Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#51426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
RS jeste priznata kao entitet u BiH bez mogucnosti jednostranog odijepljenja sve dok se bude ponasala u skladu Dejtona. To podrazumijeva da drzavni nivo stoji iznad entitetskog.
- Nespin
#51427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 21:00, edited 1 time in total.
-
GranicarZvornik
#51428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja se iskreno nadam da nece biti tako.saimidin wrote: ↑09/01/2022 18:00 ne kazem da je istina, ali nije ni daleko, ovi politicki predstavnici kojima su usta puna jedinstvenenece poduzeti nista, a tvorevina ce polako ukidati zakone
, i doci ce se na neki novi poredak ili stanje
nada koja se javno polaze u sud i tuzilastvo, je samo prebacivanje odgovornosti, jer se nema odgovora, a sa druge strane se otvoreno planira i rusi dejtonski mirovni sporazum i ustav
![]()
ALI imajuci u vidu situaciju,ljude koji trenutno zivr u BIH i njihovu spremnost da ispare na prvi znak rata,takodje zainteresiranost zapada nasim problemima mislim da je sve moguce.
JednaRusija i Kina salju svoje predstavnike na neustavan 9 januar dovoljno govori.SAD sarkasticno izjavljuju po 500 put da je obeljezavanje neustavno.EU kao po obicaju sute.opcije koje se pominju pomalo u medijima su otpilike na sto su spali nasi korupirani politicari.
Umjesto da se ptipremaju na najgore moguce opcije oni ..sute.pokupili pare i njima je svejedno gdje ce ispariti sa svojim porodicama.ovo sto rade danas gledaju kako bi usicarili preostale mrvice od sutra.zalost
- seoBIH
#51429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izvini, ali mozes li navesti jedan post gdje si se ti s istom snagom zalagao za "prava u FBIH kao i u RS"? Pa u rs su Hrvate protjerali skoro pa 100% i nikome ništa? Pa 1000x bi se više trebali boriti za prava u rs, jer su jednaka NULI, dok u FBIH imate skoro pa sve!ako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 18:41 Nakon ovog cirkusa u BL, forum gori od navoda "mi Bošnjaci"..... Mislim da nitko nije napisao "mi bosanci i hercegovci".
Da li vidiš razliku?
-
mishic
#51430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ova Država debelo plaća parlamentarce, ministre i državne činovnike koji ne rade.
Plaća tužioce, sudije i uposlenike policijskih agencija koji ne rade svoj posao.
Plate primaju oni koji ne rade svoj posao.
A ja sutra moram na posao.
Fašizam se munjevito širi, prijetnje i provokacije su sve češće.
Zvančinici RS i Srbije ga raspiruju. Države, njenih institucija i organa nigdje. A plaćeni su da rade svoj posao.
Antiustavno djelovanje, kršenje zakona, kriminal, incidenti, provokacije i prijetnje nesmetano i nekažnjeno se čine.
Iz svakog od ovih incidenata mogu buknuti masovni sukobi, - rat!!!
Stanovnici Prijedora, Janje, Srebrenice i brojnih drugih povratničkih gradova i naselja strahuju. I u Sandžaku fašizam divlja.
I sve to kao da se ne događa. Ni u zemlji ni u svijetu i Evropi reakcije skoro da i nema. Prognani protestvuju širom Evrope a Evropa gluha.
A počinioci genocida slave i defiluju. Poruke koje odašilju organizatori i promotori svega toga zastrašujuće su. Zvecka se oružjem.
Svakog trenutka ovo se može oteti kontroli. Može planuti.
Plaća tužioce, sudije i uposlenike policijskih agencija koji ne rade svoj posao.
Plate primaju oni koji ne rade svoj posao.
A ja sutra moram na posao.
Fašizam se munjevito širi, prijetnje i provokacije su sve češće.
Zvančinici RS i Srbije ga raspiruju. Države, njenih institucija i organa nigdje. A plaćeni su da rade svoj posao.
Antiustavno djelovanje, kršenje zakona, kriminal, incidenti, provokacije i prijetnje nesmetano i nekažnjeno se čine.
Iz svakog od ovih incidenata mogu buknuti masovni sukobi, - rat!!!
Stanovnici Prijedora, Janje, Srebrenice i brojnih drugih povratničkih gradova i naselja strahuju. I u Sandžaku fašizam divlja.
