https://www.geopolitika.news/vijesti/ka ... og-goriva/
Da vas ne buni ovo oko Nazarbajeva. Iako se formalno povukao, držao je sve konce izvršne sile u svojim rukama.Navodno prosvjednici u više mjesta rekli da s ovima u Almaty nemaju ništa, da su njihovi ciljevi bili vraćanje cijene goriva i obaranje Nazarbajeva, što je ostvareno.
neki primjer duplih standarda?
Jesu li pozvali američke vlasti da puste "prosvjednike" ispred Bijele kuće od januara prošle godine?Iz UN pozvali da se oslobode svi uhićeni. Kaže imaju pravo na mirne prosvjede.
Jok nisu.Challenger_ wrote: ↑06/01/2022 21:06Jesu li pozvali američke vlasti da puste "prosvjednike" ispred Bijele kuće od januara prošle godine?Iz UN pozvali da se oslobode svi uhićeni. Kaže imaju pravo na mirne prosvjede.
I'm just curious...
Bolan, 1941. ostala u prošlom milenijumu.Prpa.ba wrote: ↑06/01/2022 21:38 Nadamo se jedan od prvih koraka u konacnom svodjenju ruskih mracnjaka na realnu mjeru - nekoliko demilitarizovanih nezavisnih drzavica koncentrisanih oko Moskve i Sankt Petersburga, ostalo suverene drzave dugo podjarmljenih autohtonih naroda.
Puna podrska slobodnom narodu Kazahstana u nadi da ce nam se uskoro pridruziti u NATO-u.![]()
jah ne postoji entuzijazam rusa za ukrajinom a nelegalno okupirali jedan dio zemlje i sad na granici nakrcali oklopa za sta proljetno frezanje oranica sa tenkovima za sadnice krompiraChallenger_ wrote: ↑06/01/2022 21:53 Prpa vozi trolu.
Nego, kod Rusa u Rusiji ne postoji entuzijazam ni za Ukrajinom a kamo li Kazahstanom. Svjesni su da su takvi kakvi su samodovoljni i ne za*ebava im se sa nekadašnjom imperijalnom periferijom.
Još uvijek ih drži turistički mood, ne iskazuju vidljiv entuzijazam za misiju i jahanje historije.
Ja stvarno ne znam kako mozes sumnjati u regularnost izbora u kojima jedan kandidat pobijedi najblizeg protukandidata 97,75% - 1,61%, uz izlaznost od 95,2%
Zato postoji na srbijanskim forumima, več sanjaju podijelu Kazahstana... Nije mi jasno kako možeš biti na istoj strani sa ovakvim likovima?!Challenger_ wrote: ↑06/01/2022 21:53 Prpa vozi trolu.
Nego, kod Rusa u Rusiji ne postoji entuzijazam ni za Ukrajinom a kamo li Kazahstanom. Svjesni su da su takvi kakvi su samodovoljni i ne za*ebava im se sa nekadašnjom imperijalnom periferijom.
Još uvijek ih drži turistički mood, ne iskazuju vidljiv entuzijazam za misiju i jahanje historije.

Nemaš, samo si na istoj strani kao i ovi što maštaju pripajanje Ukrajine Rusiji, podjelu Kazahstana itd. Znam ja da to ti gledaš iz drugog ugla, ali evo ja kada čitam ovakve stvari kao na srbijanskim forumima zgadi mi se Rusija. Ja nemam ništa protiv Rusije, jedino me nervira što se miješaju i kod nas, a niti graničimo sa njima niti ih možemo nekako ugroziti, a protiv su našeg ulaska u NATO, zagovaraju ukidanje OHR-a, otvoreno su na strani separatiste Dodika... LNChallenger_ wrote: ↑06/01/2022 23:03Kakve veze ja, Sultana ti, imam sa ideologijom podjela zemalja? Pomješao si me sa Tvrtkom.
LN
? u ovom odbrambenom savezu? prakticno jeste