Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
snijeg_led

#24826 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by snijeg_led »

MUNAFIK wrote: 03/01/2022 17:44
snijeg_led wrote: 03/01/2022 17:41

pa necu samo pitam. Mom momku je bilo u redu da ima prijateljice, pa sam onda mislila da vidim kod drugih jel u redu ako ja imam muske prijatelje :D

Momak i muž.... Dvije skroz razlicite vrste muškarca, odnosa, obaveze...

Nemoj to da poistovjecujes momka i muza.

Momka danas imaš jednog, sutra drugog i nemas prema njemu nikakvu obavezu ali bas nikakvu, a prema mužu već imaš obaveze pa bar one zakonske (kao i on prema tebi) i naravno da muškarac, od kojeg možeš uzeti pola imovine ako se razvedete, ima pravo da se nešto pita u tom braku.
Po cemu razliciti odnosi, sta znaci papir? Ako si u ozbiljnoj vezi ili mislis da je ozbiljna.
I ko sad uzima pola imovine, pa nije on sve zaradio :-)
no_sikiriki

#24827 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by no_sikiriki »

snijeg_led wrote: 03/01/2022 17:30
Poirier wrote: 03/01/2022 17:28

Veza i brak su dvije razlicite stvari. Dok ste u vezi onda je iole podnosljivo da ima musko drustvo i da se druzi, samo ako je muskarac upoznat sa njima. Dok ste u braku, to vise nije to, onda se trebate samo posvetiti jedno drugom. Ruzno bi bilo da zena u braku izlazi vani sa muskarcima pa cak i sa nekim "bezopasnim", tj.sa muskim prijateljima. Tako da bi u braku od svoje zene ocekivao da svede ta prijateljstva na minimum, jer ne bih ni ja hodao okolo sa prijateljicama. U vezi je nekako i okej, ma da bi trebala svog momka upoznati sa njima, cisto da ne bi bilo poslije nekih zabuna i slicno.
Postujem tvoje misljenje ali nije brak zatvor. Ili onda nije za svakog.
Neki izgleda fakat zamišljaju brak kao (doživotni) zatvor.
Kad sam se udala, neke (neudate) prijateljice su me prestale zvati na kafu itd. Na moj upit šta bi, kažu "pa udala si se". Znači, :roll:

LIčno mislim da je sasvim normalno imati prijatelje oba spola, s tim da ne izlazim nasamo sa muškarcima, niti suprug sa ženama. Ako je više neke raje, ne vidim nikakav problem u tome, jer nema nikakve romantične konotacije.
Chloe
Photo mod

#24828 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Chloe »

Ili momak ili muž, partneri su, u ljubavi se poštuju isto.

Nisam se odrekla svojih prijatelja, iz djetinjstva, iz škole ali ni onih koje sam i nakon udaje stekla. Doduše, trojicu ih imam, plus rodjaka koji mi je od sve rodbine nešto posebno.
Prijatelji su rijetkost, bar za mene, isto kao i prijateljice.
To se čuva i pazi. Moj partner kad bi se zbog mene odricao prijatelja i prijateljica, sa kojima je djelio dobro i zlo prije mene, zamislila bih se kakva je on osoba.

Kad se dvoje vole, poštuju, jedno drugom su najvažniji, ni četa prijateljica i prijatelja, nisu problem, niti su prijetnja vezi da bi se oko toga pravio problem.
moonca

#24829 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

U RL, itekako je problem..... sve se mijenja.... pogotovo, ako dodju djeca.... opet novi set prijatelja / poznanika itd..
Chloe
Photo mod

#24830 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Chloe »

Poznanici su nešto drugo. Nije svaka osoba kojom se sjedne i popije kafa, pa i druži, prijateljica/prijatelj, bar meni. 🤷‍♀️
MUNAFIK

#24831 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MUNAFIK »

moonca wrote: 03/01/2022 18:36 U RL, itekako je problem..... sve se mijenja.... pogotovo, ako dodju djeca.... opet novi set prijatelja / poznanika itd..

Ta primjena 'prijatelja' sa brakom i kad dodju bebe mi je bas debilna. Jednostavno ne razumujem ljude koji vise ne zovu svije drugove van jer se oženio, a situcija je još gore kod žena... Meni to nije jasno.

Jos manje razumijem ljude koji kad se ozene ili udaju nemaju nikad vremena za staro društvo. Sve ko fol u nekakvim obavezama i naravno ovo što je gore napisao neko da se u braku ljud trebaju posvetiti SAMO jedno drugom to je posebna glupost i jedan potpuni besmisao skroz u suprotnosto sa covjekovom prirodom.
moonca

#24832 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

MUNAFIK wrote: 03/01/2022 18:46
moonca wrote: 03/01/2022 18:36 U RL, itekako je problem..... sve se mijenja.... pogotovo, ako dodju djeca.... opet novi set prijatelja / poznanika itd..

Ta primjena 'prijatelja' sa brakom i kad dodju bebe mi je bas debilna. Jednostavno ne razumujem ljude koji vise ne zovu svije drugove van jer se oženio, a situcija je još gore kod žena... Meni to nije jasno.

