Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Puno ovisi o frekvenciji saobracaja u oba pravca. Prije 15tak dana,petak popodne,do aerodroma u Zivinicama preko 2 sata. Kamioni,šleperi, ponegdje snijega i leda..Ne mozes sigurno preteci vozilo,a o šleperu da ne pričam. U povratku, ista ruta,1 naveče,dva auta pretekao,nigdje ziva roba. Malo brža vožnja,ništa pretjerano, za 1:40.
Last edited by last mohicans on 09/01/2022 18:22, edited 1 time in total.
black_adrian wrote: ↑09/01/2022 12:22
Ma nije to 40-50 preko ograničenja. 80km/h ograničenje većinom, 100 se redovno ide, ja malo preko toga kroz nenaseljeno, u preticanjima najviše 120. U naselju spuštao do 19km/h preko ograničenja, znači ako me zakači da ne ode vozačka. Autoput 130km/h, do 149 po boardu. A moj laže za oko 5kmh. Pa nisam ni ja lud da se s tim igram, a živim od te vozačke.
Samo treba jednom otići i znat ćeš za koliko se stigne, a ne nekim formulama određivat jesam li ja stigo za 1.5h il ne.
Ja sam maloprije došao, Doboj, semafor na magistrali naplatne Sarajevo, za sahat i 35 minuta.....
Sad vjerujem da si mogao u gluho doba.....
Nisi bombaš ipak.
konektovan wrote: ↑09/01/2022 18:47
Ja sam maloprije došao, Doboj, semafor na magistrali naplatne Sarajevo, za sahat i 35 minuta.....
Nisi bombaš ipak.
On topic, lovacke drugi put. Izgleda da je LPG podignut trajno, fuj stoka lihvarska...i cijena je pogidnuta za 50%,sto nije slucaj sa dizelom. Osim sto je podignut 50%, jos je i vise podignuto u apsolutnom iznosu ( 0,50 KM ) nego recimo dizel. Sad me po racunici dodje isto kao dizel da vozim, a prije je bilo 25-30% jeftinije nego dizel. Pu pu sjeme im se zatrlo pljackasko tajkunsko mafijasko
black_adrian wrote: ↑09/01/2022 12:22
Ma nije to 40-50 preko ograničenja. 80km/h ograničenje većinom, 100 se redovno ide, ja malo preko toga kroz nenaseljeno, u preticanjima najviše 120. U naselju spuštao do 19km/h preko ograničenja, znači ako me zakači da ne ode vozačka. Autoput 130km/h, do 149 po boardu. A moj laže za oko 5kmh. Pa nisam ni ja lud da se s tim igram, a živim od te vozačke.
Samo treba jednom otići i znat ćeš za koliko se stigne, a ne nekim formulama određivat jesam li ja stigo za 1.5h il ne.
Nisi bombaš ipak.
Al najjaci su ovi sto mjere do naplatnih, pa obaraju rekorde, a svjesni su da od naplatnih do grada (alipasino, grb, malta gdje se vec ide) imas 20 minuta minimalno
Nisi bombaš ipak.
Al najjaci su ovi sto mjere do naplatnih, pa obaraju rekorde, a svjesni su da od naplatnih do grada (alipasino, grb, malta gdje se vec ide) imas 20 minuta minimalno
Ja sam mjerio do naplatnih, cisto radi orjentacije tu sam ipak čekao nekih pet minuta zbog guzve...a do mojmila mi je trebalo još nekih 10 ak minuta...
Forumaš koji je vozio sahatak i po dionicu u gluho doba , cini mi se da je mjerio ciglane - Doboj.
Zimski plin je uvijek skuplji radi vise propana u smjesi, a pogotovo jer se sad radi energetske krize u EU sve vise LPG trazi za grijanje.
Moguce je da da ce proljece donijeti pad cijena, ali isto tako je moguce da ce svaka zima dovesti do vecih poskupljenja nego prije.