Nemam sad vremena da istrazujem po "deep" webu. To bi trebalo da mainstream medije objave ako smiju.jeza u ledja wrote: ↑26/12/2021 23:26Mozes li postaviti listu svih profesionalnih fudbalera u svijetu koji su umrli ove godine. Maloprije si aludirao da umire 5-6 sedmicno.spinel_ wrote: ↑26/12/2021 23:24
Ne samo fudbalera nego i svih ostalih sportista. Svako malo neko kolabira.
Ove sedmice su 3 ili 4 nazalost i umrla.
Ove smrti nisu normalne i nikako se ne mogu i ne smiju uporedjivati s prethodnim godinama jer time zelite aludirati da je ovo normalno i da se uvijek desavalo. E nije.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- spinel_
#58301 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- jeza u ledja
#58302 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemam vremena al vjerujte mi na rijec.
Puni ste nekih vijesti zrtvama sejtanske vakcine, fudbaleri padaju ko kruske, a sad odjednom nemas vremena.
Maloprije govoris o 5-6 mrtvih profesionalnih fudbalera sedmicno. Trebamo ti vjerovat na rijec jbg.
Puni ste nekih vijesti zrtvama sejtanske vakcine, fudbaleri padaju ko kruske, a sad odjednom nemas vremena.
Maloprije govoris o 5-6 mrtvih profesionalnih fudbalera sedmicno. Trebamo ti vjerovat na rijec jbg.
-
breba
#58303 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, on je ocigledno naivna budala jer se vakcinisao sa dvije doze iako je prelezao kovid. I jos smatra da ima dokaza da i treća može biti korisna!? Treba mu otvoriti oči pod hitno.
Kakav je to molekularni biolog prof dr sc kojeg izlevate tako lako Faucci & co.
- spinel_
#58304 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izvoli. Svi slucajevi od pocetka godine po mjesecima:jeza u ledja wrote: ↑26/12/2021 23:38 Nemam vremena al vjerujte mi na rijec.![]()
Maloprije govoris o 5-6 mrtvih profesionalnih fudbalera sedmicno. Trebamo ti vjerovat na rijec jbg.![]()
https://stevekirsch.substack.com/p/athl ... -following
- jeza u ledja
#58305 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne. Nije.spinel_ wrote: ↑27/12/2021 00:32Izvoli. Svi slucajevi od pocetka godine po mjesecima:jeza u ledja wrote: ↑26/12/2021 23:38 Nemam vremena al vjerujte mi na rijec.![]()
Maloprije govoris o 5-6 mrtvih profesionalnih fudbalera sedmicno. Trebamo ti vjerovat na rijec jbg.![]()
Mozes li postaviti ovdje na forum listu profesionalnih fudbalera koji su umrli u 2021? Naravno, mislim na aktivne fudbalere. Ne mislim na kosarkase, ne mislim na trenere, ne mislim na igrace pikada, ne mislim na penzionere, ne mislim na djecu, ne mislim na dzogere, ne mislim na amatere, i naravno mislim samo na one koji su mrtvi.
Pitam treci put. Zar je tako tesko?
- Point.
- Point.
#58307 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uočiti očigledne laži na ovom sajtu i shvatiti o čemu se radi. Milion puta ponovljeno da Eriksen nije bio vakcinsan prije njegovog kolapsa. Prestani širiti očite laži i netačne informacije.spinel_ wrote: ↑27/12/2021 00:32Izvoli. Svi slucajevi od pocetka godine po mjesecima:jeza u ledja wrote: ↑26/12/2021 23:38 Nemam vremena al vjerujte mi na rijec.![]()
1/06/21, Denmark 29 years old
Christian Eriksen(29), star Inter Milan footballer collapsed with cardiac arrest on the soccer pitch 12 days after receiving a Pfizer shot. Revived with defibrilator. News Story
I demant.
But soon after he collapsed during the match, erroneous speculation emerged on social media appearing to link a COVID-19 vaccination to the incident. A since-deleted tweet falsely claimed Eriksen received the Pfizer/BioNTech vaccine on May 31.
“Inter Milan Chief Medic and Cardiologist confirmed that he received the Pfizer vaccine 12 days ago,” read one tweet attributing the quote to Radio Sportiva. The claim has been reposted on Instagram and Facebook.
But Inter Milan’s director, Giuseppe Marotta, denied the claims and said Eriksen, who also plays for the Italian club, had no previous signs of health issues.
“He didn’t have COVID and wasn’t vaccinated either,” Marotta reportedly told Rai Sport.
