BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#751 Re: Bingo - generalna diskusija
Fazon je u tome sto nikad artikal ne bude greskom jeftiniji od istaknute cijene. Vazda je skuplji 
-
tap3ah75
#752 Re: Bingo - generalna diskusija
Da ne lažemo zna se i to desiti .... ali tada se ne žalimo naravno27decembar wrote: ↑02/01/2022 09:48Desi se i to ali urijetko_BataZiv_0809 wrote: ↑02/01/2022 09:47 Fazon je u tome sto nikad artikal ne bude greskom jeftiniji od istaknute cijene. Vazda je skuplji![]()
-
tap3ah75
#753 Re: Bingo - generalna diskusija
Gdje piše da bih se ja svađao i sa kim?Rothmans wrote: ↑01/01/2022 20:10Eto vidis da si carsija. A ovaj sto bi se svadjo je iz kaknja, stas mu...foxlife wrote: ↑01/01/2022 19:57
nisam citao sta taj predlaze ja pricam samo o razlici u cijeni
nisam nigdje rekao da se treba izdrkavati na radnici ma sta to znacilo nego fino reci nije vam ta cijena na onoj polici ili kako se zove vec
ili mi naplatite po toj napisanoj cijeni koju sam i vidio ili necu kupiti i zavrsena prica
Nikad ništa nisam radnicama na kasi prigovorio, znam da i one nemaju pojma šta imaju na akciji u radnji. I da apsolutno nemaju ništa sa cijenama.
- jasib
#754 Re: Bingo - generalna diskusija
Radnice u svim Bingo trgovinama su izuzetno ljubazne i susretljive. Zaista jesu, ali svaka izgleda kao da je upravo izašla iz rudnika, nakon odrađene 3 smjene. Iscrpljena, izmučena, skoro da jedva živi, a opet su nasmijane i odgovaraju na svaki upit.
-
ucenik1234
#755 Re: Bingo - generalna diskusija
U odnosu na DM nisu, tamo su najljubaznije i uvijek me lijepo pozdrave, valjda je do uslova to.
-
Naslovnica
#756 Re: Bingo - generalna diskusija
U DM-u je pretjerana i usiljena ljubaznost, vala mi ni to ne treba, da mi svaki put vičeš sa kase dobar dan i da ti ja odgovaram.ucenik1234 wrote: ↑02/01/2022 12:36U odnosu na DM nisu, tamo su najljubaznije i uvijek me lijepo pozdrave, valjda je do uslova to.
-
foxlife
#757 Re: Bingo - generalna diskusija
to da svaki put se kaze dobar dan treba da bude odgoj a to sto ti ne prihvatas tako nesto je druga prica i ko kaze da moras svaki put odgovoritiNaslovnica wrote: ↑02/01/2022 12:55U DM-u je pretjerana i usiljena ljubaznost, vala mi ni to ne treba, da mi svaki put vičeš sa kase dobar dan i da ti ja odgovaram.ucenik1234 wrote: ↑02/01/2022 12:36
U odnosu na DM nisu, tamo su najljubaznije i uvijek me lijepo pozdrave, valjda je do uslova to.
![]()
da li je usiljena? vjerovatno donekle jeste jer neke radnice nisu odgojene tako
-
Naslovnica
#758 Re: Bingo - generalna diskusija
Ne prihvatam da mi dobardana sa kase, 3 metra od mene, pogotovu, ovo naglašavam - dok ima drugu mušteriju.foxlife wrote: ↑02/01/2022 13:12to da svaki put se kaze dobar dan treba da bude odgoj a to sto ti ne prihvatas tako nesto je druga prica i ko kaze da moras svaki put odgovoritiNaslovnica wrote: ↑02/01/2022 12:55
U DM-u je pretjerana i usiljena ljubaznost, vala mi ni to ne treba, da mi svaki put vičeš sa kase dobar dan i da ti ja odgovaram.
![]()
da li je usiljena? vjerovatno donekle jeste jer neke radnice nisu odgojene tako
Dovoljno je kada dođem na kasu da tada kaže dobar dan, hvala, doviđenja ili već šta. Isto se odnosi i na mene.
p.s. to je moje subjektivno mišljenje, možda griješim, možda i ne, samo kažem ono što mislim i osjećam.
