Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Manual
#26501 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Što se bune SDA govna...
-
Hakiz
#26502 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
palermo
#26504 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znam da će me neki nazvati SDA botom
al moradoh.....
Pročitah tek sad izjavu, i moram reći da je meni izrazito smiješna (i glupa naravno, al bacimo to sad u drugi plan). Čega se on sjetio sarajevske rok škole
Mislim ovo o čemu je Forto mislio pričati svakako postoji, to se zove poremećeni sistem vrijednosti i mi njega, to je bjelodano živimo....al đe bolan rok spominjati.
A mogao je pričati npr.....o tome kako ljudi danas bacaju smeće sa balkona a to se nikad prije nije dešavalao...ili kako pajdo parkira uato nasred ulice i ode piti kafu, a niko ništa....ili kako nikne zgrada koja potpuno zakloni vidik nekom drugom pa on mora i noć i dan da gleda samo zid, pa onda spomene da se to prije nije dešavalo jer je komšija bio važna činjenica u životu....ili ako je već kod muzike, mogao je reći, imali smo Safeta isovića, Zehru Deović, Zoru Dubljević a danas nam dolaze prekodrinski turbolkeri koji znaju samo zavijati....ili mogao je reći, u predratnom Sarajevu jedna antivakser kao što je Đoković bi bio ismijan a ne bi imao toliko podrške....itd, itd....a on se sjetio roka
pa svatko ko se imalo bavi pitanjima javnosti rekao bi mu, ne spominji rok....spominjanjem nejga si već ušao u sferu podjela i to ne vrijednosno nego preferencijalno...
Nego, hoće li mi netko od ovih koji će mi napisati da sam SDA bit odgovoriti na jedno pitanje. Čitam evo Fortu, gledao neku veče dr. Stevanovića na Facu i pitam se......jel se oni uopšte spremaju za javni nastup, imalu li kakve pripreme, znaju li unaprijed šta će reći ili to ono.....haj, znam ja o čemu ću pričati, šta će mi pripreme..
Pa jebo te život, da držiš djeci u obdaništu neki vaz prirpeamo bih se.......zaista, neshvatljiva količina nepripremljenosti i amaterizma...
mislim, sarajevska rok škola kao dokaz......ma id u qrc Forto, ne mogu se prestati smijati
Pročitah tek sad izjavu, i moram reći da je meni izrazito smiješna (i glupa naravno, al bacimo to sad u drugi plan). Čega se on sjetio sarajevske rok škole
Mislim ovo o čemu je Forto mislio pričati svakako postoji, to se zove poremećeni sistem vrijednosti i mi njega, to je bjelodano živimo....al đe bolan rok spominjati.
A mogao je pričati npr.....o tome kako ljudi danas bacaju smeće sa balkona a to se nikad prije nije dešavalao...ili kako pajdo parkira uato nasred ulice i ode piti kafu, a niko ništa....ili kako nikne zgrada koja potpuno zakloni vidik nekom drugom pa on mora i noć i dan da gleda samo zid, pa onda spomene da se to prije nije dešavalo jer je komšija bio važna činjenica u životu....ili ako je već kod muzike, mogao je reći, imali smo Safeta isovića, Zehru Deović, Zoru Dubljević a danas nam dolaze prekodrinski turbolkeri koji znaju samo zavijati....ili mogao je reći, u predratnom Sarajevu jedna antivakser kao što je Đoković bi bio ismijan a ne bi imao toliko podrške....itd, itd....a on se sjetio roka
Nego, hoće li mi netko od ovih koji će mi napisati da sam SDA bit odgovoriti na jedno pitanje. Čitam evo Fortu, gledao neku veče dr. Stevanovića na Facu i pitam se......jel se oni uopšte spremaju za javni nastup, imalu li kakve pripreme, znaju li unaprijed šta će reći ili to ono.....haj, znam ja o čemu ću pričati, šta će mi pripreme..
Pa jebo te život, da držiš djeci u obdaništu neki vaz prirpeamo bih se.......zaista, neshvatljiva količina nepripremljenosti i amaterizma...
mislim, sarajevska rok škola kao dokaz......ma id u qrc Forto, ne mogu se prestati smijati
- ultima_palabra
#26505 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A sta je bila tema razgovora? Nije bas da je novinar htio da prica od 9. januaru, a Forto skrenuo na papke.sehohari wrote: ↑10/01/2022 16:06 Pa ne znam
Lik je imao par minuta da priča za jedan najvažnijih medija na svijetu
Na dan kada se puca na džamije, prijeti povratnicima, kada Srbi otvoreno govore da hoće rat
On je se sjetio da priča o papcima (znam da su papci)
Za ljude van vašeg svijeta, to je bukvalno definicija Sarajlijce. Kad bi sad išli po bh. gradovima, takav primjer bi vam naveli.