I sve to kao da se ne događa. Ni u zemlji ni u svijetu i Evropi reakcije skoro da i nema. Prognani protestvuju širom Evrope a Evropa gluha.
A počinioci genocida slave i defiluju. Poruke koje odašilju organizatori i promotori svega toga zastrašujuće su. Zvecka se oružjem.
Svakog trenutka ovo se može oteti kontroli. Može planuti.
-
DonieBrasco
#51431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da hoce USA vec sutra nove sankcije i imena da objavi kao i da zemlje EU prate iste uz Veliku Britaniju, brze to malo dajte neki stahovit pritisak na tuzilastvo da se stvari pomaknu sa mjesta.
- ako te pitaju
#51432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam već napisao,da su Hrvati skoro nestali ,protjerani,kako god iz RS-a.seoBIH wrote: ↑09/01/2022 19:29Izvini, ali mozes li navesti jedan post gdje si se ti s istom snagom zalagao za "prava u FBIH kao i u RS"? Pa u rs su Hrvate protjerali skoro pa 100% i nikome ništa? Pa 1000x bi se više trebali boriti za prava u rs, jer su jednaka NULI, dok u FBIH imate skoro pa sve!ako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 18:41 Nakon ovog cirkusa u BL, forum gori od navoda "mi Bošnjaci"..... Mislim da nitko nije napisao "mi bosanci i hercegovci".
Da li vidiš razliku?
Federacija je savez dva većinska teritorija, a jedno je većinski teritorij gdje žive u većini Hrvati.
1995 je priznata Republika Srpska.
Što se tu može?
Nisu Srbi nametnuli Komšića ili Esada iz Goražda u Domu Naroda Hrvata.
Ako naši partneri u Federaciji zamišljaju takvu BiH,onda neka hvala.
Treba samo biti realan.
-
Officer Crabtree
#51433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Molim vas nemojte ga citirati, odgovarajte do sutra al kad citirate, sklonite tekst, hvala.
- seoBIH
#51434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cekaj, zadrzi fokus na ovome, ne prelazi na fbih, tu smo vec skontali sta zelite(mo) i sta imate(mo).ako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 19:36 Ja sam već napisao,da su Hrvati skoro nestali ,protjerani,kako god iz RS-a.
Interesuje me sta zelite od Bosne i Hercegovine, pa samim time i rs? Koja prava nemaš u rs a imaš u fbih i šta se radi da ih dobiješ?
U slučaju eto onog treceg blentiteta o kojem covic prica na video zapisu, koji dio rs-a bi bio sastavni dio treceg?
Hajde odgovori na prvi dio ozbiljnog pitanja, te na drugi sta bi bilo kad bi bilo
I kod mene je boba pa na foe, samo bih volio da ga razumijem, da pokušam shvatiti je li to zaista ubjeđenje, ili obična materijalna korist za ovakve stavove.Officer Crabtree wrote: ↑09/01/2022 19:39 Molim vas nemojte ga citirati, odgovarajte do sutra al kad citirate, sklonite tekst, hvala.
-
saimidin
#51435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je I meni razocarenje, ali covjek radi u medijima u sa, I kaze druzi se sa savjetnicima I sl. I to je navodno prica ono sto pricaju "kad su sami-privatno"GranicarZvornik wrote: ↑09/01/2022 19:14Ja se iskreno nadam da nece biti tako.saimidin wrote: ↑09/01/2022 18:00 ne kazem da je istina, ali nije ni daleko, ovi politicki predstavnici kojima su usta puna jedinstvenenece poduzeti nista, a tvorevina ce polako ukidati zakone
, i doci ce se na neki novi poredak ili stanje
nada koja se javno polaze u sud i tuzilastvo, je samo prebacivanje odgovornosti, jer se nema odgovora, a sa druge strane se otvoreno planira i rusi dejtonski mirovni sporazum i ustav
![]()
ALI imajuci u vidu situaciju,ljude koji trenutno zivr u BIH i njihovu spremnost da ispare na prvi znak rata,takodje zainteresiranost zapada nasim problemima mislim da je sve moguce.
JednaRusija i Kina salju svoje predstavnike na neustavan 9 januar dovoljno govori.SAD sarkasticno izjavljuju po 500 put da je obeljezavanje neustavno.EU kao po obicaju sute.opcije koje se pominju pomalo u medijima su otpilike na sto su spali nasi korupirani politicari.
