Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hadzinicasa

#32251 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by hadzinicasa »

S4mpion wrote: 31/12/2021 18:31 Sinoć, komična situacija u Sarajevu:

Prolazim Štrosmajerovom i vidim uličnu izložbu povodom 35 godina djelovanja sarajevske grupe Crvena Jabuka, međutim, u pozadini, iz Downtown-a na zvučnicima drma Rade Lacković-Rekli su mi da si plakala.

Skrenem u Ferhadiju, kad tamo Koreanac/Vijetnamac ili šta je već, za sitniš pjeva pjesme Crvene Jabuke, čak i tekst i muziku uspio naučit'. :lol:
A simpa je :)
To smo ga skupa gledali? <3
S4mpion

#32252 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by S4mpion »

hadzinicasa wrote: 01/01/2022 15:12
S4mpion wrote: 31/12/2021 18:31 Sinoć, komična situacija u Sarajevu:

Prolazim Štrosmajerovom i vidim uličnu izložbu povodom 35 godina djelovanja sarajevske grupe Crvena Jabuka, međutim, u pozadini, iz Downtown-a na zvučnicima drma Rade Lacković-Rekli su mi da si plakala.

Skrenem u Ferhadiju, kad tamo Koreanac/Vijetnamac ili šta je već, za sitniš pjeva pjesme Crvene Jabuke, čak i tekst i muziku uspio naučit'. :lol:
A simpa je :)
To smo ga skupa gledali? <3
Ooo da. <3
kakavdanakneiskustvu

#32253 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... aja-721777

stres,to mu toliki stres,zna li on šta je pravi stres??
karanana

#32254 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by karanana »

Zaludjenost medija (bar onih koje ja pratim online index, 24sata hr, radio sarajevo, hayat.....) sa slucajem splicanina koji se utopio u savi u beogradu. Svaki minut nesto novo...evo koje je tenisice nosio, evo kuda je trcao, evo sta su pili u klubu, evo kako je trcao - isto ko neki shvabo prije 10 godina.....evo ovo evo ono. Pustite se toga kenjatori! Nek policija i ronioci nadju tijelo i zdravo vise. Desetine ovakvih slucajeva pa sta? Desi se. Droga, alkohol....jebi ga.
Mediji senzacionalisticka govna gonite se u tri picke materine lesinari i besposlicari.
A onda i raja....svi su policija, detektivi, teoreticari zavjera, teoreticari pa haman nadnaravnih stvari. Nije cudo sto su mediji takvi kad raja to zeli i jedni druge nadopunjuju govnima. Kad bi im raja jebala mater prestali bi. Ali ne.
noviclan

#32255 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by noviclan »

karanana wrote: 05/01/2022 03:33 Zaludjenost medija (bar onih koje ja pratim online index, 24sata hr, radio sarajevo, hayat.....) sa slucajem splicanina koji se utopio u savi u beogradu. Svaki minut nesto novo...evo koje je tenisice nosio, evo kuda je trcao, evo sta su pili u klubu, evo kako je trcao - isto ko neki shvabo prije 10 godina.....evo ovo evo ono. Pustite se toga kenjatori! Nek policija i ronioci nadju tijelo i zdravo vise. Desetine ovakvih slucajeva pa sta? Desi se. Droga, alkohol....jebi ga.
Mediji senzacionalisticka govna gonite se u tri picke materine lesinari i besposlicari.
A onda i raja....svi su policija, detektivi, teoreticari zavjera, teoreticari pa haman nadnaravnih stvari. Nije cudo sto su mediji takvi kad raja to zeli i jedni druge nadopunjuju govnima. Kad bi im raja jebala mater prestali bi. Ali ne.
Njegovi kompanjoni su ga i ubili drogirali se i pili zajedno a koliko su bili pri svijesti da su ga pustili da tumara van objekta.
Point.

#32256 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

karanana wrote: 05/01/2022 03:33 Zaludjenost medija (bar onih koje ja pratim online index, 24sata hr, radio sarajevo, hayat.....) sa slucajem splicanina koji se utopio u savi u beogradu. Svaki minut nesto novo...evo koje je tenisice nosio, evo kuda je trcao, evo sta su pili u klubu, evo kako je trcao - isto ko neki shvabo prije 10 godina.....evo ovo evo ono. Pustite se toga kenjatori! Nek policija i ronioci nadju tijelo i zdravo vise. Desetine ovakvih slucajeva pa sta? Desi se. Droga, alkohol....jebi ga.
Pa interesuje ljude šta se desilo sa likom. Svugdje je tako. Evo ovdje u Swe nestala neka cura prije par sedmica, o njoj pišu stalno i evo juče je našli, na žalost ubijena.
DonieBrasco

