Demokratska fronta Željko Komšić

mo-town

#51901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 05/01/2022 23:40
mo-town wrote: 05/01/2022 21:45
Jest, al' do Zeljka Komsica su odnosi bili idealni. Kriv je jadan Zeljko i za Cvetkovic-Macek i za Milosevic-Tudjman i za Karadzic-Boban i za Dretelj i za Heliodrom i za propast HZ(R)HB...(nastavi niz ali ne zaobidji hrvatsku somoupravu). Nista od toga bilo nebi da nije njega bilo. Cista uzrocno-posljedicna veza.
Najprije moras razumjeti da clan Predsjednistva BiH - Hrvat nije predstavnik hrvata u Predsjednistvu BiH niti ga oni trebaju birati. To tako nije ni po Ustavu BiH niti po tumacenju US BiH iz 2000. 22 godine si imao da to naucis.
Mislim da Željko nema veze sa hrvatskim zločinima. Možda ga je moguće povezati sa bošnjačkim ali iskreno sumnjam da je on ista loše uradio. Možda je znao za neke stvari ali sigurno nije izvršavao.
Ja zlocine ne spomenuh, ne vidim povezanost mog i tvog posta a kamo li zasto si uzeo moj post u svoj quote.
Nego domacine kad si vec tu da te priupitam za junacko zdravlje.
Od kad postoje hrvatski i bosnjacki zlocini? Jel' to generaliziras?
Ja naprovtiv smatram da treba individualizirati krivnju za svaki zlocin. Tako je recimo Praljak pravomocno presudjeni ratni zlocinac kojem je glave dosla zlocinacka ruka. Ne bih u to uvaljivao cijele narode. Vidim imas takvu ambiciju pa samo izvoli. Bez mene.
doremifa

#51902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 05/01/2022 23:54
doremifa wrote: 05/01/2022 23:40

Mislim da Željko nema veze sa hrvatskim zločinima. Možda ga je moguće povezati sa bošnjačkim ali iskreno sumnjam da je on ista loše uradio. Možda je znao za neke stvari ali sigurno nije izvršavao.
Ja zlocine ne spomenuh, ne vidim povezanost mog i tvog posta a kamo li zasto si uzeo moj post u svoj quote.
Ja naprovtiv smatram da treba individualizirati krivnju za svaki zlocin. Tako je recimo Praljak pravomocno presudjeni ratni zlocinac kojem je glave dosla zlocinacka ruka. Ne bih u to uvaljivao cijele narode. Vidim imas takvu ambiciju pa samo izvoli. Bez mene.
Za mene je Dretelj zločin. Za tebe možda nije.
"Kriv je jadan Zeljko i za Cvetkovic-Macek i za Milosevic-Tudjman i za Karadzic-Boban i za Dretelj i za Heliodrom i za propast HZ(R)HB"
mo-town

#51903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 05/01/2022 23:55
mo-town wrote: 05/01/2022 23:54
"Kriv je jadan Zeljko i za Cvetkovic-Macek i za Milosevic-Tudjman i za Karadzic-Boban i za Dretelj i za Heliodrom i za propast HZ(R)HB"
Dretelj je geografski pojam. Kao i Heliodrom.
Mozemo govoriti i o logoru Dretelji kao i o logoru Heliodrom (vidis li rijec logor negdje gore mozda).
Ono sto je zlocin je osnivanje logora, bespravno zatvaranje ljudi i torture u njemu. U cijelosti dokazano i pravomocno presudjeno u Hagu skupa sa svim ostalim zlocinima u okviru UZP i zlocinacke HZ(R)HB. Sudske presude se postuju i ne komentarisu.
Drago mi je da smo na istom fonu. Kamo srece da su ti i kolege takve.
doremifa

#51904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 00:03
doremifa wrote: 05/01/2022 23:55

