Daj neku generalnu ocjenu/utiske o superbu
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8502 Re: Crna hronika BH cesta
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... -iz-kaknja
Mlada ucenica iz kaknja poginula u hrvatskoj
Rip
Mlada ucenica iz kaknja poginula u hrvatskoj
Rip
- Laplace
-
emko1234
#8504 Re: Crna hronika BH cesta
Odlican auto. Najbolji omjer dobijeno/ulozeno u toj klasi. Ova naša nema adaptivni ovjes, ali imamo jednu koja ima i to. Ova s normalnim ovjesom je osjetno meksa i udobnija od ove druge i kad je druga u comfort modu. To ne znaci da je nestabilna ili nesigurna u krivinama. Jako udoban auto. Ova s istim motorom i mjenjačem bez nekoliko doplata koje ima ova druga (bolji audio sistem, ambijentalno osvjetljenje u 15 boja čini mi se, adaptivni ovjes, 360 stepeni kamera, bolji virtual cockpit, veća navigacija, 18ke felge, koza/alcantara sicevi, adaptivni tempomat, side assist i jos par sranja) košta nekih 12k KM manje. Dobili smo je za 68k KM cca. Ova druga je bila malo preko 80.
E obzirom da je prije nje bio passat, gledali smo facelift passata. S istom opremom ko ova druga izađe haman 100k KM. Audi a4 je s takvom opremom i motorom izađe 120-125k KM.
Tako da je izbor pao na superbe. Nema taj wow faktor arteona, audija pa čak i passata. I ova skuplja izgleda nekako "obična" pored sličnog passata. Ali jako zahvalan auto. Po gradu uzme nekih 8-9 litara. Na otvorenoj normalne voznje spadne ispod 5. Znam da je nvjerovatno ali sam stavljao sliku na drugoj temi.
Sve u svemu idealan company car. Insignia, ili talisman joj nisu ni do koljena. Pozadi ima mjesta ko u audija a6 ali bez pretjerivanja. I ostane ogroman gepek. Ko hoće vw tehniku i motore, a ne daje mu se ogromna lova, ovaj superb je best buy.
Nećeš u vožnji imati nikakav sportski osjecaj. Auto je prilično neutralno, ali je jako lijepa za voziti. Nemaš osjećaj da voziš auto dugo haman 5 metara. Obzirom da nema šestaka u njoj, nije teška naprijed i neće podupravljati dok dobro ne pretjeraš. A i tad je sve u granicama koje može iskontrolisati prosječan vozač. U nje haldex 4x4, dok kod audija ide uglavnom torsen s jačim motorima.
- S4mpion
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8507 Re: Crna hronika BH cesta
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8509 Re: Crna hronika BH cesta
Jel ovo zaletio polova da ga vide u kafani 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Seyfo
#8511 Re: Crna hronika BH cesta
Pa skodilak je bio dovoljno dobar Bakiru svjedobno a bogami i Sebiji ! Toliko dobar da je zloupotrebljavao sluzbeni auto pedsjednistva da hanumu vozac vozi do granapa,pijace,pedikeru i malo do Tuzle. Cak se i citava afera zvala"Skoda". Pa treba li Skodi bolja reklama? Od Superba boljeg auta u toj klasi nema. Od par Svaba sam cuo da u njemackim firmama smatraju prilikom odabira sluzbenog auta da najbolji odnos ulozeno dobiveno ima Superb karavan. Zasto mora biti karavan, to je do njihovog mentaliteta. Nasi sefovi ipak biraju ljimuzin.
-
BadBoy
#8512 Re: Crna hronika BH cesta
Mali offtopic, al naši ljudi generalno pate od kompleksa i zato hoće da imaju marku na haubi pa makar to bila i pregažena raga. A nov Škodilak daje puno više za te pare, al jbg Škoda nije ime (iako je Škoda starija od VW-a, a Česi su tradicionalno dobri inženjeri).Seyfo wrote: ↑09/01/2022 21:27 Pa skodilak je bio dovoljno dobar Bakiru svjedobno a bogami i Sebiji ! Toliko dobar da je zloupotrebljavao sluzbeni auto pedsjednistva da hanumu vozac vozi do granapa,pijace,pedikeru i malo do Tuzle. Cak se i citava afera zvala"Skoda". Pa treba li Skodi bolja reklama? Od Superba boljeg auta u toj klasi nema. Od par Svaba sam cuo da u njemackim firmama smatraju prilikom odabira sluzbenog auta da najbolji odnos ulozeno dobiveno ima Superb karavan. Zasto mora biti karavan, to je do njihovog mentaliteta. Nasi sefovi ipak biraju ljimuzin.
Mislim da je svega toga svjetan bio i menadžment VW-a koji je kanibalizirao Škodin asortiman, pa je tako "ubio" Octaviu kao best-buy u svojoj klasi ubacivanjem onog Rapida i dizanjem cijene Octavie.
