SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#51076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Qler wrote: 06/01/2022 22:04 Prošao sam pješke večeras pored ove nesreće na Kovačićima. nije na pješačkom, dobro poslije njega... mislim da ovdje vozač nije kriv...
Zasto msilis? Zaustavni put,brzina,mokro,odvracanje paznje,refleksi,lovljenje semafora prolaza produzava put kocenja
Ne budi iskljuciv

Image
geralt

#51077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geralt »

mk ultra wrote: 06/01/2022 20:42
BadBoy wrote: 06/01/2022 20:30 Zagrebačka je postala horor, jurca se jer je sad jedna od širih ulica u gradu, a gotovo da nikada nema radara. Pored toga, redovno se jaše po trotoarima, parkira na trolejbuska stajališta, u traku kod Montane, okreće se polukružno preko duple pune, a pješaci pretrčavaju gdje stignu.
Desava se da trola stoji u toj traci kod montane ceka da se prestroji u lijevu jer ima parkiranih
Iza trole lijevom se izlijece 80kmh
A ti skreces u grbavicku, ovog od trole ne vidis da si pita

Tako i kontra, raznih jahanja i nepostivanja

Za to vrijeme sta LAPD radi??
Nista.
LAPD besplatno ruca u Mrkvi i Montani da ne bi kvario tu saobracajnu idilu.
Qler

#51078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

vjeshalica wrote: 07/01/2022 00:25
Qler wrote: 06/01/2022 22:04 Prošao sam pješke večeras pored ove nesreće na Kovačićima. nije na pješačkom, dobro poslije njega... mislim da ovdje vozač nije kriv...
Zasto msilis? Zaustavni put,brzina,mokro,odvracanje paznje,refleksi,lovljenje semafora prolaza produzava put kocenja
Ne budi iskljuciv

Image
Prvi trag mi je da na autu nisam vidio neka ostecenja, da je udario osobu na pjesackom a stao ovako daleko sigurno bi nesto polomio, drugo, stradala je lezala odmah pored auta, isto da je udario na pjesackom, sigurno ne bi pala odmah pred auta... to je neka moja logika... mozda pogresna...
vjeshalica

#51079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Mozda je provozao na haubi pa pala i udarila se, doduse starija je osoba mozda je podlegla od udarca prilikom pada na tlo,ipak su stariji ljudi osjetljivi. Ugl ne mozemo nista tvrditi nazalost ne ponovilo se nikome i nigdje
Qler

#51080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

To je tacno, nista ne mozemo tvrditi i sve je ovoo mahalska prica... I ne ponovilo se nikome. Od bliskog prijatelja dedo je ovako stradao, mali udar ali godine su bile presudne..
jasib

#51081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jasib »

Qler wrote: 07/01/2022 09:29 To je tacno, nista ne mozemo tvrditi i sve je ovoo mahalska prica... I ne ponovilo se nikome. Od bliskog prijatelja dedo je ovako stradao, mali udar ali godine su bile presudne..
...kao kod Efendića na Grbavici
Bloo
Globalna šefica

#51082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Qler wrote: 07/01/2022 09:29 To je tacno, nista ne mozemo tvrditi i sve je ovoo mahalska prica... I ne ponovilo se nikome. Od bliskog prijatelja dedo je ovako stradao, mali udar ali godine su bile presudne..
Mene je auto "pokupilo" na pješačkom, brzina možda do 20 km/h. Posljedice dugotrajne, zamalo smrt. Bilo mi je 20. Nisu toliko godine, koliko kako padneš i na šta ti se glava dočeka (u mom slučaju rub trotoara)...
Može te neko i sa manjom brzinom očešati, ako ružno padneš, gotov si...
Qler

#51083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Na žalost ovdje je rahmetli dedo bio kriv... mrak, kiša, nema rasvjete, on pretrčavao magistralu.. vozač je vozio dobro ispod ograničenja baš što je bilo ljudi, ali desilo se...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... ozlilo-joj
6 godina za ubojstvo dede

sunita plače
helpdesk1

#51085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by helpdesk1 »

Bloo wrote: 07/01/2022 10:23
Mene je auto "pokupilo" na pješačkom, brzina možda do 20 km/h. Posljedice dugotrajne, zamalo smrt. Bilo mi je 20. Nisu toliko godine, koliko kako padneš i na šta ti se glava dočeka (u mom slučaju rub trotoara)...
Može te neko i sa manjom brzinom očešati, ako ružno padneš, gotov si...
Sjećam se jedne nesreće gdje je momak udario dijete na parkingu. Tek je polazio autom i malac natrčao. Dijete podleglo, nalaz obdukcije gušenje izazvano žvakom. Da je neko mogao pretpostaviti i da odmah dijete podvrgne Heimlihovom zahvatu ništa se ne bi desilo. Kad hoće nešto da se desi džaba ti sve
Truba

#51086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/bih/708604/obja ... eda-ramica

kaže komentar šta mi bi uništi si život :lol:
koda je opljačko banku pa ga uhitilo :-)
vjeshalica

#51087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dana 06.01.2022.godine u 17,00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, prilikom kretanja putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia, O13-J-408, kojim je upravljala vozač L. Č., rođena 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka, NN ženske osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt pješakinje. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozačica L.Č. je istog dana u 19:30 sati bila privedena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH.