Radio Sportiva also disputed the social media claims, saying on Twitter that the radio station never interviewed any Inter Milan officials about Eriksen’s condition.
-
tindbe
#58308 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
De šta je smisao ove liste uopšte?!
Vidim da je objavljujete već par puta.
Sad je očito ovo neki big deal. Likovi nasjedaju na medijske članke (koji zarađuju na tim klikovima khm) o padovima na treninzima, pikado mečevima, kod kuće, oko kuće, u kući, dok plivaju, kad pretrpe udarac u glavu u 3. alžirskoj ligi i puste ga da nastavi meč i on umre, i slične WOW članke.
Vidim da je objavljujete već par puta.
Sad je očito ovo neki big deal. Likovi nasjedaju na medijske članke (koji zarađuju na tim klikovima khm) o padovima na treninzima, pikado mečevima, kod kuće, oko kuće, u kući, dok plivaju, kad pretrpe udarac u glavu u 3. alžirskoj ligi i puste ga da nastavi meč i on umre, i slične WOW članke.
-
cassius
- Tesla Edison
#58311 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ko ga tjera da se bavi sportom. Nek pije, puši, kasno jede i neće biti problema.
Treba živjeti zdravo
- Tesla Edison
#58312 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka čast, to je za pohvalu. Samo nek nastavi. Ne valja biti ANTIVAXXER.
Nije bitno kako i šta, bitno je da je primio i da nije ANTIVAXXERDead Man Walking wrote: ↑23/12/2021 00:18Gdje, sta, kako? Ne mozes primiti ni booster ako nije proslo 6 mjeseci od druge doze prve vakcine. Za prvu se reklo da ide u dvije doze, kakav se bauk oko toga dize kao da se nije znalo yebote. Buaaa dvije doze, run for your life.![]()
Znaci vecina je primila jednu vakcinu u dvije doze kao sto je i receno, i minimalno 6 mjeseci nakon toga moze ici booster, koji najveci broj ovih sa prve dvije doze svakako nije ni primio (evo ni ja licno, jedva sam se stavio na listu jer ne daju svima).
- spinel_
#58313 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci njihovi zivoti nisu bitni sta li?jeza u ledja wrote: ↑27/12/2021 01:17Ne. Nije.spinel_ wrote: ↑27/12/2021 00:32
Izvoli. Svi slucajevi od pocetka godine po mjesecima:
Mozes li postaviti ovdje na forum listu profesionalnih fudbalera koji su umrli u 2021? Naravno, mislim na aktivne fudbalere. Ne mislim na kosarkase, ne mislim na trenere, ne mislim na igrace pikada, ne mislim na penzionere, ne mislim na djecu, ne mislim na dzogere, ne mislim na amatere, i naravno mislim samo na one koji su mrtvi.
Postavio sam ti listu svih igraca, tebi ako se da napravi selekciju iz tog clanka pa nam javi koliko je na listi fudbalera umrlo. Ti odluci jesu li profi.
I pitaj mejnstrim medije zasto ne rade svoj posao, zar im je tesko da naprave poredjenje npr s prethodnim godinama.
Ah da, naravno. Svi su oni "brought by Pfizer".. Zanemari.
Evo jedan clanak iz NJE https://www.berliner-zeitung.de/news/ra ... -li.193554
-
cassius
#58314 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
4 vakcine u maximalno godinu dana , za virus koji 98-99% ljudi preboli bez nekih vecih problema
divno , ima logike definitivno 
- spinel_
#58315 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svaki mediji ima svoju "istinu"
Pa im i dalje vjerujte sve sto vam kazu

Pa im i dalje vjerujte sve sto vam kazu

-
Capljina74
#58316 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne znam kako BiH to nazvao...
Ono učilo nas vakcina, revakcina i slijedeće godine buster, ali jebo to, ipak je znanje devedesetih prevaziđeno kao i prirodni imunitet što je.
Prirodno mi je da buster ide na godinu dana. Bar neka ustaljena praksa.
Sve otišlo u materinu.
Ne znam šta jaro @splinter misli o ovolikom šibanju Ag-ma?
Više nije ni stvar prcanja primarijusa Sivonje ni prof. sci. Ježa.
