Dešavanja u Srbiji

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#55976 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

karanana wrote: 05/01/2022 00:05 sad sam pogledo da vidim ko su ovo dvoje.
ja sam prvo mislio da je mihic ustvari zenska pa vidim da je mihic frajer. onda izguglam deniz da vidim pichoku, poprilicno lose u faci, ali.....i tata bi sine, ne mogu reci da mi se u gacama nije nesto pocelo desavati dok sam gledo ovo. fino je mazija.
Ja ne znam šta tebi tu fali...

https://www.instagram.com/deniz.dejm3/?hl=de

Ali vidi ovo hahahahahahaha
https://www.pulsonline.rs/rijaliti/doka ... je/dpwk73z
karanana

#55977 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by karanana »

sehohari wrote: 05/01/2022 00:10
ja sam prvo mislio da je mihic ustvari zenska pa vidim da je mihic frajer. onda izguglam deniz da vidim pichoku, poprilicno lose u faci, ali.....i tata bi sine, ne mogu reci da mi se u gacama nije nesto pocelo desavati dok sam gledo ovo. fino je mazija.

bas htjedoh reci da je faca muska, a nisam ni znao da ta dvojba postoji citajuci ovaj drugi tekst.
eki adamove jabucice fakat. a meni se digo gledajuci. jesam li gej?
Last edited by karanana on 05/01/2022 00:15, edited 1 time in total.
HarTar

#55978 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Sve "analitičari", a prate zadrugu :-) :lol: :lol: :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#55979 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

HarTar wrote: 05/01/2022 00:14 Sve "analitičari", a prate zadrugu :-) :lol: :lol: :lol:
Ne pratim... ali mogu pogledati...
bingov buraz

#55980 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Ova mlada ima viška kromosoma :lol:
seoBIH

#55981 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seoBIH »

Jbte doslo vrijeme da ne mozes razlikovati musko i zensko. Ludnica :lol: :izet:
llull

#55982 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

bingov buraz wrote: 05/01/2022 00:10
llull wrote: 04/01/2022 20:57

Samo sam napisao da se vidi ko doticnog mrzi i ko bi mogoa oskrnaviti mezar njegovog oca. Mislim da je jasno to sto sam napisao. A i vidi se po upisima ovdje o doticnom.
Tako su i granate sebi bacali pa optuživali Srbe,isti modus operandi ha?
Sinak, ne bih ja rekao da Jusufspahica Srbi ne vole, vidi se po drustvenim mrezama. Ako ti ne zelis da vidis to je tvoj izbor ali nazalost cinjenice drugacije govore u ovom slucaju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55983 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

dječak sa šibicama wrote: 04/01/2022 23:49
seoBIH wrote: 04/01/2022 23:47 Dajte link navodnog sesa na pinku pls :D davno je bio onaj severinin, i on je zavrsio na pinku ako se dobro sjecam tog zimskog popodneva?
ako je rijec o ovome, onda je to ovo :D
:thumbup: tako se to radi...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55984 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

sehohari wrote: 05/01/2022 00:10

ma pusti karananu, ljubomoran sto je lik olesi u hali... zavuko bi ga on nebi pito ni ko je ni sta je....
ljubicasti limun

#55985 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljubicasti limun »

Sarajmen wrote: 04/01/2022 08:16 ''Treba imati na umu da svi Srbi nisu sljedbenici zločinačke ideologije četništva i da se mnogi, stide onih koji takvu ideologiju promoviraju.

To je razlog da nikada ne smijemo pristati na generaliziranje odgovornosti pripadnika cijelog jednog naroda za ono što čine najgori među njima.

Ali isto tako treba imati na umu da oni koji slave likove kakve je 1942. godine, nakon boravka u Foči u pismu Titu opisao partizanski general Kosta Nađ, a čiji su potomci, vaskršnjavali devedesetih od Foče do Srebrenice, i koji do danas, bez straha kliču zločinima i zločincima, nisu ništa drugo do generacija novih koljača i ubica.

U svemu je dobro da se ovakvi sami prokazuju.''
Ne znam bas koliko je ovo istina, da ne slijede svi ideologiju cetnistva. Dakle, da je zaista u potpunosti
odbacuju, ne samo izravno, vec i njene side efekte, sporedne tekovine, a koji svoj izvor, i pored dosta uvijanja, imaju u toj ideologiji. Mislim, ima ih, ali njihov broj je dosta zanemariv u odnosu, ne na one koji tu ideologiju eksplicitno zive i prizivaju, vec oni koji se presutno s nekim aspektima te ideologije slazu.
Recimo, cijela RS, ogroman dio Srbije, negira da je u Srebrenici bio genocid. Relativiziraju ga, umanjuju, ili se ne zele "mijesati u politiku". Negiraju zlocine u Prijedoru, koji takodjer imaju elemente genocida, u Foci, Visegradu, Tuzli...Ili ih ne spominju, prepustaju zaboravu ili pravdaju. Pristaju zivjeti u entitetu nastalom na genocidu, ubijanjima, silovanjima, protjerivanjima. Normaliziraju ga, slave kao svoju pobjedu. Itd.

Cak i ti neki antifasisti, Jugosloveni, pa na fb imate nekog ko se izricito deklarira kao Jugoslovenka, a postovi joj izgledaju red Jugoslavije, red srpskog ustanka, red Tita, red srpskih vojvoda.

Dok Srbija i njihov narod i u RS-u i u Srbiji ne prodju svojevoljnu katarzu, prihvate krivicu u potpunosti, ne ispricaju se zrtvama ostalih naroda kako treba, ne polovicno i uz whataboutisam, vec moleci za oprost, dok se u potpunosti ne odreknu politike svojih vodja kao narod, dok ne budu onako protestirali danima protiv fasizma i nacionalizma u svojoj zemlji, ne moze se govoriti o nekoj pojedinacnoj odgovornosti. Do tada svi su odgovorni. Ako flertuju sa tekovinama cetnicke ideologije, presutno ih odobravaju, zive u njima i slave ih, ne cineci nista da se ukinu, sto su drugo, nego i sami krivi.
trocadero

#55986 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

90minut wrote: 04/01/2022 20:32

I ja sam na popisu " ostali ".

Zna se ko sam.

Sve se to vraca napiše na twiteru ovo i onda te realnost klepi po celu kad ti neki junak skrnavi ocev mezar.
Nema tu napretka od Harisa Brkica.
Ajd veseo bio ne glupiraj se.
Bloo
Globalna šefica

#55987 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

ljubicasti limun wrote: 05/01/2022 11:55 cijela RS
Baš cijela RS? Ono svi stanovnici RS? Sve do jednog?
Sanjarko

#55988 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sanjarko »

Bloo wrote: 05/01/2022 14:35
Sta imamo od pojedinaca, vecina se pika.
llull

#55989 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

trocadero wrote: 05/01/2022 13:46
90minut wrote: 04/01/2022 20:32

I ja sam na popisu " ostali ".

Zna se ko sam.

Sve se to vraca napiše na twiteru ovo i onda te realnost klepi po celu kad ti neki junak skrnavi ocev mezar.
Nema tu napretka od Harisa Brkica.
Ajd veseo bio ne glupiraj se.
Cuj Harisa Brkica lik spominje, pa Harisa su svi navijaci Partizana zalili kao clana najblize porodice.
Jedan od najdrazih kosarkasa ikada.
ljubicasti limun

#55990 Re: Dešavanja u Srbiji

Bas cijela RS. Tj. tamnosnji srpski narod. Ili znas li tamo nekog ko tvrdi da je RS nastala na genocidu i da ne bi trebala postojati? Da je u Srebrenici bio nicim izazvan genocid, da je u Prijedoru bio genocid, da sz u Foci i Visegradu, Nevesinju pocinjeni nicim izazvani pokolji, a da je Istocno Sarajevo nastalo na okupiranoj teritoriji. I da sve tri strane nisu isto krive. Da BiH treba biti gradjanska drzava. Ako znas, de ziva bila, reci nam. Ako znas ih vise od 10ak, kud ces bolje. Evo, pocni od gradske uprave Banja Luke. Jel znas nekog, al bez cinicnog spustanja sad?
jjww

#55991 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jjww »

Kao prvo, RS nije smjela nastati.

Nastanak RS-a je potvrda da se za genocid moze dobiti nagrada.

Problem je sto u momentu Dejtonskog sporazuma, jos nije bilo pravosnaznih presuda o genocidu. Jos se nije dokumentovano i cinjenicno znalo za razmjere onoga sta se desavalo u Srebrenici.

To konkretno znaci da su presude o genocidu trebale i morale dovesti do revizije Dejtonskog sporazuma, posebno u dijelu koji se odnosi na RS kao entitet. Jer, nedvosmisleno je utvrdjeno da je Vojska i Policija RS-a ucestvovala u provodjenju genocida.

Medjutim, RS jos uvijek postoji, sto znaci da je vrsenje genocida ne samo dozvoljeno, nego i nagradjeno.

Valjda, pogotovo kad se vidi ponasanje RS-a (i Srbije) i preporucljivo.
Bossona

#55992 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Sociologinja Janja Neumann Beč komentarisala je slučaj iz Priboja, u kojem policajac, na proslavi rođenja djeteta, pjevajući poziva na ponavljanje genocida u Srebrenici. "To je čista nekrofilija", govori nam ona, ističući nadu da snimljeni policajac neće svoje dijete odgajati u tom "nekrofilnom" modelu. Prepričala nam je i svoje slično iskustvo.

Na pitanje da li je pjevanje pjesama sa uvrjedljivim sadržajem postao prihvatljiv folklor na ovim prostorima, Neumann naglašava da on to nikada nije ni prestao biti.

“On je po meni oblik čiste nekrofilije, odnosno obožavanja smrti. Da vi na rođenju djeteta, kada slavite novi život, pjevate o tome koga ćete ubiti, novi Vukovar, novu Srebrenicu – to je nekrofilija”, naglašava Neumann za N1.

To pokazuje i na duboke poremećaje u društvu, nastavlja sociologinja.

“Pošto se radi o instituciji države, tačnije policiji – to vidljivo pokazuje i da je to poricanje ustvari strategija države i njenih institucija”
, ističe sagovornica N1.

Osvrće se na profil ličnosti policajaca sa snimka.

“Što se tiče profila ljudi koji su na rođenju djeteta pjevali o ubijanju i silovanju – to je zapravo u psihologiji “profil hijene” – koja se hrani mrtvima, a niz usta joj cure krvave sline”, govori ona.

U svemu ovome, pozitivno je što se nije šutilo o ovom događaju, poručuje Neumann.

“Dobro je što se s tim izašlo u javnost, što se čovjek na kraju izvinio i nadamo se da on svoje dijete neće odgajati da treba da nekog ubije, da ponovi Srebrenicu ili Vukovar. Polažem nadu da taj čovjek neće odgajati svoje dijete u tom nekrofilnom modelu”
, izjavila je Neuman za N1.

“Pa šta se buniš to je samo pjesma?”, rekla mi je prosvjetna radnica
Dodaje da je imala slično iskustvo, na jednoj svadbi u Beogradu, prije desetak godina.

“Kada su se gosti opustili, u jednom trenutku su počeli pjevati četničke pjesme. Prišla sam ocu mlade i rekla da ako se ne zaustavi – ja odlazim. Nastala je stravična tišina, svi su ćutali. On je to uradio, on je zaustavio nekrofilizaciju te svadbe. Za mojim stolom sjedila je jedna prosvjetna radnica koja mi je rekla ‘pa šta se buniš, to je samo pjesma?’. Rekla sam joj – ako ti u školi o tome učiš djecu – reci im i da su sa tom pjesmom strijeljali u Srebrenici'”,
ispričala je Neumann.
https://ba.n1info.com/vijesti/neumann-o ... SF9YqL_bBk

Beč-Neumann: Ovaj režim vlada preko straha i preko mržnje
Sociologinja i istraživačica genocida Janja Beč-Neumann kaže da “policija koja treba da bude otelotvorenje zakona u pravnoj državi hapsi aktiviste koji su trideset godina u antiratnom pokretu”.

https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... eko-mrznje
jjww

#55993 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jjww »

Blesavo naivne su tvrdnje "to ce stati samo od sebe" ili "dosadice im".

Nece stati i nece dosaditi.

Te (cetnicke) pjesme i ta (ne)"svijest" su, ne samo prihvatljive u plemenu, vec se podrazumijevaju kao nesto normalno, "nase".

Srbi (vecinski) se po tom pitanju dokazuju vec predugo da bi tu nesto moglo biti slucajno.
ljubicasti limun

#55994 Re: Dešavanja u Srbiji

jjww wrote: 05/01/2022 18:43 Kao prvo, RS nije smjela nastati.

Nastanak RS-a je potvrda da se za genocid moze dobiti nagrada.

Problem je sto u momentu Dejtonskog sporazuma, jos nije bilo pravosnaznih presuda o genocidu. Jos se nije dokumentovano i cinjenicno znalo za razmjere onoga sta se desavalo u Srebrenici.

To konkretno znaci da su presude o genocidu trebale i morale dovesti do revizije Dejtonskog sporazuma, posebno u dijelu koji se odnosi na RS kao entitet. Jer, nedvosmisleno je utvrdjeno da je Vojska i Policija RS-a ucestvovala u provodjenju genocida.

Medjutim, RS jos uvijek postoji, sto znaci da je vrsenje genocida ne samo dozvoljeno, nego i nagradjeno.

Valjda, pogotovo kad se vidi ponasanje RS-a (i Srbije) i preporucljivo.
Upravo ovo. Analogija ovom bi bila da je nakon Nürnberskih procesa i osuda vodjama 3. Reicha i njihove ideologije, 3. Reich nastavio pravno postojati, a posebno recimo u Sudetskoj oblasti.
I plus i dalje provocirati, prijetiti, destabilizirati zemlje oko sebe, slikati Murale Heydrichu nazivati skole po Goebbelsu i Himmleru, itd.

Mislim, mi nemamo sta primjerice gledati distopijske filmove u kojima se prikazuje neka alternativna stvarnost u kojoj je 3. Reich opstao. Mi taj primjer gledamo od 95.
Bloo
Globalna šefica

#55995 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

ljubicasti limun wrote: 05/01/2022 18:15

Bas cijela RS. Tj. tamnosnji srpski narod. Ili znas li tamo nekog ko tvrdi da je RS nastala na genocidu i da ne bi trebala postojati? Da je u Srebrenici bio nicim izazvan genocid, da je u Prijedoru bio genocid, da sz u Foci i Visegradu, Nevesinju pocinjeni nicim izazvani pokolji, a da je Istocno Sarajevo nastalo na okupiranoj teritoriji. I da sve tri strane nisu isto krive. Da BiH treba biti gradjanska drzava. Ako znas, de ziva bila, reci nam. Ako znas ih vise od 10ak, kud ces bolje. Evo, pocni od gradske uprave Banja Luke. Jel znas nekog, al bez cinicnog spustanja sad?
Ček, cijeli tamošnji narod ili samo predstavnici vlasti i uprava?
Srđan Puhalo, Dragan Bursać, Petar Đokić pomalo, ovako od viđenijih...hoćeš i da navedem Srbijanaca i Crnogoraca?
Jel mogu i prijatelje svoje računati u ovaj spisak? Da dodam jedno troje Srba onako na hrpu.
ljubicasti limun

#55996 Re: Dešavanja u Srbiji

Bloo wrote: 05/01/2022 20:24

Srđan Puhalo, Dragan Bursać, Petar Đokić pomalo, ovako od viđenijih...hoćeš i da navedem Srbijanaca i Crnogoraca?
Jel mogu i prijatelje svoje računati u ovaj spisak? Da dodam jedno troje Srba onako na hrpu.
Pa kako rekoh, de. Sto vise to bolje. No ti su ljudi u manjini, kad budu u vecini, i to nam javi.
Bloo
Globalna šefica

#55997 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

ljubicasti limun wrote: 05/01/2022 20:25 Pa kako rekoh, de. Sto vise to bolje. No ti su ljudi u manjini, kad budu u vecini, i to nam javi.
Da u manjini su i to nisam negirala.
Ti si napisala cijela RS tj. tamosnji narod, pa onda trazila barem neka imena.
Ja napisala.
I to je to.
ljubicasti limun

#55998 Re: Dešavanja u Srbiji

Bloo wrote: 05/01/2022 20:29
ljubicasti limun wrote: 05/01/2022 20:25 Pa kako rekoh, de. Sto vise to bolje. No ti su ljudi u manjini, kad budu u vecini, i to nam javi.
Ja napisala.
I to je to.
Super. No ta imena, na zalost, ne mijenjaju prirodu RS-a. Ja bih voljela da je mijenjaju i da su ljudi poput D. Bursaca i S. Puhala u vecini.
vee-jay

#55999 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Bloo wrote: 05/01/2022 20:24

Oha, Petar Djokic na istu listu sa Draganom Bursacem i Srdjanom Puhalom ... kad vec nema drugih.
Ah da, ima Mijatovic. :D
Bloo
Globalna šefica

#56000 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

ljubicasti limun wrote: 05/01/2022 20:38
Bloo wrote: 05/01/2022 20:29

Ja napisala.
I to je to.
Super. No ta imena, na zalost, ne mijenjaju prirodu RS-a. Ja bih voljela da je mijenjaju i da su ljudi poput D. Bursaca i S. Puhala u vecini.
Voljela bih i ja, ali trenutno nije tako.
Stvaranje i priznavanje RS-a je greška od početka, ali to je realnost u kojoj živimo.
Na žalost, sve dok su etnonacionalisti na vlasti i vecina ljudi je siromasna, ali ne toliko da skonta da se od nacionalizma ne zivi, situacija ce ostati ista.
Post Reply