Jel ovo preko kabla ili wifi?
Paket pretpostavljam moja tv net 5?
Moderator: Benq
2018. ili 2019. je optika provucena i kroz moj grad,ono kada su rovili cijeli grad ali ne znam da li je bila operativna i da li se moglo prikljuciti.
U gračanici je optika rađena iz dva dijela. Na karti je trenutno prikazano da je urađen jedan dio ( istočno od rijeke ) iako je na desnoj strani gračanice ( trepanići npr. ) odavno urađen, ali nije prikazan kao da je urađen iako se uredno pušta ftth. zar nije gračanica prije 2018te prokopana ?zippoo87 wrote: ↑04/01/2022 21:382018. ili 2019. je optika provucena i kroz moj grad,ono kada su rovili cijeli grad ali ne znam da li je bila operativna i da li se moglo prikljuciti.
Ja sam prikljucio u januaru 2021. a rekli su mi da vec pola godine prije mene pustaju optiku u gradu korisnicima.
Sada je vec dobar dio grada pokriven optikom a i sela su neka komplet povezana.
A u samom centru ima jos jedan provajder koji nudi opticki internet...doduse manje brzine nego u BHTa ali su i cijene nize.
Najbolje je da podneses zahtjev za odredjeni paket pa ces vidjeti moze li ili ne, i da li su kod tebe u ulici kopali i provlacili optiku?

imaš online kartu
Da natprovajder je BHT...imao je jos pretprosle godine downlink 1Gbps ...radio sam malo tudend wrote: ↑04/01/2022 22:09U gračanici je optika rađena iz dva dijela. Na karti je trenutno prikazano da je urađen jedan dio ( istočno od rijeke ) iako je na desnoj strani gračanice ( trepanići npr. ) odavno urađen, ali nije prikazan kao da je urađen iako se uredno pušta ftth. zar nije gračanica prije 2018te prokopana ?zippoo87 wrote: ↑04/01/2022 21:38
2018. ili 2019. je optika provucena i kroz moj grad,ono kada su rovili cijeli grad ali ne znam da li je bila operativna i da li se moglo prikljuciti.
Ja sam prikljucio u januaru 2021. a rekli su mi da vec pola godine prije mene pustaju optiku u gradu korisnicima.
Sada je vec dobar dio grada pokriven optikom a i sela su neka komplet povezana.
A u samom centru ima jos jedan provajder koji nudi opticki internet...doduse manje brzine nego u BHTa ali su i cijene nize.
taj operater u centru pruža optički internet koji uzima od bht![]()
osim centra grada, čitavom dužinom magistrale od raskršća je optika, a od skoro se pušta i u Pribavi![]()
u gračanici je odličan posao odrađen iz prostog razloga što imaju potpunu podršku od opštine/načelnika, a koje su uvijek glavni faktor sporog razvoja fiksne mreže ( barem prema izvještaju BH Telecoma 2019.te )![]()
Fair use bhtelecoma se računa na sljedeći način
To znaci da ja na jednoj lokaciji mogu skinuti 48,6 TB, a na drugoj 81 TB. Pa sta sa tolikom kolicinom da radim!!!! Znaci dnevno da skidam preko 1.5 TBdend wrote: ↑05/01/2022 01:36Fair use bhtelecoma se računa na sljedeći način
Brzina ( Mbps ) x 60 ( minuta ) x 60 ( sat ) x 24 ( dan ) x 30 ( mjesec ) x 0.5 ( 50% limit ) / 8 ( bit u bajt )
Paket 100 Mbps
100 x 60 x 60 x 24 x 30 x 0.5 / = 16 200 000 MB ( 16.2 TB )
Mbps = mjesečni limit
50 = 8.1 TB
25 = 4.05 TB
10 = 1.6 TB
5 = 0.8 TB
Sistemska greška, bit će obrisano.bumerangss wrote: ↑05/01/2022 03:42 Vidim stanje bonus plus bodova mi je 44 sto znaci da se nisu poništili bodovi 31.12 jer sam iskoristio 500 bodova za umanjenje računa za 15 KM i ostalo mi ta 44 boda.
Fer od BHTelecoma ako se vec nije moglo iskoristiti i to onda se prenijelo u novu 2022-gu godinu![]()