Zasto msilis? Zaustavni put,brzina,mokro,odvracanje paznje,refleksi,lovljenje semafora prolaza produzava put kocenja
Ne budi iskljuciv

LAPD besplatno ruca u Mrkvi i Montani da ne bi kvario tu saobracajnu idilu.mk ultra wrote: ↑06/01/2022 20:42Desava se da trola stoji u toj traci kod montane ceka da se prestroji u lijevu jer ima parkiranihBadBoy wrote: ↑06/01/2022 20:30 Zagrebačka je postala horor, jurca se jer je sad jedna od širih ulica u gradu, a gotovo da nikada nema radara. Pored toga, redovno se jaše po trotoarima, parkira na trolejbuska stajališta, u traku kod Montane, okreće se polukružno preko duple pune, a pješaci pretrčavaju gdje stignu.
Iza trole lijevom se izlijece 80kmh
A ti skreces u grbavicku, ovog od trole ne vidis da si pita
Tako i kontra, raznih jahanja i nepostivanja
Za to vrijeme sta LAPD radi??
Nista.
Prvi trag mi je da na autu nisam vidio neka ostecenja, da je udario osobu na pjesackom a stao ovako daleko sigurno bi nesto polomio, drugo, stradala je lezala odmah pored auta, isto da je udario na pjesackom, sigurno ne bi pala odmah pred auta... to je neka moja logika... mozda pogresna...vjeshalica wrote: ↑07/01/2022 00:25Zasto msilis? Zaustavni put,brzina,mokro,odvracanje paznje,refleksi,lovljenje semafora prolaza produzava put kocenja
Ne budi iskljuciv
![]()
Mene je auto "pokupilo" na pješačkom, brzina možda do 20 km/h. Posljedice dugotrajne, zamalo smrt. Bilo mi je 20. Nisu toliko godine, koliko kako padneš i na šta ti se glava dočeka (u mom slučaju rub trotoara)...
Sjećam se jedne nesreće gdje je momak udario dijete na parkingu. Tek je polazio autom i malac natrčao. Dijete podleglo, nalaz obdukcije gušenje izazvano žvakom. Da je neko mogao pretpostaviti i da odmah dijete podvrgne Heimlihovom zahvatu ništa se ne bi desilo. Kad hoće nešto da se desi džaba ti sveBloo wrote: ↑07/01/2022 10:23Mene je auto "pokupilo" na pješačkom, brzina možda do 20 km/h. Posljedice dugotrajne, zamalo smrt. Bilo mi je 20. Nisu toliko godine, koliko kako padneš i na šta ti se glava dočeka (u mom slučaju rub trotoara)...
Može te neko i sa manjom brzinom očešati, ako ružno padneš, gotov si...
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... pjesakinjeDana 06.01.2022.godine u 17,00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, prilikom kretanja putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia, O13-J-408, kojim je upravljala vozač L. Č., rođena 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka, NN ženske osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt pješakinje. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Vozačica L.Č. je istog dana u 19:30 sati bila privedena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH.
Nakon kriminalističke obrade, ona je otpuštena iz policijskih prostorija
Ne kontas ti poentu, fino ti je objasnio, al dzaba ti po svome. I jos da bi ispao pametan glumis grammar police.Blitz1 wrote: ↑06/01/2022 23:31Ne kontaš poantu. Nevezano za zeleno svjetlo za pješake, na nekim pješačkim prelazima vrijeme predviđeno za njihov prelazak je prekratko.lonely_wolf wrote: ↑06/01/2022 21:47
Kad će te naučiti da crveno za pješake nije isto kao crveno za auta.
Crveno za pješake znači da ko nije nagazio na kolovoz treba da stane, a oni koji su krenuli na zeleno imaju sasvim dovoljno vremena da bezbjedno pređu ulicu normalnim hodom.
BTW: Nenaglašeni (kraći) oblik drugog lica množine prezenta pomoćnog glagola htjeti, ćete, piše se spojeno![]()
Vozim bas puno po gradu svaki dan, i svaki JEXXX dan mi se desi da pjesak prilazi pjesackom i gasi mu se zeleno i trebao bi stati ali jok, ono zagazi i ti onda moras paziti hoce li ga vidjeti neki debil koji ce pokusati proci pored tebe jer ga cekas i pokupiti ga na tvoje oci. Iskreno boli me qurxx ali ne volim bas da vidim ruzne scene uzivo. Da ne pricam sto cak i tada kad je debelo zagazio na crveno ono se "setka".Thorgerson wrote: ↑07/01/2022 18:53
Ne kontas ti poentu, fino ti je objasnio, al dzaba ti po svome. I jos da bi ispao pametan glumis grammar police.
