Dešavanja u Srbiji
-
Bodkin
#56051 Re: Dešavanja u Srbiji
Jedini nacin da ga par forumasa sa teme o srbiji zagotivi je da covjek ne bude srbin. Ostalo sve suplja
- jasib
#56052 Re: Dešavanja u Srbiji
Iznad je napisana gomila besmislenih insinuacija, jedno odvratno pljuvanje, potaknuto, ili nižim kompleksima dokazivanja vlastite "pameti", ili mržnjom, što je u oba slučaja psihološki poremećaj.Osmi Socrates wrote: ↑08/01/2022 04:57 Čuj u čemu je problem?![]()
Da li ste vi spremni Đokoviću opraštati sve njegove idiotluke do Sudnjeg Dana? Nije da ih je bilo malo. Nije da on ikada čini neki "damage control" u vezi svih idiotluka.
Za mene je on, što se tiče igre na terenu, nesumnjivo GOAT, čak i da nikad više ne osvoji išta.
Međutim, izvan terena, on je nesumnjivo jedan idiot. Prvo, u jeku korone, idiot organizira Adria Tour. Nekolicina igrača se zarazi, o publici nemamo podatke. Do koliko je smrti ovo dovelo takođe ne znamo. Njegov "damage control" je da se izvini, kao da čovjek sa single fuckin' digit IQ nije mogao zaključiti da će se desiti upravo ono što se desilo. To je samo primjer kako se ovaj neodgovorni idiot ponaša prema drugim ljudima u toku pandemije i kako svoju popularnost koristi da jednostavno ljude pravi budalama.
Što se tiče diskriminacije na osnovu nacionalne pripadnosti, ni to mu nije strano. Kosovo je njegovo, i plače redovno zbog NATO bombardiranja, a nikad u ovih decenija što ga pratim nije spomenuo albanske žrtve u tom ratu, kojih je bilo nekoliko desetina puta više nego srpskih, čak i kada se uzme u obzir bombardiranje. Dakle, šta ja mogu zaključiti? Njemu su Albanci sa Kosova niža rasa.
Malo se slika sa Vukovima Sa Drine, koji su "oslobađali" Srebrenicu i Bihać, malo sa pronalazačima piramida u Visokom, malo skokne do Sarajeva, malo do RS-a da primi orden od čovjeka koji vrijeđa Bošnjake na najgore moguće načine i, usput, onako, pjeva sa njim elegične pjesme.
Malo do Višegrada, par desetina metara od kuće gdje su spaljeni živi ljudi, da sluša poludjelog Kusturicu kako drvi o bjelosvjetskim zavjerama i globalizmu. Niko se naravno i ne sjeti pritom ni proste logične stvari da je Đoković jedan od proizvoda globalizma. Ako se već ne sjećaju zapaljenih ljudi.
Dakle, dozvolio je da postane srpska nacionalistička ikona, i, koliko se meni čini, nema ništa protiv toga. Ili je glup k'o fuckin' fosna ili mu sve to prija, nema druge.
Konkretno oko turnira. Mjesecima raspravlja sa direktorom turnira. "De pustite me bez vakcinacije". Ovaj njemu "ne možemo". Da bi i na kraju i taj jebeni direktor puk'o i nasilu negdje izvukao da je možda moguće izuzeće. Dakle, Australijski teniski savez ga želi na turniru, do te mjere da počinju i izmišljati razloge za izuzeće.
Političari, a bogami i tamošnja agencija za epidemiologiju jasno kažu da izuzeće možda neće biti dovoljno na osnovu toga što vakcina nije primljena zbog preležanog covida. To je naglašeno prije leta.
Novaku je sve to samo izgovor. Nikad se i nije želio vakcinirati. Da je želio, imao je vremena koliko hoćeš.
Dakle, mješaju se babe i fucking žabe. Pravilo je za učešće dvije vakcinacije, a izuzeće se daje u slučajevima koji su zaista medicinske prirode, a ne da se traže rupe u jebenim pravilima.
I sasvim je onda normalno da australska javnost ne može to prihvatiti. I sasvim je normalno onda da političari u Australiji slušaju australsku javnost, jer je to dužnost političara, i zbog izbora, a i zbog njihove fucking funkcije.
Da sad ne uvodim idiota Srđana i srpske medije u priču. Oslobodite nam dakle Noleta, kojeg niko i ne drži zatvorenog. Mračni Zapad nam nameće diktaturu, a jebeni Nole ne može pokazati ni mrvu fucking ponosa da kaže "antivakser sam, jebe mi se za vakcinaciju, i htio sam da nađem rupu u pravilima. Jebite se i vi i vaš turnir".
