Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_sekirli
#58101 Re: Liverpool FC
Tuzno je bilo gledati ove pokusaje izlaska iz svoje polovice.
- AmiĐa_Idriz
#58102 Re: Liverpool FC
Okrenuti se kupovima i LP.
Sad se bar nema šta bacati FA Kup niz vodu jer je do sada opravdanje bila liga. Ovako je komotno.
I protiv Arsenala bi krenuo sa najjačim sastavom.
Sad se bar nema šta bacati FA Kup niz vodu jer je do sada opravdanje bila liga. Ovako je komotno.
- saint_mirad
#58103 Re: Liverpool FC
remi kao poraz. previše lako se primaju golovi i dozvoljavaju šanse. čak i vvd nije što je nekad bio. it is, what it is. što veli
amidža, imaju kupovi i liga šampiona.
amidža, imaju kupovi i liga šampiona.
- no_sekirli
#58105 Re: Liverpool FC
Pa stvarno ako ne krenu na kupove 101%, onda neka svi kolektivno podnesu ostavku.AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/01/2022 19:41 Okrenuti se kupovima i LP.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#58106 Re: Liverpool FC
Nije valjda da stvarno vjerujes da je gotovo ?AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/01/2022 19:41 Okrenuti se kupovima i LP.
Prici cemo im na 5 bodova i onda ih imamo u medjusobnom. Vjerujte u ekipu.
- no_sekirli
#58108 Re: Liverpool FC
Gerro, cijenim tvoj entuzijazam i vjeru, ali nemamo nikakve sanse. Niti bilo koji drugi tim. Jebga, nazalost, ali tako je.Gerro wrote: ↑02/01/2022 19:52Nije valjda da stvarno vjerujes da je gotovo ?AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/01/2022 19:41 Okrenuti se kupovima i LP.
I protiv Arsenala bi krenuo sa najjačim sastavom.![]()
Prici cemo im na 5 bodova i onda ih imamo u medjusobnom. Vjerujte u ekipu.
Ne znam da li je netko od silnih uposlenika analizirao proslogodisnji, pa i padove prethodnih godina u ova doba? Kako se nije pripremio neki boost da se ovo ne desi?
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#58109 Re: Liverpool FC
Ja sam ubjedjen da cemo prije zadnjih 4-5 kola zaostajati 2 do 3 boda maximum.no_sekirli wrote: ↑02/01/2022 19:59Gerro, cijenim tvoj entuzijazam i vjeru, ali nemamo nikakve sanse. Niti bilo koji drugi tim. Jebga, nazalost, ali tako je.
Ne znam da li je netko od silnih uposlenika analizirao proslogodisnji, pa i padove prethodnih godina u ova doba? Kako se nije pripremio neki boost da se ovo ne desi?
- no_sekirli
#58110 Re: Liverpool FC
Ne bih se ja ljutio da bude tako, ali mrka kapa druze...
- BHF_Manijak
#58111 Re: Liverpool FC
Zao mi je u svemu Kloppa iskreno. Volio bih ga vidjeti u nekoj ekipi koja je u stanju ispratiti njegove mogucnosti. Isto mu se desava sto i u Dortmundu, a to nije zasluzio. Zivot nekad nije fer, jebi ga.
Dosao je do zenita i uprava nije u stanju da nadogradi ekipu. Nekad su Kagawa, Sahic, Goetzw, Hummels dizivjeli svoj boom i odlazili su, sad mu ekipa dozivljava zenit, zasicenje i niko da odreaguje.
Mislim ponavljamo pricu koju mjesecima, pa i godinama vrtimo, ali od frustracije ne znam vise ni sta bih pisao.
Sto Amidja ponavlja iz sedmice u sedmicu - ovdje vise nema impacta s klupe. Ox, Minamino, Keita jednostavno nisu ti igraci koji ce ti donijeti ostrinu kad treba. Da ne kazem kita da su. Sa Jotom je to OK bilo i to je on sto treba. Imas Firmina, Salaha i Manea - kad ne ide uvedes Jotu. To je vec nesto.
Eh City ima takvih 7. To je razlika trenutno izmedju dvije ekipe i to je ono sto frustrira, mene bar. A nije da i ovi supci nemaju te mogucnosti. Posebno nakon osvajanja Lige prvaka i Lige.
O stoperima srali sedmicama - na kraju se ispostavi da smo u pravu. Doduse nije neka pamet trebala da se to skonta. O sredini terena evo isto pred pocetak sezona. Ispostavi se na kraju da nema sirine.
