English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sve_ovo_ja

#45226 Re: English Premier League

Post by sve_ovo_ja »

jeza u ledja wrote: 03/01/2022 21:37 Pa mislim, zar nisam u pravu? :-)

I u Italiji i Francuskoj su se izmjenili prvaci, ali u Njemackoj jok. U stvari ne znam je li ima ijedna liga u Evropi da je neko toliko dugo na vrhu? Mozda Moldavija? :-)

Mislim ono, u cemu je poenta? Ja sam obozavao gledat Bundesku al brate ubi u pojam svake godine isto. Svake godine cekas derbi, onda Bayern nabusi Borussiju ili energetska pica i to je to.

Meni to nije interesantno gledati, a sumnjam da sam jedini.

Italija mi je postala zanimljivija. :-)
Druge lige su otvorene za strani kapital, Njemci su oko toga specifični. Poneki sponzorski ugovori mimo Njemačke firme i prođe, ali nema da šeik/Rusi/Ameri skrše po 500m na kafu da bi doveli umišljenu zvijezdicu.

Neko će reći škrti i slično, ali Njemci se jedini odupiru ovim nenormalnim ciframa što su krenule zbog Arapa i Rusa. Plati i Bayern/Dortmund ponekad igrača desetine miliona, ali to su zarađene pare, nisu upumpane.
jeza u ledja

#45227 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

sve_ovo_ja wrote: 03/01/2022 22:17

I u Italiji i Francuskoj su se izmjenili prvaci, ali u Njemackoj jok. U stvari ne znam je li ima ijedna liga u Evropi da je neko toliko dugo na vrhu? Mozda Moldavija? :-)

Mislim ono, u cemu je poenta? Ja sam obozavao gledat Bundesku al brate ubi u pojam svake godine isto. Svake godine cekas derbi, onda Bayern nabusi Borussiju ili energetska pica i to je to.

Druge lige su otvorene za strani kapital, Njemci su oko toga specifični. Poneki sponzorski ugovori mimo Njemačke firme i prođe, ali nema da šeik/Rusi/Ameri skrše po 500m na kafu da bi doveli umišljenu zvijezdicu.

Neko će reći škrti i slično, ali Njemci se jedini odupiru ovim nenormalnim ciframa što su krenule zbog Arapa i Rusa. Plati i Bayern/Dortmund ponekad igrača desetine miliona, ali to su zarađene pare, nisu upumpane.
Jasno je to meni sve, ali to ne mijenja cinjenicu da je liga za kurac jer je non stop isti prvak, a isti je prvak jer imaju DRASTICNO vise novaca od svih ostalih.

I kad je tako, onda skontas da je ta prica o tom sistemu jedan veliki supljak koji odrzava bavarski Holivud na vrhu.
TheMule

#45228 Re: English Premier League

Post by TheMule »

tuitamo wrote: 03/01/2022 21:00 Kako United potosi milijardu na pojacanja a igra ko qrac?

Kako ne moze ko City da pobjedjuje sa skupo placenim igracima?
Od kako su otisli Ferguson i van Gaal, Manchster ne voli fudbalere. Najgori igraci igraju svaku utakmicu. McTomini, Fred, Bisaka, evo sam im se i Jones pridruzio. Kloc dao loptu Moutinju za gol, i igrac utakmice.
probook

#45229 Re: English Premier League

Post by probook »

TheMule wrote: 03/01/2022 23:01
tuitamo wrote: 03/01/2022 21:00 Kako United potosi milijardu na pojacanja a igra ko qrac?

Kako ne moze ko City da pobjedjuje sa skupo placenim igracima?
Od kako su otisli Ferguson i van Gaal, Manchster ne voli fudbalere. Najgori igraci igraju svaku utakmicu. McTomini, Fred, Bisaka, evo sam im se i Jones pridruzio. Kloc dao loptu Moutinju za gol, i igrac utakmice.
Nagurali napadaca, a nigdje veznog reda da kreira igru. Ronaldo, Cavani, Sancho, Rasford, Greenwood, Martial, sve napadaci…a loptu im sem Brune koji je van forme nema ko dodati. Eto u tome je najveci problem.
Edin H.

#45230 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: 03/01/2022 20:22 Jest propo junajted cc
U čemu je problem?
Pa klapili su ih Wolves-i i 1980-te u gostima.
drugtito2011

#45231 Re: English Premier League

Post by drugtito2011 »

LSD wrote: 02/01/2022 23:58 Skupa je ta njihova sreca sa Pepom, oko 20 miliona godisnje kosta njegov ljubav prema Ciyu :mrgreen:
Ali i njemu ce dosaditi uskoro sve to, 2023 ode i onda im valja kupovati novog trenera. Pitanje je hoce li ubosti.
Isto to vazi za Kloppa i Liverpul. I on otici prije ili kasnije a valja mu naci adekvatnu zamjenu.