Čak i kad si fucking antivakser moraš pokazati da imaš jebeni integritet i dostojanstvo, a ne da ponosno preklinješ mrske Zapadnjake da te puste na turnir, i da kukaš kako si zatvoren i jedeš crve, a možeš prvim avionom korištenjem obične slobodne volje zapucati iz te mrske Australije.
Samo jebenom idiotu bez ikakve kičme i mozga se može desiti da ima stotine miliona dolara, da jede crve i pjeva srpske razdragane popevke sa žoharima u sobi u azilantskom smještaju, a da ga niko zapravo ni ne prisiljava na to.
Ali, eto, oprostićemo i to Noletu, jer ima piramida u Visokom, svakako. Mislim da puknuti Jergović o tome piše.
- ljevoruki
#56053 Re: Dešavanja u Srbiji
Jao, jao
Mi bas volimo sto je srbin, da cEli svet vidi kakvi su srbi. Mi znamo vec dugo, svijet vec dugo zmiri na oba oka ali mozda im se sada rasbitri.
Samo im jos treba pustiti govor tate i sve ce im biti jasno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- ljubicasti limun
#56055 Re: Dešavanja u Srbiji
Upravo. U komentarima u The Guardianu neki lik, mislim Britanac, preveo je govor ovog Srdjana Djokovica. Ljudi umiru od smijeha, posebno za ovo usporedbu sa Isusom, ali i spominju Srbiju u negativnom kontekstu, da je masakrirala civile not so long ago, te genocid u Srebrenici.
A za ovo Bodkinovo bas jao.
(Inace, kako upotrebljavati rijec Bosnjak kao nacionalnu odrednicu, a da ne asocira na SDA, minderluke, patriotizam E. Hadzihafizbegovica?)
- pici
#56056 Re: Dešavanja u Srbiji
nemogu da skontaju da su sebi napravili anti reklamu... sad ide vadzenje da je prije mjesec prelezo koronu... kurir u transu, informer ekstaza, zadrte patrijote u delirijumu... vodze ni komplet psihijatrijski pregled nemre pomoĆi... tamni vilajet.
- Haris.ba
#56057 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakva antireklama? Pa kakav si to Srbin ako nisi mucenik od zapadnog imperijalizma?
-
LipeCvat
#56058 Re: Dešavanja u Srbiji
hej mišiću pročitaj nešto drugačije ….zarko.filip wrote: ↑08/01/2022 10:45Zakljucana tema "tenis" pa misevi pisu i na ovoj temi o Novaku.Nekoliko neostrascenih forumasa je objasnilo problem sa vizom al ne vrijedi.Tjera se prica koja je popularna kod odredjenog broja ljudi.Osmi Socrates wrote: ↑08/01/2022 04:57 Čuj u čemu je problem?![]()
Da li ste vi spremni Đokoviću opraštati sve njegove idiotluke do Sudnjeg Dana? Nije da ih je bilo malo. Nije da on ikada čini neki "damage control" u vezi svih idiotluka.
Za mene je on, što se tiče igre na terenu, nesumnjivo GOAT, čak i da nikad više ne osvoji išta.
Međutim, izvan terena, on je nesumnjivo jedan idiot. Prvo, u jeku korone, idiot organizira Adria Tour. Nekolicina igrača se zarazi, o publici nemamo podatke. Do koliko je smrti ovo dovelo takođe ne znamo. Njegov "damage control" je da se izvini, kao da čovjek sa single fuckin' digit IQ nije mogao zaključiti da će se desiti upravo ono što se desilo. To je samo primjer kako se ovaj neodgovorni idiot ponaša prema drugim ljudima u toku pandemije i kako svoju popularnost koristi da jednostavno ljude pravi budalama.
Što se tiče diskriminacije na osnovu nacionalne pripadnosti, ni to mu nije strano. Kosovo je njegovo, i plače redovno zbog NATO bombardiranja, a nikad u ovih decenija što ga pratim nije spomenuo albanske žrtve u tom ratu, kojih je bilo nekoliko desetina puta više nego srpskih, čak i kada se uzme u obzir bombardiranje. Dakle, šta ja mogu zaključiti? Njemu su Albanci sa Kosova niža rasa.
Malo se slika sa Vukovima Sa Drine, koji su "oslobađali" Srebrenicu i Bihać, malo sa pronalazačima piramida u Visokom, malo skokne do Sarajeva, malo do RS-a da primi orden od čovjeka koji vrijeđa Bošnjake na najgore moguće načine i, usput, onako, pjeva sa njim elegične pjesme.
Malo do Višegrada, par desetina metara od kuće gdje su spaljeni živi ljudi, da sluša poludjelog Kusturicu kako drvi o bjelosvjetskim zavjerama i globalizmu. Niko se naravno i ne sjeti pritom ni proste logične stvari da je Đoković jedan od proizvoda globalizma. Ako se već ne sjećaju zapaljenih ljudi.