O udarnom trojcu i refreshu takodjer se prica - nista se ne desava. Na kraju imas Firmina kojeg nema prilicno i indisporanog i slagiranog Manea, te Salaha i Jotu koji sami guraju sezonu.
Ne znam fakat kako se kontaju izvuci iz ovoga i biti pandan Manchesteru. Jos posebno kad Klopp ode, koji je sve to hendlao i pravio pitu od govana, odnosno s nikakvim budzetom probijao se do vrha. Ne vidim nekog slicnog koji to moze gurati tako.
Dosao je do zenita i uprava nije u stanju da nadogradi ekipu. Nekad su Kagawa, Sahic, Goetzw, Hummels dizivjeli svoj boom i odlazili su, sad mu ekipa dozivljava zenit, zasicenje i niko da odreaguje.
Mislim ponavljamo pricu koju mjesecima, pa i godinama vrtimo, ali od frustracije ne znam vise ni sta bih pisao.
Sto Amidja ponavlja iz sedmice u sedmicu - ovdje vise nema impacta s klupe. Ox, Minamino, Keita jednostavno nisu ti igraci koji ce ti donijeti ostrinu kad treba. Da ne kazem kita da su. Sa Jotom je to OK bilo i to je on sto treba. Imas Firmina, Salaha i Manea - kad ne ide uvedes Jotu. To je vec nesto.
Eh City ima takvih 7. To je razlika trenutno izmedju dvije ekipe i to je ono sto frustrira, mene bar. A nije da i ovi supci nemaju te mogucnosti. Posebno nakon osvajanja Lige prvaka i Lige.
O stoperima srali sedmicama - na kraju se ispostavi da smo u pravu. Doduse nije neka pamet trebala da se to skonta. O sredini terena evo isto pred pocetak sezona. Ispostavi se na kraju da nema sirine.
O udarnom trojcu i refreshu takodjer se prica - nista se ne desava. Na kraju imas Firmina kojeg nema prilicno i indisporanog i slagiranog Manea, te Salaha i Jotu koji sami guraju sezonu.
Ne znam fakat kako se kontaju izvuci iz ovoga i biti pandan Manchesteru. Jos posebno kad Klopp ode, koji je sve to hendlao i pravio pitu od govana, odnosno s nikakvim budzetom probijao se do vrha. Ne vidim nekog slicnog koji to moze gurati tako.
- AmiĐa_Idriz
#58112 Re: Liverpool FC
Pa nažalost ništa mi trenutno ne govori da imamo promil šanse. A tu najmanje mislim na stanje na tabeli, teren je ono što me brine.
Spominjali ste odbranu ove sezone, mislim da je za to kriva sredina terena ove sezone. Iscijeđeni su, i nekada se jasno vidi da ne mogu ispratiti. A ne krivim ih zbog toga, uopšte.
A možda bi i bili da ih se koristi kako treba.BHF_Manijak wrote: ↑02/01/2022 22:45 Ox, Minamino, Keita jednostavno nisu ti igraci koji ce ti donijeti ostrinu kad treba.
Ox je meni ove sezone bio jako fin u onim novembarskim utakmicama ali u veznom redu naravno. Sinoć situacija gdje ga ubacuje na nekakvu F9 protiv Chelsea i očekuješ nešto, daj ba
Minamino sakupi 8 minuta u pola godine sa klupe i onda očekuješ nešto od njega sa klupe da izvede, kao što rekoh, daj ba
Ne kažem, možda nije zaslužio treningom, možda ima nešto što ne znamo, ali šta god da je ne koristi ih se kako treba.
Zato nije ni čudo što nam se utakmice raspadnu prvom izmjenom.
-
convict
#58113 Re: Liverpool FC
i sto je meni najgore od svega, niko ni ne pomislja da bi se nesto moglo desiti tokom januarskog prelaznog roka. ranije je bar bilo nekih traceva, nagadjanja, sad nista, zna se da stipse ne daju pare stagod da se desavalo.
- AmiĐa_Idriz
#58114 Re: Liverpool FC
Ja pisah kako treba protiv Arsenala krenuti sa najboljim sastavom koji bude moguć, i skontam da će jedina dostupna napadačka opcija biti Diogo 
- AmiĐa_Idriz
#58115 Re: Liverpool FC
Clarkson se vratio sa pozajmice u Blackburnu. Ne baš uspješnih pola godine.