Jos manje razumijem ljude koji kad se ozene ili udaju nemaju nikad vremena za staro društvo. Sve ko fol u nekakvim obavezama i naravno ovo što je gore napisao neko da se u braku ljud trebaju posvetiti SAMO jedno drugom to je posebna glupost i jedan potpuni besmisao skroz u suprotnosto sa covjekovom prirodom.
Situacija je ..ako i drugi par. ima dijete.. druzenje je moguche... interesi a i teme su tu negdje.. sve ostale kombinacije. su upitne. nisu eliminisane.

Ne posvechuju se.. ali uz ostale obaveze.. posao. kao prvo. tu je i nova. familija.. i to je upitno ..koliko vremena uzima.... i zbilja. vrlo malo ostane za ..stare prijatelje. No u danasnje vrijeme drustv mreza. kontak se odrzava . virtualno.. :-)
no_sikiriki

#24833 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by no_sikiriki »

To neviđanje drugih ljudi ne samo da nije zdravo za individuu, nego i za taj brak. Ljudi smo, društvena smo bića, i time što smo se udali/oženili nismo odabrali jednu osobu sa kojom ćemo razgovarati do kraja života bez ikakve socijalizacije sa drugima.

Ljudi upravo pate od depresije/anksioznosti više otkako je počela pandemija, jer su nam društveni kontakti svedeni na minimum, što nije zdravo ni za koga.
tibetanac

#24834 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by tibetanac »

Pa to je tako jednostavno. Ljudi se mijenjaju, napreduju, nazaduju...isto kad se djevojcica po cijeli dan igra s djecakom u komsiliku, ljube se, glume muza i zenu pa ih niko ne tjera da vec od osnovne skole predju preko toga jer skontaju da su prerasli. Pa onda imas sljedeci ciklus, pa sljedeci, pa onda prirodno imas momka ili djevojku, pa se ozenis ili udas, pa imas djecu. Po meni to prirodno otpadne. Ti kad se udas imat ces svoju porodicu, muz svoju, parove s kojima se druzite, rodjake...i dok to sve obidjes i dok te obidju nemas vremena da se druzis s rajom s kojom si prije. Pa djeca i logicno da ces se bolje uklapati onda s drugim parovima s djecom slicnih godina...
Ljudi zapravo postaju depresivni jer zive s nekim a opet su sami, a to opet dolazi iz razloga da svako ima nesto svoje i malo toga zajednickog. Ono upustio si se u brak i tako treba da se ponasas, da razmisljas, treba da zivis s nekim ko ima slicna interesovanja kao ti. Ne treba da gledas ljepotu, materijalne stvari...treba da nadjes zivotnog saputnika.
Imas se ti s kim druziti i imati kontakte u skladu sa
svojim godinama, bracnim statusom, djecom itd.
Svako ko se ozenio shvata koliko imas manje vremena. Pa ko ima djecu skonta koliko je zapravo imao vremena ranije.
Meni je realno bezveze da mi zena radi, a ja pijem kafu s jaranicom.
tibetanac

#24835 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by tibetanac »

Pa evo moja zena npr da hoce otici s nekim na kafu ja bih je odnio licno na ledjima, ali nemas kad. Cuje se sa svima, neko i naleti kad se uhvati vremena, ali je bukvalno zivot 100 na sat. Dok dodje s posla, nesto pripremi da se jede, upali masinu, popijemo kafu, jedemo, izvadi to iz masine, dok se okrenes pun kurac sudja, pa slozi i to u masinu pa izvadi, pa skupi onaj ves.
Da ne bude da sam kreten i ja joj dosta pomognem u svemu sto radi. Pa hajmo kod mojih, pa hajmo kod njenih, pa hajmo kod brace, pa kod tetke, nane, dajdze, kuma, kume, par prijatelja, pa eto ti svih njih kod nas. Sve je to procedura, pravi kafe, pravi vecere, peri sudje, idi u prodavnicu, idi po namirnice, pa ako hocemo nekad nas dvoje izac negdje ni to ne mozes ugajgulit.
Tek onda dolaze djeca. Pa skontaj jos s tim.
snijeg_led

#24836 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by snijeg_led »

Pravljenje vecere, sudje, ves izvadi stavi i jos kafa - brat bratu 1.5 sat.
kupovanje namirnica jednom do dva puta sedmicno i to kasnije navecer kad nema guzve - 1.5 sat
jedite sto imate dok ne odete opet u samoposlugu
ko jos vidja tetke i sve te rodjaka tako cesto, mani se tog posla
Poirier

#24837 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Poirier »

no_sikiriki wrote: 03/01/2022 18:10
snijeg_led wrote: 03/01/2022 17:30

Postujem tvoje misljenje ali nije brak zatvor. Ili onda nije za svakog.
Neki izgleda fakat zamišljaju brak kao (doživotni) zatvor.
Kad sam se udala, neke (neudate) prijateljice su me prestale zvati na kafu itd. Na moj upit šta bi, kažu "pa udala si se". Znači, :roll:

LIčno mislim da je sasvim normalno imati prijatelje oba spola, s tim da ne izlazim nasamo sa muškarcima, niti suprug sa ženama. Ako je više neke raje, ne vidim nikakav problem u tome, jer nema nikakve romantične konotacije.
Bravo.
MUNAFIK

#24838 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MUNAFIK »

Ti ljudi sto kroz brak sebi zivot svedu na obilaske rodbine svoje i njene i eto kuma i kuke nisu normalni.
Poirier

#24839 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Poirier »

moonca wrote: 03/01/2022 18:53

Situacija je ..ako i drugi par. ima dijete.. druzenje je moguche... interesi a i teme su tu negdje.. sve ostale kombinacije. su upitne. nisu eliminisane.