- jasib
#759 Re: Bingo - generalna diskusija
Slažem se. Preagresivno je to pozdravljanje s kase do ulaznih vrata. Dovoljno je na kasi.Naslovnica wrote: ↑02/01/2022 14:31Ne prihvatam da mi dobardana sa kase, 3 metra od mene, pogotovu, ovo naglašavam - dok ima drugu mušteriju.
Dovoljno je kada dođem na kasu da tada kaže dobar dan, hvala, doviđenja ili već šta. Isto se odnosi i na mene.
p.s. to je moje subjektivno mišljenje, možda griješim, možda i ne, samo kažem ono što mislim i osjećam.
Međutim, u DM nema dovoljno radnica za pitanja i servis kupaca. Često je u trgovini samo radnica na kasi, često s njom i čovjek iz obezbjeđenja, "koji sve zna"...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#760 Re: Bingo - generalna diskusija
Sir gaudina 9.5
-
Hakiz
#761 Re: Bingo - generalna diskusija
Radnice u Bingu su i dobre s obzirom na to kako ih tretiraju i kompanija i mušterije. Ja se divim pogotovo onima na suhomesnatim proizvodima. Uvijek ih je malo, to pokazuje da kompanija ne cijeni ni njih jer su robinje, ni mušterije koje moraju predugo čekati, a mušterije nervozne zbog čekanja najlakše im se na te radnice izderati.
Riba smrdi od glave, pa tako i svi problemi te vrste u Bingu su stvar kompanijine poslovne kulture. A ja mislim da je ta kultura samo izraz karaktera i na kraju vaspitanja onih koji je nameću, a to je rukovodstvo.
- nepass1
#762 Re: Bingo - generalna diskusija
Nisam sira narezao ima godina, presao na pavlaku
- nepass1
#763 Re: Bingo - generalna diskusija
U dm su uvijek minimalno dvije radnice u smjenijasib wrote: ↑03/01/2022 12:42Slažem se. Preagresivno je to pozdravljanje s kase do ulaznih vrata. Dovoljno je na kasi.Naslovnica wrote: ↑02/01/2022 14:31
Ne prihvatam da mi dobardana sa kase, 3 metra od mene, pogotovu, ovo naglašavam - dok ima drugu mušteriju.
Međutim, u DM nema dovoljno radnica za pitanja i servis kupaca. Često je u trgovini samo radnica na kasi, često s njom i čovjek iz obezbjeđenja, "koji sve zna"...![]()
-
Hakiz
#764 Re: Bingo - generalna diskusija
Ma i nisu, koliko puta ih vidim da trče sa kase na slaganje proizvoda, pa kada vide mušteriju na kasi trče da mu naplate i vraćaju se na slaganje. Nema kod nas da radiš jedan posao. Kada si na kasi samo da si na kasi. Da se možeš skoncentrisati samo na to i obavljati taj posao najbolje što možeš. Naši poslodavci misle da je bolje da mu jedan radnik radi u isto vrijeme tri posla kako uspije, nego da mu tri radnika rade ta tri posla, svaki svoj, najbolje što mogu. Pa kada posao ne bude obavljen dobro, naravno da su mu krivi radnici, nije on.
Može jedan čovjek raditi sve kod poslova koji se obavljaju sporo. Proizvodi koji se prave u malim serijama, kod kojih vrijeme pravljenja nije isuviše važno, zanatski rad i slično, tu jedan čovjek može sve. Sve ostalo...
Ima to i u medijima, od novinara se očekuje ne samo da napiše tekst nego da napravi i fotografiju, i video, i da sve to zna staviti na portal. I onda je novinar kriv zbog toga što fotografija nije dobra. Pa nije išao na ALU, išao je na žurnalistiku, pobogu si gazda...
Naši poslodavci ni poslije 200-300 godina od otkrića veće produktivnosti uzrokovane specijalizacijom to nisu shvatili. U stvari, znaju oni to, ali nije ih briga. Valja zaposliti dovoljan broj radnika, gdje ćeš to, ne ide.
Kod nas, na primjer u Bingu, jedna radnica radi jedan posao ne zato što joj je tako gazda odredio, nego zato što na nekim poslovima, konretno kasama i na suhomesnatim proizvodima, uvijek je velika gužva i naprosto nemaju vremena raditi nešto drugo. Dok, u istoj toj Bingo prodavnici (U Alti), na mjestima gdje je manja gužva, recimo na pecivima i kolačima, radnica slaže police, pa kada vidi mušteriju mora ostaviti slaganje, doći do pulta da mušteriji da neki kruh ili kolač, i opet se vraća da slaže police. Nije mi se jednom desilo da ih gledam kako to rade.