-
convict
#58116 Re: Liverpool FC
hahaha, Ox, Jota, Minamino - najjaci napad koji mozemo izvestiAmiĐa_Idriz wrote: ↑03/01/2022 11:55 Ja pisah kako treba protiv Arsenala krenuti sa najboljim sastavom koji bude moguć, i skontam da će jedina dostupna napadačka opcija biti Diogo![]()
- Edin H.
#58117 Re: Liverpool FC
Šta je sa Diwockom?convict wrote: ↑03/01/2022 12:02hahaha, Ox, Jota, Minamino - najjaci napad koji mozemo izvestiAmiĐa_Idriz wrote: ↑03/01/2022 11:55 Ja pisah kako treba protiv Arsenala krenuti sa najboljim sastavom koji bude moguć, i skontam da će jedina dostupna napadačka opcija biti Diogo![]()
-
convict
- vaučer
#58119 Re: Liverpool FC
Pomalo je neozbiljno gledati na osvojeno prvenstvo nakon 30 godina i šesti naslov Lige Prvaka kao neuspijeh, ali dođemo li do kraja Kloppova ugovora s tim trofejima (nimalo nerealan ishod), ostat će vrlo gorak okus u ustima. Jurgen Klopp je generacijski trener, jedan od najboljih u povijesti nogometa bez ikakve sumnje. Imamo ga u zenitu karijere i ‘trošimo’ godine kao pijan mornar pare, čekajući da nam se ‘poslože kockice’. Da nije bilo prodaje Coutinha moguće je da ne bi osvojili ništa. Imamo ga još par sezona u najboljem slučaju a momčad treba polu-remont u sve tri linije. Dakle najmanje jedna ‘tranzicijska sezona’ će otići u vjetar.
Ne znam. Znam da je City anomalija protiv koje se u idealnom scenariju teško boriti - ali nismo uradili dovoljno, jednostavno nismo. Stvari koje smo svi znali prije tri sezone i dalje stoje netaknute, napad nije adekvatno osvježen, klupa nema kvalitete, Wijnaldum nije zamjenjen, Keita i dalje uzima nečije minute, Milner igra previše, Origi je i dalje tu itd… U načelu otkad smo osvojili prvenstvo smo samo odgađali i zavlačili - da smo sad u poziciji da moramo rješavati odjednom. Možda najgore od svega je da smo u određenom trenutku bili najpoželjniji klub na svijetu i imali jedinstvenu priliku dovesti par igrača koje bi teško mogli namamiti inače - i tu smo priliku pustili niz vodu bez pokušaja. Po meni neoprostivo.
Ne znam. Znam da je City anomalija protiv koje se u idealnom scenariju teško boriti - ali nismo uradili dovoljno, jednostavno nismo. Stvari koje smo svi znali prije tri sezone i dalje stoje netaknute, napad nije adekvatno osvježen, klupa nema kvalitete, Wijnaldum nije zamjenjen, Keita i dalje uzima nečije minute, Milner igra previše, Origi je i dalje tu itd… U načelu otkad smo osvojili prvenstvo smo samo odgađali i zavlačili - da smo sad u poziciji da moramo rješavati odjednom. Možda najgore od svega je da smo u određenom trenutku bili najpoželjniji klub na svijetu i imali jedinstvenu priliku dovesti par igrača koje bi teško mogli namamiti inače - i tu smo priliku pustili niz vodu bez pokušaja. Po meni neoprostivo.
- AmiĐa_Idriz
#58120 Re: Liverpool FC
Ne znam da li misliš na ono ljeto nakon osvajanja LP, ali meni je tada neshvatljivo bilo da se osim Adriana i Elliotta niko nije doveo u klub. Mislim, jeste malo kontradiktorno s obzirom da smo te sezone uzeli tu titulu ali kao što si i sam rekao na dugoročne staze se gubilo.
Ja se opet nadam da bi ovog ljeta napokon mogli vidjeti neke konkretnije poteze koji će kako kažeš u sve tri linije donijeti nešto novo. Lynch je baš juče pisao da su sredstva tu, samo je pitanje koliko ih žele trošiti. A mislim da moraju, jer već koja godina u nizu bez ozbiljnijih pojačanja (ako pogledamo realno, od ljeta 2018-te do danas u klub su stigla samo dva ozbiljna igrača što je možda i presedan sam po sebi).
