Kod kuce mi vec nekoliko noci nestaje interneta na po nekoliko minuta, svako malo.
evo sad isti slucaj na poslu
Moderator: Benq
Ako svaku noc u isto vrijeme onda je to sve ok jer se nakon 24 sata restartuje modem i to traje nekoliko minuta, vjerovatno isto i na posluplain vanilla wrote: ↑06/01/2022 11:35 Imate li problema s internetom?
Kod kuce mi vec nekoliko noci nestaje interneta na po nekoliko minuta, svako malo.
evo sad isti slucaj na poslu![]()
nije, nego po danu nisam kuci pa ne znam,kakaljin wrote: ↑06/01/2022 11:45Ako svaku noc u isto vrijeme onda je to sve ok jer se nakon 24 sata restartuje modem i to traje nekoliko minuta, vjerovatno isto i na posluplain vanilla wrote: ↑06/01/2022 11:35 Imate li problema s internetom?
evo sad isti slucaj na poslu![]()
Poziv na broj ide cijeli broj referenca sa racuna, ako placas vise racuna napises sifru korisnikaBosanac sa dna kace wrote: ↑06/01/2022 13:49 Može pomoć oko plaćanja računa?
Prvi put plaćam preko unicredit m-ba aplikacije, samo jednom, dakle neću da imam nalog.
Idem na "Novo plaćanje", Primatelj BH Telecom (ona sva adresa sa računa),
Broj računa: toj onaj broj "Unicredit dd. Mostar" na dnu je'l tako?
"Poziv na broj" je'l tu ide šifra korisnika?
"Svrha plaćanja" je'l tu ide broj računa koji je gore negdje u sredini malo blago u desno???
Ili ide obrnuto ovo poziv na broj i svrha plaćanja?
Nema kod mene referenca nigdje, ima samo taj neki broj u gornjem desnom uglu, koji je vise u sredini, nego u desno....kakaljin wrote: ↑06/01/2022 14:02Poziv na broj ide cijeli broj referenca sa racuna, ako placas vise racuna napises sifru korisnikaBosanac sa dna kace wrote: ↑06/01/2022 13:49 Može pomoć oko plaćanja računa?
Prvi put plaćam preko unicredit m-ba aplikacije, samo jednom, dakle neću da imam nalog.
Idem na "Novo plaćanje", Primatelj BH Telecom (ona sva adresa sa računa),
Broj računa: toj onaj broj "Unicredit dd. Mostar" na dnu je'l tako?
"Poziv na broj" je'l tu ide šifra korisnika?
"Svrha plaćanja" je'l tu ide broj računa koji je gore negdje u sredini malo blago u desno???
Ili ide obrnuto ovo poziv na broj i svrha plaćanja?
Svrha placnja napises samo Primjer: racun za 12.2021
Sve ostalo DA
Broj racuna pise.Bosanac sa dna kace wrote: ↑06/01/2022 14:07Nema kod mene referenca nigdje, ima samo taj neki broj u gornjem desnom uglu, koji je vise u sredini, nego u desno....
Fölakakaljin wrote: ↑06/01/2022 14:18Broj racuna pise.Bosanac sa dna kace wrote: ↑06/01/2022 14:07
Nema kod mene referenca nigdje, ima samo taj neki broj u gornjem desnom uglu, koji je vise u sredini, nego u desno....
To zavisi od kanala do kanala. Obaveza TV kanala je da ima tacan EPG ,a bht da snimi na server.shape of despair wrote: ↑06/01/2022 15:26 kakvo vam je ono vraćanje unazad, sto ne napravite malo bolje.
Naime, kako starci imaju Moju TV i vraćao sam im neke sadržaje, isti se prekinu prije kraja, očigledno zbog neke slabe sinhronizacije trajanja sadržaja i EPG-a. Baš ali baš loše urađeno. Da bi odgledali kraj moram vratiti na sadržaj poslije gledanog koji kači malo i prijašnji.
Bilo na 2 kanala isto. Jednom malcima vraćao neke crtiće i po 10-tak puta uštimavao kraj. Onda starci htjeli neku seriju gledati, kad pred kraj kapak.dend wrote: ↑06/01/2022 15:35To zavisi od kanala do kanala. Obaveza TV kanala je da ima tacan EPG ,a bht da snimi na server.shape of despair wrote: ↑06/01/2022 15:26 kakvo vam je ono vraćanje unazad, sto ne napravite malo bolje.
Naime, kako starci imaju Moju TV i vraćao sam im neke sadržaje, isti se prekinu prije kraja, očigledno zbog neke slabe sinhronizacije trajanja sadržaja i EPG-a. Baš ali baš loše urađeno. Da bi odgledali kraj moram vratiti na sadržaj poslije gledanog koji kači malo i prijašnji.
To nije do BHtelecoma vec do kanala koji posalju epg telecomu sa satnicom prikazivanja.shape of despair wrote: ↑06/01/2022 15:37Bilo na 2 kanala isto. Jednom malcima vraćao neke crtiće i po 10-tak puta uštimavao kraj. Onda starci htjeli neku seriju gledati, kad pred kraj kapak.
Ima bolje rješenje, kad vratiš sadržaj, da se isti ne prekida nakon završetka nego da se nastavi drugi, a korisnik nek odlučuje kad će prekinuti snimak.
Možda treba poslati email i tražitistudiorum_tuzlaensis wrote: ↑06/01/2022 18:49 @shape of despair Na novoj platformi će biti to da automatski nastavi snimljeni sadržaj. Tako mi reče lik koji ima tu neku testnu verziju Moja Tv koja je sad aktuelna.
Kako se to dobije, volio bi znat![]()
Kako gdjeshape of despair wrote: ↑06/01/2022 18:56 koliko se cekaju tehnicari za prikljucak. je li i dalje po mjesec
evo odma, sarajevo centar, kosevskodend wrote: ↑06/01/2022 18:59Kako gdjeshape of despair wrote: ↑06/01/2022 18:56 koliko se cekaju tehnicari za prikljucak. je li i dalje po mjesec
Od par dana do par sedmica
Imas li opticku instalaciju u stanu/kuci? Prvo izrada optike pa tek onda tehnicari
Sta veli doticni lik kad mozemo ocekivat taj mega projekat tu famoznu novu platformu?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑06/01/2022 18:49 @shape of despair Na novoj platformi će biti to da automatski nastavi snimljeni sadržaj. Tako mi reče lik koji ima tu neku testnu verziju Moja Tv koja je sad aktuelna.
Ti si se ovdje hvalio da znaš tu informaciju.ANONIMU wrote: ↑06/01/2022 19:49Sa veli doticni lik kad mozemo ocekivat taj mega projekat tu famoznu novu platformu?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑06/01/2022 18:49 @shape of despair Na novoj platformi će biti to da automatski nastavi snimljeni sadržaj. Tako mi reče lik koji ima tu neku testnu verziju Moja Tv koja je sad aktuelna.
![]()
![]()