Nakon kriminalističke obrade, ona je otpuštena iz policijskih prostorija
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... pjesakinje

Jedva 25 godina zivota i vec udes sa smrtnom posljedicom iza sebe.
Thorgerson

#51088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Blitz1 wrote: 06/01/2022 23:31
lonely_wolf wrote: 06/01/2022 21:47

Kad će te naučiti da crveno za pješake nije isto kao crveno za auta.
Crveno za pješake znači da ko nije nagazio na kolovoz treba da stane, a oni koji su krenuli na zeleno imaju sasvim dovoljno vremena da bezbjedno pređu ulicu normalnim hodom.
Ne kontaš poantu. Nevezano za zeleno svjetlo za pješake, na nekim pješačkim prelazima vrijeme predviđeno za njihov prelazak je prekratko.
BTW: Nenaglašeni (kraći) oblik drugog lica množine prezenta pomoćnog glagola htjeti, ćete, piše se spojeno 😄
Ne kontas ti poentu, fino ti je objasnio, al dzaba ti po svome. I jos da bi ispao pametan glumis grammar police.

Ti mozes zakoraciti jedan korak na zeleno za pjesake, i da ti se upali crveno, dakle na 1 koraku. Imat ces dovoljno vremena da predjes cestu. Naravno nije setaliste, zna se kako se prelaze pjesacki.

Isto ko oni debili novinari. Snimali kao kratko zeleno. Pa zeleno za pjesake znaci samo da pjesaci krenu. Nece sad stajati zeleno sve vrijeme dok pjesaci prelaze. Crveno za pjesake se pali, da ne krecu vise na pjesacki, ostavlja se dovoljno vremena za one koji jesu krenuli da predju.

I nema semafora u gradu da nije tako nastiman. A ti sad pricaj svoju pricu koju si umislio.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#51089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Klackanje na ivicnjaku uz cestu :shock:

Generalno se kod nas apsolutno ne pazi na prelazenje ceste, ni mjesto ni vrijeme
zdruzdjo

#51090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Thorgerson wrote: 07/01/2022 18:53
Ne kontas ti poentu, fino ti je objasnio, al dzaba ti po svome. I jos da bi ispao pametan glumis grammar police.

Ti mozes zakoraciti jedan korak na zeleno za pjesake, i da ti se upali crveno, dakle na 1 koraku. Imat ces dovoljno vremena da predjes cestu. Naravno nije setaliste, zna se kako se prelaze pjesacki.

Isto ko oni debili novinari. Snimali kao kratko zeleno. Pa zeleno za pjesake znaci samo da pjesaci krenu. Nece sad stajati zeleno sve vrijeme dok pjesaci prelaze. Crveno za pjesake se pali, da ne krecu vise na pjesacki, ostavlja se dovoljno vremena za one koji jesu krenuli da predju.

I nema semafora u gradu da nije tako nastiman. A ti sad pricaj svoju pricu koju si umislio.
Vozim bas puno po gradu svaki dan, i svaki JEXXX dan mi se desi da pjesak prilazi pjesackom i gasi mu se zeleno i trebao bi stati ali jok, ono zagazi i ti onda moras paziti hoce li ga vidjeti neki debil koji ce pokusati proci pored tebe jer ga cekas i pokupiti ga na tvoje oci. Iskreno boli me qurxx ali ne volim bas da vidim ruzne scene uzivo. Da ne pricam sto cak i tada kad je debelo zagazio na crveno ono se "setka".
Tako da stanje u teoriji(o kojoj ti pricas) je jedno ali ono prakticno na terenu je drugi univerzum.
geralt

