Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
saimidin

#51401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

plavi_E wrote: 09/01/2022 13:45
skafiskafsnjak wrote: 09/01/2022 11:55 Jedva cekam izboreee :bih: :bih:
Dzaba cekas ako Covic odluci da blokira izbore.
Ako ne bude nekih ustupaka hdz ce pokusati blokirati izbore

Pitanje je moze li se ta blokada zaobici I kako
ako te pitaju

#51402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

saimidin wrote: 09/01/2022 14:05

ja se nadam da će se naći neko rješenje, kao što se našlo u Mostaru.
Login77777

#51403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

skafiskafsnjak wrote: 09/01/2022 11:55 Jedva cekam izboreee :bih: :bih:
Kako da ih blokira? Molim za primjer.
skafiskafsnjak

#51404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 09/01/2022 14:22
saimidin wrote: 09/01/2022 14:05

ja se nadam da će se naći neko rješenje, kao što se našlo u Mostaru.
Buhahaahha dabogda ga ne nasli ako ce biti kao u Mostaru
plavi_E

#51405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Login77777 wrote: 09/01/2022 14:25

Tako sto ce na primjer u Stocu zabraniti da se igdje postave glasacke kutije i nece osnovati opstinsku izbornu komisiju u Stocu.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#51406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Ko ce to blokirati? Demokratski su izbori sveta krava Zapada, u vise navrata su spomenuli da nema nista od blokada, da je to crvena linja. I ako bi pokusali nesto izvesti poput balvan revolucije, nece uspijeti. Dogovili se ili ne za Izborni zakon, od blokada nema nista, eventualni pokusaj neki bi sahranio iste.
Login77777

#51407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

plavi_E wrote: 09/01/2022 16:08

Tako sto ce na primjer u Stocu zabraniti da se igdje postave glasacke kutije i nece osnovati opstinsku izbornu komisiju u Stocu.
I tako kazne najvise sami sebe. Jer to ne mogu gotovo nigdje uraditi izuzev tamo gdje su njihovi glasaci. A i tu ukoliko je Bosnjaka mogu izdati svoje prostorije. Mogu bojkotom samo sebe kazniti.
saimidin

#51408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Sda ce optuzivati opoziciju da nisu mogli zbog izostanka podrske opozicije ocuvati :bih: , opozija ce optuzivati da se :bih: raspala zbog pogresnih poteza sda u zadnjih 30god

Kaze mi ovo jedan poznanik, koji ima kontakte u vrhu par najvecih stranaka, to ce kao biti prica, a ovo odbrana I zastita, kaze nema od toga nista, nemaju podrsku ni od koga iz svijeta a niti muda da rade nesto na svoju ruku, jer su upozoreni da u tom slucaju sr/hr odmah ulijecu u :bih: , i nitko ih ne bi zaustavljao da rade sto zele

Kaze niti postoji plan, niti shvatanje da treba postojati plan sta dalje, vec ce se cekati razvoj situacije pa vidjeti kuda dalje, eto kao svima je jasno kud dodik ide, I nada je da ce sud i tuzilastvo :bih: pokrenuti procese, a snsd izgubiti na izborima, a ako ne bude tako onda ili raspad :bih: ili tavorenje u de fakto rasturenoj drzavi
exliberal-ex

#51409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by exliberal-ex »

Prekopirano sa Jasmin Geljo facebook stranice...

pametnom dosta

Priča 110-godišnjeg Bošnjaka
- Gdje ti je otac rođen?
- U Osmanskom carstvu.
- Gdje si ti rođen?
- U Austrougarskoj.
- Gdje si se školovao?
- U Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.
- Gdje si se oženio?
- U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
- Gdje su ti djeca rođena?
- U Jugoslaviji.
- Gdje danas živite?
- U Bosni i Hercegovini.
- Vi ste mnogo putovali?
- Ne, cijeli život sam proveo u Sarajevu.
Styling

#51410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Sam je prije par dana rekao da nema bojkota, ali se pregovori oko IZ nastavljaju.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#51411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

saimidin wrote: 09/01/2022 17:16 Sda ce optuzivati opoziciju da nisu mogli zbog izostanka podrske opozicije ocuvati :bih: , opozija ce optuzivati da se :bih: raspala zbog pogresnih poteza sda u zadnjih 30god