Izazovan period slijedi, previše igrača koji uz dužno poštovanje ne treba da budu tu iduće sezone a sve te probleme treba da gasi neko ko će se prvi put samostalno i kao vodeći upustiti u tu priču, s obzirom da Edwards već polako bukira kartu za Madrid.
- AmiĐa_Idriz
#58121 Re: Liverpool FC
Fin izvor iz Švicarske:
- no_sekirli
#58122 Re: Liverpool FC
Jel' to neki novi Fekir u najavi?
Dobro je Amidza napisao, primaju se lagani golovi, jer je sredina suplja. Fabino je totalno izgubio onu britkost od prije 2 sezone, Hendo mora pokrivati Arnolda najcesce, treci stalni veznjak se non stop mijenja.
Protivnik se bazira na cuvanju desne strane gdje je Salah, cak ga djelimicno i pustaju da zabija, i da vuce cijelu ekipu prema naprijed, a onda u 3 pasa nam dodju ispred gola. Mane nije odigrao pametnu utakmicu vec godinu dana, onaj gol sinoc je plod greske njihovog stopera.
Meni je najtuznija cinjenica da niti jednom igracu koji trenutno kotira kao izgradjeni igrac, ili mlada nada, Liverpool kao klub uopce nije atraktivan, niti zanimljiv. Apsolutno niti jednom.
Dzaba bogata povijest, titule, predobri navijaci na stadionu i oko njega, dzaba Klopp kao trenerska zvijezda. Nitko nece u Liverpool. U Che dodje par Svaba pod Lamparda, Sancho kod Ribara, a kod nas dodje igrac na zalasku karijere da se fajta po EPL. Vise kod ortopeda, nego dedo od 70 godina. I da se ne nabrajaju primjeri dalje.
Steta je da se za zadnjih par godina nije uspio podici rejting kluba, a ne moze se reci da nije bilo i para i uspjeha. Medjutim corak. Samo od pobjeda u skupini LP se zaradilo 70 miliona, a oni bi najradije tariguz reciklirali, da se moze i sa druge strane koristiti. Ne ide Edwards bezveze iz kluba, 100%.
Dobro je Amidza napisao, primaju se lagani golovi, jer je sredina suplja. Fabino je totalno izgubio onu britkost od prije 2 sezone, Hendo mora pokrivati Arnolda najcesce, treci stalni veznjak se non stop mijenja.
Protivnik se bazira na cuvanju desne strane gdje je Salah, cak ga djelimicno i pustaju da zabija, i da vuce cijelu ekipu prema naprijed, a onda u 3 pasa nam dodju ispred gola. Mane nije odigrao pametnu utakmicu vec godinu dana, onaj gol sinoc je plod greske njihovog stopera.
Meni je najtuznija cinjenica da niti jednom igracu koji trenutno kotira kao izgradjeni igrac, ili mlada nada, Liverpool kao klub uopce nije atraktivan, niti zanimljiv. Apsolutno niti jednom.
Dzaba bogata povijest, titule, predobri navijaci na stadionu i oko njega, dzaba Klopp kao trenerska zvijezda. Nitko nece u Liverpool. U Che dodje par Svaba pod Lamparda, Sancho kod Ribara, a kod nas dodje igrac na zalasku karijere da se fajta po EPL. Vise kod ortopeda, nego dedo od 70 godina. I da se ne nabrajaju primjeri dalje.
Steta je da se za zadnjih par godina nije uspio podici rejting kluba, a ne moze se reci da nije bilo i para i uspjeha. Medjutim corak. Samo od pobjeda u skupini LP se zaradilo 70 miliona, a oni bi najradije tariguz reciklirali, da se moze i sa druge strane koristiti. Ne ide Edwards bezveze iz kluba, 100%.