#51091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geralt »

zdruzdjo wrote: 07/01/2022 21:52
Thorgerson wrote: 07/01/2022 18:53

Vozim bas puno po gradu svaki dan, i svaki JEXXX dan mi se desi da pjesak prilazi pjesackom i gasi mu se zeleno i trebao bi stati ali jok, ono zagazi i ti onda moras paziti hoce li ga vidjeti neki debil koji ce pokusati proci pored tebe jer ga cekas i pokupiti ga na tvoje oci. Iskreno boli me qurxx ali ne volim bas da vidim ruzne scene uzivo. Da ne pricam sto cak i tada kad je debelo zagazio na crveno ono se "setka".
Tako da stanje u teoriji(o kojoj ti pricas) je jedno ali ono prakticno na terenu je drugi univerzum.
Ma ti su jos dobri. Gori su oni koji prelaze ulicu od 4 trake mimo bilo kakvog pjesackog i semafora, i to normalnim hodom bez pretrcavanja iskorace pred tebe ocekujuci da ces im zakociti. Cest primjer upravo Zagrebacka kod Montane, te Hamdije Cemerlica kod pijace.
emko1234

#51092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

vjeshalica wrote: 07/01/2022 15:52
Dana 06.01.2022.godine u 17,00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, prilikom kretanja putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia, O13-J-408, kojim je upravljala vozač L. Č., rođena 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka, NN ženske osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt pješakinje. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozačica L.Č. je istog dana u 19:30 sati bila privedena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH.

Nakon kriminalističke obrade, ona je otpuštena iz policijskih prostorija
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... pjesakinje

Jedva 25 godina zivota i vec udes sa smrtnom posljedicom iza sebe.
Grad je pun budala. Večeras u Kralja Tomislava starija žena pored praznog trotoara hoda po cesti uz taj isti trotoar. Ko se spušta Bolničkom ulicom, kod Ganićeve kuće gdje ima blaga okuka, nema šanse da je vidi.
Čovjek ispred mene prolazi i svirne joj, ona pođe rukama mahat.
Možda je ova poginula ista fela. Ne treba nikog osuđivat. Presumpcija nevinosti postoji u pravu i u našem zakonu.
Jebeno je danas biti vozač.
mistek

#51093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mistek »

Ceste moraju biti bolje osvijetljene. Svi ovi slučajevi moraju natjerati načelnike i grad da rade na tome, ali intenzivno. Ovako mora izgledati svaki pješački, prvo to, pa onda kažnjavanje onih koji prelaze ulicu gdje ne treba. Jer, nema ovo veze s brzom vožnjom, nema šanse.
[url]Image
thekupus

#51094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

emko1234 wrote: 07/01/2022 23:18

Grad je pun budala. Večeras u Kralja Tomislava starija žena pored praznog trotoara hoda po cesti uz taj isti trotoar. Ko se spušta Bolničkom ulicom, kod Ganićeve kuće gdje ima blaga okuka, nema šanse da je vidi.
Čovjek ispred mene prolazi i svirne joj, ona pođe rukama mahat.
Možda je ova poginula ista fela. Ne treba nikog osuđivat. Presumpcija nevinosti postoji u pravu i u našem zakonu.
Jebeno je danas biti vozač.
A još je tu tek postavljena jaka LED rasvjeta. Zamisli kako je tek tamo gdje nema rasvjete nikako...
Bloo
Globalna šefica

#51095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Blitz1 wrote: 06/01/2022 23:31 na nekim pješačkim prelazima vrijeme predviđeno za njihov prelazak je prekratko.
Kod Alipasine dzamije. Nema sanse stici, jedino sprintom.
nepass1

#51096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Ljetos mi se djete sa rolerom zabi u pednji lijevi far. Sreca pa sam vozio mozda 20-25. Uska ulica. Ono iz sporedne ulice se spustalo rolerom, nema sanse za vidjeti. Kaze prestala kocnica raditi i samo proletio. Da sam ga puko u glavu ili da sam brze vozio boga pitaj, mogao je i pod tocak podletiti.
Smatram da je tu moja krivica 0%.
Neki dan vozim kraj merkatora i sberbanke na alipasinom. Kisa, mrak, rasvjeta nikakva. Izleti mi djevojka ispred auta da predje ulicu, to je bilo iskakanje ko u horor filmovima, samo ti se faca ukaze. Sreca pa je skontala da je nisam vidio. Mislim da bih citavim autom presao preko nje i tek onda reagovao da stisnem kocnicu. Toliko parkiranih auta sa upaljenim svjetlima iz kontra pravca, toliko auta ide prema meni, bilo oko 17h, da je jednostavno od zasljepljenosti tih odsjaja i svjetala nisam vidio. Jos sam sporo vozio i tu jer je bila kolona.
Najgore sto i pjesaci kao da nikad nisu za volan sjeli. Vidi mene tj moja s jetla i automatski misli da i ja njega trebam vidjeti. Ne konta da se farovi vide na stotine metara a crna kabanica u noci se vidi na 10 metara
Truba

#51097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Gazimiri cacici nastavljaju ordinirati po ilidzi
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/70 ... ze-povrede
zabac kermit

#51098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zabac kermit »

Kaki je ono pozar kod pekare manja na cvili
bitanga_sa_otesa