skafiskafsnjak wrote: ↑04/01/2022 12:20
Naslovnica wrote: ↑04/01/2022 12:16
Nije nikakvo izdizanje ba, nego subjektivno mišljenje.
Pričam sa jaranicom, ona nakon 30 minuta ugasila, njoj bezveze.
Meni nije nimalo bezveze, pravi film u pravo vrijeme, možda je malo i zakasnio.
Šteta što će cancel, woke i ostali hipsteraji ovo djelo vjerovatno popljuvati jer nije baš u skladu sa njihovim pogledom na svijet, dapače.
Da, ima tu svega, ali je film baš onako da staneš i da se malo zamisliš i spoznaš dokle smo zaglibili. Ovo se prvenstveno odnosi na situaciju u USA, ali se sve to preslikava na cijeli svijet.
Nisam filmski kritičar i ne znam lijepo pisati kao neki, "apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma i apstrakcija umjetničkog akta uopšte, de jure predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalicizma. Bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku kao spcifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracije mi o njemu govorili...", ali film je baš osvježenje i neobičan. Ja sam poslao preporuku mnogim prijateljima da ga pogledaju.
Mah... Cim sse nekome ne svidja ili mu je previse satire - odmah se etiketira da ne razumije
Ja sam ga pregledao, ali sam se mozda nasmijao 1 ili 2 puta. Jednostavno silovanje .... Ideja je dobra, cak se moglo kvalitetno i bez satire prikazati.... Ova pandemija je nas komet koji prikazuje kako mnogi ne gledaju "nigdje" nego slijepo slusaju sve
Pa nisam mislio na tebe konkretno, izvini ako si se našao uvrijeđenim.
Vodio sam se ovom svojom drugaricom koja ga je isključila nakon 30 minuta.
Meni nije nikakvo silovanje nego baš pogađa u kost, i naravno da je satira. Silovanje od strane medija, društvenih mreža, predsjednički izbori i laganje, pohlepa, itd...
Satiričan film, drugačiji, ne znam zaista šta ima loše u količini satire u ovom filmu? Svakih 5-10 minuta se pojavljuje ta satira, i meni fakat nije smetalo.
Mnogo puta sam se nasmijao, ali to je do vrste humora. Nekome je smiješan LZN, ja nikada nisam mogao pogledati 5 minuta.
Ona scena na brodu, vjerovatno USS Missouri, vatromet...
Ono kada Drask-a lansiraju, njegovi komentari, ma odlično.
Šlag na tortu, kako završi predsjednica.