Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
u-pet-deka

#57876 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by u-pet-deka »

Trappist wrote: 16/12/2021 20:13 Koliko je ono danska vakcinisala i uspješno pobijedila virus?

"U Danskoj rekord novozaraženih, spominju se nove mjere"

Ovom novom varijantom od svih cijepljenih 0,28% inficiranih. Od ostatka populacija koja nije cijepljenja udio je 0,126% Od danas ulazimo u skoro potpuni lock-down, bar do 17.1.
swanfilter

#57877 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Cini se meni, vakcina nije ni slaba koliko su strucnjaci pozurili sa vakcinisanjem stoke sitnog zuba. Nije ni jesen prosla, a vec bez zastite ...
Karikaturist

#57878 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Mogle bi ovdje da se dijele banane.. :skoljka:
kanguru

#57879 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

Prošle su dvije godine od početka te strašne pošasti modernog vremena koja tamani sve pred sobom. :-)

Tokom ove dvije "najstrašnije godine u istoriji modernog doba" bio sam na prvoj liniji, u kontaktu sa desetinama ljudi dnevno.

Nisam imao koronu niti je bilo ko iz moje porodice ili ljudi koje poznajem doživjelo posljedice ovog "monstruoznog" virusa.

Ne pada mi na pamet da se vakcinišem eksperimentalnim vakcinama koje su toliko efikasne da su za puni efekat ponekad potrebne čak i tri doze, a ako to ne urodi plodom, imamo i booster dozu HAHAHAHAHAHAHA

Ako sam uspio da nekako preživim ove prve dvije apokaliptične godine i sijaset "ključnih 14 dana", preživjeću i dalje... sve dok mi ne zaprijete otkazom u firmi :D

A onda ulazimo u potpuno drugu sferu koja se zove uskraćivanje osnovnih ljudskih prava - pravo na mišljenje, slobodu govora i kretanja. Preciznije, ulazimo u neofašizam, totalitarizam, represiju uz svakodnevnu medijsku kontrolu uma.

Uživajte u novom poretku, ovčice ispranog mozga :thumbup:
Karikaturist

#57880 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Pa odavno se vec uslo u fazu mandatornog vakcinisanja u firmama. Ti to mozda nisi dozivio ali gro ljudi jest.
Tuzno jest, malo i komicno i tragicno ali sta tu mozes. Doveden si pred svrsen cin.

I btw ovo zadnje ti nije trebalo..
moonca

#57881 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moonca »

^kaze.. stoka sitnog zuba^ Image :zoka:
kanguru

#57882 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

Karikaturist wrote: 19/12/2021 04:57 Pa odavno se vec uslo u fazu mandatornog vakcinisanja u firmama. Ti to mozda nisi dozivio ali gro ljudi jest.
Tuzno jest, malo i komicno i tragicno ali sta tu mozes. Doveden si pred svrsen cin.

Znam, ali takva je surova istina s kojom smo suočeni. Nema ovo više nikakve veze sa naukom i medicinom. Ljudi se plaše vlastitog mišljenja.

Ovo je politička poruka: Ne postavljaj pitanja. Ne dovodi u pitanje autoritet. Slušaj autoritet jer je to "ultimativna istina".

Ušli smo u period čovječanstva o kojem su govorile brojne knjige i filmovi koje smo tada nazivali fantastikom.

Karikaturist

#57883 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

kanguru wrote: 19/12/2021 05:08
Karikaturist wrote: 19/12/2021 04:57 Pa odavno se vec uslo u fazu mandatornog vakcinisanja u firmama. Ti to mozda nisi dozivio ali gro ljudi jest.

Znam, ali takva je surova istina s kojom smo suočeni. Nema ovo više nikakve veze sa naukom i medicinom. Ljudi se plaše vlastitog mišljenja.

Ovo je politička poruka: Ne postavljaj pitanja. Ne dovodi u pitanje autoritet. Slušaj autoritet jer je to "ultimativna istina".

Ušli smo u period čovječanstva o kojem su govorile brojne knjige i filmovi koje smo tada nazivali fantastikom.

Pa onda nema potrebe da nas ovdje nazivas ovcicama ispranog mozga..
kanguru

#57884 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

Karikaturist wrote: 19/12/2021 05:10
kanguru wrote: 19/12/2021 05:08

Pa onda nema potrebe da nas ovdje nazivas ovcicama ispranog mozga..
To nije upućeno tebi, nego čitavom čovječanstvu jer ne mogu da vjerujem šta se trenutno dešava i kakvo ludilo je zavladalo planetom, bez ikakve reakcije.
jeza u ledja

#57885 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Svi znamo da se prije uvijek dovodio autoritet u pitanje. Kad nam nesto kazu na TV, kad nam nesto kazu vlasti, strucnjaci, mi smo uvijek dovodili u pitanje.
A danas neki cudan vakat, totalitarizam. Ne smijes dovesti u pitanje nista, ne smijes kontrirati vlasti, struci, ne smijes imati svoje misljenje. Ne mozes cak ni saznati pravu istinu jer cenzura radi svugdje.

:-)

Nismo usli u naucnu fantastiku, vec su se neki nagledali previse naucno fantasticnih filmova i zagubili se previse u bespucima interneta pa silno zele da im se fantazija pretvori u realnost. Fantazija u kojoj su oni progutali pravu pilulu, sta li.
Dead Man Walking

#57886 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

kanguru wrote: 19/12/2021 04:54
Ne pada mi na pamet da se vakcinišem eksperimentalnim vakcinama koje su toliko efikasne da su za puni efekat ponekad potrebne čak i tri doze, a ako to ne urodi plodom, imamo i booster dozu HAHAHAHAHAHAHA
Jos nisi primio vakcinu za polio?

Image
kanguru

#57887 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

Dead Man Walking wrote: 19/12/2021 05:33
kanguru wrote: 19/12/2021 04:54
Jos nisi primio vakcinu za polio?

Image
:thumbup:
jeza u ledja

#57888 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Svako ko ima djecu zna koliko doza vakcina treba za
razne bolescuge u raznim uzrastima. Dvije, tri, cetiri…

U stvari nijedna nije samo jedna doza.

Al gdje to ima hej….cuj boosteri.
kanguru

#57889 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

Ništa onda, rokajte se boosterima do besvijesti :thumbup:

Pjevajmo do zore
°u°

#57890 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Prvih 785 slučaja omikrona u Danskoj. A Danska važi za zemlju koja je na vrhu u svijetu po broju testiranih

https://www.eurosurveillance.org/conten ... 6GLX60s#t1

Prva kolona dole je ukupni broj omega, druga postotak, treća broj omikrona, četvrta postotak. Primjetno je da je najmanji broj omikrona među preboljelim, ubjedljivo najmanji 4.3%, omega još manji. Ne nađoh podatak kada su ti preboljeli, koliko je vremena prošlo od njihove prijašnje zaraze i nove.
Ilitiga prirodni imunitet je daleko najbolja zaštita. Ali vjeruj svojoj vladi, autoritetu, nijhovim stručnjacima... koji kažu
za covid ausweiß more samo vakcinisan

Image

Da dodam, međunovima ih je 9 završilo u bolnici 1.2%, jedan na intezivnoj, niko nije umro
Last edited by °u° on 19/12/2021 06:11, edited 1 time in total.
°u°

#57891 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Kad se već nadhebavate polio vakcinama

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1383764/

Od 120.000 doza sa greškom ubrizganim živim poliovirusima njih je bilo 40.000 zaraženih, naravno većinom djeca, 164 trajno paralizovano, 10 umrlo.

mRNA vakcina nije testirana na genotoksičnost i karcinotoksičnost.ilitiga pojma nemaju koje bi mogle biti dugoročne posljedice, posebno kod djece i mladih. I sami proizvođači vele da će se ispitivanja nastaviti 5 godina nakon dobivanja dozvole. Sam Pfizer priznaje sa dvije doze kod dječice ne stvara nikakav imunitet, zato im rokni booster.... Roknem im UZP
°u°

#57892 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Znači u Francuskoj ne hebu ni 1% ovih 5,162,757 koji su recovered, nego rokaj brale sve. Jer vjeruj vladi, autoritetu.... :-)

https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/france/
kanguru

#57893 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

°u° wrote: 19/12/2021 06:26 Kad se već nadhebavate polio vakcinama

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1383764/

Od 120.000 doza sa greškom ubrizganim živim poliovirusima njih je bilo 40.000 zaraženih, naravno većinom djeca, 164 trajno paralizovano, 10 umrlo.