Kaze mi ovo jedan poznanik, koji ima kontakte u vrhu par najvecih stranaka, to ce kao biti prica, a ovo odbrana I zastita, kaze nema od toga nista, nemaju podrsku ni od koga iz svijeta a niti muda da rade nesto na svoju ruku, jer su upozoreni da u tom slucaju sr/hr odmah ulijecu u :bih: , i nitko ih ne bi zaustavljao da rade sto zele

Kaze niti postoji plan, niti shvatanje da treba postojati plan sta dalje, vec ce se cekati razvoj situacije pa vidjeti kuda dalje, eto kao svima je jasno kud dodik ide, I nada je da ce sud i tuzilastvo :bih: pokrenuti procese, a snsd izgubiti na izborima, a ako ne bude tako onda ili raspad :bih: ili tavorenje u de fakto rasturenoj drzavi
Kao da Srbija i Hrvatska nisu uletale i devedesetih. Kakve su to bajke, Hrvatska danas clanica EU i NATO da radi invaziju druge drzave. Srbija je bila pod sankcijama i hyperinflacije godinama, kada bi ponovo pokusali, svaki napredak bi ponistili. Te price su poput ultimatum, Stalina i Hitlera prema Poljskoj a i oni su se borili koliko su mogli. Cije ti to odobrenje treba da branis drzavu? Nisi ni imao odobrenje 90tih, ni naoruzanja, sada imas drzavnu vojsku i nezaostajes u naoruzavanju kao tada. Ko ce to dozvoliti, zbog okolnosti MZ mozda ima nekakav izgovor za 90te, danas nikako. Ako je ovo poruka od MZ/kvinte, neka govore politicari kojima prijete otvoreno da traze da dozvolis raspad drzave pa neka narod odlucuje o tome a ne Zapadne kurve.

@Styling Rekao je da ima i plan B i plan C ako ne bude po njegovoj volji, pitam se dali je to povezano sa ovome sto Saimidin pise i ovim razgovorima gdje US ambasada zove SDP i NS koji su najvise protiv ovakvi "pregovora" da njih ponovo ucjenjuju kao sto su Palmer/Eichhorst radili.
Last edited by Str0nz on 09/01/2022 17:48, edited 1 time in total.
plavi_E

#51412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

saimidin wrote: 09/01/2022 17:16 a ovo odbrana I zastita, kaze nema od toga nista, nemaju podrsku ni od koga iz svijeta a niti muda da rade nesto na svoju ruku, jer su upozoreni da u tom slucaju sr/hr odmah ulijecu u :bih: , i nitko ih ne bi zaustavljao da rade sto zele
Zbog odbrane i zastite Srbija i Hrvatska odmah ulijecu u BiH.
:lol: :lol: :lol: :lol:

I jos mogu da rade sto zele.
:lol: :lol: :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#51413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Str0nz wrote: 09/01/2022 17:42
saimidin wrote: 09/01/2022 17:16 Sda ce optuzivati opoziciju da nisu mogli zbog izostanka podrske opozicije ocuvati :bih: , opozija ce optuzivati da se :bih: raspala zbog pogresnih poteza sda u zadnjih 30god

Kao da Srbija i Hrvatska nisu uletale i devedesetih. Kakve su to bajke, Hrvatska danas clanica EU i NATO da radi invaziju druge drzave. Srbija je bila pod sankcijama i hyperinflacije godinama, kada bi ponovo pokusali, svaki napredak bi ponistili. Te price su poput ultimatum, Stalina i Hitlera prema Poljskoj a i oni su se borili koliko su mogli. Cije ti to odobrenje treba da branis drzavu? Nisi ni imao odobrenje 90tih, ni naoruzanja, sada imas drzavnu vojsku i nezaostajes u naoruzavanju kao tada. Ko ce to dozvoliti, zbog okolnosti MZ mozda ima nekakav izgovor za 90te, danas nikako. Ako je ovo poruka od MZ/kvinte, neka govore politicari kojima prijete otvoreno da traze da dozvolis raspad drzave pa neka narod odlucuje o tome a ne Zapadne kurve.

Hah pusti ga....sve neki neshto.pokusavaju realni.biti..... fuj.

Znaci, nista ne ciniti.na odbrani.... Nek nam.udju "sa zada" :skoljka:
saimidin

#51414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

ne kazem da je istina, ali nije ni daleko, ovi politicki predstavnici kojima su usta puna jedinstvene :bih: nece poduzeti nista, a tvorevina ce polako ukidati zakone :bih: , i doci ce se na neki novi poredak ili stanje

nada koja se javno polaze u sud i tuzilastvo :bih: , je samo prebacivanje odgovornosti, jer se nema odgovora, a sa druge strane se otvoreno planira i rusi dejtonski mirovni sporazum i ustav :bih:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#51415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Ne diraš samo onog zbog kog kontaš da možeš dobiti po prstima.Da sutra srbija i hrvatska naprave Blitzkrieg i poklope BiH MZ bi izražavala zabrinutost pola godine, Austrija i Njemačka bi pokupila radnu snagu, a na ovim prostorima za 2 godine novonastale genocidne tvorevine bi bagerima pobrisale sve tragove postojanje Bosne i Bosanaca.
Da krenu i budu zaustavljene i nastane krvoproliće na linijama i u pozadini i sr i hr bi to preskupo koštalo. Vjerovatno bi izgubili svu stratešku prednost koju sad imaju.
Razlika između te vije opcije je Bosanac naoružan i spreman.
Sami skontajte šta je raditi.
ako te pitaju

#51416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

kad se sagleda današnji cirkus u Banja Luci, shvatiš da ne postoji država Bosna i Hercegovina.
Postoje odluke Ustavnog suda BiH koje se ne poštuju.
Danas je MUP RS-a prodefilirao više kao vjerska služba, čiji pripadnici pjevaju o ''krstu'' i ''Nemanji Obiliću''-
Što reći?
bošnjački predstavnici će u svojoj nemoći se okrenuti Amerikancima, Njemcima ....i tražili milostinju da se nešto poduzme.
Oni će pričati o sankcijama, a mislim da im je Bosne i Hercegovine puna kapa.

Što je sa Hrvatima? Kako bi lijepo bilo da Hrvati dignu svoj glas, ali Hrvati ovaj put šute. Zašto? Isplatili se boriti za državu u kojem će Bošnjaci nametati Komšića Hrvatima i Esada u Dom naroda Hrvata protivno volji hrvatskog naroda???

Imate plodove Komšića, bezvrijednog i bez ikakvog značaja i snage lika.

A vi i dalje gledajte analizirajte kako je nastala odluka o osnivanu HB i slične gluposti.

Ekonomija i samo ekonomija.
Za današnji cirkus u Banja Luci ne bi se ni znalo, a vjerojatno ni slavilo, da Bakir nije krenuo ganjati mak na konac, pa da se Srbima zabrani slaviti beznačajan dan.
Šta je bitno je li 09.01 ili 17,07 ili 24.03. gluposti
Prpa.ba

#51417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

ako te pitaju wrote: 09/01/2022 18:20 Što je sa Hrvatima?
Koga briga? :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#51418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

ako te pitaju wrote: 09/01/2022 18:20 kad se sagleda današnji cirkus u Banja Luci, shvatiš da ne postoji država Bosna i Hercegovina.
Danas je MUP RS-a prodefilirao više kao vjerska služba, čiji pripadnici pjevaju o ''krstu'' i ''Nemanji Obiliću''-
Što reći?
bošnjački predstavnici će u svojoj nemoći se okrenuti Amerikancima, Njemcima ....i tražili milostinju da se nešto poduzme.

Što je sa Hrvatima? Kako bi lijepo bilo da Hrvati dignu svoj glas, ali Hrvati ovaj put šute. Zašto? Isplatili se boriti za državu u kojem će Bošnjaci nametati Komšića Hrvatima i Esada u Dom naroda Hrvata protivno volji hrvatskog naroda???

A vi i dalje gledajte analizirajte kako je nastala odluka o osnivanu HB i slične gluposti.

Za današnji cirkus u Banja Luci ne bi se ni znalo, a vjerojatno ni slavilo, da Bakir nije krenuo ganjati mak na konac, pa da se Srbima zabrani slaviti beznačajan dan.
U pravu si ovo za 9. januar.

Ja iskreno receno prije ovoga sa Bakirom nisam ni znao da taj dan postoji. Mladji sam, doduse.
seoBIH

#51419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seoBIH »

I mene interesuje sto hrvati sute. Interesuje me ko im je zabranio da idu i obilježe ovaj dan, kao prethodni put kada je u prvom redu sjedio covic.