#32257 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Ali kada krene o ovim starletama, udala se, porodila se, u setnji sa djetetom, pogledajte stan starlete,... :-)

Koliko vec clanak o Dzumhuru, koga boli briga za njegovo privatni zivot.
crveni_makovi

#32258 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Ide mi na živce sport zvani svakodnevno dijeljenje postova s pomoziba kad vidim da ga upraznjavaju ljudi koji ne bi i ne pomazu nikome i realno i pouzdano nemaju gram stvarnog suosjecanja ni za koga. Uplati i pomozi kome mozes, svi znamo uci na stranicu pomoziba i pomoci kad mozemo i zelimo.
crveni_makovi

#32259 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Evo iz istog razloga kliknuh unfollow na Jutarnji list. Nikad mi ni nebuloze iz nase svakodnevnice nisu toliko isle na zivce koliko poplava ovih clanaka o Splićaninu. Odjebaus, i ekskluzivni detalji i eksperti komentatori.
ljubicasti limun

#32260 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ljubicasti limun »

crveni_makovi wrote: 05/01/2022 21:44 Ide mi na živce sport zvani svakodnevno dijeljenje postova s pomoziba kad vidim da ga upraznjavaju ljudi koji ne bi i ne pomazu nikome i realno i pouzdano nemaju gram stvarnog suosjecanja ni za koga. Uplati i pomozi kome mozes, svi znamo uci na stranicu pomoziba i pomoci kad mozemo i zelimo.
Iako neki zaista dijele te postove kako bi ih vidjelo sto vise ljudi, vecina to radi kako bi bili (u svojim ocima) merhametli i skupili sadake. Ista stvar je kad naprave screen shot humanitarnog poziva za pomozi.ba.
ljubicasti limun

#32261 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Podrsku Novaku Djokovicu. Tj. zaludjenost bh fanova.

Taman da je duplo bolji igrac, da je master of universe tenisa, teniski Mozart, s obzirom na jaranstvo s Vucicem i Dodikom, cetnicke ikonografije njegovih fanova, od cega se on nije ogradio, rucka sa Milanom Jolovicem (komandir Vukova sa Drine), zar se to treba postovati? Zar nemaju ljudi nimalo dostojanstva?

Al ok, sta ocekivati od naroda koji recimo i Bajrame provodi uz Arkanovu Cecu.
geralt

#32262 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by geralt »

ljubicasti limun wrote: 06/01/2022 14:04 Podrsku Novaku Djokovicu. Tj. zaludjenost bh fanova.

Taman da je duplo bolji igrac, da je master of universe tenisa, teniski Mozart, s obzirom na jaranstvo s Vucicem i Dodikom, cetnicke ikonografije njegovih fanova, od cega se on nije ogradio, rucka sa Milanom Jolovicem (komandir Vukova sa Drine), zar se to treba postovati? Zar nemaju ljudi nimalo dostojanstva?

Al ok, sta ocekivati od naroda koji vjencanja provodi uz Arkanovu Cecu.
Djokovic meni ide na zivce zbog i mnogih drugih stvari (antivakserstvo, izbjegavanje poreza u Monaku, itd), ali cu ga vjecno postovati zbog poplava 2014, kada je jednako pomagao Bosni i Srbiji (ne RS-u, nego bas Bosni), sto parama iz svog dzepa, sto skretanjem svjetske paznje. Takodjer je njegova humanitarna fondacija mnogo toga dobrog uradila.

Uostalom, da je on neki ekstremni srpski nacionalista, ne bi mu trener i mentor bio Hrvat Ivanisevic, a Bosnjak Dzumhur kucni prijatelj.
foxlife

#32263 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by foxlife »

ma ja vjerujem da on sa zlocincima nacionalistima i sl je u kontaktu samo zato jer mora
jbg ipak je on proputovao svijeta i zna sta je razlicitost od mnogih na balkanu koji nisu otisli 300km dalje od kuce
ljubicasti limun

#32264 Re: Popularne stvari koje ne kontam

geralt wrote: 06/01/2022 14:19
ljubicasti limun wrote: 06/01/2022 14:04 Podrsku Novaku Djokovicu. Tj. zaludjenost bh fanova.

Al ok, sta ocekivati od naroda koji vjencanja provodi uz Arkanovu Cecu.
Djokovic meni ide na zivce zbog i mnogih drugih stvari (antivakserstvo, izbjegavanje poreza u Monaku, itd), ali cu ga vjecno postovati zbog poplava 2014, kada je jednako pomagao Bosni i Srbiji (ne RS-u, nego bas Bosni), sto parama iz svog dzepa, sto skretanjem svjetske paznje. Takodjer je njegova humanitarna fondacija mnogo toga dobrog uradila.