Sve sto valja u svijetu fudbala od trenera i igraca engleski klubovi pokupovase jer imaju najvise para. Zato je nekorektno kukati.
Ovdje je uglavnom problem sve što je vazano za MC i Pepa. Koliko je plaćan Murinho? Koliku je odštetu dobio od svih klubova gdje je dobio nogu ili je to ok jer nije u pitanju MC?
Što ne pišete koiiko MU troši? MU vam ne smeta jer nije kandidat za titulu pa se i ne spominje. Koliko je Chelsea potršio pa ne spominjete. Kad se podvuče crta glavni krivac za sve je Pep jer je napravio stroj koji igra lijepo i uglavnom pobjeđuje.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#45232 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote: 03/01/2022 23:42
U čemu je problem?
Pa klapili su ih Wolves-i i 1980-te u gostima.
sramota ono gledat :mrgreen:
Bazinga1234

#45233 Re: English Premier League

Post by Bazinga1234 »

fabriziorom 🔵 | Tuchel announce Lukaku decision

Romelu Lukaku will be back with Chelsea squad as confirmed by Thomas Tuchel today 🚨⤵️

🤝 “Romelu Lukaku apologized and he's back in the squad. For me was important to understand that it was not intentional from Romelu. This is not as big as people want it to be - it's not small but we can stay calm and accept his apologies".

💙 “Chelsea fans reaction? Romelu's very aware of what happened and what he created. He feels the responsibility to clean he mess us. Maybe we'll have a bit of smell from it, but he can handle it. He's no other choice - he's our player”.

✋🏾 “There are zero doubts to Romelu Lukaku's commitment to the team. He is very committed. That's why it so was so surprising. He never created any problem, he's very emotional guy. I hope the supporters can take this also and support the team as they always do. It's time to move on”.

🔴 More: been told Romelu Lukaku explained to Thomas Tuchel and Chelsea board that he has no intention of leaving the club in January.

🚫 Anyway, Chelsea won’t allow any discussion with other clubs over loan on permanent move. No way.

How do you see Lukaku situation at Chelsea? ⚠️
Edin H.

#45234 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Romeo - Chelsea 2 - 0 :izet:

Pep u panici, razbiće ih Romeo.
Logovan

#45235 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Newcastle and Atlético Madrid have agreed to a fee for right-back Kieran Trippier worth around $16.25m plus add-ons, according to Sky Sports
ZyzzSar

#45236 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

Logovan wrote: 04/01/2022 21:41 Newcastle and Atlético Madrid have agreed to a fee for right-back Kieran Trippier worth around $16.25m plus add-ons, according to Sky Sports
korektna cijena i za jedne i druge
ZyzzSar

#45237 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

"Želim se ispričati navijačima Chelseaja za razočaranje koje sam prouzrokovao. Znate kakvu konekciju imam s ovim klubom još od mladih dana, ali vas potpuno razumijem. Na meni je sada da vratim vaše povjerenje i pokažem požrtvovnost na treninzima i na terenu. Htio bih se ispričati također menadžeru, suigračima i upravi, svjestan sam kako ovo također nije bio dobar trenutak. Želim sada gledati prema naprijed, osigurati da pobjeđujemo utakmice i da nastupam na najbolji mogući način."
🎙 Romelu Lukaku

usput kaznjen je 500k eura zbog izjava koje je dao ranije
Poirier

#45238 Re: English Premier League

Post by Poirier »

A ko je kriv Dortmundu sto prodaje najbolje igrace? Ko je kriv Schalkeu i HSV-u sto su ispali u cvajtu? Ko je kriv sto niko ne moze napraviti dovoljno jak i kvalitetan roster da se suprostavi bavarcima? Za to sve nije Bayern kriv.

Pogledaj Bayernove igrace to su neki koji su vec godinama tu (Neuer, Muller, Coman, Kimmich, Lewa), Gnabry i Sane kao njemacka krila, Goretzka za dzaba dosao top pojacanje, Hernandez im je jedino mozda pojacanje za koje su bas odrijesili kesu, zatim Pavard, Süle itd itd. I ne, Bayern nije nakon par dobrih sezona odmah prodao Kimmicha ili Sülea npr. kao sto to radi Dortmund. Zato su tu gdje jesu, jer grade ekipu pametno i bez mnogo troska i drze se iste filozofije i nacina igre.