-
selma 83
#8513 Re: Crna hronika BH cesta
proletio kroz znak Stop(ili trokut), jer mnogi misle da po širini ulice, da su na glavnom putu. Mislim da ovaj vozač kao i mnogi ne znaju slijediti znakove(ne praktikuju), odnosno kako je raskrsnica određena, ne rješavaju ne tumače. Ovaj definitivno ne čita znakove(bordo vozilo).
-
__Phoenix__
#8514 Re: Crna hronika BH cesta
Pogledaš primjere, statistiku i vidiš da velika većina su mladi vozači, vozači sa historijom kazni i nerijetko loša zastarjela vozila. Dodaš na to da su putevi u BiH jedni od lošijih na ovom kontinentu i ne treba biti genije pa reći da bi i s platom od 1400 a ovim mentalitetom i korupcijom ta statistika bila i gora.S4mpion wrote: ↑07/01/2022 14:16Polaganje vozačkog otpiši slobodno, niko se na obuci nije naučio vozit'.__Phoenix__ wrote: ↑07/01/2022 11:37 Ima li statistika, koliko ljudi pogine u odnosu na registrovanih vozila u Evropi barem? Jesmo li zadnji čak i iza Albanije? A sve zbog tri jednostavna razloga, korupcija pri polaganju vozačkog, korupcija saobraćajne policija i korupcija na tehničkim pregledima vozila.
Otpiši i korupciju saobraćajne policije i korupciju na tehničkim pregledima, jer to nisu neki razlozi zbog kojih se gine.
Glavni razlog je prosječna plata od 700KM, pa se na svemu ostalom kupuje socijalni mir.
-
invincible1921
#8515 Re: Crna hronika BH cesta
Ja na svakoj raskranici i kad znam da ima prednost se "strecnem"selma 83 wrote: ↑09/01/2022 21:44proletio kroz znak Stop(ili trokut), jer mnogi misle da po širini ulice, da su na glavnom putu. Mislim da ovaj vozač kao i mnogi ne znaju slijediti znakove(ne praktikuju), odnosno kako je raskrsnica određena, ne rješavaju ne tumače. Ovaj definitivno ne čita znakove(bordo vozilo).![]()
na sekundu,otovrim 4 oci i mozdane vijuge na max..
- S4mpion
#8516 Re: Crna hronika BH cesta
Sa platom od 1400KM, policija bi imala više prostora za kažnjavanje, vozila bi se novija i sigurnija vozila, a ovako ljudima moraš gledat' kroz prste, jer im je plata mizerija i ako počneš provodit' zakon, sve će se srušit'.__Phoenix__ wrote: ↑10/01/2022 00:41Pogledaš primjere, statistiku i vidiš da velika većina su mladi vozači, vozači sa historijom kazni i nerijetko loša zastarjela vozila. Dodaš na to da su putevi u BiH jedni od lošijih na ovom kontinentu i ne treba biti genije pa reći da bi i s platom od 1400 a ovim mentalitetom i korupcijom ta statistika bila i gora.S4mpion wrote: ↑07/01/2022 14:16
Polaganje vozačkog otpiši slobodno, niko se na obuci nije naučio vozit'.
Otpiši i korupciju saobraćajne policije i korupciju na tehničkim pregledima, jer to nisu neki razlozi zbog kojih se gine.
Glavni razlog je prosječna plata od 700KM, pa se na svemu ostalom kupuje socijalni mir.
- nepass1
#8517 Re: Crna hronika BH cesta
Losi putevi, odnosno putevi pravljeni za 80e godine a ne za 2020te. A sve jaca i bolja auta koja nisu propisno servisirana i gdje se stedi na svemu, od guma do djelova, pretezno se ide na jeftiniju varijantu.__Phoenix__ wrote: ↑10/01/2022 00:41Pogledaš primjere, statistiku i vidiš da velika većina su mladi vozači, vozači sa historijom kazni i nerijetko loša zastarjela vozila. Dodaš na to da su putevi u BiH jedni od lošijih na ovom kontinentu i ne treba biti genije pa reći da bi i s platom od 1400 a ovim mentalitetom i korupcijom ta statistika bila i gora.S4mpion wrote: ↑07/01/2022 14:16
Polaganje vozačkog otpiši slobodno, niko se na obuci nije naučio vozit'.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8518 Re: Crna hronika BH cesta
Ne ubija put, nego debili za volanom. Greska se svima moze desiti, ali prilagodi voznju stanju na putu. Ako je ogranicenje, postuj ga ili eto do onih +10 sto i policija tolerise. Ali ako je 80, glupane nemoj voziti 120
u takvim uslovima ga ne bi spasio put taman da nam je sve ko pista F1.