- nepass1
#765 Re: Bingo - generalna diskusija
Dvije su u smjeni, ne kazem da su dvije na kasi.
- jasib
#766 Re: Bingo - generalna diskusija
Zašto BINGO ne otvori velike trgovačke centre kao što je onaj u Mostaru, u Tuzli, BCC u Sarajevu, negdje u Hrvatskoj, u Srbiji ili u Crnoj Gori, u Makedoniji... .
-
Naslovnica
#767 Re: Bingo - generalna diskusija
Danas u velikom Bingetu akcija ako kupiš 2 Plazme po 300gr dobiješ nekakvu šolju po kojoj možeš pisati gratis. Jedna Plazma meščini 3.35.
Prokucala kasirka, plaćamo mi i tražimo šolju, njoj upitnik iznad glave, objasnimo da je polica puna oznaka za to, kaže vidite na info pultu.
Ja tamo, kaže ova - završeno je to 31.12. A danas 07.01.. OK, onda ću ovo vratiti nazad. Zakoluta ona očima, kao javite se na kasu 1. Stanem u red, ispred mene 7-8 duša, brza kasa a vazda ide sporije nego one regularne. Zove kasirka onog iz obezbjeđenja, objašnjava mu, vrati mi pare, bila je ljubazna i nije kolutala očima.
E jebemu, 7 dana stoji to i da niko ne ukloni?!
Kaže mi supruga, de ba, šta komplikuješ, hajmo. Neću ba.
Prokucala kasirka, plaćamo mi i tražimo šolju, njoj upitnik iznad glave, objasnimo da je polica puna oznaka za to, kaže vidite na info pultu.
Ja tamo, kaže ova - završeno je to 31.12. A danas 07.01.. OK, onda ću ovo vratiti nazad. Zakoluta ona očima, kao javite se na kasu 1. Stanem u red, ispred mene 7-8 duša, brza kasa a vazda ide sporije nego one regularne. Zove kasirka onog iz obezbjeđenja, objašnjava mu, vrati mi pare, bila je ljubazna i nije kolutala očima.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#768 Re: Bingo - generalna diskusija
Tako sam i ja miš za kompjuter kupio, bio ovako 60% snizenNaslovnica wrote: ↑07/01/2022 17:12 Danas u velikom Bingetu akcija ako kupiš 2 Plazme po 300gr dobiješ nekakvu šolju po kojoj možeš pisati gratis. Jedna Plazma meščini 3.35.
Kaze isteklo, ostala cijena, nisam se vracao jer stvarno nisam imao vremena za to.
Ne znam koliko je taj ko prodaje plazmu tu kriv u svemu tome jer i oni organizuju robu na policama
Gube se oni ljudi u bingeu
Ali radi ko doksa jbt
-
zippoo87
#769 Re: Bingo - generalna diskusija
Ja se danas zaheba u Bingu za 2 KM...nisam provjerio racun...naime kupio onu tecnost za brisace i fino na sred objekta poredano ih bruku i pise akcija,2l 2.50 KM i ja to uzmem i kupim jos rukavice obicne one,pise ispod 1.20 KM...i jos sam par stvari kupio...kad ja na kasu,par artikala bi 20 KM...vidim nesto mi puno ali hajde,nisam gledao racun dok nisam dosao kuci.
Odmah uzmem racun,tecnost za brisace 4,30 KM a rukavice 1.5 KM
Dakle dobro citajte i provjerite na deklaraciji je li taj proizvod na akciji,je pomjesaju namjerno i one koji nisu pa ti mislis da je tu sve na akciji a vecina ne bude...
Ovdje bas svi marketi muljaju sa cijenama na rafi i na kasi...na ukupni promet u toku dana,to su stotine i hiljade KM dodatne zarade a inspekcija nikada nije nikog kaznila za ovo a bukvalno da inspektor udje u market,pogleda 10 artikala i deklaracije i provjeri na kasi,naci ce 2-3 koji imaju drugu cijenu ali nece da se bave ljudi svojim poslom .
Dakle dobro citajte i provjerite na deklaraciji je li taj proizvod na akciji,je pomjesaju namjerno i one koji nisu pa ti mislis da je tu sve na akciji a vecina ne bude...
