Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#36926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idem jučer jednom prečicom za obilaženje gužve dugom par km, nailazim na auto, lik pegla li pegla, kontam hajd il nije ispravan il mu se ne žuri iz nekog razloga.
Sačekam jednu dobru priliku na preglednom pravcu i dobrom širinom ceste iako je većinom cesta za 1.5 auto Tik pred pokušaj preticanja lik ide krajnjom desnom i dalje pegla, nailazimo na dio gdje ima mjesta za preticanje, ja se izbacujem u lijevu i blago blicnem da mu dam do znanja da ću ga preteći kako ne bi krenuo lijevo. Kad je vidio da sam ga krenuo preticat lik me skoro zgura sa ceste i poče vozit lijevom trakom i po sredini, a još više krenu peglat.
Na taj vid bezobrazluka i krkanluka sam osjetljiv, te sam bio spreman da se ubacim ispred njega i složim full kočnicu nek se zabije u mene više me ništa nije zanimalo. Ubacim u drugu kad je došla prilika za preticanje i preletim ga, i ovaj put je krenuo da me gura sa ceste al je vidio da mu se neću pomaći il zakočit pa makar došlo i do kontakta.
Pogledam ga dok sam preticao vidim žena i dijete u sutu, žao mi bilo malog, nije on kriv što mu je stari idiot da ne može veći bit. Samo radi njega sam dao gas i proletio dalje, inače mi ne bi bilo mrsko čekati uviđaj koliko god treba, a ukoliko ne bi došlo do kontakta i nešto drugo...
Sačekam jednu dobru priliku na preglednom pravcu i dobrom širinom ceste iako je većinom cesta za 1.5 auto Tik pred pokušaj preticanja lik ide krajnjom desnom i dalje pegla, nailazimo na dio gdje ima mjesta za preticanje, ja se izbacujem u lijevu i blago blicnem da mu dam do znanja da ću ga preteći kako ne bi krenuo lijevo. Kad je vidio da sam ga krenuo preticat lik me skoro zgura sa ceste i poče vozit lijevom trakom i po sredini, a još više krenu peglat.
Na taj vid bezobrazluka i krkanluka sam osjetljiv, te sam bio spreman da se ubacim ispred njega i složim full kočnicu nek se zabije u mene više me ništa nije zanimalo. Ubacim u drugu kad je došla prilika za preticanje i preletim ga, i ovaj put je krenuo da me gura sa ceste al je vidio da mu se neću pomaći il zakočit pa makar došlo i do kontakta.
Pogledam ga dok sam preticao vidim žena i dijete u sutu, žao mi bilo malog, nije on kriv što mu je stari idiot da ne može veći bit. Samo radi njega sam dao gas i proletio dalje, inače mi ne bi bilo mrsko čekati uviđaj koliko god treba, a ukoliko ne bi došlo do kontakta i nešto drugo...
- Laplace
#36927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliki idiot trebaš biti pa da na autoputu po gustoj magli voziš pod dnevnim svjetlima? Najmanje dva takva jutros sam vidio. A o paljenju zadnje maglenke da i ne pričam, ona im radi samo kad nema magle pa ti smeta a kad u jedinoj situaciji kad bi mogla biti korisna ne radi.
- black_adrian
#36928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Maglenke ne služe za maglu. One služe isključivo kad je vedro i lijepo, pogotovo ako je noć, nek se vidi da imaš maglenke i nek auto ljepše izgleda. Kad je magla niko te i ne vidi, tako da nema potrebe palit maglenkeLaplace wrote: ↑04/01/2022 08:56 Koliki idiot trebaš biti pa da na autoputu po gustoj magli voziš pod dnevnim svjetlima? Najmanje dva takva jutros sam vidio. A o paljenju zadnje maglenke da i ne pričam, ona im radi samo kad nema magle pa ti smeta a kad u jedinoj situaciji kad bi mogla biti korisna ne radi.