Umjesto da se ptipremaju na najgore moguce opcije oni ..sute.pokupili pare i njima je svejedno gdje ce ispariti sa svojim porodicama.ovo sto rade danas gledaju kako bi usicarili preostale mrvice od sutra.zalost![]()
Kao pokusava se da stranci nesto, preko suda I tuzilastva
Razvlaciti ce ovako sto bi reko dr arsla dok se boje ne rastope
-
DonieBrasco
#51436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta ocekujte sad u janaru kada se nastave pregovori oko IZ, sta li nas ceka uporede sa iscekivanjme daljnih sankcija ako ih bude uopste.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#51437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bih baš htio da zagorčam atmosferu, ali ako se taj najgori slučaj desi, to znači rat - na ovaj ili na onaj način.saimidin wrote: ↑09/01/2022 19:51To je I meni razocarenje, ali covjek radi u medijima u sa, I kaze druzi se sa savjetnicima I sl. I to je navodno prica ono sto pricaju "kad su sami-privatno"GranicarZvornik wrote: ↑09/01/2022 19:14
Ja se iskreno nadam da nece biti tako.
Umjesto da se ptipremaju na najgore moguce opcije oni ..sute.pokupili pare i njima je svejedno gdje ce ispariti sa svojim porodicama.ovo sto rade danas gledaju kako bi usicarili preostale mrvice od sutra.zalost![]()
Kao pokusava se da stranci nesto, preko suda I tuzilastva, ali slaba nafaka
-
saimidin
#51438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ja mislim da smo vec u tome, samo sto se pravimo ludi, kao I prosli puta, manje smo spremni od druge strane I sada valja razvlaciti da se kupi vrijemesehohari wrote: ↑09/01/2022 20:04Ne bih baš htio da zagorčam atmosferu, ali ako se taj najgori slučaj desi, to znači rat - na ovaj ili na onaj način.saimidin wrote: ↑09/01/2022 19:51
To je I meni razocarenje, ali covjek radi u medijima u sa, I kaze druzi se sa savjetnicima I sl. I to je navodno prica ono sto pricaju "kad su sami-privatno"
Dejton je srusen I to u augustu sad vec prosle godine, a kad srusis mirovni sporazum, pa sta je to
- PreWiBa
#51439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja mislim.
Kada sve vidiš, ovo je gora repriza 90-ih nego što bi neko mislio.
Na TV-u emisije koje liče na yutelove
Naša politika koja pojma nema šta radi
A narod potpuno rastavljen od stvarnosti
Bojim se da će ovo biti najgori mogući rat
- Kolinda
#51440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tko će ratovati? Ti možda.....rat,rat....pa ja bi radije pregovarao 100 godina nego ratovao jedan dan....ali ja očito nisam normalansehohari wrote: ↑09/01/2022 20:04Ne bih baš htio da zagorčam atmosferu, ali ako se taj najgori slučaj desi, to znači rat - na ovaj ili na onaj način.saimidin wrote: ↑09/01/2022 19:51
To je I meni razocarenje, ali covjek radi u medijima u sa, I kaze druzi se sa savjetnicima I sl. I to je navodno prica ono sto pricaju "kad su sami-privatno"
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#51441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cim su isti ljudi tu (Palmer/Eichhorst) ocekujem istu agendu i isti ishod, "pregovori" ce propasti. U ovom trenutku dovoljno da Schmidt nametne tehnicka rijesnja i osigura integritet izbora, poslje izbora bez HDZ i SDA na vlasti moze se razgovarati o sirim pitanjima, implementaciji presuda Europskog suda i ove domace inicijative https://www.izmjeneustavabih.com/, itd.DonieBrasco wrote: ↑09/01/2022 19:52 Sta ocekujte sad u janaru kada se nastave pregovori oko IZ, sta li nas ceka uporede sa iscekivanjme daljnih sankcija ako ih bude uopste.
Istovremeno, mislim u Januaru da ce u NSGT glasati za zaklucjke o buducem povlacenju iz VSTV-a, to ce biti kriticno, reakcije poslje ce mnogo govoriti.
- PreWiBa
#51442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik kreće u spiralu poslije kojih nema razgovora, čak i da to sve bude mirno, opet se odrazuje na osnose u FBiH, ponajviše u srednjoj Bosni.
Sranje je više nego izvjesno.
-
daddy-kool
#51443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izbora neće biti, to će blokirati HDZ i šumska. Ja samo čekam da Čović proglasi Šmita nelegitimnim.