Saobraćajna kultura nam je nikakva, znanje za voznju slabo, niko nista ne postuje, imamo sta imamo, da ljudi ginu ko muhe
Saobraćajna kultura nam je nikakva, znanje za voznju slabo, niko nista ne postuje, imamo sta imamo, da ljudi ginu ko muhe
Last edited by sime_cipol on 10/01/2022 11:44, edited 1 time in total.
-
invincible1921
#8519 Re: Crna hronika BH cesta
Nikakvi putevi niti auta...krivi su iskljucivo vozaci i njihova bahatost!!!
Dok se saobracajni porpis ne pocne postovati isto i kad si sam na cesti kao i kad je tu jos 10 auta uz radare sve ce se ovo desavati i dalje....
Piso sam vec i napisati cu opet, pola vas sto ovdje mudruje saobracajne propise uzima proizvoljno...tipa ako je ogranicenje 80 a nema nikoga sto ja ne bi vozio 100..
"Sta me napadas na znam sebe i auto nece se meni desit"
Dok se saobracajni porpis ne pocne postovati isto i kad si sam na cesti kao i kad je tu jos 10 auta uz radare sve ce se ovo desavati i dalje....
Piso sam vec i napisati cu opet, pola vas sto ovdje mudruje saobracajne propise uzima proizvoljno...tipa ako je ogranicenje 80 a nema nikoga sto ja ne bi vozio 100..
"Sta me napadas na znam sebe i auto nece se meni desit"
-
Dimu1927
#8520 Re: Crna hronika BH cesta
Da bas, najbolje da termin "nesreca" totalno izbacimo iz upotrebe i sve svedemo pod "umisljaj" da se napravi sranje.
Jer naravno da si ti kriv jer nisi postovao propise ako recimo vozis normalno i naletis na recimo ulje iz nekog auta od prije ili odron na cesti i slupas se. Ili moras biti vidovit ili voziti tako da auto zaustavis u pola metra.
Jer naravno da si ti kriv jer nisi postovao propise ako recimo vozis normalno i naletis na recimo ulje iz nekog auta od prije ili odron na cesti i slupas se. Ili moras biti vidovit ili voziti tako da auto zaustavis u pola metra.
-
invincible1921
#8521 Re: Crna hronika BH cesta
Nisam to rekao ni mislio..znas vrlo dobro sta sam napisao. Ako si se pronasao u ovom to je tvoj problem...Dimu1927 wrote: ↑10/01/2022 16:26 Da bas, najbolje da termin "nesreca" totalno izbacimo iz upotrebe i sve svedemo pod "umisljaj" da se napravi sranje.
Sto se tice ulja, ma ja ba da nije tako tih nesretnih oklnosti ne
ni udesa bilo
-
Dimu1927
#8522 Re: Crna hronika BH cesta
Sta si mislio onda, kazes ni putevi ni auta nisu krivi
Jel ti to ne moze puci guma u toku voznje pa da se slupas, ili si i za to kriv sto nisi nekim vradzbinama sprijecio da ti se desi ?
Jel ti to ne moze puci guma u toku voznje pa da se slupas, ili si i za to kriv sto nisi nekim vradzbinama sprijecio da ti se desi ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8523 Re: Crna hronika BH cesta
upravo ljudski faktor je za sve krivinvincible1921 wrote: ↑10/01/2022 11:44 Nikakvi putevi niti auta...krivi su iskljucivo vozaci i njihova bahatost!!!
dodao bih jos i nesposobnost upravljanja sopstvenim vozilom i nesposobnost procjene vlastitih mogucnosti i mogucnosti auta.
dovoljno je samo prosetati do tema cijene dijelova i cijene goriva i sve je jasno. to se cigani za fening za sve ,a imalo bi auto...
Last edited by bitanga_sa_otesa on 10/01/2022 16:40, edited 1 time in total.
-
invincible1921
#8524 Re: Crna hronika BH cesta
Ma daj brate...budi ozbiljan
Moze eto moze, al 97.87% nesreca iskljucivi krivac je vozac. Eto jel sad ok
- vjeshalica
#8525 Re: Crna hronika BH cesta
Ljudi se preserendavaju, ne kazem da je trziste dobro u smislu kvalitetnih dijelova jer uvaljuju svasta al ljudi fakat jedu govna sva su auta ujebana dundzer manevrima i fals dijelovima i prodaju ko da je rokfeler odrzavao pa nije pitao za cijenu i kvalitet...bitanga_sa_otesa wrote: ↑10/01/2022 16:38upravo ljudski faktor je za sve krivinvincible1921 wrote: ↑10/01/2022 11:44 Nikakvi putevi niti auta...krivi su iskljucivo vozaci i njihova bahatost!!!
![]()
dodao bih jos i nesposobnost upravljanja sopstvenim vozilom i nesposobnost procjene vlastitih mogucnosti i mogucnosti auta.
dovoljno je samo prosetati do tema cijene dijelova i cijene goriva i sve je jasno. to se cigani za fening za sve ,a imalo bi auto...