Ovdje bas svi marketi muljaju sa cijenama na rafi i na kasi...na ukupni promet u toku dana,to su stotine i hiljade KM dodatne zarade a inspekcija nikada nije nikog kaznila za ovo a bukvalno da inspektor udje u market,pogleda 10 artikala i deklaracije i provjeri na kasi,naci ce 2-3 koji imaju drugu cijenu ali nece da se bave ljudi svojim poslom .
-
Hakiz
#770 Re: Bingo - generalna diskusija
Nije uvijek do radnika, malo ih je pa griješe, ne mogu stići.
Ali je uvijek do kompanije, čak ako ni kompanija ne želi namjerno da mulja. To što je radnika malo pa ne mogu stići, to je zbog kompanije.
Namjerno ili slučajno, kompanija je uvijek krivac.
Ali je uvijek do kompanije, čak ako ni kompanija ne želi namjerno da mulja. To što je radnika malo pa ne mogu stići, to je zbog kompanije.
Namjerno ili slučajno, kompanija je uvijek krivac.
- seoBIH
#771 Re: Bingo - generalna diskusija
Nekada se cijene mijenjaju više puta dnevno. Zamislite opterećenja tim radnicima koje su SVE. I kasirke, slažu robu, čiste, mijenjaju cijene, objašnjavaju ljudima gdje se sta nalazi...
-
zippoo87
#772 Re: Bingo - generalna diskusija
Nije to do radnica,to je politika firmi...Konzum radi isto,Bingo,Fis i svi ovi lokalni marketi...kupujem u 3-4 marketa stalno,jer nemaju svi istu robu koja mi treba i kod svih je muljanje sa cijenama isto...
U Konzumu je praksa da uvijek,to sam upratio vise puta kada slazu robu,da ubacuju tamo gdje je akcija,da ubace i 2-3 neakcijska proizvoda ,tj. pomijesaju sve...ja nekada iza radnice dodjem i vratim one skupe gdje im je mjesto namjerno
Znaci na svakoj rafi gdje je akcija,ubaceni su i neakcijski skuplji proizvodi ili stave na akciju recimo cips od 90 grama a isti taj cips od 100 grama ubace tu na tu rafu i ti nemas pojma sta je sta...ja nekada se namucim dok isticam sve i da vidim sta je na akciji a sta nije.
Ali skoro svaki put mi promakne nesto gdje me zahebu,iako bas to sve pratim.
U Konzumu recimo ima dobra fora gdje uvijek imaju dva artikla po cijeni jednog,kada se rok priblizava...budu cokolade,kekosovi i tako,pa budu dvije velike milme po cijeni jedne od oko 6 KM
U Konzumu je praksa da uvijek,to sam upratio vise puta kada slazu robu,da ubacuju tamo gdje je akcija,da ubace i 2-3 neakcijska proizvoda ,tj. pomijesaju sve...ja nekada iza radnice dodjem i vratim one skupe gdje im je mjesto namjerno
Znaci na svakoj rafi gdje je akcija,ubaceni su i neakcijski skuplji proizvodi ili stave na akciju recimo cips od 90 grama a isti taj cips od 100 grama ubace tu na tu rafu i ti nemas pojma sta je sta...ja nekada se namucim dok isticam sve i da vidim sta je na akciji a sta nije.
Ali skoro svaki put mi promakne nesto gdje me zahebu,iako bas to sve pratim.
U Konzumu recimo ima dobra fora gdje uvijek imaju dva artikla po cijeni jednog,kada se rok priblizava...budu cokolade,kekosovi i tako,pa budu dvije velike milme po cijeni jedne od oko 6 KM
- nepass1
#773 Re: Bingo - generalna diskusija
3l 5.7KM meni naplati 5.5KMzippoo87 wrote: ↑07/01/2022 19:17 Ja se danas zaheba u Bingu za 2 KM...nisam provjerio racun...naime kupio onu tecnost za brisace i fino na sred objekta poredano ih bruku i pise akcija,2l 2.50 KM i ja to uzmem i kupim jos rukavice obicne one,pise ispod 1.20 KM...i jos sam par stvari kupio...kad ja na kasu,par artikala bi 20 KM...vidim nesto mi puno ali hajde,nisam gledao racun dok nisam dosao kuci.
Ja kupio u crtvrtak na stupu i nista nije bilo na akciji od tecnosti
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu