Ako ne bude nekih ustupaka hdz ce pokusati blokirati izbore
Pitanje je moze li se ta blokada zaobici I kako
Buhahaahha dabogda ga ne nasli ako ce biti kao u Mostaruako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 14:22ja se nadam da će se naći neko rješenje, kao što se našlo u Mostaru.
Tako sto ce na primjer u Stocu zabraniti da se igdje postave glasacke kutije i nece osnovati opstinsku izbornu komisiju u Stocu.
I tako kazne najvise sami sebe. Jer to ne mogu gotovo nigdje uraditi izuzev tamo gdje su njihovi glasaci. A i tu ukoliko je Bosnjaka mogu izdati svoje prostorije. Mogu bojkotom samo sebe kazniti.
Sam je prije par dana rekao da nema bojkota, ali se pregovori oko IZ nastavljaju.
Kao da Srbija i Hrvatska nisu uletale i devedesetih. Kakve su to bajke, Hrvatska danas clanica EU i NATO da radi invaziju druge drzave. Srbija je bila pod sankcijama i hyperinflacije godinama, kada bi ponovo pokusali, svaki napredak bi ponistili. Te price su poput ultimatum, Stalina i Hitlera prema Poljskoj a i oni su se borili koliko su mogli. Cije ti to odobrenje treba da branis drzavu? Nisi ni imao odobrenje 90tih, ni naoruzanja, sada imas drzavnu vojsku i nezaostajes u naoruzavanju kao tada. Ko ce to dozvoliti, zbog okolnosti MZ mozda ima nekakav izgovor za 90te, danas nikako. Ako je ovo poruka od MZ/kvinte, neka govore politicari kojima prijete otvoreno da traze da dozvolis raspad drzave pa neka narod odlucuje o tome a ne Zapadne kurve.saimidin wrote: ↑09/01/2022 17:16 Sda ce optuzivati opoziciju da nisu mogli zbog izostanka podrske opozicije ocuvati, opozija ce optuzivati da se
raspala zbog pogresnih poteza sda u zadnjih 30god
Kaze mi ovo jedan poznanik, koji ima kontakte u vrhu par najvecih stranaka, to ce kao biti prica, a ovo odbrana I zastita, kaze nema od toga nista, nemaju podrsku ni od koga iz svijeta a niti muda da rade nesto na svoju ruku, jer su upozoreni da u tom slucaju sr/hr odmah ulijecu u, i nitko ih ne bi zaustavljao da rade sto zele
Kaze niti postoji plan, niti shvatanje da treba postojati plan sta dalje, vec ce se cekati razvoj situacije pa vidjeti kuda dalje, eto kao svima je jasno kud dodik ide, I nada je da ce sud i tuzilastvopokrenuti procese, a snsd izgubiti na izborima, a ako ne bude tako onda ili raspad
ili tavorenje u de fakto rasturenoj drzavi
Zbog odbrane i zastite Srbija i Hrvatska odmah ulijecu u BiH.
Str0nz wrote: ↑09/01/2022 17:42Kao da Srbija i Hrvatska nisu uletale i devedesetih. Kakve su to bajke, Hrvatska danas clanica EU i NATO da radi invaziju druge drzave. Srbija je bila pod sankcijama i hyperinflacije godinama, kada bi ponovo pokusali, svaki napredak bi ponistili. Te price su poput ultimatum, Stalina i Hitlera prema Poljskoj a i oni su se borili koliko su mogli. Cije ti to odobrenje treba da branis drzavu? Nisi ni imao odobrenje 90tih, ni naoruzanja, sada imas drzavnu vojsku i nezaostajes u naoruzavanju kao tada. Ko ce to dozvoliti, zbog okolnosti MZ mozda ima nekakav izgovor za 90te, danas nikako. Ako je ovo poruka od MZ/kvinte, neka govore politicari kojima prijete otvoreno da traze da dozvolis raspad drzave pa neka narod odlucuje o tome a ne Zapadne kurve.saimidin wrote: ↑09/01/2022 17:16 Sda ce optuzivati opoziciju da nisu mogli zbog izostanka podrske opozicije ocuvati, opozija ce optuzivati da se
raspala zbog pogresnih poteza sda u zadnjih 30god
Kaze mi ovo jedan poznanik, koji ima kontakte u vrhu par najvecih stranaka, to ce kao biti prica, a ovo odbrana I zastita, kaze nema od toga nista, nemaju podrsku ni od koga iz svijeta a niti muda da rade nesto na svoju ruku, jer su upozoreni da u tom slucaju sr/hr odmah ulijecu u, i nitko ih ne bi zaustavljao da rade sto zele
Kaze niti postoji plan, niti shvatanje da treba postojati plan sta dalje, vec ce se cekati razvoj situacije pa vidjeti kuda dalje, eto kao svima je jasno kud dodik ide, I nada je da ce sud i tuzilastvopokrenuti procese, a snsd izgubiti na izborima, a ako ne bude tako onda ili raspad
ili tavorenje u de fakto rasturenoj drzavi
U pravu si ovo za 9. januar.ako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 18:20 kad se sagleda današnji cirkus u Banja Luci, shvatiš da ne postoji država Bosna i Hercegovina.
Postoje odluke Ustavnog suda BiH koje se ne poštuju.
Danas je MUP RS-a prodefilirao više kao vjerska služba, čiji pripadnici pjevaju o ''krstu'' i ''Nemanji Obiliću''-
Što reći?
bošnjački predstavnici će u svojoj nemoći se okrenuti Amerikancima, Njemcima ....i tražili milostinju da se nešto poduzme.
Oni će pričati o sankcijama, a mislim da im je Bosne i Hercegovine puna kapa.
Što je sa Hrvatima? Kako bi lijepo bilo da Hrvati dignu svoj glas, ali Hrvati ovaj put šute. Zašto? Isplatili se boriti za državu u kojem će Bošnjaci nametati Komšića Hrvatima i Esada u Dom naroda Hrvata protivno volji hrvatskog naroda???
Imate plodove Komšića, bezvrijednog i bez ikakvog značaja i snage lika.
A vi i dalje gledajte analizirajte kako je nastala odluka o osnivanu HB i slične gluposti.
Ekonomija i samo ekonomija.
Za današnji cirkus u Banja Luci ne bi se ni znalo, a vjerojatno ni slavilo, da Bakir nije krenuo ganjati mak na konac, pa da se Srbima zabrani slaviti beznačajan dan.
Šta je bitno je li 09.01 ili 17,07 ili 24.03. gluposti
ako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 18:20 kad se sagleda današnji cirkus u Banja Luci, shvatiš da ne postoji država Bosna i Hercegovina.
Postoje odluke Ustavnog suda BiH koje se ne poštuju.
Danas je MUP RS-a prodefilirao više kao vjerska služba, čiji pripadnici pjevaju o ''krstu'' i ''Nemanji Obiliću''-
Što reći?
bošnjački predstavnici će u svojoj nemoći se okrenuti Amerikancima, Njemcima ....i tražili milostinju da se nešto poduzme.
Oni će pričati o sankcijama, a mislim da im je Bosne i Hercegovine puna kapa.
Što je sa Hrvatima? Kako bi lijepo bilo da Hrvati dignu svoj glas, ali Hrvati ovaj put šute. Zašto? Isplatili se boriti za državu u kojem će Bošnjaci nametati Komšića Hrvatima i Esada u Dom naroda Hrvata protivno volji hrvatskog naroda???
Imate plodove Komšića, bezvrijednog i bez ikakvog značaja i snage lika.
A vi i dalje gledajte analizirajte kako je nastala odluka o osnivanu HB i slične gluposti.
Ekonomija i samo ekonomija.
Za današnji cirkus u Banja Luci ne bi se ni znalo, a vjerojatno ni slavilo, da Bakir nije krenuo ganjati mak na konac, pa da se Srbima zabrani slaviti beznačajan dan.
Šta je bitno je li 09.01 ili 17,07 ili 24.03. gluposti
A kompromis je Željko, Edim, Zlatko, Anel, Bakalar i ekipa......zamisli igre slučaja, sve je napredovalo dok onaj idiot Berry ne dade alat u ruke bošnjačkoj politici da može nametati Hrvatima gore nabrojane što su ovi objeručke prihvatili....od tada do danas sa malim iznimkama stvari samo idu unazad a nikako naprijed....plavi_E wrote: ↑09/01/2022 18:29 Uvijek drugi krivi te Bakir te Zeljko.
![]()
Inace da je Covic u Presjednistvu BiH vidjeli buke protiv ove ujdurme u Banjaluci. Ali zbog Zeljka sute.
Nastavite vi i dalje surovati sa velikosrbima i odbacujte svaku mogucnost kompromisa sa Bosnjacima. Bar se zna na cemu se je.
ako te pitaju wrote: ↑09/01/2022 18:41 Nakon ovog cirkusa u BL, forum gori od navoda "mi Bošnjaci"..... Mislim da nitko nije napisao "mi bosanci i hercegovci".
A to je ono što sam napisao, konstitutivnost naroda iznad svega.
Vidite kako jedna cirkus parada dovodi da nema više "mi Bosanci i Hercegovci,mi građani".......ima samo Mi Bošnjaci.
Mislim i tako treba biti,jer se na povijesti i greškama uči. To je i realnost.
Uopće ne negiram stradanja Bošnjaka i genocid u RS-u.
RS je priznata administrativna jedinica,entitet u BiH.to ne treba zaboraviti bez obzira na svu gorčinu.