- Ateista
#58317 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok, mozda je u Americi drugacije, znam da se u EU u dosta drzava moraju raditi testovi ako hoces da udjes u neke javne objekte a nisi vakcinisan, ovdje to ios uvijek nije zazivjelo.jeza u ledja wrote: ↑24/12/2021 18:51Ne znam kako je tacno u EU ali u Americi se vrlo rijetko radi testiranje samo za nevakcinisane. U stvari cesto ako se moras testirati svejedno je da li si vakcinisan ili ne.Ateista wrote: ↑24/12/2021 16:24
Pretpostavljam da je i u americi slicno kao u EU da kao vakcinisan mozes svugdje a nevakcinisan moras cesce raditi testove, tako da je to jako bitno, jer koliko ce kojih biti moze zavisiti i od toga koliko koga testiras, a i zbog potvrda i zbog izrazenijih simptoma se vjerovatno vise testiraju nevakcinisani.
Ovo jeste teoretisanje ali pokazuje koliko statistika moze zavarati, da bi dobili neko realnije poredjenje trebalo bi nasumice testirati veci uzorak vakcinisanih i nevakcinisanih ali priblizno isti broj jednih i drugih, pa vidjeti kakvo je stanje, iako ni to nije 100% realno jer u realnosti ima jos puno faktora koji uticu, ali je bar blize.
Kako god, koliko sam mogao vidjeti ni ti se ne slazes sa ovim covid propusnicama, a to i jeste kljucni problem trenutno
Bilo bi interesantno pogledati statistiku koliko je testova uradjeno jer se sumnjalo u bolest ili izlozenost virusu, a koliki procenat testova je uradjen jer ne nekome trebala propusnica za nesto (a da se za istu stvar ne testiraju vakcinisani). Sumjam da je ovaj drugi broj veci od prvog.
Uglavnom, stavio sam ti 3 stvari koje sam nasao nabrzaka, pretpostavljam da ima jos mnogo takvih izvjestaja koji pokazuju da se nevakcinisani mnogo cesce zarazavaju virusom nego vakcinisani. Siguran sam da ima istrazivanja koja su uzimala i to obavezno testiranje u obzir. Mozes potraziti i sam.
Poenta je da vakcina pravi znacajnu razliku i za samu mogucnost zaraze. Nije samo u pitanju hospitalizacija i smrt. Samim vakcinisanjem smanjujes mogucnost da ces zaraziti drugoga.
Kako god, mislim da je tesko na taj nacin dolaziti do tih zakljucakq jer ima uvijek puno drugih faktora koji uticu, zato bi trebalo uraditi istrazivanje kao sto sam vec govorio. Da ne bude zabune, ja ne mislim da vakcina nema nikakav uticaj na sirenje, sigurno ima neki, ali opet kazem brojevi u drzavama sa visokom stopom vakcinacije pokazuju da to i nije toliko znacajno jer ne mogu te brojke biti samo od tog malog broja nevakcinisanih.
- Ateista
- Ateista
#58319 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Drugacije je onda u odnosu na evropu gdje cesto ako nisi vakcinisan moras raditi test, na primjer da bi boravio u hotelu i slicnoGandalfSivi wrote: ↑24/12/2021 16:41Zavisi od drzave do drzave, ali u ogromnoj vecini slucajeva, testiranje nije mandatorno ni za koga...Ateista wrote: ↑24/12/2021 16:24
Pretpostavljam da je i u americi slicno kao u EU da kao vakcinisan mozes svugdje a nevakcinisan moras cesce raditi testove, tako da je to jako bitno, jer koliko ce kojih biti moze zavisiti i od toga koliko koga testiras, a i zbog potvrda i zbog izrazenijih simptoma se vjerovatno vise testiraju nevakcinisani.
Ovo jeste teoretisanje ali pokazuje koliko statistika moze zavarati, da bi dobili neko realnije poredjenje trebalo bi nasumice testirati veci uzorak vakcinisanih i nevakcinisanih ali priblizno isti broj jednih i drugih, pa vidjeti kakvo je stanje, iako ni to nije 100% realno jer u realnosti ima jos puno faktora koji uticu, ali je bar blize.
Kako god, koliko sam mogao vidjeti ni ti se ne slazes sa ovim covid propusnicama, a to i jeste kljucni problem trenutno
-
gamer4ever
#58320 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne nego normalan covjek za razliku od antivaksera, jer podrzava 3 doze. Takodjer, vecina vakcina se daje od 3 do 5 doza, tako da je problem jedino ako bude potrebna sesta, sedma itd... Ovo do 5 doza je normalna procedura i vec decenijama se zove upravo cjepljenje.