Ti mozes zakoraciti jedan korak na zeleno za pjesake, i da ti se upali crveno, dakle na 1 koraku. Imat ces dovoljno vremena da predjes cestu. Naravno nije setaliste, zna se kako se prelaze pjesacki.
Isto ko oni debili novinari. Snimali kao kratko zeleno. Pa zeleno za pjesake znaci samo da pjesaci krenu. Nece sad stajati zeleno sve vrijeme dok pjesaci prelaze. Crveno za pjesake se pali, da ne krecu vise na pjesacki, ostavlja se dovoljno vremena za one koji jesu krenuli da predju.
I nema semafora u gradu da nije tako nastiman. A ti sad pricaj svoju pricu koju si umislio.
Ma ti su jos dobri. Gori su oni koji prelaze ulicu od 4 trake mimo bilo kakvog pjesackog i semafora, i to normalnim hodom bez pretrcavanja iskorace pred tebe ocekujuci da ces im zakociti. Cest primjer upravo Zagrebacka kod Montane, te Hamdije Cemerlica kod pijace.zdruzdjo wrote: ↑07/01/2022 21:52Vozim bas puno po gradu svaki dan, i svaki JEXXX dan mi se desi da pjesak prilazi pjesackom i gasi mu se zeleno i trebao bi stati ali jok, ono zagazi i ti onda moras paziti hoce li ga vidjeti neki debil koji ce pokusati proci pored tebe jer ga cekas i pokupiti ga na tvoje oci. Iskreno boli me qurxx ali ne volim bas da vidim ruzne scene uzivo. Da ne pricam sto cak i tada kad je debelo zagazio na crveno ono se "setka".Thorgerson wrote: ↑07/01/2022 18:53
Ne kontas ti poentu, fino ti je objasnio, al dzaba ti po svome. I jos da bi ispao pametan glumis grammar police.
Ti mozes zakoraciti jedan korak na zeleno za pjesake, i da ti se upali crveno, dakle na 1 koraku. Imat ces dovoljno vremena da predjes cestu. Naravno nije setaliste, zna se kako se prelaze pjesacki.
Isto ko oni debili novinari. Snimali kao kratko zeleno. Pa zeleno za pjesake znaci samo da pjesaci krenu. Nece sad stajati zeleno sve vrijeme dok pjesaci prelaze. Crveno za pjesake se pali, da ne krecu vise na pjesacki, ostavlja se dovoljno vremena za one koji jesu krenuli da predju.
I nema semafora u gradu da nije tako nastiman. A ti sad pricaj svoju pricu koju si umislio.
Tako da stanje u teoriji(o kojoj ti pricas) je jedno ali ono prakticno na terenu je drugi univerzum.
Grad je pun budala. Večeras u Kralja Tomislava starija žena pored praznog trotoara hoda po cesti uz taj isti trotoar. Ko se spušta Bolničkom ulicom, kod Ganićeve kuće gdje ima blaga okuka, nema šanse da je vidi.vjeshalica wrote: ↑07/01/2022 15:52https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... pjesakinjeDana 06.01.2022.godine u 17,00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, prilikom kretanja putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia, O13-J-408, kojim je upravljala vozač L. Č., rođena 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka, NN ženske osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt pješakinje. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Vozačica L.Č. je istog dana u 19:30 sati bila privedena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH.
Nakon kriminalističke obrade, ona je otpuštena iz policijskih prostorija
Jedva 25 godina zivota i vec udes sa smrtnom posljedicom iza sebe.

A još je tu tek postavljena jaka LED rasvjeta. Zamisli kako je tek tamo gdje nema rasvjete nikako...emko1234 wrote: ↑07/01/2022 23:18
Grad je pun budala. Večeras u Kralja Tomislava starija žena pored praznog trotoara hoda po cesti uz taj isti trotoar. Ko se spušta Bolničkom ulicom, kod Ganićeve kuće gdje ima blaga okuka, nema šanse da je vidi.
Čovjek ispred mene prolazi i svirne joj, ona pođe rukama mahat.
Možda je ova poginula ista fela. Ne treba nikog osuđivat. Presumpcija nevinosti postoji u pravu i u našem zakonu.
Jebeno je danas biti vozač.