Sta misliš je li i to ne dopuštaju zli bosnjaci?
emmir1

#51420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emmir1 »

ako te pitaju wrote: 09/01/2022 18:20 kad se sagleda današnji cirkus u Banja Luci, shvatiš da ne postoji država Bosna i Hercegovina.
Što reći?

Koje površno sranje i preseravanje.
Mene bi bilo sramota pisati ovako degutantna sranja.

Ovo danas što gledamo je isto ono što gledamo decenijama.
I da, uz podršku i nazočnost Hrvata.

Slavljene zločina i zločinaca, slavljenje genocida.

Kud god su prošli iza sebe su ostavili masovne grobnice, silovane majke, ubijenu djecu.

To je jedina istina

I neka ih eto, neka slave.

Kažeš Bosnjaci nemaju odgovora, Bogami imaju.
Bosnjaci su danas NATO i Rusija u jednom za ono što smo bili i na tome se radi svaki dan.

Naravno da nećemo ići u incidente oružane, kalkuliramo dakako.
Čekamo šta će svijet da uradi.

Do tada zapisujemo i pamtimo svako ponižavanje naših žrtava.
plavi_E

#51421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Uvijek drugi krivi te Bakir te Zeljko.
:lol:

Inace da je Covic u Presjednistvu BiH vidjeli buke protiv ove ujdurme u Banjaluci. Ali zbog Zeljka sute.
:-)

Nastavite vi i dalje surovati sa velikosrbima i odbacujte svaku mogucnost kompromisa sa Bosnjacima. Bar se zna na cemu se je.
Kolinda

#51422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

plavi_E wrote: 09/01/2022 18:29 Uvijek drugi krivi te Bakir te Zeljko.
:lol:

Inace da je Covic u Presjednistvu BiH vidjeli buke protiv ove ujdurme u Banjaluci. Ali zbog Zeljka sute.
:-)

Nastavite vi i dalje surovati sa velikosrbima i odbacujte svaku mogucnost kompromisa sa Bosnjacima. Bar se zna na cemu se je.
A kompromis je Željko, Edim, Zlatko, Anel, Bakalar i ekipa......zamisli igre slučaja, sve je napredovalo dok onaj idiot Berry ne dade alat u ruke bošnjačkoj politici da može nametati Hrvatima gore nabrojane što su ovi objeručke prihvatili....od tada do danas sa malim iznimkama stvari samo idu unazad a nikako naprijed....
ako te pitaju

#51423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ako te pitaju »

Nakon ovog cirkusa u BL, forum gori od navoda "mi Bošnjaci"..... Mislim da nitko nije napisao "mi bosanci i hercegovci".
A to je ono što sam napisao, konstitutivnost naroda iznad svega.

Vidite kako jedna cirkus parada dovodi da nema više "mi Bosanci i Hercegovci,mi građani".......ima samo Mi Bošnjaci.

Mislim i tako treba biti,jer se na povijesti i greškama uči. To je i realnost.
Uopće ne negiram stradanja Bošnjaka i genocid u RS-u.

RS je priznata administrativna jedinica,entitet u BiH.to ne treba zaboraviti bez obzira na svu gorčinu.
plavi_E

#51424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Nije kompromis "ako nece biti po Covicu nece nikako".
emmir1

#51425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by emmir1 »

ako te pitaju wrote: 09/01/2022 18:41 Nakon ovog cirkusa u BL, forum gori od navoda "mi Bošnjaci"..... Mislim da nitko nije napisao "mi bosanci i hercegovci".
A to je ono što sam napisao, konstitutivnost naroda iznad svega.

Vidite kako jedna cirkus parada dovodi da nema više "mi Bosanci i Hercegovci,mi građani".......ima samo Mi Bošnjaci.

Mislim i tako treba biti,jer se na povijesti i greškama uči. To je i realnost.
Uopće ne negiram stradanja Bošnjaka i genocid u RS-u.

RS je priznata administrativna jedinica,entitet u BiH.to ne treba zaboraviti bez obzira na svu gorčinu.

Fakat licemerje na kvadrat.

Eto kao Hrvati i Srbi su za BIH, mi kao ne vidimo šta rade.

Naravno da je BIH zajednička država, ali kada vidimo kako je pljuju, atakuju, napadaju, kako žele da je nema onda je Bogami samo onih koji je vole.
Locked