Zbog tog nemara ostatak BiH gaji jednu potajnu mržnju prema vama.
-
aldinjo
#26506 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fgr otkrije svoje pravo lice. Čim napišeš nešto što njima ne odgovara, krenu sa uvredama. Nije ni fgr što je nekada bila. 
- dječak sa šibicama
#26507 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Potajna mrznja cijele BiH pa onda krene skandiranje Markalama.
Takvi da me vole, ja bi se zabrinuo.
Takvi da me vole, ja bi se zabrinuo.
-
Gospodin_Zulfikar
#26508 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad je bjezao iz Sarajeva, sto bi rekao N.Niksic nije razmisljao da ce to seljacine zloupotrijebiti.Inace bi ostaodrug_profi wrote: ↑10/01/2022 15:48 Trebo se je Forto izviniti seljačinama što je primjetio da su seljačine.
Hajd drugi put će pametnije.
- dječak sa šibicama
#26509 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pobjeg`o, vratio se, postao premijer, seljaci na aparatima.
Covjek je rodjeni pobjednik.
Covjek je rodjeni pobjednik.
- helpdesk1
#26510 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sreca pa je ovo Forto bubno valjda nakon gostovanja Sanje V na Face TV inace bi se i na njega pozvala.
A braco mila, ko se sve danas bavi politikom.
A braco mila, ko se sve danas bavi politikom.
-
cccccc
#26511 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kazu tek pocela revizija. Danas su poceli uplacivati neke subvencije borcima. Za nadat se je da ce do kraja januara pocet i ove za stanove isplacivati.made_in_sarajevo wrote: ↑29/12/2021 15:02nemam nista, rovim sve stranice, facebook nigdje nije napisao. prije je islo 15ak dana od objave konacne liste, ali sad je kraj godine pa mi je nesto logicno da im je bolje ovo zavrsiti sa krajem godine.
- ultima_palabra
#26512 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidi Pattona, vidi mu kaputaGospodin_Zulfikar wrote: ↑10/01/2022 16:55Kad je bjezao iz Sarajeva, sto bi rekao N.Niksic nije razmisljao da ce to seljacine zloupotrijebiti.Inace bi ostaodrug_profi wrote: ↑10/01/2022 15:48 Trebo se je Forto izviniti seljačinama što je primjetio da su seljačine.
Hajd drugi put će pametnije.![]()
-
foxlife
#26513 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Niko nije kaznjavao nelegalnu gradnju sve zbog socijalnog mira
Kaznjavanja po svim osnovama neka nema iz rata izasao pusti ga izbjeglica raseljeno lice borac klinac palac
Kupovala se vlast na taj nacin
Prisirivali ljudi baste kafane kuce kako se kome svidjalo
Ponasanje u saobracaju kucni red na postivanje bilo cega se zmirilo
Dobili smo danas to da su vecinom takvi zaposjeli fotelje i oni upravljaju od zavoda agencija klinaca palaca
I odmah da se razumijemo nema to veze sa mjestom rodjenja jer saljaka ima i rodjenih na sred bascarsije
-
foxlife
#26514 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zato jer u nasem jeziku sinonim za iste je seljak
Al seljacine se odmah uhvate sta je seljak kriv on obradjuje zemlju a sebe smatra gradjaninom prvog reda a ne konta da je upravo on primjer o kome se govori
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26515 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
evoiHa... patriJote i branioci svebosnjackog i muslimanskoga svEta...zato ste u kanaliziciji s jaranima seljoberima bjeloglavim supom i laktaskim veprom... FORTO OSTAVKAPORUKA EDINU FORTI
SDA: Premijer koji vrijeđa branioce i sramoti Sarajevo na međunarodnom planu mora otići
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#26517 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Predlazem zahiragica da ga zamijeni, slazes li se?
