Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjeshalica wrote: ↑30/12/2021 12:18
Da li se moze vakcinisati osoba koja ima prebivaliste u KS ali nema ZO, malo je specificna situacija,bilo je na linkovima da moze pa ima li neko iz orve ruke?
Moze 100%. Bilo koji DZ. Potrebno je samo imati neki vazeci dokument. LK, ZK, pasos....
Info iz vakcinalnog odjela DZ Stari Grad.
jučer primih treću nakon 6 mjeseci od druge i preležane korone u martu ove godine...preko noći strašna groznica i ev cijeli dan temperatura...
I meni slična stvar. Prve dvije Pfizer doze ljetos u Beogradu (početak i kraj juna) bez bitnijih problema - od prve se samo jedan dan osjetilo na ruci ako baš zategnem mišić, od druge ni trepnuo okom u trenutku uboda. Ali nakon treće doze primljene u nedelju u Importane centru Sarajevo, simptomi blage prehlade krenuli u ponedeljak, srijeda uveče krenula temperatura 37,3 dostigla maksimum od 38 u četvrtak uveče i u petak se vratila na normalu. Testirao se, negativan. Ili reakcija na vakcinu ili se baš tada pojavila sezonska prehlada/gripa.
Znam da je ranije bila preporuka vlade da se nakon dvije doze AstraZenece čeka 6 mjeseci prije booster doze, ali nešto čujem sada da su to smanjili na 3 mjeseca. Zna li neko da li je to tačno ili je bolje sačekati tih 6 mjeseci?
Da li se moze vakcinisati osoba koja ima prebivaliste u KS ali nema ZO, malo je specificna situacija,bilo je na linkovima da moze pa ima li neko iz orve ruke?
Moze 100%. Bilo koji DZ. Potrebno je samo imati neki vazeci dokument. LK, ZK, pasos....
Info iz vakcinalnog odjela DZ Stari Grad.
meni su trazili potvrdu o dvije vakcinacije i zdravstvenu... iza mene bili neki arapi stranci, ja ih propustio da pitaju za vakcinaciju i vidim sa doktorom na engleskom pricaju... vratise se iza mene u red i stali da prime vakcinu... znaci, moze.
Peacean wrote: ↑03/01/2022 14:07
Znam da je ranije bila preporuka vlade da se nakon dvije doze AstraZenece čeka 6 mjeseci prije booster doze, ali nešto čujem sada da su to smanjili na 3 mjeseca. Zna li neko da li je to tačno ili je bolje sačekati tih 6 mjeseci?
Koliko ja znam, preporuka je 6 mjeseci cekanja, ja cu i cekati do proljeca.
Moze naravno, ja sam na vakcinaciju nosio samo licnu kartu, nisam bio jedini.
Moze naravno, ja sam na vakcinaciju nosio samo licnu kartu, nisam bio jedini.
ja sam u vrazovoj, prvi sprat, jedan punkt i bilo troje starijih ispred mene... za 15 min sve gotovo, doslo na viber da sam primio dva fajzera i jednu modernu... jooojj ruka otpade... koda sam cuo da 18h da rade... nisam siguran, jasam oko 14h bio
Last edited by pici on 05/01/2022 10:18, edited 1 time in total.
Peacean wrote: ↑03/01/2022 14:07
Ko nije prebolovao covid treba proći 3 mj. od druge doze, a ko jeste onda 6 mj.
"S tim u vezi, poziva se stanovništvo, kojem je prošlo 3 mjeseca od druge doze, ukoliko nisu ranije bolovali covid-19, odnosno 6 mjeseci kod osoba koje su vakcinisane sa dvije doze i prebolile covid-19 da se vakcinišu i trećom tzv. booster dozom."
"S tim u vezi, poziva se stanovništvo, kojem je prošlo 3 mjeseca od druge doze, ukoliko nisu ranije bolovali covid-19, odnosno 6 mjeseci kod osoba koje su vakcinisane sa dvije doze i prebolile covid-19 da se vakcinišu i trećom tzv. booster dozom."