mRNA vakcina nije testirana na genotoksičnost i karcinotoksičnost.ilitiga pojma nemaju koje bi mogle biti dugoročne posljedice, posebno kod djece i mladih. I sami proizvođači vele da će se ispitivanja nastaviti 5 godina nakon dobivanja dozvole. Sam Pfizer priznaje sa dvije doze kod dječice ne stvara nikakav imunitet, zato im rokni booster.... Roknem im UZP
kanguru

#57894 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kanguru »

°u° wrote: 19/12/2021 06:35 Znači u Francuskoj ne hebu ni 1% ovih 5,162,757 koji su recovered, nego rokaj brale sve. Jer vjeruj vladi, autoritetu.... :-)

https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/france/
KraljicaIzJajca

#57895 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

jeza u ledja wrote: 19/12/2021 05:49 Svako ko ima djecu zna koliko doza vakcina treba za
razne bolescuge u raznim uzrastima. Dvije, tri, cetiri…

U stvari nijedna nije samo jedna doza.

Al gdje to ima hej….cuj boosteri.
To je dio općeg znanja.

Vezano za covid cijepljenje djece:
Njemački medicinari, pedijatri savjetuju drugačije od američkih o cijepljenju djece, razumljivo njemac i amerikanac (ukljucujuci i tebe} ce drugacije slijediti savjete. Zato je smiješno da tvrdiš da si ti u pravu, a Njemac roditelj nije u pravu. ;-)
Last edited by KraljicaIzJajca on 19/12/2021 10:14, edited 2 times in total.
cassius

#57897 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Silovanje mozga u najavi jos koju godinu :D

Karikaturist

#57898 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Sta se desava u UK?
Oni su koliko znam uglavnom vakcinisati a pretpostavljam i boostirani. Znaci virus mutira stalno i prica o 2 kljucne sedmice koju slusamo je falsh teski kao i ono da ce vakcina pomoci da se suzbije.
25k jebenih pozitivnih testova, pa to je brutalno.
Ima li ikog pametan na svijetu da kaze sta je rjesenje, roknuti atomsku krmacu, poceti 3 svjetski ili pustiti jednostavno sve niz vodu.. Ne vidim kraj ovome.
gamer4ever

#57899 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Karikaturist wrote: 19/12/2021 09:16 Sta se desava u UK?
Oni su koliko znam uglavnom vakcinisati a pretpostavljam i boostirani. Znaci virus mutira stalno i prica o 2 kljucne sedmice koju slusamo je falsh teski kao i ono da ce vakcina pomoci da se suzbije.
25k jebenih pozitivnih testova, pa to je brutalno.
Ima li ikog pametan na svijetu da kaze sta je rjesenje, roknuti atomsku krmacu, poceti 3 svjetski ili pustiti jednostavno sve niz vodu.. Ne vidim kraj ovome.
Oko 50% je boostirano, to je ogromna zemlja i 50% koje nije boostirano je oko 30 miliona. Samo dvije doze izgleda da slabo stite protiv omikrona.
Point.

#57900 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

oruzana_pobuna wrote: 18/12/2021 23:48 nemas ti meni sta oprastat - ja od tebe ne zavisim nit mi ti dajes ista - niti imam od tebe ista - jedino sta od tebe i tebi slicnih mogu naucit je klimoglavljenje i "vikanje jes jes".... a to sam mogo i u SDA :lol: pa ti vidi gdje si ti i tebi slicni sa svojim "razmisljanjem".....

sam sam sebe i zenu izlijecio od govneta.... dijete prebolilo za 24 sata....to mi ipak daje malo kedibiliteta da mogu o tome diskutovat jer sam uspio u toj borbi a laka mi bila nije je je trajalo mjesec dana....
Auu sam si sebe izliječio, pa nema sad si doktor pravi. Pravi researcher što bi se reklo. Pa vidiš, vakcinisao sam se upravo da ne dođem u situaciju da se mjesec dana ne zajebavam u slučaju zaraze i sa nepoznatim ishodom. Plus da ne govorim da vakcinisan smanjujem mogućnost da zarazim druge.
Locked