Jesi li gledao zadnji njegov nastup, on bi do sad zamijenio prugu, objasnio covjek sve kako se moze ubrzat, ovi nece namjerno da poslusaju. A vidi se da zna
Last edited by izvrsni direktor on 10/01/2022 17:52, edited 1 time in total.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
-
laik1981
#26519 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To se sve radilo od kraja drugog svjetskog rata. Nelegalna gradnja je problem u Sarajevu zadnjih 70 godina, pa i tom zlatnom kulturoloskom periodu koji Forto spominje. Nema to toliko veze sa Fortinom izjavom. Njegova nespretna interpretacija odise ksenofobijom i zato je na meti kritika. Ne bih ja imao nista protiv njegovog misljenja da ga on ne izgovara sa mjesta premijera KS. Ili mozda za trojku nisu glasali i neki "seljaci" na koje svaljuje krivicu za danasnje Sarajevo? Nespretna, ksenofobicna i uvredljiva poruka stanovnicima Sarajeva. Ono da je izjavila neka Sanja, ili neki Nele ili Kusturica, koji su bili simboli tog zlatnog kulturoloskog perioda, bili bi razapeti i od strane medija, a i od nas samih.foxlife wrote: ↑10/01/2022 17:25Niko nije kaznjavao nelegalnu gradnju sve zbog socijalnog mira
Kaznjavanja po svim osnovama neka nema iz rata izasao pusti ga izbjeglica raseljeno lice borac klinac palac
Dobili smo danas to da su vecinom takvi zaposjeli fotelje i oni upravljaju od zavoda agencija klinaca palaca
I odmah da se razumijemo nema to veze sa mjestom rodjenja jer saljaka ima i rodjenih na sred bascarsije
Pravo pitanje je zasto Sarajevo nije vise to prijeratno za kojim se pati? Koja populacija nosi najvise zasluga sto je Sarajevo uopste opstalo u ratu?
Nije ni cudo sto nam je drzava gola kurcina i sto smo kao narod dotakli dno. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#26520 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
izvrsni direktor wrote: ↑10/01/2022 17:49Predlazem zahiragica da ga zamijeni, slazes li se?
Jesi li gledao zadnji njegov nastup, on bi do sad zamijenio prugu, objasnio covjek sve kako se moze ubrzat, ovi nece namjerno da poslusaju. A vidi se da zna

Znaš li ti koliko se zahiraga igrao sa ovim vozićima, tramvajićima?!
- konektovan
#26521 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam seljak i uopšte se ne ljutim na fortu. 
- Dr. Kuca
#26522 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma najbolje ovako. Sda i bakir kao i obicno sute prave se mutavi, sdp talasika standardno, nip ide promovise stranku, ispijaju se kafe, forto i ns bulazne klasika nebuloze. Svi sute na ovo cetnicko orgijanje. Svaka cast.
Ili moze biti da ja nisam upratio.
Ili moze biti da ja nisam upratio.
- konektovan
#26523 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Upratio si...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26524 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko vas je zapravo procitalo CIJELI TEKST na Guardianu?
-
foxlife
#26525 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nema to veze sa prijeratnim poslijeratnim nego jednostavno sa kulturom zivljenjalaik1981 wrote: ↑10/01/2022 17:57To se sve radilo od kraja drugog svjetskog rata. Nelegalna gradnja je problem u Sarajevu zadnjih 70 godina, pa i tom zlatnom kulturoloskom periodu koji Forto spominje. Nema to toliko veze sa Fortinom izjavom. Njegova nespretna interpretacija odise ksenofobijom i zato je na meti kritika. Ne bih ja imao nista protiv njegovog misljenja da ga on ne izgovara sa mjesta premijera KS. Ili mozda za trojku nisu glasali i neki "seljaci" na koje svaljuje krivicu za danasnje Sarajevo? Nespretna, ksenofobicna i uvredljiva poruka stanovnicima Sarajeva. Ono da je izjavila neka Sanja, ili neki Nele ili Kusturica, koji su bili simboli tog zlatnog kulturoloskog perioda, bili bi razapeti i od strane medija, a i od nas samih.foxlife wrote: ↑10/01/2022 17:25
Niko nije kaznjavao nelegalnu gradnju sve zbog socijalnog mira
Pravo pitanje je zasto Sarajevo nije vise to prijeratno za kojim se pati? Koja populacija nosi najvise zasluga sto je Sarajevo uopste opstalo u ratu?
Nije ni cudo sto nam je drzava gola kurcina i sto smo kao narod dotakli dno. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji.
ja znam dosta njih koji su doselili poslije rata koji se ponasaju normalno postuju propise obaveze i sl
al isto tako znam dosta ovih rodjenih sarajlija kojeg bi se postidio svaki seljak
nelegalna gradnja nije ista bila u jugi i sada
uzet cemo primjer buca potoka kao najocitijeg naselja sa bespravnom gradnjom
uzmi satelitske snimke 2000e i danas i vidjet ces razliku a da ne gledamo kakvo je naselje bilo prije rata i koliko kuca je tu bilo
opet pogresno povezujete rat 92-95 i rat na koji on aludira a to je da su pobijedili oni koji ne postuju zakone propise obaveze i tako i uredjuju grad
drzava nam je kurcina upravo zbog takvih koji traze stelu u svemu koji ce potplatiti boga oca samo da njemu bude dobro al kad je kontra njega psuje drzavu
i ovo je mozda i prvi put da neko javno na ovakvoj poziciji kaze bolnu istinu