaj na linku
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... izija#tab0
A na drugom mjestu navode da eto taj paket NET 4 u akciji košta 42,90 KM/mj. a navode i famoznu mjesečnu uštedu od 11.35 KM. Kako ako je moja TV web 1 KM/mj. a besmisleni Flix 2,5 KM/mj.?
45,90 - 42,90 = 3 KM sa PDVom
1 + 2,5 = 3,5 KM + 17% PDVa = 4.1 KM
3 + 4.1 = 7,10 KM a to nije ušteda od 11,35 KM/mj. kako se navodi.
Na stranu što nije akcija nuditi usluge koje realno nemaju nikakvu vrijednost, pogotovo u kontekstu akcije koju su imali ljetos. HBO i sl.
https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2022/ ... restaje-2/
- dend
#7224 Re: BHTelecom
[mention]P.Starck[/mention]
Moja TV Net 5 reg cijena 55.90
Flix 2.5
MojaWebTV 1.0
HD paket 4.5
Sve 8 KM
Akcijska cijena 45.90 ( -10KM )
-8KM
= Ukupno 18KM popusta
Moja TV Net 5 reg cijena 55.90
Flix 2.5
MojaWebTV 1.0
HD paket 4.5
Sve 8 KM
Akcijska cijena 45.90 ( -10KM )
-8KM
= Ukupno 18KM popusta
- -Chesterfield-
#7225 Re: BHTelecom
Ugasi jedan ili oba STB-a pa izmjeri brzinu.namiami wrote: ↑10/01/2022 19:23 Da li mi neko moze pomoci na koji način najbolje da riješim problem minimalne brzine putem mojaTV usluge?
Trenutno koristim dva TV priključka (stb) i internet, odnosno mojatv full. Problem je što je brzina većinom 8/0.8 što mi je premalo za moj posao. Trenutno nisam u mogućnosti da proslijedim očitanja modema.
Da li bi se brzina poboljšala u slučaju da jedan od tv uredjaja odjavim i da se taj protok preusmjeri u internet? Od centrale sam udaljen oko 2 kilometra, nažalost.
Ranije je prijavljivano telekomu, ali lokalni monteri nisu baš od pomoći i kažu tako je kako je, bolje ne moze. Mislim da mi je nekada bilo 25/2 ali ne smijem potvrditi![]()