-
palermo
#51444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što bi se reklo, vakat je i u Velikkoj Srbiji da malo živite.....shvatili smoexliberal-ex wrote: ↑09/01/2022 17:21 Prekopirano sa Jasmin Geljo facebook stranice...
pametnom dosta
Priča 110-godišnjeg Bošnjaka
- Gdje ti je otac rođen?
- U Osmanskom carstvu.
- Gdje si ti rođen?
- U Austrougarskoj.
- Gdje si se školovao?
- U Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.
- Gdje si se oženio?
- U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
- Gdje su ti djeca rođena?
- U Jugoslaviji.
- Gdje danas živite?
- U Bosni i Hercegovini.
- Vi ste mnogo putovali?
- Ne, cijeli život sam proveo u Sarajevu.
- Grean
#51445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bira niko rat, to je jednostavno slijed dogadjaja.
Recimo, evo idu optuznice za ratne zlocince trenutno vrlo intenzivno i sutra, sto je izvjesno, SIPA ide da jednog takvog uhapsi u Kalinoviku a rusioci ustava kazu nema SIPA ingerencije u entitetu.
Sta bi ti tu tacno pregovarao i o cemu? Kako bi do zlocinca da mu se sudi?
-
palermo
#51446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Života ti, koja je poenta ovog tvog pisanja. Trolaš, ili hoćeš nešto da kažeš al ne znaš kako. Ozbiljno pitam, bez ikakve zluradostiako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 18:41 Nakon ovog cirkusa u BL, forum gori od navoda "mi Bošnjaci"..... Mislim da nitko nije napisao "mi bosanci i hercegovci".
A to je ono što sam napisao, konstitutivnost naroda iznad svega.
Vidite kako jedna cirkus parada dovodi da nema više "mi Bosanci i Hercegovci,mi građani".......ima samo Mi Bošnjaci.
Mislim i tako treba biti,jer se na povijesti i greškama uči. To je i realnost.
Uopće ne negiram stradanja Bošnjaka i genocid u RS-u.
RS je priznata administrativna jedinica,entitet u BiH.to ne treba zaboraviti bez obzira na svu gorčinu.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#51447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta kaze Schmidt, jel barem zabrinut, meni on djeluje kao da je iz nekog fairytale-a sa teletubisama, potpuno nesvjestan ili mozda bolje receno indifferentan. Dobro barem je rekao u prvom govoru parlamentu da nece biti kao Paddy, nece koristiti Bonske ovlasti tako da se Dodik ne treba nervirati. Iskreno vjerujem da bi Inzko vec reagovao, ko zna uopste gdje je ovaj Njemac?. Ako se bude razvijalo po planu Dodika treba znati da je to Zapad odobrio, teta Merkel stavila Schmidta a svi ostali iz Kvinte ga prihvatili znajuci da nece nista raditi a da pravosudze isto ne radi.
- seoBIH
#51448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto spinujes? hdz mozda, iako znaju da im to nece nista donijeti, a "šumska" nije dodick, jer su ostali najavili da nema nista od bojkota.daddy-kool wrote: ↑09/01/2022 20:26 Izbora neće biti, to će blokirati HDZ i šumska. Ja samo čekam da Čović proglasi Šmita nelegitimnim.
-
daddy-kool
#51449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta spinujem? Nisam rekao bojkotovati, nego blokirati.seoBIH wrote: ↑09/01/2022 20:34Zasto spinujes? hdz mozda, iako znaju da im to nece nista donijeti, a "šumska" nije dodick, jer su ostali najavili da nema nista od bojkota.daddy-kool wrote: ↑09/01/2022 20:26 Izbora neće biti, to će blokirati HDZ i šumska. Ja samo čekam da Čović proglasi Šmita nelegitimnim.
-
zavrzlama
#51450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Blokada izbora i nije losa stvar cak i dobra stvar.....
Neodrzavanjem izbora,na vlasti u brlogu ostaje snsd i dodik sto opoziciju naredne cetiri godine odvaja od vlasti i preostaje im jedino da se okrenu lokalizmima i slabi svevelikosrpsko jedinstvo..
Neodrzavanjem izbora,na vlasti u brlogu ostaje snsd i dodik sto opoziciju naredne cetiri godine odvaja od vlasti i preostaje im jedino da se okrenu lokalizmima i slabi svevelikosrpsko jedinstvo..