Dakle, dozvolio je da postane srpska nacionalistička ikona, i, koliko se meni čini, nema ništa protiv toga. Ili je glup k'o fuckin' fosna ili mu sve to prija, nema druge.
Konkretno oko turnira. Mjesecima raspravlja sa direktorom turnira. "De pustite me bez vakcinacije". Ovaj njemu "ne možemo". Da bi i na kraju i taj jebeni direktor puk'o i nasilu negdje izvukao da je možda moguće izuzeće. Dakle, Australijski teniski savez ga želi na turniru, do te mjere da počinju i izmišljati razloge za izuzeće.
Političari, a bogami i tamošnja agencija za epidemiologiju jasno kažu da izuzeće možda neće biti dovoljno na osnovu toga što vakcina nije primljena zbog preležanog covida. To je naglašeno prije leta.
Novaku je sve to samo izgovor. Nikad se i nije želio vakcinirati. Da je želio, imao je vremena koliko hoćeš.
Dakle, mješaju se babe i fucking žabe. Pravilo je za učešće dvije vakcinacije, a izuzeće se daje u slučajevima koji su zaista medicinske prirode, a ne da se traže rupe u jebenim pravilima.
I sasvim je onda normalno da australska javnost ne može to prihvatiti. I sasvim je normalno onda da političari u Australiji slušaju australsku javnost, jer je to dužnost političara, i zbog izbora, a i zbog njihove fucking funkcije.
Da sad ne uvodim idiota Srđana i srpske medije u priču. Oslobodite nam dakle Noleta, kojeg niko i ne drži zatvorenog. Mračni Zapad nam nameće diktaturu, a jebeni Nole ne može pokazati ni mrvu fucking ponosa da kaže "antivakser sam, jebe mi se za vakcinaciju, i htio sam da nađem rupu u pravilima. Jebite se i vi i vaš turnir".
Čak i kad si fucking antivakser moraš pokazati da imaš jebeni integritet i dostojanstvo, a ne da ponosno preklinješ mrske Zapadnjake da te puste na turnir, i da kukaš kako si zatvoren i jedeš crve, a možeš prvim avionom korištenjem obične slobodne volje zapucati iz te mrske Australije.
Samo jebenom idiotu bez ikakve kičme i mozga se može desiti da ima stotine miliona dolara, da jede crve i pjeva srpske razdragane popevke sa žoharima u sobi u azilantskom smještaju, a da ga niko zapravo ni ne prisiljava na to.
Ali, eto, oprostićemo i to Noletu, jer ima piramida u Visokom, svakako. Mislim da puknuti Jergović o tome piše.
Jedino sto od tebe nisam ocekivao da napises da je Novak GOAT(vjerovarno ces za to "dobiti po ušima").Al kako se makar jednom recenicom ne osvrnu na njegov humanitarni rad.Za poplave u BiH i Srbiji kada je cijeli "demokratski" svijet bolila ona stvar za to?
I dozivjesmo da ljude koji ne zele da se vakcinisu(bez razmatranja razloga za to)zovete majmunima,jebenim budaletinama.....
https://www.bbc.com/news/world-australi ... st+type%5D
[media] [/media]
- Blek Stena
#56059 Re: Dešavanja u Srbiji
jasib wrote: ↑08/01/2022 10:54Iznad je napisana gomila besmislenih insinuacija, jedno odvratno pljuvanje, potaknuto, ili nižim kompleksima dokazivanja vlastite "pameti", ili mržnjom, što je u oba slučaja psihološki poremećaj.Osmi Socrates wrote: ↑08/01/2022 04:57 Čuj u čemu je problem?![]()
-
toska
#56060 Re: Dešavanja u Srbiji
pa problem je to razmišljanje da mu je odbijen ulazak ili zbog nevakcinacije ili što je:¤ jelena ¤ wrote: ↑08/01/2022 03:39 U čemu je problem s Jergovićevim tekstom, pored ove, očito uspješne, manipulacije naslovom (koji btw uopšte nije Jergovićev)?
Čovjek piše o sumnji koja je prisutna u javnosti i navodi par opcija od kojih je samo jedna moguća ili tačna i to... možda.
ili-ili...
ili je jedno ili je drugo...
ili je problem u Đokoviću i njegovom nevakcinisanju ili je problem u diskriminaciji Đokovića od strane ovih koji odlučuju da li će mu biti dozvoljeno da učestvuje na turniru u Australiji.
Dakle, dvije opcije...administrativni propust od strane nevakcinisanog pojedinca ili diskriminacija zasnovana na nacionalnoj pripadnosti jednog od najjačih favorita. U slučaju da je ovo drugo, onda je to fašizam, a oni što ga sprovode fašisti tj. najgori ološ.
I jedna i druga opcija su trenutno aktuelne u javnosti i po medijima u regionu. Čovjek ih je naveo, prokomentarisao na svoj način i sve to uradio na svojoj fb stranici pod punim imenom i prezimenom.
Sve ostalo zavisi od toga kako čitalac vidi situaciju i navedene opcije o kojima niko od nas nema pouzdane i nedvojbene informacije, nego donosi zaključke na osnovu svojih ličnih uvjerenja i gomile pretpostavki uključujući i predrasude.
" nacionalno, regionalno ili rasno pogrešno konfiguriran čovjek postao najbolji na svijetu."
ovo je veoma visok level zavjere, kako povjerovati?
to mu opet ne daje pravo nazivati neku naciju ološem.
- Haris.ba
#56061 Re: Dešavanja u Srbiji
To su antisrpske cinjenice. Ustvari, samim tim nisu cinjenice.
https://www.klix.ba/sport/tenis/djokovi ... /220108048
Đoković tvrdi da je 16. decembra saznao da ima koronu, ali je već sutradan dijelio pehare djeci
- Gandalf
#56062 Re: Dešavanja u Srbiji
Znači i Australija ide sada komotno na listu srpskih neprijatelja. Očekujem od Dezinformera da pronađe slike ovog australca i hašima tačija kako se negdje vesele, a obojicu ih grli ante gotovina, soroš se u pozadini te slike našao sasvim slučajno 
- problemnatravunu
#56063 Re: Dešavanja u Srbiji
Pitanje, ako neko zna , da posavjetuje, koji je iz Srbije iole objektivan portal za vijesti, ne kao informer, alo ili kurir, nego neki iole ozbiljniji, kulturniji, objektivniji ??
- Blek Stena
-
breuer
#56065 Re: Dešavanja u Srbiji
DANASproblemnatravunu wrote: ↑08/01/2022 14:15 Pitanje, ako neko zna , da posavjetuje, koji je iz Srbije iole objektivan portal za vijesti, ne kao informer, alo ili kurir, nego neki iole ozbiljniji, kulturniji, objektivniji ??
- pici
#56066 Re: Dešavanja u Srbiji
kad nemeres po jaČem od sebe onda frustracije prebaci na slabijeg... sHa kaje piČkousti pevac... svisu gradjani srbije... tuci velušiĆe tamo nejma srBskog življa...Grafiti posvećeni zločincu Ratku Mladiću osvanuli u Priboju (FOTO)
Skandalozni istupi u Priboju se nastavljaju.
Nakon što je u ovom gradu snimljen sramotan video u kojem se vidi i čuje kako nekoliko policajaca pjeva fašističke genocidne pjesme, osvanuo je i skandalozan grafit.
Na zgradama su osvanli grafiti na koja piše “Ratko Mladić, srpski heroj”, “Ratko Mladić heroj”, dok je na trećoj zgradi ispisano “Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala”.
Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni „patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.
-
LipeCvat
#56067 Re: Dešavanja u Srbiji
Mentalni sklopovi tipa Dačić. Imaju maksuz selam jednog od 76436 mudžehedina koji nije rušio kuleHaris.ba wrote: ↑08/01/2022 13:54To su antisrpske cinjenice. Ustvari, samim tim nisu cinjenice.![]()
https://www.klix.ba/sport/tenis/djokovi ... /220108048
Đoković tvrdi da je 16. decembra saznao da ima koronu, ali je već sutradan dijelio pehare djeci
- pici
#56068 Re: Dešavanja u Srbiji
australijanci, jeBeni fasisti i rasisti...
- Matzan
#56069 Re: Dešavanja u Srbiji
...
Last edited by Matzan on 25/01/2022 01:54, edited 1 time in total.
-
llull
#56070 Re: Dešavanja u Srbiji
Savjet, nemoj da citas vijesti iz Srbije... to ti je najboljebreuer wrote: ↑08/01/2022 14:20DANASproblemnatravunu wrote: ↑08/01/2022 14:15 Pitanje, ako neko zna , da posavjetuje, koji je iz Srbije iole objektivan portal za vijesti, ne kao informer, alo ili kurir, nego neki iole ozbiljniji, kulturniji, objektivniji ??
-
llull
#56072 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto manje citas manje se nerviras ... ja sam evo tek danas uzeo da prelistam portale ... nisam citao sigurno jedno 10 dana
I da ti pravo kazem pravo je dobro
I da ti pravo kazem pravo je dobro
- Ludzak
#56073 Re: Dešavanja u Srbiji
Stvarno čudno što za Bozic pjevaju fašističke pjesme. Stvarno čudno od naroda koji su faktor stabilnosti na Balkanu.
- Ludzak
#56075 Re: Dešavanja u Srbiji
Svake godine, na svaki Bozic, ista desavanja. I uvijek se Bosnjaci nađu iznenađeni.