- Laplace
#36929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idiot i seljačina u jednoj odobi.black_adrian wrote: ↑04/01/2022 06:11 Idem jučer jednom prečicom za obilaženje gužve dugom par km, nailazim na auto, lik pegla li pegla, kontam hajd il nije ispravan il mu se ne žuri iz nekog razloga.
Prije par godina mi je neko u društvu pričao kako su se (nekad davno) neki momci vraćali iz Vareša onim putem. U neko doba se između njih našao neki takav - pegla tamo gdje ga ne možeš preteći a ubrzava tamo gdje možeš. Doslovno skoro stane na dijelovima gdje je preticanje nemoguće (a na tom putu je mnogo takvih dionica) dok složi puni gas tamo gdje bi ga mogli preteći.
Ovaj iza nazvao mobitelom drugove iz prvog auta i dogovorili se: ovaj mu je prepriječio put, ovi izašli da ga išamaraju, lik se izvinjava i plače. Jedini jezik kog seljačine razumiju.
Nama tačno policija treba kao u Indiji, da mlati prekršioce štapovima.
- Laplace
#36930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Otprilike ta logika.black_adrian wrote: ↑04/01/2022 08:59Maglenke ne služe za maglu. One služe isključivo kad je vedro i lijepo, pogotovo ako je noć, nek se vidi da imaš maglenke i nek auto ljepše izgleda. Kad je magla niko te i ne vidi, tako da nema potrebe palit maglenkeLaplace wrote: ↑04/01/2022 08:56 Koliki idiot trebaš biti pa da na autoputu po gustoj magli voziš pod dnevnim svjetlima? Najmanje dva takva jutros sam vidio. A o paljenju zadnje maglenke da i ne pričam, ona im radi samo kad nema magle pa ti smeta a kad u jedinoj situaciji kad bi mogla biti korisna ne radi.![]()
Ali, da makar pozicije rade nazad. Prilazim nečemu neodređenom brzinom 100 km/h (brže ne idem zbog guste magle, ionako je ograničenje 80) i tek kad dosta priđem vidim da je to neki auto.
Inače, zbog guste magle je ograničenje sa 130 spušteno na 80. Relacija Podlugovi-Jošanica,vozim 90 a svi me pretiču (pa i kamion koji ne bi smio preko 90 ni u najboljim uslovima) pa kad se desi lančani sudar (kao u USA) onda će biti krivi Bakir, Autoceste FBiH, Bill Gates i HAARP.
- black_adrian
#36931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slažem se u potpunosti s oba posta. Sa seljačinama takvim nema drugog načina, pa naredni put neće. Ja se rijetko nerviram u zadnje vrijeme al ovo mi je baš diglo živac i mrtvih.
Ja bih za neispravne sijalice povećao još kaznu i redovno kažnjavao, više za to nego je li neko prekoračio 12km/h u zoni gdje nema žive duše. Pa majku mu, ako je ne znaš ti zamijenit, za cenera u svakom servisu ćeš to odradit i još njihova sijalica. Al ne, ono nešto štedi, vozi sa crknutim farom il na pola pregorenim štopkama. I što je najgore ti ispadneš kriv ako se zabiješ u takvu budalu, a sekunda je dovoljna.
Ma samo znaju nekog krivit, koga god, al nukad nije do njih. Vazda su ispravni, najbolji vozači, kriv im neko što pretiču preko pune, nemaju guma oa slete u provaliju, itd.
Ja bih za neispravne sijalice povećao još kaznu i redovno kažnjavao, više za to nego je li neko prekoračio 12km/h u zoni gdje nema žive duše. Pa majku mu, ako je ne znaš ti zamijenit, za cenera u svakom servisu ćeš to odradit i još njihova sijalica. Al ne, ono nešto štedi, vozi sa crknutim farom il na pola pregorenim štopkama. I što je najgore ti ispadneš kriv ako se zabiješ u takvu budalu, a sekunda je dovoljna.
Ma samo znaju nekog krivit, koga god, al nukad nije do njih. Vazda su ispravni, najbolji vozači, kriv im neko što pretiču preko pune, nemaju guma oa slete u provaliju, itd.