Ma nemos vise bit pametan. 5 mjeseci nakon 2 doze AZ ja opet dobio sranje do duse ko malo jaca prehlada ( kazu delta). Sad pojma nemam koliko moram cekat da sutnem Fajzera ( vele AZ- Fajzer dobra kombinacija). Uglavnom necu dok ne prodje 3 mjeseca a to je nekad krajem februara mozda izbace kakvu poboljsanu verziju za ove nove sojeve..
Ja sam se modernizovao. Za sada samo malo boli ruka.
Altsa wrote: ↑05/01/2022 11:22
Hocu trecu da primim vakcinu i moram u dispanzer Otoka. Koja je procedura? trebam li se najaviti ranije ili samo otici. Zna li ko sta.
Samo otidji. Ako nisi u vec prijavio u kantonalni sitem (vakcinisao se npr.u Srbiji, Hrvatskoj, ponesi potvrdu).
Bila je prica da je do 16h fajzer i sinofarm, a poslije moderna. Vidim jucer rekli nema vise moderne.
P.S.
Po prici na punktovima, uglavnom dolazi raja po trecu ili sto negdje idu vani. Urijetko ko dodje nevin na prvu.
Sta je potrebno imati za trecu dozu, ja sam onu papirnu potvrdu negdje zametnuo, jel dovoljno da imam na mobitelu qr kod?
Ili me oni vec imaju u evidenciji.
Usput, ako sam primio dva sinofarma, sta da uzmem za trecu, opet sinofarm planiram. I necu do proljeca svakako, a nemam pojma jesam li prelezao kovid, imao sam u novembru neku jaku prehladu sa dosta simptoma ali nisam se testirao.
dječak sa šibicama wrote: ↑05/01/2022 11:53
Sta je potrebno imati za trecu dozu, ja sam onu papirnu potvrdu negdje zametnuo, jel dovoljno da imam na mobitelu qr kod?
Usput, ako sam primio dva sinofarma, sta da uzmem za trecu, opet sinofarm planiram. I necu do proljeca svakako, a nemam pojma jesam li prelezao kovid, imao sam u novembru neku jaku prehladu sa dosta simptoma ali nisam se testirao.
Pa ako si u KS primio prve dvije, imaju te u evidenciji. Samo zdravstvenu ponesi.
Kad sam cekao na svoju dozu u redu, ko je primio prve kineza, i trecu je trazio kineza.
Ma nemos vise bit pametan. 5 mjeseci nakon 2 doze AZ ja opet dobio sranje do duse ko malo jaca prehlada ( kazu delta). Sad pojma nemam koliko moram cekat da sutnem Fajzera ( vele AZ- Fajzer dobra kombinacija). Uglavnom necu dok ne prodje 3 mjeseca a to je nekad krajem februara mozda izbace kakvu poboljsanu verziju za ove nove sojeve..
Šta će ti vakcina.
Obnovio si na prirodan način, to ti dođe ko jedna doza
dječak sa šibicama wrote: ↑05/01/2022 11:53
ponesi zdravstvenu a sa mobitela u kopirnicu i iskopiraj papir, ne treba ti nista vise... ja sam ponio papir iz novog sada i zdravstvenu, unjeli mi da sam primio dva fajzera i kada i sad modernu, preko vibera mi poslali certifikat i to je to...
Altsa wrote: ↑05/01/2022 11:22
Hocu trecu da primim vakcinu i moram u dispanzer Otoka. Koja je procedura? trebam li se najaviti ranije ili samo otici. Zna li ko sta.
zdravstvena i papir jesili primio vakcine, prva, druga, treca svjedno i samo na njihov punkt za vakcinaciju, cika dotur te na kompu iscrta a sestre te bocaju... samo otidji, ne treba nikakva najava.