Mozemo govoriti i o logoru Dretelji kao i o logoru Heliodrom (vidis li rijec logor negdje gore mozda).
Ono sto je zlocin je osnivanje logora, bespravno zatvaranje ljudi i torture u njemu. U cijelosti dokazano i pravomocno presudjeno u Hagu skupa sa svim ostalim zlocinima u okviru UZP i zlocinacke HZ(R)HB. Sudske presude se postuju i ne komentarisu.
Sudske presude se "poštuju i komentarisu". Odakle ti to da se smiju komentirati? Evo ja smatram da je oslobadjajuca presuda Covicu zato što su izgubili dokaze apsolutno sranje. Takodjer smatram da je presuda onom jadniku sto je krao drva apsolutno prestroga. Itd itd
Nije mi onda potpuno jasna tvoja rečenica "kriv je jadan zeljko za geografski pojam i jos je kriv za jos jedan geografski pojam."
Ali da pokusam da se ispravim, jadni zeljko sigurno nije kriv za te neke geografske pojmove a ne vjerujem ni da je kriv za neke druge geografske pojmove. Mozda je jedino znao za neke geografske pojmove a možda ne zna covjek ni za kakve geografske pojmove. Nadam se da sam sad jasniji.
mo-town

#51905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 00:12
mo-town wrote: 06/01/2022 00:03
Sudske presude se "poštuju i komentarisu". Odakle ti to da se smiju komentirati? Evo ja smatram da je oslobadjajuca presuda Covicu zato što su izgubili dokaze apsolutno sranje. Takodjer smatram da je presuda onom jadniku sto je krao drva apsolutno prestroga. Itd itd
Nije mi onda potpuno jasna tvoja rečenica "kriv je jadan zeljko za geografski pojam i jos je kriv za jos jedan geografski pojam."
Ali da pokusam da se ispravim, jadni zeljko sigurno nije kriv za te neke geografske pojmove a ne vjerujem ni da je kriv za neke druge geografske pojmove. Mozda je jedino znao za neke geografske pojmove a možda ne zna covjek ni za kakve geografske pojmove. Nadam se da sam sad jasniji.
Mani suplje i demagogije. Sta je sa presudama za UZP i uspostavljanje HZ(R)HB. Tiho preskoci, mislis ako prodje-prodje. Je li i to "apsolutno sranje"?
doremifa

#51906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 01:10
doremifa wrote: 06/01/2022 00:12

Mani suplje i demagogije. Sta je sa presudama za UZP i uspostavljanje HZ(R)HB. Tiho preskoci, mislis ako prodje-prodje. Je li i to "apsolutno sranje"?
Nije zeljko ništa kriv ni za UZP ni za HZHB ako me to pitaš na temi o zeljki
mo-town

#51907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 01:40
mo-town wrote: 06/01/2022 01:10
Ako do sad' nisi skont'o sta te i o cemu pitam, dobivam osnovani razlog da ozbiljno posumnjam u tvoju inteligenciju.
Ali eto trolaj i preskaci mada je sada vjerujem svima jasno kakvi su ti stavovi. Jos jedan (skriveni) ljubitelj UZP-a.
doremifa

#51908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 02:01
doremifa wrote: 06/01/2022 01:40

Ako do sad' nisi skont'o sta te i o cemu pitam, dobivam osnovani razlog da ozbiljno posumnjam u tvoju inteligenciju.
Ali eto trolaj i preskaci mada je sada vjerujem svima jasno kakvi su ti stavovi. Jos jedan (skriveni) ljubitelj UZP-a.
Zalosno je da je u tvojoj glavi svaki Hrvat ljubitelj UZPa. Dosta otvoreno govori o tvom fašizmu i mržnju prema drugima i drugačijima.
mo-town

#51909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 02:05
mo-town wrote: 06/01/2022 02:01
Zalosno je da je u tvojoj glavi svaki Hrvat ljubitelj UZPa. Dosta otvoreno govori o tvom fašizmu i mržnju prema drugima i drugačijima.
Samo trolaj. Ja sam se tebi osobno obratio. Veliki si ti da se krijes iza "svakog Hrvata".
Cuj mrzim ljude kao Stipe Mesic, Vesna Pusic, Boris Dezulovic, Viktor Ivancic, mali Markovina, Ante Tomic............?!
Momcino, na odnosu prema UZP i HZ(R)HB se poznaju junaci. Ili si sa ovima gore ili sa onima..... (ima ih podosta i na ovom forumu). Tvoj je izbor. Ja sam svoj vec davno napravio.
Last edited by mo-town on 06/01/2022 02:54, edited 1 time in total.
doremifa

#51910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 02:52
doremifa wrote: 06/01/2022 02:05