- vaučer
#58123 Re: Liverpool FC
To ljeto, kao i ono nakon osvajanja prvenstva. Vrlo mršavi transfer rokovi kad nam je bio otvoren put da iskoristimo trenutak i privučemo nekog kapitalca ili barem gomilu mlađih talenata. Umjesto tog, klub se nastavio ponašati kao da se ništa nije dogodilo, valjda očekujući da nastavimo nizati naslove kao na traci. Ali ne ide to tako i sad nakon par godina se jasno vidi da je prilika propuštena. Klopp i Liverpool će uvijek imati određenu količinu privlačnosti igračima - ali rijetko kad kao nakon osvojene Lige Prvaka (još nakon onog dvomeča s Barcelonom). Ne znam, baš osjećam da ćemo nekako dokaskati do kraja Kloppovog ugovora i da će ostati puno žaljenja za onim što je moglo biti da smo malo proaktivnije djelovali a ne uzimali zdravo za gotovo da imamo jednog od najboljih trenera ikad.AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/01/2022 13:32Ne znam da li misliš na ono ljeto nakon osvajanja LP, ali meni je tada neshvatljivo bilo da se osim Adriana i Elliotta niko nije doveo u klub. Mislim, jeste malo kontradiktorno s obzirom da smo te sezone uzeli tu titulu ali kao što si i sam rekao na dugoročne staze se gubilo.
- sve_ovo_ja
#58124 Re: Liverpool FC
Kakvi konkretniji potezi od ovih debila @Amidza,svake godine iste najave.
Prošle godine debili cekali zadnjih dan januara da daju 2m za stopera u sezoni gdje su se svi povrijedili. Ove godine Wijnaldum otišao, koji je zadnjih godina bio najpouzdanija opcija u sredini, i nigdje zamjene. Ox i mrtvi Keita ce to pokriti i PassLikeThiago šminker za glupe faule.
Ekipa je trebala osvježenja, isto kao i Andy što je trebao Tsimikasa da bi dobio i konkurenciju i odmora malo.
Sreća pa Barcelona uze Coutihna, nikad se ne bi ni titula i LP osvojile da se nisu doveli Alison i VvD.
I ovo bi čak i moglo u 90% sezona zadnjih 100 godina, ali sa Cityem i Pepom moraš sve dati, nisu to normalne sezone gdje ćeš sa 75-80 bodova uzeti titulu, moraš na 90-95+ ići.
Prošle godine debili cekali zadnjih dan januara da daju 2m za stopera u sezoni gdje su se svi povrijedili. Ove godine Wijnaldum otišao, koji je zadnjih godina bio najpouzdanija opcija u sredini, i nigdje zamjene. Ox i mrtvi Keita ce to pokriti i PassLikeThiago šminker za glupe faule.
Ekipa je trebala osvježenja, isto kao i Andy što je trebao Tsimikasa da bi dobio i konkurenciju i odmora malo.
Sreća pa Barcelona uze Coutihna, nikad se ne bi ni titula i LP osvojile da se nisu doveli Alison i VvD.
I ovo bi čak i moglo u 90% sezona zadnjih 100 godina, ali sa Cityem i Pepom moraš sve dati, nisu to normalne sezone gdje ćeš sa 75-80 bodova uzeti titulu, moraš na 90-95+ ići.
- BHF_Manijak
#58125 Re: Liverpool FC
Nemoj Allaha ti.AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/01/2022 13:32
Ja se opet nadam da bi ovog ljeta napokon mogli vidjeti neke konkretnije poteze koji će kako kažeš u sve tri linije donijeti nešto novo. Lynch je baš juče pisao da su sredstva tu, samo je pitanje koliko ih žele trošiti.
Stipse i gotovo. Ovi su postavili klub na zdrave noge. Za neki veci razvoj oni ne mogu biti tu. Njima je samo klix u glavi, ali onda se bavis pravim biznisom, fudbal ostavis drugima. Voditi fudbalski klub samo radi profita - rezultat toga ti je Arsenal. To ni najvecem dusmanu ne zelim.
Dakle Liverpool slicno ceka s ovim debilima.
To je valjda jasno nakon osvojene LP, Premier league, potpisivanja Nikea - a nakon svega toga oni dovedu Jotu, Eliotta i jos par djecaka. Super posao. Divno.
Ne ulazu strateski u ekipu i boli ih kurac za tim. Znaci Klopp place za stoperom, ove boli karina. Na kraju dovedu liga iz picke materine, majka rodjena jos jedino znala da se lik bavi fudbalom. I na kraju mislim ni minute ne odigra. Oko mrtvog Kabaka se cjenkali za jebenu posudbu k'o da Haalanda i Mbappea u paketu dovode dan te jebo!
To dovoljno govori kako vode klub i u kojem ce to pravcu ici.
Sreca im je sto je Klopp takav kakav jeste, pa su nesto i osvojili, inace s tom politikom bi dobili mudo. A tako ce i biti kad ode Klopp, pa nek onda sanjaju profit iz nicega.