Ne posvechuju se.. ali uz ostale obaveze.. posao. kao prvo. tu je i nova. familija.. i to je upitno ..koliko vremena uzima.... i zbilja. vrlo malo ostane za ..stare prijatelje. No u danasnje vrijeme drustv mreza. kontak se odrzava . virtualno.. :-)
Meni nije realno da neko u danasnje vrijeme i dalje pise : mogucHe, posvecHuju se itd. Daj ba pa nismo 5.osnovne.
Poirier

#24840 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Poirier »

sherbett wrote: 04/01/2022 10:28 A sto je najbolje, ch je č, a oni ga koriste za ć
Strava
To zapravo koriste oni koji ne znaju razliku izmedju č i ć. Pa onda moze i "ch". :lol:
Hakiz

#24841 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Ako je ch naše č, kako da naša emigracija, oni koji nemaju tastaturu sa afrikatima, napišu ć. Kako dž, a kako đ?

Pomozite ljudima, budite konstruktivni u kritici, nemojte samo "spuštati", to svako može.
Hakiz

#24842 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Ch je č, cch ili chh je ć.

Đ je lako, nekada se u našim jezicima pisalo kao dj (djetić - đetić), dz je dž.

Eto konstruktivne ideje.

A usput se izbjeglo libo tika stanje :wink:
Poirier

#24843 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Poirier »

Bash ti hvala inache to sve ima logikhe. :thumbup:
ExNihilo

#24844 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by ExNihilo »

Ili jednostavno prebaciš jezik tastature na bosanski/srpski/hrvatski.
moonca

#24845 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

:) DM . dejting sajtovi. itekako pomognu, oko izbora ..mogucheg partnera......... dokazi tu.. :oops:

https://www.uniqorner.com/razno/sindrom ... ugih-ljudi

Dakle, da li je ta karakterna osobina, ako zena ispoljava tokom, 'razmjene misljenja' privlachna, musharcima?
GandalfSivi

#24846 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by GandalfSivi »

snijeg_led wrote: 03/01/2022 17:21 Zabavljate se sa curom ili ozenite je, a ona sticajem okolnosti ima vise muskih prijatelja nego zenskih.
Da li bi vam to smetalo, ocekujete li od nje da ta prijateljstva svede na minimum ?
Kakve veze ima brak sa prijateljstvima? Ako joj ne vjeruje, zasto ju je zenio
no_sikiriki

#24847 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by no_sikiriki »

moonca wrote: 04/01/2022 17:24 :) DM . dejting sajtovi. itekako pomognu, oko izbora ..mogucheg partnera......... dokazi tu.. :oops:

https://www.uniqorner.com/razno/sindrom ... ugih-ljudi

Dakle, da li je ta karakterna osobina, ako zena ispoljava tokom, 'razmjene misljenja' privlachna, musharcima?
Image

KLjuč je u ovom silently. Pogotovo na forumu. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#24848 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Velkoski »

autor članka je potrošio vrijeme da napiše tu bljuvotinu i u šest tačaka izvrijeđa ljude samo zato jer je nepismen

yikes

:mrgreen:

nije upućeno tebi moonco nego nepismenom autoru članka :mrgreen:
snijeg_led

#24849 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by snijeg_led »

Hajd sad pitanje -
Sta mislite o tome da ja pred mojim momkom hvalim i lozim se na druge momke?

moj momak non stop prica o mojoj prijateljici, te vidi je kakva je sexy, ima tamne carape, mini sukknju i tako to. To me prilcno nervira, pa sam nekada razmisljala da mu opalim samarcinu, ali opet puno ga volim pa mu oprostim :(
irac300

#24850 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by irac300 »

snijeg_led wrote: 04/01/2022 22:13 Hajd sad pitanje -
Sta mislite o tome da ja pred mojim momkom hvalim i lozim se na druge momke?

moj momak non stop prica o mojoj prijateljici, te vidi je kakva je sexy, ima tamne carape, mini sukknju i tako to. To me prilcno nervira, pa sam nekada razmisljala da mu opalim samarcinu, ali opet puno ga volim pa mu oprostim :(
Nemaš ti momka, nego neku haman pa sirovinu. (zaključak izveden na osnovu tvog pisanja)

Jedno je reći, jest ova/ovaj zgodna/zgodan ali baš sliniti pred partnericom, bjež' ba, to je nedostatak osnovne kulture i poštovanja voljene osobe.
Post Reply