Samo trolaj. Ja sam se tebi osobno obratio. Veliki si ti da se krijes iza "svakog Hrvata".
Cuj mrzim ljude kao Stipe Mesic, Vesna Pusic, Boris Dezulovic, Viktor Ivancic, mali Markovina, Ante Tomic............
Momcino, na odnosu prema UZP i HZ(R)HB se poznaju junaci.
Što si me pitao za UZP? Zato što sam Hrvat? Ili pitaš svakog s kim diskutujes na forumima?
mo-town

#51911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 02:54
mo-town wrote: 06/01/2022 02:52
Cuj mrzim ljude kao Stipe Mesic, Vesna Pusic, Boris Dezulovic, Viktor Ivancic, mali Markovina, Ante Tomic............
Momcino, na odnosu prema UZP i HZ(R)HB se poznaju junaci.
Što si me pitao za UZP? Zato što sam Hrvat? Ili pitaš svakog s kim diskutujes na forumima?
A sto te ne bih pitao? Odkuda ja znam ko si ti a ti ko sam ja? I je li se odnos prema UZP odredjuje nacionalnoscu?
Tudjman, Rojs, Covic, Cavara, Mesic, Pusic, Dezulovic, Ivancic, Tomic.... sve Hrvati. I svi imaju isti odnos prema UZP?
doremifa

#51912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 02:56
doremifa wrote: 06/01/2022 02:54

A sto te ne bih pitao? Odkuda ja znam ko si ti a ti ko sam ja? I je li se odnos prema UZP odredjuje nacionalnoscu?
Tudjman, Rojs, Covic, Cavara, Mesic, Pusic, Dezulovic, Ivancic, Tomic.... sve Hrvati. I svi imaju isti odnos prema UZP?
Vidim da si mene pitao, zašto? Zato što sam Hrvat? Svi su Hrvati UZPovci dok se ne dokaže suprotno?
Pitaš ljude nasumicno podržavaju li presude haškog suda na svim temama?
Evo daj mi logičan razlog zašto si me pitao o UZPu (A da nije zato što sam Hrvat) i ja ću ti rado odgovoriti. Slobodno citiraj te dijelove iz mojih izjava zbog kojih si me pitao.
mo-town

#51913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 03:07
mo-town wrote: 06/01/2022 02:56
Vidim da si mene pitao, zašto? Zato što sam Hrvat? Svi su Hrvati UZPovci dok se ne dokaže suprotno?
Evo daj mi logičan razlog zašto si me pitao o UZPu (A da nije zato što sam Hrvat) i ja ću ti rado odgovoriti. Slobodno citiraj te dijelove iz mojih izjava zbog kojih si me pitao.
Provjejava ti simpatija prema UZP u postovima. Rijetko grijesim. Takvi se obicno usute kad treba izaci na cistac. Kao Cirilo....ono "necemo mi treci entitet" dok ga neko in flagrante ne uhvati kamerom na djelu. Pa onda to ignorira. Eto tako odprilike.
I for the record. Ne zanima me sta si po nacionalnosti. Glede UZP, ili si hulja ili ljudina.
doremifa

#51914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 03:29
doremifa wrote: 06/01/2022 03:07
Provjejava ti simpatija prema UZP u postovima. Rijetko grijesim. Takvi se obicno usute kad treba izaci na cistac. Kao Cirilo....ono "necemo mi treci entitet" dok ga neko in flagrante ne uhvati kamerom na djelu. Pa onda to ignorira. Eto tako odprilike.
I for the record. Ne zanima me sta si po nacionalnosti. Glede UZP, ili si hulja ili ljudina.
Znači nanjusio si me da sam sumnjiv? Možeš li istaći molim te gdje? Smrdim na Hrvata?
Moraces me citirati gdje si namirisao moju simpatiju UZPa i ja cu ti rado odgovoriti i dati svoje apsolutno najiskrenije misljenje o bilo kojoj presudi (ako sam upoznat s njom) sem naravno ako je razlog pitanja to sto sam Hrvat.
Poredis me sa Cirilom koji nesto kaze pa porice. Evo imaš priliku da me citiras šta sam napisao, ovdje nema bijega.
mo-town

