Ne znam gdje si našao podatak da je škoda 1.5 sekundu brža. Škoda ide 8 sek do stoje, mazda u americi 8.1 u europi ide 9.1 iz nekog razloga. Obzirom da su na klipu rusi, vrlo je moguće da je cx5 na klipu ameikanac. To bi objasnilo ovu malu razliku u startu.Evolution_IV wrote: ↑07/01/2022 10:51pa sta pise, da ne idu atmosferski motori..nisam stavio da je ostavljen ili poderan neko![]()
ma da je 1.5s brza, nikad je ne bi uhvatila cx5, pogotovo ne sa obicnim automatikom..
Što se tiče nastavka klipa, ja vidim da se mazda počne malo izzvlačiti na 140+, s tim što je do kraja klipa maximalna brzina škode 155+ km/h. I opet bi je škoda uhvatila na kraju jer ima veću deklarisanu brzinu od mazde i više obrtnog momenta koji je jako bitan za postizanje krajnje brzine.
Total priče je da je jači atmosferac s većim motorom brži pola dužine do 160km/h.
Wow, zgadio si mi škodu baš.
Edit: LC je program na DSG mjenjaču. LC na mazdi s torque converter mjenjačem možeš mimikovat na način da tik pred start dok držiš kočnicu, daš malo gasa i digneš okretaje i onda pustiš kočnicu. I torque converter je čak efikasniji kad to uradiš od klasičnog DCT mjenjača kod normalnih auta. Nisam to ja izmislio, imaš masu klipova na youtubu o tome.