I italijanska ne moze biti zanimljivija od Bundesice nikad. Kad je Juve dominirao tad je sve 5 bilo, sad malo Inter dosao na svoje i odmah Seria A postade Premiership. A u sustini se i dalje igra grozan fudbal, gledljivi su mi jedino Inter i mozda Napoli. Ovo ostalo katastrofa ziva.

Francusku ne treba ni spominjati i njihove drvosjece, Spanska je takodjer propala samo tako, Bayern bi razvalio svakog iz LaLige bez pola muke a uz to se igra najlosiji i najdosadniji fudbal tamo od kako znam za njih.
LSD

#45239 Re: English Premier League

Post by LSD »

:lol: :lol:
jeza u ledja

#45240 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

uf :-)
Raigor Stonehoof

#45241 Re: English Premier League

Post by Raigor Stonehoof »

Cuj sto prodaju, kakvo je dijete ovo pisalo

Kaze igracu koji ima 8 miliona u Dortmundu, imaces kod mene 15 miliona

Ne mora vise nista uradit, ovaj ce pocet rondat, srat, nezalagat se, i na kraju ako ga ne prodas, otici za dzaba u taj isti Gayern

A 15 miliona mu Dortmund ne moze ponudit, jer nema otkud
Point.

#45242 Re: English Premier League

Post by Point. »

Poirier wrote: 04/01/2022 23:12

A ko je kriv Dortmundu sto prodaje najbolje igrace? Ko je kriv Schalkeu i HSV-u sto su ispali u cvajtu? Ko je kriv sto niko ne moze napraviti dovoljno jak i kvalitetan roster da se suprostavi bavarcima? Za to sve nije Bayern kriv.

Pogledaj Bayernove igrace to su neki koji su vec godinama tu (Neuer, Muller, Coman, Kimmich, Lewa), Gnabry i Sane kao njemacka krila, Goretzka za dzaba dosao top pojacanje, Hernandez im je jedino mozda pojacanje za koje su bas odrijesili kesu, zatim Pavard, Süle itd itd. I ne, Bayern nije nakon par dobrih sezona odmah prodao Kimmicha ili Sülea npr. kao sto to radi Dortmund. Zato su tu gdje jesu, jer grade ekipu pametno i bez mnogo troska i drze se iste filozofije i nacina igre.

I italijanska ne moze biti zanimljivija od Bundesice nikad. Kad je Juve dominirao tad je sve 5 bilo, sad malo Inter dosao na svoje i odmah Seria A postade Premiership. A u sustini se i dalje igra grozan fudbal, gledljivi su mi jedino Inter i mozda Napoli. Ovo ostalo katastrofa ziva.

Francusku ne treba ni spominjati i njihove drvosjece, Spanska je takodjer propala samo tako, Bayern bi razvalio svakog iz LaLige bez pola muke a uz to se igra najlosiji i najdosadniji fudbal tamo od kako znam za njih.
Koliko često gledaš Serie A da možeš tvrditi da je talijanska liga grozna, negledljiva i da se igra grozan fudbal? Pa ovo može izjaviti neko ko ne gleda ni BL, kamoli Serie A.

Serie A je uvijek bila nivo više za BL.
Romanista 101%

#45243 Re: English Premier League

Post by Romanista 101% »

U Njemackoj postoji samo jedan veliki klub, a to je Bayern. Ostali su tu samo da prodaju Bayernu svoje najbolje igrace. Ende.
AmiĐa_Idriz

#45244 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa u Italiji najvisočiji prosjek postignutih golova u TOP 5 liga Europe. Neloše za negledljiv fudbal :mrgreen:
jeza u ledja

#45245 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Kazu Coutinho se vraca u EPL.
Edin H.

#45246 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Utjerao Romeo Chelsea u suru, eno ga u timu
Logovan

#45247 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Manchester City announce Pep Guardiola has tested positive for COVID-19, while seven first-team players are also in isolation
skafiskafsnjak

#45248 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

A dje Kloppic :mrgreen:

Mancini, Guardiola i Tuchel u najužem izboru za najboljeg trenera svijeta
http://www.klix.ba/clanak/220106114
Osim_13

#45249 Re: English Premier League

Post by Osim_13 »

Image

Been there, done that :zzzz:
AmiĐa_Idriz

#45250 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Arsenal u pol poziciji za Vlahovića, moguće već ovog mjeseca.
Post Reply