#51915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 03:44
mo-town wrote: 06/01/2022 03:29
Znači nanjusio si me da sam sumnjiv? Možeš li istaći molim te gdje? Smrdim na Hrvata?
Moraces me citirati gdje si namirisao moju simpatiju UZPa i ja cu ti rado odgovoriti i dati svoje apsolutno najiskrenije misljenje o bilo kojoj presudi (ako sam upoznat s njom) sem naravno ako je razlog pitanja to sto sam Hrvat.
Poredis me sa Cirilom koji nesto kaze pa porice. Evo imaš priliku da me citiras šta sam napisao, ovdje nema bijega.
Rekoh ne zanima me sta si po nacionalnosti. To sto si Hrvat je najmanje bitno (dva bivsa predsjednika RH, Tudjman i Mesic, dva dijametralna misljenja, oba Hrvati). Ono sto je bitno, barem meni, je odnos prema UZP.
Imam pravo na svoje misljenje, isto kao i ti na svoje.
doremifa

#51916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 04:34
doremifa wrote: 06/01/2022 03:44
Rekoh ne zanima me sta si po nacionalnosti. To sto si Hrvat je najmanje bitno (dva bivsa predsjednika RH, Tudjman i Mesic, dva dijametralna misljenja, oba Hrvati). Ono sto je bitno, barem meni, je odnos prema UZP.
Tvoje mišljenje je, bazirano na ničemu (sem da sam ja Hrvat), da ja podržavam ratne zločince Hrvate. Po automatizmu valjda. Nadam se da vidiš u čemu je problem.
Što se mene tiče ovo je završeno, na temi u Komšiću možemo o Komšiću i povezanim stvarima.
Izvinjavam se ostatku foruma
mo-town

#51917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

doremifa wrote: 06/01/2022 09:39
mo-town wrote: 06/01/2022 04:34
Tvoje mišljenje je, bazirano na ničemu (sem da sam ja Hrvat), da ja podržavam ratne zločince Hrvate. Po automatizmu valjda. Nadam se da vidiš u čemu je problem.
Što se mene tiče ovo je završeno, na temi u Komšiću možemo o Komšiću i povezanim stvarima.
Sve kako sam i predpostavio. Licni stav se krije iza nacije.
doremifa

#51918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doremifa »

mo-town wrote: 06/01/2022 13:17
doremifa wrote: 06/01/2022 09:39
Sve kako sam i predpostavio. Licni stav se krije iza nacije.
:kiss:
drug_profi

#51919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Zipa, ovdje je diskreditacija kad te uhvate da si Hrvat.... :lol:
mo-town

#51920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 06/01/2022 21:32 Zipa, ovdje je diskreditacija kad te uhvate da si Hrvat.... :lol:
...i to samo zato sto si Hrvat. Ono, vratili Djokovica iz Australije samo zato sto je Srbin.
drug_profi

#51921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

mo-town wrote: 06/01/2022 22:46
drug_profi wrote: 06/01/2022 21:32 Zipa, ovdje je diskreditacija kad te uhvate da si Hrvat.... :lol:
...i to samo zato sto si Hrvat. Ono, vratili Djokovica iz Australije samo zato sto je Srbin.
Ne znam sta je covjek rekao da bude diskreditovan. Moze valjda imati drugacije misljenje?
Ili je to zabranjeno?
mo-town

#51922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 06/01/2022 23:05
mo-town wrote: 06/01/2022 22:46
Ne znam sta je covjek rekao da bude diskreditovan. Moze valjda imati drugacije misljenje?
Ili je to zabranjeno?
Naravno da nije zabranjeno. Dapace. Nesto ga pitas a on kaze to me pitas zato sto sam Hrvat (ja recimo nemam pojma koje si ti nacionalnosti niti me zanima).
drug_profi

#51923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

mo-town wrote: 06/01/2022 23:16
drug_profi wrote: 06/01/2022 23:05

Ili je to zabranjeno?
Naravno da nije zabranjeno. Dapace. Nesto ga pitas a on kaze to me pitas zato sto sam Hrvat (ja recimo nemam pojma koje si ti nacionalnosti niti me zanima).
Ja, i?
mo-town

#51924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

drug_profi wrote: 07/01/2022 00:05
mo-town wrote: 06/01/2022 23:16
Ja, i?
Nema nista, sta ima kod tebe?
drug_profi

#51925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

mo-town wrote: 07/01/2022 01:26
drug_profi wrote: 07/01/2022 00:05

Ja, i?
Nema nista, sta ima kod tebe?
Pa evo ako kazem da sam Hrvat, Srbin... jel problem sto mislim drugacije od tebe?
Post Reply