-
splinter
#58321 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mislim više ništa, manje više da sam prestao pratiti vijesti, a stvari koje sam učio godinama ne može tek tako promijeniti ova pandemija niti bilo koja druga.Capljina74 wrote: ↑27/12/2021 09:51Ja ne znam kako BiH to nazvao...
Ono učilo nas vakcina, revakcina i slijedeće godine buster, ali jebo to, ipak je znanje devedesetih prevaziđeno kao i prirodni imunitet što je.
Prirodno mi je da buster ide na godinu dana. Bar neka ustaljena praksa.
Sve otišlo u materinu.
Ne znam šta jaro @splinter misli o ovolikom šibanju Ag-ma?
Više nije ni stvar prcanja primarijusa Sivonje ni prof. sci. Ježa.
Valjda znaju neke osnovne stvari i zašto u slučaju virusa poput Corone ili Influenci šibanje Ag koji trebaju da izazovu produkciju At za sobom ima nekoliko Ali . . .
Ovdje se očito radi o "Original antigenic sin" ili Hoskins effect-u.
Pojednostavljeno imununi sistem ostaje " zaključan" ili "zarobljenim" prvim odgovorom koji je dao na svaki antigen, i nije u stanju postaviti potencijalno učinkovitije odgovore tijekom sljedećih infekcija.
Osim toga što se se stvaraju "beskorisna" ili antitjela reduciranih sposobnosti i same B ćelije mogu biti pogođene ovim fenomenom pa B ćelije proizvode antitjela koja ne prepoznaju novi antigen.
-
gamer4ever
#58322 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva je poenta liste ? Ako je nesto u vezi vakcina, nema smisla, jer na listi nisu samo vakcinisani.spinel_ wrote: ↑27/12/2021 00:32 Izvoli. Svi slucajevi od pocetka godine po mjesecima:
-
Trappist
#58323 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Citaj malo bolje. Moj post ispod ovog sto si citirao: "Uveo i tamo lockdown, pa bi spalo na 10 slučajeva mozda. A možda i ne bi. Mozda bi se povećao broj. Mozda bi ostao isti broj. A mozda je najveci katolicki praznik pa se malo manje testira, mozda samo."GandalfSivi wrote: ↑26/12/2021 21:54Ogroman pad broja novozarazenih na bozic, sto li boze? Mozda se ljudi nisu bas isli testirati na taj dan? Zaboravio si spomenuti da je sveukupno u Hrvatskoj uradjeno 1000 testova (pretpostavljam da isto vrijedi i za Njemacku).
-
gamer4ever
- Point.
#58325 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zašto si prešutio moj post na tvoju listu punoj laži i netačnih informacija?spinel_ wrote: ↑27/12/2021 09:16Znaci njihovi zivoti nisu bitni sta li?jeza u ledja wrote: ↑27/12/2021 01:17
Ne. Nije.
Postavio sam ti listu svih igraca, tebi ako se da napravi selekciju iz tog clanka pa nam javi koliko je na listi fudbalera umrlo. Ti odluci jesu li profi.
I pitaj mejnstrim medije zasto ne rade svoj posao, zar im je tesko da naprave poredjenje npr s prethodnim godinama.
Ah da, naravno. Svi su oni "brought by Pfizer".. Zanemari.
Evo jedan clanak iz NJE https://www.berliner-zeitung.de/news/ra ... -li.193554
I demant na ovu laž. Zašto svjesno širiš laži i neistine?1/06/21, Denmark 29 years old
Christian Eriksen(29), star Inter Milan footballer collapsed with cardiac arrest on the soccer pitch 12 days after receiving a Pfizer shot. Revived with defibrilator. News Story
But soon after he collapsed during the match, erroneous speculation emerged on social media appearing to link a COVID-19 vaccination to the incident. A since-deleted tweet falsely claimed Eriksen received the Pfizer/BioNTech vaccine on May 31.
“Inter Milan Chief Medic and Cardiologist confirmed that he received the Pfizer vaccine 12 days ago,” read one tweet attributing the quote to Radio Sportiva. The claim has been reposted on Instagram and Facebook.
But Inter Milan’s director, Giuseppe Marotta, denied the claims and said Eriksen, who also plays for the Italian club, had no previous signs of health issues.
“He didn’t have COVID and wasn’t vaccinated either,” Marotta reportedly told Rai Sport.
Radio Sportiva also disputed the social media claims, saying on Twitter that the radio station never interviewed any Inter Milan officials about Eriksen’s condition.
Last edited by Point. on 27/12/2021 11:07, edited 1 time in total.