- Laplace
#36932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je servis skoro kod kuće, kupim sijalicu i oni je zamijene besplatno. Dobro je kad krenem na posao, jer mi se sijalica mijenja tako da se otvara poklopac kod točka, pa da se ne isprljam za par minuta posla.black_adrian wrote: ↑04/01/2022 09:12 Slažem se u potpunosti s oba posta. Sa seljačinama takvim nema drugog načina, pa naredni put neće. Ja se rijetko nerviram u zadnje vrijeme al ovo mi je baš diglo živac i mrtvih.
- black_adrian
#36933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad se sjetih jedne situacije, vjerovatno je neko čuo za gospodina X kod Jajca što podmazuje cestu raznoraznim uljem, da ga ne kudim, ko god putuje gore malo češće zna.
Prije nekoliko godina, ja sam potpuno zaboravio na taj podatak, vozio sam jedno lagano auto sa prosječnim gumama, čitaj voženim i ljeti i zimi, a zimske. Uglavnom, auto nije bilo moje al to nije bitno, ono što je bitno da sam nailazeći na tu krivinu kod jezera proklizao i napravio dva kruga na sred ceste koliko me bacilo, krenuo klizit dalje al sam srećom ostao smiren i uspio vratiti kontrolu nad autom, tako da se nisam nigdje zabio Ljudi stali, syebali se. Meni odmah u glavi bilo evo pogidoh, zadnji tren života, porodica, ode sve...
P.S vozio sam normalno, nisam divljao il tako nešto.. da ko šta ne pomisli..
Prije nekoliko godina, ja sam potpuno zaboravio na taj podatak, vozio sam jedno lagano auto sa prosječnim gumama, čitaj voženim i ljeti i zimi, a zimske. Uglavnom, auto nije bilo moje al to nije bitno, ono što je bitno da sam nailazeći na tu krivinu kod jezera proklizao i napravio dva kruga na sred ceste koliko me bacilo, krenuo klizit dalje al sam srećom ostao smiren i uspio vratiti kontrolu nad autom, tako da se nisam nigdje zabio Ljudi stali, syebali se. Meni odmah u glavi bilo evo pogidoh, zadnji tren života, porodica, ode sve...
P.S vozio sam normalno, nisam divljao il tako nešto.. da ko šta ne pomisli..
- black_adrian
#36934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja isto radim, vazda je usput. Pogotovo pozicija desna, zavučena je malo je reći. Minut posla a ispravan si na cesti.
-
BadBoy
#36935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sretoh obrnutog idiota sad za vikend. Spuštamo se sa planine, kolona se otegla od vrha do dna. Mic po mic. Negdje na pola ulazimo u maglu. Lik ispred mene momentalno pali sve što ima, duga, kratka, prednje, zadnje maglenke, unutrašnje svjetlo, luster u kući. A stojimo u koloni. Znači ubilo me ona zadnja maglenka, spržila rožnjače i sad imam smanjen vidLaplace wrote: ↑04/01/2022 08:56 Koliki idiot trebaš biti pa da na autoputu po gustoj magli voziš pod dnevnim svjetlima? Najmanje dva takva jutros sam vidio. A o paljenju zadnje maglenke da i ne pričam, ona im radi samo kad nema magle pa ti smeta a kad u jedinoj situaciji kad bi mogla biti korisna ne radi.
Al' neka, magla je što je sigurno sigurno je, iako se stoji u koloni nek se vidi on da stoji
- Leopard_SA
#36936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BadBoy wrote: ↑04/01/2022 10:10 Ja sretoh obrnutog idiota sad za vikend. Spuštamo se sa planine, kolona se otegla od vrha do dna. Mic po mic. Negdje na pola ulazimo u maglu. Lik ispred mene momentalno pali sve što ima, duga, kratka, prednje, zadnje maglenke, unutrašnje svjetlo, luster u kući. A stojimo u koloni. Znači ubilo me ona zadnja maglenka, spržila rožnjače i sad imam smanjen vid![]()
Al' neka, magla je što je sigurno sigurno je, iako se stoji u koloni nek se vidi on da stoji![]()
-
azdralovic
#36937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je fakat koncept koji je mnogim ljudima tesko razumjeti, da ako imas auto iza sebe ugasis maglenke...
-
mali_balon
#36938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sporost sporost sporost sporost i bolimekuctitis za sve ostale ma cesti cesta je samo moja
- Dozer
-
NediM17
#36940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije mjesecima nego decenijama otkad je napravljen put rezervisan za motorna vozila od Sarajeva do Zenice.
Veci dio tog puta su utopili u danasnji autoput a ova kratka dionica je ostala kao put rezervisan za motorna vozila sa ogranicenjem 100 km/h.
Veci dio tog puta su utopili u danasnji autoput a ova kratka dionica je ostala kao put rezervisan za motorna vozila sa ogranicenjem 100 km/h.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#36941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako raja kod Energopetrol pumpe na Č.Vili prelazi iz desne u srednju traku ko kamikaze izbjegavajući one kratere, ali realno one rupe u desnoj traci su jezive
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Laplace
#36943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad pomenuste skretanje za benzinsku: jutros je lik na putu od desetak metara uspio da tri puta zaustavi saobraćaj da bi došao na Petrolovu benzinsku u Vogošći. Prvo je (valjda) promašio Petrolovu pumpu na izlasku iz Vogošće (u smjeru ka kružnom ka Semizovcu), pa je skrenuo lijevo uza Umaxove pumpe (prvo zaustavljanje saobraćaja), napravio polukružno, sišao na Umaxovu pumpu pa se sa nje uključio na glavni put (drugo zaustavljanje saobraćaja) da bi nastavio ka Vogošći. Zatim je skrenuo na Petrolovu pumpu (treće zaustavljanje saobraćaja). Pri tome je isto mogao obaviti da niti jednom ne zaustavi saobraćaj, koristeći dva kružna toka. Nije bila neka gužva (mada je jutro kad su ljudi išli na posao, ali glavna špica je već bila prošla), bar dok on nije izveo svoj trostruki manevar. Naravno, puštači sa oba smjera su mu to uredno omogućili.
Otprilike kao na slici ispod (vrtanje mi je na nivou crtanja Čiča Gliše). Crvena putanja je njegova, zelena ispravna (bez ometanja i bez presijecanja pune linije) i brža, bez čekanja da ga neko pusti i sa manje potrošnje goriva).

Otprilike kao na slici ispod (vrtanje mi je na nivou crtanja Čiča Gliše). Crvena putanja je njegova, zelena ispravna (bez ometanja i bez presijecanja pune linije) i brža, bez čekanja da ga neko pusti i sa manje potrošnje goriva).

-
zigson
#36944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima naletih
- seoBIH
#36945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato sto ne razmislja, a nema nekog poticaja da razmislja. Samo po dzepu, pa ce se onda doci do pameti. Naprimjer, skontati da kamere mogu biti dokaz i od svake kazne onome ko prijavi ide npr 10% iznosa kazne na "virtualni račun", putem kojeg plaća razne drzavne obaveze (takse npr).
BejHa justice coin
- MMM1977
#36946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam, ja kad moram u Sarajevo prvo moram popiti apaurin pa onda krenuti. Prvo gužve a drugo što ljudi ne znaju voziti. Katastrofa.
Prije par dana sam pratio, iz Visokog do Stupa 15 minuta a onda sa Stupa do Importanea 45 minuta. Da moram voziti po gradu svaki dan ubio bih se
Prije par dana sam pratio, iz Visokog do Stupa 15 minuta a onda sa Stupa do Importanea 45 minuta. Da moram voziti po gradu svaki dan ubio bih se
-
twomad
#36947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haj sto je tri puta zaustavio saobracaj nego su to tri prekrsaja u krugu od 20 metara, tu je zabranjeno skretanje za umax u pravcu prema kruznom ako i skretanje za petrol iz pravca prema vogosci.Laplace wrote: ↑04/01/2022 21:55 Kad pomenuste skretanje za benzinsku: jutros je lik na putu od desetak metara uspio da tri puta zaustavi saobraćaj da bi došao na Petrolovu benzinsku u Vogošći. Prvo je (valjda) promašio Petrolovu pumpu na izlasku iz Vogošće (u smjeru ka kružnom ka Semizovcu), pa je skrenuo lijevo uza Umaxove pumpe (prvo zaustavljanje saobraćaja), napravio polukružno, sišao na Umaxovu pumpu pa se sa nje uključio na glavni put (drugo zaustavljanje saobraćaja) da bi nastavio ka Vogošći. Zatim je skrenuo na Petrolovu pumpu (treće zaustavljanje saobraćaja). Pri tome je isto mogao obaviti da niti jednom ne zaustavi saobraćaj, koristeći dva kružna toka. Nije bila neka gužva (mada je jutro kad su ljudi išli na posao, ali glavna špica je već bila prošla), bar dok on nije izveo svoj trostruki manevar. Naravno, puštači sa oba smjera su mu to uredno omogućili.
![]()
Ali neka, ustedio je 20 feninga goriva i 30 sekundi.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#36948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pustaci su tu meni gori 100 puta! Da nema njih, lako bi se telad koja krsi pravila naucila normalnom ponasanju. Sve dok ima sevaplija koji pustaju iz "altruizma" kretene koji krse pravila bice nam ovako.twomad wrote: ↑05/01/2022 09:58Haj sto je tri puta zaustavio saobracaj nego su to tri prekrsaja u krugu od 20 metara, tu je zabranjeno skretanje za umax u pravcu prema kruznom ako i skretanje za petrol iz pravca prema vogosci.Laplace wrote: ↑04/01/2022 21:55 Kad pomenuste skretanje za benzinsku: jutros je lik na putu od desetak metara uspio da tri puta zaustavi saobraćaj da bi došao na Petrolovu benzinsku u Vogošći. Prvo je (valjda) promašio Petrolovu pumpu na izlasku iz Vogošće (u smjeru ka kružnom ka Semizovcu), pa je skrenuo lijevo uza Umaxove pumpe (prvo zaustavljanje saobraćaja), napravio polukružno, sišao na Umaxovu pumpu pa se sa nje uključio na glavni put (drugo zaustavljanje saobraćaja) da bi nastavio ka Vogošći. Zatim je skrenuo na Petrolovu pumpu (treće zaustavljanje saobraćaja). Pri tome je isto mogao obaviti da niti jednom ne zaustavi saobraćaj, koristeći dva kružna toka. Nije bila neka gužva (mada je jutro kad su ljudi išli na posao, ali glavna špica je već bila prošla), bar dok on nije izveo svoj trostruki manevar. Naravno, puštači sa oba smjera su mu to uredno omogućili.
![]()
Ali neka, ustedio je 20 feninga goriva i 30 sekundi.
Pustace bih zoljom gadjao
- Laplace
#36949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svakako bi trebalo i njih kažnjavati. Fino, postaviš kamere i pratiš. Kazna ide i onima koji skrenu preko pune i onima koji ih puste, jer su saučesnici u činjenju prekršaja. Prethodno se sve to zakonski reguliše.
Edit: Dok se zakonski ne reguliše kažnjavanje puštača, može im se napakovati kazna za ometanje saobraćaja. Time bi se uticalo na smanjenje gužvi u saobraćaju.
Edit: Dok se zakonski ne reguliše kažnjavanje puštača, može im se napakovati kazna za ometanje saobraćaja. Time bi se uticalo na smanjenje gužvi u saobraćaju.
- seoBIH
#36950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moze, kada budemo i policiju prijavljivali kada to ne uradi.
Najveci problem je "ma sto cu prijaviti, nema tu zakona". Itekako ima, sve sto ide na papir neko ce dobiti negativnu ocjenu
Sta mislite sto policija odbija (tj predlaze da se nista ne radi) prijave od 100KM za neku recimo prevaru=? Pa zato sto je na kraju godine to minus ako slučaj nije razrješen, statistički se isto gleda sluča od 100 i od 100000KM ili koliko vec nula