Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#39176 Re: Pitamo Mehanicare ?
poslao sam poruku i jednom i drugom, hvala 
-
maxell_sarajevo
#39177 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav, jucer vozim auto (C4 1.6BlueHDi) i primjetim oblak dima iz ausupuha.Nakon par minuta upali mi se lampica regeneracije po prvi put (auto prešlo 90.000), osjetim da je auto izgubilo snagu i da ne ide preko 3000 obrtaja.

Nakon gradske vožnje od cca.15km prestalo je čađenje iz auspuha, al ostala je lampica za grešku motora i auto i dalje ne ide preko 3000 obrtaja.
Vozio sam sinoc po obilaznici u cetvrtoj (120km/h) na 3000 obrtaja, ali lampica se nije ugasila.
Jutros isti problem, nema dima, al ne ide preko 3000 obrtaja, a i slabije vuce.
Često vozim van grada i po autoputu, predpostavljam da je nešto sa Fap filterom.

Ima li neko iskustva, rješenje, cijenu popravke???

Nakon gradske vožnje od cca.15km prestalo je čađenje iz auspuha, al ostala je lampica za grešku motora i auto i dalje ne ide preko 3000 obrtaja.
Vozio sam sinoc po obilaznici u cetvrtoj (120km/h) na 3000 obrtaja, ali lampica se nije ugasila.
Često vozim van grada i po autoputu, predpostavljam da je nešto sa Fap filterom.