Uostalom, da je on neki ekstremni srpski nacionalista, ne bi mu trener i mentor bio Hrvat Ivanisevic, a Bosnjak Dzumhur kucni prijatelj.
Pomagali su i drugi, pa nisu rucali sa komandantom Vukova s Drine koji je ucestvovao u Srebrenici.

Meni nije jasno kako to ljudima ne smeta. Stvarno sad, bez pretjerivanja. Zasto vam ne smetaju takve stvari? Mozes li mi objasniti?
geralt

#32265 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by geralt »

ljubicasti limun wrote: 06/01/2022 14:28 Pomagali su i drugi, pa nisu rucali sa komandantom Vukova s Drine koji je ucestvovao u Srebrenici.

Meni nije jasno kako to ljudima ne smeta. Stvarno sad, bez pretjerivanja. Zasto vam ne smetaju takve stvari? Mozes li mi objasniti?
Da ti rucas sa 50 razlicitih ljudi u 30 dana, bi li svakome provjeravala CV? Mozda sam se ja danas rukovao sa ratnim zlocincem a da ne znam. Sutra u Avazu clanak "Geralt se druzi sa ratnim zlocincima!"
ljubicasti limun

#32266 Re: Popularne stvari koje ne kontam

geralt wrote: 06/01/2022 14:31
ljubicasti limun wrote: 06/01/2022 14:28 Pomagali su i drugi, pa nisu rucali sa komandantom Vukova s Drine koji je ucestvovao u Srebrenici.

Da ti rucas sa 50 razlicitih ljudi u 30 dana, bi li svakome provjeravala CV? Mozda sam se ja danas rukovao sa ratnim zlocincem a da ne znam. Sutra u Avazu clanak "Geralt se druzi sa ratnim zlocincima!"
Ma daj, molim te. Pa Jolovic je heroj tamo. Sta pricas?

Ali, evo da je znao ko je Jolovic i da je rucao s njim, znajuci njegovu ulogu u Srebrenici, da li bi ti to smetalo?
geralt

#32267 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by geralt »

ljubicasti limun wrote: 06/01/2022 14:47
geralt wrote: 06/01/2022 14:31
Ma daj, molim te. Pa Jolovic je heroj tamo. Sta pricas?

Ali, evo da je znao ko je Jolovic i da je rucao s njim, znajuci njegovu ulogu u Srebrenici, da li bi ti to smetalo?
Da, smetalo bi mi. Zasad mu dajem "benefit of doubt" da nije znao.
Last edited by geralt on 06/01/2022 14:49, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#32268 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by hadzinicasa »

Press Novakove familije
Vaz oca
Dijr Gad olmajti…. Pa koja je to ikonografija suluda…
Bloo
Globalna šefica

#32269 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

hadzinicasa wrote: 06/01/2022 14:49 Press Novakove familije
Vaz oca
Novak je Srbija, Kosovo je Srbija, znaci Novak je Kosovo? :mrgreen:
hadzinicasa

#32271 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote: 06/01/2022 14:53
Vaz oca
Ej slusam i ne vjerujem. I nakon 2 sedmice svakodnevnog ispiranja mozga uzastopnim dnevnicima. :lol:
Odvikla se valjda
no_sikiriki

#32272 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Bloo wrote: 06/01/2022 14:53
Vaz oca
"Taj čovjek - Scott Morrison, čije ime sve govori"...

:lol: :lol: :lol:
Logovan

#32273 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Al ok, sta ocekivati od naroda koji recimo i Bajrame provodi uz Arkanovu Cecu.
Zato ga ja redovno posaljem u neku stvar taman da ne znam kakav uspjeh da ostvari u svojoj karijeri. Super je teniser, svaka cast, ali nema teorije da se ja nerviram zato sto mu nisu tamo nesto odobrili ili zato sto je izgubio bitan teniski mec.
no_sikiriki

#32274 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

I mimo tog nacionalizma, lik je izuzetno antipatičan mnogim ljudima zbog ega i načina ponašanja. Sjećam se nekih davnih mečeva baš na Aus. Openu gdje je lomio rekete i psovao dok mu publika zviždi. Jednostavno ga ljudi ne vole, jer nije "lovable", iako je poradio malo na svom imidžu i sam sebe predstavlja kao "Joker Nole", ali ljudi pamte. I ne lajkaju. :mrgreen:
ExNihilo

#32275 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

Ne vole ga zato što nema držanje aristokratskog šupka koji je sišao s dvora da igra tenis, nego je ordinary guy iz balkanske rupe. Kao takav ne bi smio da šamara prinčeve jer im kvari tenski arhetip.
Post Reply