- Laplace
#39178 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda da ti u servisu pokuša preko dijagnostike pokrenuti regeneraciju FAP-a (ne mislim na kamion nego na filter čestica).maxell_sarajevo wrote: ↑05/01/2022 11:34 Pozdrav, jucer vozim auto (C4 1.6BlueHDi) i primjetim oblak dima iz ausupuha.Nakon par minuta upali mi se lampica regeneracije po prvi put (auto prešlo 90.000), osjetim da je auto izgubilo snagu i da ne ide preko 3000 obrtaja.
-
Dzontra_Volta
#39179 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda je otišao u safe mode i treba softverski isključiti grešku.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#39180 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da tebi nije rikavela ad blue pumpa, tank???maxell_sarajevo wrote: ↑05/01/2022 11:34 Pozdrav, jucer vozim auto (C4 1.6BlueHDi) i primjetim oblak dima iz ausupuha.Nakon par minuta upali mi se lampica regeneracije po prvi put (auto prešlo 90.000), osjetim da je auto izgubilo snagu i da ne ide preko 3000 obrtaja.
-
foxlife
#39181 Re: Pitamo Mehanicare ?
pokusaj prvo samo ocistiti gresku da vidis hoce li se isto ponasati ili ce biti normalno
- Heva
#39182 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vozim neko vrijeme passat "peticu" klasik i nakon golfa sam jako zadovoljan s njim. Redovno servisiranje, zamjena ulja bez obzira na kilometražu i nikakvih problema! Nedavno sam zamijenio cijeli kočioni sistem, amortizere i opruge, pa je sad baš ka' lađa. Ono, što me nervira kod te njemačke "know how", je onaj komfort modul ispod patosica vozača
Nije li se moglo naći bolje mjesto za njega?
Prvo se nije htio zaključati daljinski, sad sva vrata otključa ali ne i od vozača, osim par puta klik na daljinski. Odem do majstora, on veli da je ušla voda iz prostora ispod šoferšajbne, tamo gdje je akumulator... on kao presušio to, vratio, ljetos sve fino, sad se okišalo i opet problem. Podignem onaj lim i pogledam u prostor gdje bude akumulator - nema lokve, prohodna ona rupa na sredini, sa gumenim odvodom... a čini mi se da i na suvozačevoj strani nekad bude malo vode!
Nem' zaista ideju šta da se radi. Razmišljam da izvadim onaj modul, nabavim drugi i umotam ga u kakvu kesu i "zavarim" na neki način, da ne može voda unutra, pa nek' pliva... baš mi piči po živcima. Koliko košta ovaj modul i da li je neko našao rješenje za ovo? Hvala.
Prvo se nije htio zaključati daljinski, sad sva vrata otključa ali ne i od vozača, osim par puta klik na daljinski. Odem do majstora, on veli da je ušla voda iz prostora ispod šoferšajbne, tamo gdje je akumulator... on kao presušio to, vratio, ljetos sve fino, sad se okišalo i opet problem. Podignem onaj lim i pogledam u prostor gdje bude akumulator - nema lokve, prohodna ona rupa na sredini, sa gumenim odvodom... a čini mi se da i na suvozačevoj strani nekad bude malo vode!
Nem' zaista ideju šta da se radi. Razmišljam da izvadim onaj modul, nabavim drugi i umotam ga u kakvu kesu i "zavarim" na neki način, da ne može voda unutra, pa nek' pliva... baš mi piči po živcima. Koliko košta ovaj modul i da li je neko našao rješenje za ovo? Hvala.
- vjeshalica
#39183 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne mozes modul stavljati u kesu jer ces kondenz stvarat u najlonu zavisno od vremenskih oscilacija tj temperaturnih
-
artur morgan
#39184 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nikad ne treba dobro zaštopan dpf/fap pokušavati " pročistiti " na autoputu sa jačom vožnjom. Povećava se pritisak jer je izduvna grana začepljena i dovodi do raznih ozbiljnih problema. Zbog toga je taj Pežo u safe modu koji mu ne dozvoljava preko 3000 obrtaja. Treba auto voziti na servis 
- black_adrian
#39185 Re: Pitamo Mehanicare ?
nek stavi u fišekvjeshalica wrote: ↑07/01/2022 01:11 Ne mozes modul stavljati u kesu jer ces kondenz stvarat u najlonu zavisno od vremenskih oscilacija tj temperaturnih
- black_adrian
#39186 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako može preporuka, nije za mene
Gdje kupiti Continental set za veliki servis? U pitanju je Golf 5 1.9 TDI 66kw.
Pitao sam AutoMarjanovic Doboj, samo SKF ima koliko sam ja shvatio. Nekoliko radnji u Sarajevu obišao, i oni SKF prodaju.
Ako mogu zamoliti da ne pišete i SKF je dobar, nije za mene, osoba hoće Continental i ja ne ulazim u to.
Pitao sam AutoMarjanovic Doboj, samo SKF ima koliko sam ja shvatio. Nekoliko radnji u Sarajevu obišao, i oni SKF prodaju.
Ako mogu zamoliti da ne pišete i SKF je dobar, nije za mene, osoba hoće Continental i ja ne ulazim u to.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#39187 Re: Pitamo Mehanicare ?
Balkanol na Ilidži jučer je nudio Continental set za Peugeot 2.0 HDI, 180 KM ja mislim. Vidi imaju li za 5icublack_adrian wrote: ↑07/01/2022 11:53 Ako može preporuka, nije za mene![]()
- black_adrian
#39188 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitat ću, hvala ti.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#39189 Re: Pitamo Mehanicare ?
Javi ako budu imali, da znamo onda vjerovatno imaju i za druga auta
- black_adrian
#39190 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitao, javim kad odgovore.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#39191 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zgodicblack_adrian wrote: ↑07/01/2022 11:53 Ako može preporuka, nije za mene![]()
Na svoje sam ugradio njihov kais i pk, ostalo je ina i pumpa pierburg...
Tesko ces bas onaj set u kutiji naci...
- black_adrian
#39192 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zahvaljujem
Sad ću im se javiti.
Sad ću im se javiti.
-
veliki_ah
#39193 Re: Pitamo Mehanicare ?
Treba mi dobar elektricar u sarajevu i okolini, mada moze i dalje ako je dobra preporuka. U audiju iz 2018 godine je potrebno zamijeniti MMI multimediju, a uzeo sam polovnu jer je nova preskupa. Sada bi to trebalo mehanicki zamijeniti, a onda i reprogramirati sta je potrebno. Zanima me da li neko zna nekoga ko se time bavi, pa bih se cuo s majstorom i pojasnio detalje.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#39194 Re: Pitamo Mehanicare ?
Odvuci u ovlasteni, zahvalit ces mi kasnije
Kazes da vec imas to sto treba mijenjat i samo platis ruke i reprogramiranje...
Kazes da vec imas to sto treba mijenjat i samo platis ruke i reprogramiranje...
- black_adrian
#39195 Re: Pitamo Mehanicare ?
logično
-
NediM17
#39196 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitanje je hoce li se ovlasteni baktati sa tim polovnim stvarima.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#39197 Re: Pitamo Mehanicare ?
A drugo je pitanje moze li se samo multimedija promijeniti da nemas gresku i da sve radi, jer obicno kad oni to stave u paket sa raznim sranjima...
-
NediM17
#39198 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma, meni u ovlastenom nisu htjeli na autu koje je izaslo iz garancije zamijeniti ulja, filtere i antifriz koje sam kupio, kazu rade samo sa svojim materijalom i dijelovima.
Malo im uzeti samo na rukama, trebaju te uzeti i na materijalu i dijelovima.
Kazu takva im poslovna politika, ok, postujem, vas zijan.
Malo im uzeti samo na rukama, trebaju te uzeti i na materijalu i dijelovima.
Kazu takva im poslovna politika, ok, postujem, vas zijan.
-
veliki_ah
#39199 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pricao sam vec sa ovlastenim i rekli su da oni ne mogu vrsiti zamjenu tog dijela, ali ako mi neko zamijeni da mi mogu kodirati sta treba. Pitanje je koliko bi to naplatili, nisu znali reci. Plus traze racun i broj sasije od polovnog dijela, a to sve nemam.
Zato bih volio nekoga ko se razumije u to da mi sve zavrsi, jer sam siguran da ima sposobnih ljudi koji znaju.
Zato bih volio nekoga ko se razumije u to da mi sve zavrsi, jer sam siguran da ima sposobnih ljudi koji znaju.
- kabal1337
#39200 Re: Pitamo Mehanicare ?
A zasto bi to radili.
Prvo ne znaju da li dijelovi koje kupis odgovaraju na tvoje vozilo
Ne mogu ti dati garanciju na rad i dijelove, sutra da bude sta ...
Zamisli tako kada bi svi donosili, ipak dosta njihove zarade je i u dijelovima.
Evo npr. dio ne odgovara, zauzimas im dizalicu dok se ti skontas kako ces sta ces...
I jos da izgube licenicu zbog toga....
Ovlasteni ti trazi racun i broj sasije, zato sto to sto si kupio ima aktiviranu zastitu. - Zele se ograditi od toga na nisi kupio ukradeni dio.
Prvo ne znaju da li dijelovi koje kupis odgovaraju na tvoje vozilo
Ne mogu ti dati garanciju na rad i dijelove, sutra da bude sta ...
Zamisli tako kada bi svi donosili, ipak dosta njihove zarade je i u dijelovima.
Evo npr. dio ne odgovara, zauzimas im dizalicu dok se ti skontas kako ces sta ces...
I jos da izgube licenicu zbog toga....
Ovlasteni ti trazi racun i broj sasije, zato sto to sto si kupio ima aktiviranu zastitu. - Zele se ograditi od toga na nisi kupio ukradeni dio.
Last edited by kabal1337 on 07/01/2022 16:53, edited 1 time in total.